Εκτός από όλες τις μοντέρνες τάσεις και τις μάταιες εμφανίσεις, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους λογική και περιβαλλοντικά συνειδητή. Η είδηση ​​ότι εμείς οι άνθρωποι ζούμε δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό με πίστωση από τη γη θα έπρεπε να έχει ήδη φτάσει στο μυαλό όλων. Το καθήκον μας τώρα θα ήταν να επανεξετάσουμε την κατανάλωση και τελικά να επιτύχουμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας. Εκτός από τη σκέψη και τη βιώσιμη ζωή, μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε και να υποστηρίξετε τη γύρω φύση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύαμε ότι τα φυτά που είναι φιλικά προς τις μέλισσες θα ήταν ένα καλό θέμα για την επερχόμενη περίοδο κηπουρικής και τη δεδομένη περίσταση.

Φυτικά μελισσοκομικά φυτά και γιατί είναι σημαντικά για την ύπαρξή μας

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες boretsch

Γιατί να προτιμήσει κανείς φυτά φιλικά προς τις μέλισσες;?

Αν θέλετε να φυτέψετε το μπαλκόνι ή τον κήπο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν επίσης πολύ χρήσιμα φυτά ή λουλούδια που θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον μας. Τα φυτά που είναι φιλικά προς τις μέλισσες είναι ένας όρος που δεν χρειάζεται καμία εξήγηση και μπορεί και εξακολουθεί να είναι ασαφές για κάποιους γιατί πρέπει να σκεφτούν τις μέλισσες συγκεκριμένα.

Ούτε μέλισσες – ούτε άνθρωποι

φυτά μελισσών φυτά κατιφέ κατιφέ

Εν συντομία για όλους: Τα φυτά χρειάζονται μέλισσες για αναπαραγωγή και οι μέλισσες τροφή. Χωρίς λουλούδια – χωρίς μέλισσες και χωρίς τις μέλισσες εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε πραγματικά να φτάσουμε μακριά.

Μπορούμε να υποστηρίξουμε το περιβάλλον μας με απλά μέσα

μέλισσα-φυτά φυτά ανθότυπου παπαρούνας καλός γείτονας

Τα φαρμακευτικά βότανα και τα ανθοφόρα φυτά μπορούν να επιβραδύνουν την εξαφάνιση των μελισσών

διόπτρια φυτά φιλικά προς τις μέλισσες

Στη συνέχεια θα θέλαμε να απαριθμήσουμε 15 γνωστά αλλά και κοινά φυτά που μπορούν εύκολα να φυτευτούν σε ένα μικρό μπαλκόνι. Για να σας ενθουσιάσουμε με αυτή τη μεγάλη δραστηριότητα, επιλέξαμε σκόπιμα φυτά που είναι επίσης πολύ καλά για εμάς τους ανθρώπους. Περιλαμβάνονται πολλά φαρμακευτικά βότανα, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτό!

Το βάλσαμο λεμονιού είναι ένα από τα δημοφιλή φυτά ποδιών και ο χυμός των φύλλων τείνει να εμποδίσει τις μέλισσες να τσιμπήσουν

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες κορνφλάουρ με βάλσαμο μελισσών

Βάλσαμο λεμονιού

Το βάλσαμο λεμονιού ονομάζεται «πανάκεια για το κεφάλι». Εκτός του ότι ηρεμεί με πολύ απαλό και φυσικό τρόπο, ακονίζει επίσης τη μνήμη μας. Οι μέλισσες έρχονται μόνο όταν ανθίσει το βάλσαμο λεμονιού και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως τσάι.

μελισσοκομικά φυτά βάλσαμο λεμονιού

Ηλιοτρόπιο

Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μικρό ηλιοτρόπιο στο μπαλκόνι σας. Συνδέονται με το καλοκαίρι και οι μέλισσες είναι επίσης χαρούμενες.

Πολλά ηλιοτρόπια σημαίνει επίσης πολλές μέλισσες 

μελισσοκομικά φυτά μελισσοκόμοι

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες κορνφλάουρ με ηλίανθο βάλσαμο μελισσών

μέλισσα φιλικά φυτά ηλίανθος μέλισσα

πράσο

Έχετε δει ποτέ το πράσο να ανθίζει; Φανταστείτε μερικές χαριτωμένες μέλισσες που επιβεβαιώνουν μόνο τη σκληρή δουλειά σας.

Παρακολουθώντας τα πράσα να ανθίζουν – αξίζει να τα δείτε και φιλικά για τις μέλισσες 

Φυτικά μελίσσια φυτά αραβοσιτέλλου με άνθος πράσας μέλισσας

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες κορνφλάουρ με σκόρδο μελισσών

ΣΟΦΌΣ

Αυτό το υπέροχο φαρμακευτικό φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου καλά ως καρύκευμα για τυρί ή ζυμαρικά. Έχει καλή επίδραση στη γενική μας κατάσταση και, κατ ‘εξοχήν, στο περιβάλλον μας!

