Σχεδιασμός κήπου: Απολαύστε την άνεση του κήπου σας

ιδέα σχεδιαστή τροπικού κήπου

Έχετε ήδη ονειρευτεί διακοπές στις τροπικές περιοχές; Δείτε πώς το έκαναν αυτοί οι ιδιοκτήτες σπιτιού: υποχωρούν κατευθείαν από την πίσω πόρτα στην αυλή τους. Τα τελευταία 10 χρόνια, η οικογένεια Lange εργάζεται σκληρά σχεδόν κάθε μέρα δημιουργώντας μια πλούσια, τροπική απόδραση στην κεκλιμένη αυλή της Καλιφόρνιας.

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή έκταση, που καταλαμβάνει μόνο το ένα τρίτο του εκταρίου. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς εμπέτισαν τη θέση τους εδώ με χρώμα, γοητεία και προσωπικό ήχο.

 Μια στέγη από κόκκινο ξύλο

Ιδέες σχεδιασμού τροπικών κήπων

Ένα από τα πρώτα έργα του Langes ήταν η κατασκευή στέγης. Επειδή η πίσω αυλή βρίσκεται σε σηπτικό σύστημα με φίλτρο χώματος, δεν μπορούσαν να σκάψουν πολύ. Αντ ‘αυτού, επέλεξαν 1.200 τετραγωνικά μέτρα για στέγες κόκκινου ξύλου.

Το μπαρ tiki στον τροπικό κήπο

Σχεδιασμός κήπου για την αυλή σας

Το Langes Tiki Bar είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αυλής. Εξοπλισμένο με αχυρένια στέγη και καλό μπάρμαν, είναι το ιδανικό μέρος για να διασκεδάσετε τους επισκέπτες. Τα Langes έφεραν την έμπνευσή τους για αυτό από μια τροπική περιοχή.

Ελκυστικός, απαλός εξωτερικός φωτισμός

Ιδέες και συμβουλές για τον κήπο

Λόγω του πλήθους διαφορετικών τύπων απαλού εξωτερικού φωτισμού, η αυλή φαίνεται πιο ελκυστική και ασφαλής όταν ο ήλιος δύει. Δημιουργήστε διαφορετικά εφέ στη θέση σας, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε διαφορετικά είδη φωτιστικών εξωτερικού χώρου.

Δοκιμάστε μια συμβουλή κηπουρικής: Εξοικονομήστε χρήματα και ανταλλάξτε πράσινο με ηλιακά φώτα. Τα νέα μοντέλα διαρκούν πολύ περισσότερο από τα παλιά.

Η συλλογή χαρούμενων χαρακτήρων

Παπαγάλος σημάδι σχεδιασμού κήπου

Μια συλλογή από χαρούμενες πινακίδες θα προσθέσει λίγο χρώμα στον κήπο σας. Οι Λάντζες φυτεύουν πολλά φυλλοβόλα φυτά αντί για λουλούδια.

Δοκιμάστε μια συμβουλή κηπουρικής: δώστε προσοχή στα φυτά όταν σχεδιάζετε την αυλή σας. Επιλέξτε από λεβάντα, φασκόμηλο και άλλα ασημένια φυτά για μεσογειακή αίσθηση.

η βελανιδιά 300 ετών

Δρυς στον τροπικό κήπο

Κρυμμένα κάτω από ένα θόλο από βελανιδιές 300 ετών, τα Langes απολαμβάνουν άφθονη σκιά. Όλο το φύλλωμα, καθώς και τα πουλιά του παραδείσου, οι φτέρες και τα ιαπωνικά σφενδάμια δημιουργούν μια ρομαντική φρεσκάδα, έτσι ώστε να είναι ευχάριστα δροσερό στον κήπο ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες.

Η μεγάλη λίμνη στον κήπο

Υποχώρηση σχεδιασμού κήπου

Μια μεγάλη λίμνη, το νερό της οποίας προέρχεται από έναν καταρράκτη ύψους 15 μέτρων, βρίσκεται δίπλα στον θόλο. Το κινούμενο νερό παρέχει τους τέλειους μουσικούς τόνους φόντου για άψογη χαλάρωση.

