Κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου, η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει την Εθνική Ημέρα του Τσαγιού, όταν η ώρα του τσαγιού είναι πραγματικά κεφαλαιοποιημένη. Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί απολαμβάνουν χαλαρό τσάι για αιώνες. Το ποτό που είναι εμβληματικό εκεί έχει πιο πλούσια ιστορία από το κρασί και την μπύρα. Για τους κατοίκους του νησιού, το απογευματινό τσάι είναι μέρος του αγγλικού τρόπου ζωής. Για αυτόν τον λόγο μιλάμε για την αγγλική κουλτούρα τσαγιού σήμερα. Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, η παράδοση του τσαγιού διατηρείται σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου με υπέροχα οργανωμένες τελετές. Στο παρελθόν υπήρχαν στιγμές που τα μεμονωμένα τσάγια ήταν πιο πολύτιμα από το χρυσό. Η υγιής επίδρασή τους στο ανθρώπινο σώμα έχει εκτιμηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς, στον σύγχρονο κόσμο μας, η παράδοση του χρόνου του τσαγιού έχει χάσει τη σημασία της. Αλλά η κατανάλωση τσαγιού αυξάνεται. Σήμερα, ο μέσος Βρετανός πίνει περίπου 900 φλιτζάνια τσάι το χρόνο, πράγμα που μπορεί πραγματικά να θαυμάσει.

 Timeρα για τσάι με τον αγγλικό τρόπο: το καλύτερο από τα καλύτερα!

Αγγλικό στυλ τσάι ωραία υπηρεσία τσαγιού όμορφο λουλουδάτο σχέδιο

Σε αυτό το άρθρο καλύπτουμε λίγο περισσότερα για την ώρα του αγγλικού τσαγιού. Παρακολουθούμε ιστορικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της βιομηχανίας τσαγιού και την κατασκευή εκλεκτών σετ τσαγιού. Σας παρουσιάζουμε επίσης υπέροχα φωτογραφικά παραδείγματα από τις καλύτερες υπηρεσίες τσαγιού, οι οποίες φυσικά ανήκουν στην αγγλική κουλτούρα τσαγιού.

Μείνετε συντονισμένοι για κάτι νέο και εμπνευσμένο για να πιείτε τσάι με τον αγγλικό τρόπο επίσης.

Απλός σχεδιασμός, πορσελάνη υψηλής ποιότητας!

Υπηρεσία τσαγιού σε αγγλικό στιλ με μπλε χρώμα

Από πότε ο χρόνος τσαγιού ήταν τόσο δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο;?

Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στην ιστορία του δημοφιλούς βρετανικού ποτού και να εξερευνήσουμε την προέλευση του τσαγιού πίνοντας τον αγγλικό τρόπο. Όχι μόνο το τσάι είναι ένα δημοφιλές ποτό στη Βρετανία, έπαιξε επίσης τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία ότι η Αγγλία άρχισε να εισάγει τσάι από την Κίνα στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο χρόνος τσαγιού, δηλαδή η κατανάλωση τσαγιού, ήταν σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης εκείνη την εποχή.

Εξαιρετικός σχεδιασμός σε λευκό χρώμα.

Teaware λεπτό σχέδιο από πορσελάνη σε λευκό χρώμα

Στη συνέχεια, το βασίλειο έχτισε τη δική του βιομηχανία τσαγιού στην Ινδία, η οποία βοήθησε στην επέκταση της βρετανικής κυριαρχίας σε αυτό το μέρος του κόσμου. Ταυτόχρονα, νέοι κλάδοι της βιομηχανίας έχουν αναπτυχθεί εδώ στην Ευρώπη. Η βρετανική βιομηχανία κεραμικής άνθισε και το τσάι ήταν στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης. Η Βρετανία θεωρείται επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή μερικών από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες τσαγιού στον κόσμο, αν και ξεκίνησε η βρετανική ερωτική σχέση με εκλεκτά σετ τσαγιού φτιαγμένα με σετ τσαγιού που εισάγονται από την Κίνα..

 Λεπτά μοτίβα λουλουδιών διακοσμούν την λεπτή πορσελάνη του δέρματος.

Φλυτζάνι τσαγιού λεπτό μοτίβο λουλουδιών δέρμα-λεπτή πορσελάνη

Αγγλική παραγωγή σετ τσαγιού

Μια μορφή απομίμησης πορσελάνης που ονομάζεται κρέμα γάλακτος (ένα πήλινο σκεύος σε κρεμ χρώμα) εμφανίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα. Πρώτα εξευγενίστηκε από τον Josiah Wedgwood (1730-1795), ο οποίος πρόσθεσε καολινίτη (ένας τύπος πηλού της Κίνας) στο λούστρο. Ακόμα και σήμερα, τα σετ τσαγιού Wedgwood είναι ένα αγαπημένο σήμα κατατεθέν και, λόγω της απλότητάς τους, προκαλούν μεγάλη γοητεία σε σύγκριση με τα χρωματιστά γάνωμα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή.

 Οι τσαγιέρες του Josiah Wedgwood είναι πραγματικά μοναδικές.

Τσαγιέρα Josiah Wedgwood

Η απλότητα στο σχεδιασμό είναι συναρπαστική.