Το φασκόμηλο είναι νόστιμο και υγιεινό και πρέπει να αφήσετε κάτι για τις μέλισσες 

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες φασκόμηλο

μελισσοκομικά φυτά φασκόμηλο πασχαλίτσα

δενδρολίβανο

Σε κάποιον αρέσει να παίρνει δεντρολίβανο με αρνί. Λειτουργεί επίσης φανταστικά ως φαρμακευτικό φυτό για τα κρυολογήματα.

φυτά δεντρολίβανο φιλικά προς τις μέλισσες

Χειμωνιάτικο ρείκι

Το χειμωνιάτικο ρείκι ταιριάζει πολύ με τη φθινοπωρινή διακόσμηση στο μπαλκόνι, αλλά και ως φυτό φιλικό προς τις μέλισσες στον κήπο. Εάν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε τον κήπο σας στη χώρα, ίσως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αρέσει μόνο στις μέλισσες, αλλά και στα διάσημα πρόβατα ερείκης.

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες χειμωνιάτικη ερείκη

θυμάρι

Το θυμάρι έχει ισχυρή δράση ενάντια στα βακτήρια και χρησιμοποιείται ως πρόσθετο για φυσικά καθαριστικά. Βοηθά επίσης κατά του βήχα και του κρυολογήματος. Τα ευαίσθητα και αρωματικά άνθη του προσελκύουν πολλές μέλισσες.

Φτιάξτε φυτά φιλικά προς τις μέλισσες σε υπερυψωμένα κρεβάτια

μελισσοκομικά φυτά θυμάρι

Κατιφές

Ο κατιφές ευχαριστεί το μάτι όλο το καλοκαίρι και είναι επίσης πολύ γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στο ερεθισμένο δέρμα. Μπορείτε να περιμένετε με λαχτάρα τις μέλισσες για ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

φυτό φιλικό προς τις μέλισσες κατιφέ

Αραβοσιτέλ και παπαρούνα

Τα βλέπουμε παντού τον Μάιο και τον Ιούνιο και δεν πονάει αν σπέρνετε παπαρούνες και καλαμποκάλευρα στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένες βόμβες σπόρων για το σκοπό αυτό.

μελισσοκομικά φυτά αραβοσίτου

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες παπαρούνα αραβοσίτου

μελισσοκομικά φυτά αραβοσίτου

ηράνθεμο

Το πριμούρι είναι επίσης διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Λαμβάνονται με τη μορφή παστίλιων για βήχα και πονόλαιμο. Οι πρώτες μέλισσες θα χαρούν για αυτό το πρώιμο λουλούδι την άνοιξη.

φυτά πριμουδάκια φιλικά προς τις μέλισσες

μέλισσα-φιλικά φυτά μελισσοκόμοι πραγματικό πριμούρι

ρίγανη

Μπορείτε να ευχαριστήσετε τους φίλους σας καθώς και τις μέλισσες με αυτό το μαγειρικό βότανο.

μελισσοκομικά φυτά ρίγανη

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες καλαμποκάλευρο με ρίγανη μέλισσας

γαρύφαλλο μπαχαρικό

Το γλυκό άρωμα του γαρύφαλλου κάνει πολλές μέλισσες να έρθουν να σας επισκεφτούν. Μην φοβάσαι!

φυτά φιλικά προς μέλισσες παπαρούνα καλαμποκιού καλός γείτονας γαρύφαλλο ροζ

Δάφνη

Προσοχή! Ο καλλωπιστικός θάμνος της ντάφνης είναι δηλητηριώδης για τον άνθρωπο, αλλά καλός για τις σκληρά εργαζόμενες μέλισσες.

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες δάφνη

Βότανο μελισσών

Το έντονο άρωμα του υσώπου είναι ένα ισχυρό πόλο έλξης για τις μέλισσες και παλιά ήταν μια δημοφιλής προσθήκη στις πράσινες σαλάτες. Σήμερα το φυτό χρησιμοποιείται για τη γεύση λικέρ και αρωμάτων.

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες κορνφλάουρ με υσόπ μελισσών

Τι κι αν εξαφανιστούν οι μέλισσες?

Πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τον ισχυρισμό του Αϊνστάιν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να υπάρξουν σε αυτόν τον πλανήτη χωρίς μέλισσες. Οι μέλισσες αναφέρονται ότι πεθαίνουν και η επικονίαση μειώνεται.

Εμείς, στο Freshideen, έχουμε την παράδοση να τελειώνουμε με αισιοδοξία τις συνεισφορές μας και για το λόγο αυτό θα αφήσουμε το θέμα ανοιχτό σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους.

φυτά πικραλίδες φιλικές προς τις μέλισσες

φυτά φιλικά προς τις μέλισσες

μέλισσες φιλικά προς τα μελίσσια φυτά