Συλλογή ψαριών στη λίμνη

Gardenάρια λιμνών σχεδιασμού κήπου

Τα Langes εξασφαλίζουν μια συλλογή ψαριών στη λίμνη τους. Αυτοί οι πολύχρωμοι κάτοικοι της λίμνης είναι τα αγαπημένα των επισκεπτών στον κήπο Lange.

Η δημιουργία χαρακτηριστικών νερού και τοίχων αντιστήριξης

Σχεδιασμός τροπικού καταφυγίου κήπου

Η οικογένεια Lange ανέσκαψε πολλή πέτρα στην ιδιοκτησία της και χρησιμοποίησε την πέτρα για καλό σκοπό – για τη δημιουργία χαρακτηριστικών νερού και τοίχων αντιστήριξης. Ανέπτυξαν επίσης πληθώρα φυτών και φυλλοβόλων δέντρων.

Το παλαιό ντουλάπι

Ιδέες και συμβουλές για τον κήπο

Οι Λάντζες βρήκαν ένα ντουλάπι αντίκες που το μετέτρεψαν σε πάγκο. Το ντουλάπι έχει επίσης μια λειτουργία νερού που κόβει την ανάσα. Στην κορυφή του ντουλαπιού υπάρχουν δοχεία, σπόροι και διάφορα εργαλεία.

Πολυλειτουργικά συρτάρια στον κήπο

Υποχώρηση σχεδιασμού κήπου

Τα συρτάρια των ντουλαπιών έχουν υπέροχη λειτουργία νερού. Η οικογένεια χρησιμοποίησε ρητίνη από υαλοβάμβακα για να σφραγίσει τα συρτάρια. Στη συνέχεια, αντικατέστησαν τα κουμπιά με μια λαβή και άνοιξαν μια τρύπα κάτω από το καθένα. Ένα μικρό κομμάτι σωλήνα σε κάθε τρύπα αναβλύζει νερό και μια αντλία στο κάτω συρτάρι αφήνει το νερό να κυκλοφορήσει ξανά προς τα πάνω.

Η μικρή λίμνη και ένας καταρράκτης

Ιδέες σχεδιασμού τροπικών κήπων

Υπό την προστασία μιας πέργκολας, η οικογένεια δημιούργησε μια δεύτερη μικρή λίμνη και έναν καταρράκτη. Η κεντρική του τοποθεσία κοντά σε πολλά δωμάτια στον κήπο είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ήχο του καταρράκτη από πολλά καθίσματα στον κήπο.

Καρέκλες βεράντας στον κήπο

Ιδέες σχεδιασμού τροπικών κήπων

Η οικογένεια ήθελε να δημιουργήσει το ιδανικό μέρος για τον εαυτό της όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει καλύτερα, έτσι έβαλε μερικές καρέκλες βεράντας κάτω από την πέργκολα.

Εγκατεστημένος ανεμιστήρας κάτω από την πέργκολα

Σχεδιασμός κήπου για την αυλή σας

Ένας ανεμιστήρας εγκατεστημένος κάτω από την πέργκολα ανανεώνει τον αέρα. Η καλοκαιρινή ζέστη δεν αποτελεί πλέον μεγάλο πρόβλημα και απομακρύνει τα κουνούπια και άλλα ιπτάμενα έντομα.

Απλώς απολαύστε το φως που τρεμοπαίζει από το τζάκι

Ιδέες σχεδιασμού τροπικών κήπων

Βάλτε μερικά παγκάκια γύρω από έναν πυροσβεστήρα, όπως έκαναν οι Λάντζες, και καθίστε εκεί στο τέλος της ημέρας για να απολαύσετε το δροσερό βράδυ ή απλά να παρακολουθήσετε το φως που τρεμοπαίζει στη σιωπή.