Σετ τσαγιού

Το 1784, τα εργοστάσια σε όλη τη Βρετανία άρχισαν να εστιάζουν στην παρασκευή τσαγιού. Εκείνη την εποχή, η βιομηχανική επανάσταση ήταν σε πλήρη εξέλιξη, οι κρατικοί φόροι στο τσάι μειώθηκαν και, ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση αυξήθηκε. Τέλος, το 1791 η Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας (η κορυφαία εμπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου) σταμάτησε την εισαγωγή κινεζικής πορσελάνης. Αυτό έδωσε στους Βρετανούς κατασκευαστές την ευκαιρία να βελτιώσουν την παραγωγή αγγλικού τσαγιού. Τα αγγλικά προϊόντα πορσελάνης για την εποχή του Τσαγιού κατέκτησαν την ηγετική θέση της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα των σετ τσαγιού.

 Η αγγλική πορσελάνη είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα των σετ τσαγιού.

Τσάι, αγγλική πορσελάνη

Οι Βρετανοί πειραματίζονται με τον καινοτόμο σχεδιασμό σετ τσαγιού από τον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα, οι τσαγιέρες χρησιμοποιούνται συχνά για να επιδείξουν πείσμα και δημιουργικότητα. Αυτά είναι διακοσμημένα με φιγούρες και μοτίβα λουλουδιών, ακόμη και απεικονίζουν ολόκληρες σκηνές.Μοναδικές γλυπτικές μορφές δημιουργήθηκαν και δημιουργήθηκαν αληθινά έργα τέχνης. Τα ωραία μοτίβα κάνουν τη μοναδικότητα του αγγλικού σετ τσαγιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα βρετανικά σετ τσαγιού, είτε παλιά είτε νέα, εξακολουθούν να είναι ποθητά από τους γνώστες και εκτιμώνται ως συλλεκτικά αντικείμενα.

 Αυτό το σετ τσαγιού προκαλεί γοητεία.

Υπηρεσία τσαγιού σε τσάι σε αγγλικό στιλ

– Πρακτικές συμβουλές για την αγορά vintage σετ τσαγιού

Για να μπορέσετε πραγματικά να οργανώσετε τον χρόνο του τσαγιού σας με τον αγγλικό τρόπο και να απολαύσετε το ζεστό ρόφημα, χρειάζεστε υψηλής ποιότητας σετ τσαγιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε επιτέλους να σας δώσουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για την αγορά vintage σετ τσαγιού, ώστε να μπορείτε να πάρετε την καλύτερη απόφαση όταν αγοράζετε ένα σετ τσαγιού.

Συμβουλή 1: Αγοράστε μόνο αυτό που σας αρέσει και αυτό που είναι σημαντικό για εσάς. Ανεξάρτητα από το τι συλλέγετε, οι συμβουλές των ειδικών είναι πάντα οι ίδιες: Η αγορά για επένδυση αποτελεί πάντα κίνδυνο. Αγοράστε λοιπόν μόνο κομμάτια που θέλετε να απολαύσετε για τα επόμενα χρόνια.

Συμβουλή 2: Τώρα είναι μια καλή στιγμή για αγορά. Τα vintage σετ τσαγιού είναι άφθονα στην αγορά. Με τις περισσότερες βρετανικές παραγωγές να έχουν πλέον σταματήσει και τα κεραμικά είδη να σπάνε εύκολα, η ζήτηση για όμορφο κλασικό τσαγιού είναι πιθανό να αυξηθεί. Οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τσαγιού θα γίνουν σπάνια στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

 Ωραίες υπηρεσίες αγγλικού τσαγιού για γνώστες και συλλέκτες.

Ωραίες υπηρεσίες αγγλικού τσαγιού

Συμβουλή 3: Αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή αγοράς. Αν σας αρέσει ένα σετ τσαγιού και θέλετε να το έχετε, αυτό το προϊόν μπορεί να αξίζει ακόμα να επενδύσετε. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι όλες οι ρωγμές θα μειώσουν την αξία μεταπώλησης.

Συμβουλή 4: Μην αγοράζετε αυτό που σας αρέσει με την πρώτη ματιά. Μερικές από τις πιο όμορφες και πολύτιμες τσαγιέρες και σετ τσαγιού εκτιμώνται για το σχήμα τους, όχι μόνο για τη διακόσμησή τους.

Τώρα μπορείτε να θαυμάσετε κλασικά αγγλικά φλιτζάνια, φλιτζάνια και ολόκληρες υπηρεσίες τσαγιού στη συλλογή εικόνων μας. Η συντακτική ομάδα σας εύχεται καλή διασκέδαση!

Πιες ένα φλιτζάνι τσάι?

Timeρα για τσάι με τον αγγλικό τρόπο, σετ με ωραίο τσάι με ένα λεπτό μοτίβο

 Το αγγλικό τσάι σερβίρεται με ψωμί τσαγιού ή κέικ τσαγιού.

Englishρα για τσάι σε αγγλικό στιλ

Όσον αφορά τα μοτίβα στα σετ τσαγιού, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια.

Το Teaware fine pattern απεικονίζει πολύ δημιουργικά τα άλογα

 Το Teaware fine pattern απεικονίζει πολύ δημιουργικά τα άλογα

Teaware

Επίσης απολαύστε να πίνετε τσάι?

Είδος τσαγιού

 Τα κέικ τσαγιού και τα μπισκότα είναι μέρος κάθε ώρας τσαγιού σε αγγλικό στιλ

Μπισκότα τέχνης κέικ τέχνης

Καθαρή τελειότητα!

Διακόσμηση τσαγιού