Όσο όμορφα και αν είναι τα χόρτα, δεν τα θέλουμε πάντα και παντού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ζιζάνια. Αυτά τα ενοχλητικά χόρτα πολλαπλασιάζονται στους κήπους μας κάθε χρόνο παρά τα πεζοδρόμια και τα πλακόστρωτα. Η απλή προσέγγιση του χημικού συλλόγου είναι μάλλον ανεπιθύμητη και καλύτερα να αποφευχθεί. Οικιακές θεραπείες όπως αλάτι, ξύδι και καθαριστικά ξύδι χρησιμοποιούνται από ορισμένους κηπουρούς, αλλά πρέπει να αποφεύγονται. Επειδή αυτοί οι παράγοντες είναι πολύ αλμυροί και μολύνουν το έδαφος και προκαλούν το θάνατο πολλών σημαντικών εντόμων και μικρών ζώων, κάτι που καταστρέφει επίσης τη φυσική ισορροπία. Το αλάτι και το ξύδι σε μεγάλες ποσότητες δεν είναι επίσης ακίνδυνα για τα υπόγεια ύδατα. Έτσι, θα πρέπει να καταλήξετε σε κάτι άλλο κατά των ζιζανίων. Στις επόμενες γραμμές σας δίνουμε 3 υπέροχες εναλλακτικές λύσεις για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας οικολογικά φονικά ζιζάνια.

Φτιάξτε μόνοι σας οικολογικά φονικά ζιζάνια ή τα ζιζάνετε τακτικά

πράσινες αρθρώσεις πεζοδρομίου ενάντια στα ζιζάνια

Κάντε τον εαυτό σας δολοφόνο ζιζανίων – 3 εναλλακτικές λύσεις στο αλάτι και το ξύδι

Αντί για αλάτι και ξύδι ή καθαριστικό ξύδι, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε πολλές οικιακές θεραπείες ως ζιζανιοκτόνα που είναι εντελώς ακίνδυνα για τη φύση. Αυτά εξακολουθούν να δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και συχνά σας εξοικονομούν το συνεχές ζιζάνισμα.

Επιπλέον συμβουλή: Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με αυτό: Εδαφοκάλυψη κατά των ζιζανίων: ποια φυτά είναι κατάλληλα για αυτό?

Αντιθέτως, επιλέξτε φυσικούς σκοτωτές ζιζανίων

ιδέες για φύτευση αρμών κατά των ζιζανίων ιδέες κάλυψης εδάφους

# 1 Χρησιμοποιήστε ζυμαρικά, ρύζι ή νερό πατάτας

κάντε ζιζανιοκτόνο μόνοι σας από το νερό των ζυμαρικών

Το άμυλο που περιέχεται σε αυτά τα συστατικά κάνει θαύματα αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας οικολογικά φονικά ζιζάνια. Σε συνδυασμό με ζεστό νερό, αυτό αναγκάζει τους πόρους στην κάτω επιδερμίδα των φυτών (στόματα) να πεθάνουν και έτσι τα ζιζάνια πεθαίνουν. Απλά βράζετε τα υλικά που επιλέγετε, στραγγίζετε το νερό και το χύνετε στα ζιζάνια. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε πεζοδρόμια ή αρθρώσεις πεζοδρομίων. Θα πρέπει φυσικά να σημειώσετε ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την επίστρωση και, εάν είναι απαραίτητο, να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μια περιοχή που είναι δύσκολο να δείτε.

# 2 πολτός τσουκνίδας

Φτιάξτε μόνοι σας ζιζάνια από τσουκνίδες

Με τσουκνίδες ή, πιο συγκεκριμένα, με υγρή κοπριά από αυτά, μπορείτε επίσης να κάνετε πολύ αποτελεσματική δράση κατά των ζιζανίων. Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει μόνο να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση, αλλά και πολύ αποτελεσματικό κατά των αφιδών και της λευκής μύγας. Επειδή η υγρή κοπριά τσουκνίδας είναι πολύ όξινη και δηλητηριώδης για τα ζιζάνια. Και πώς προετοιμάζεται αυτός ο ζιζανιοκτόνος; Πανεύκολα!

Χρειάζεστε 1 κιλό φρέσκια τσουκνίδα και 10 λίτρα νερό. Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε το στον ήλιο για 2 εβδομάδες περίπου. Ανακατεύετε καλά την υγρή κοπριά κάθε τόσο. Μετά από δύο εβδομάδες, κοσκινίστε το υγρό και ανακινήστε το πάνω από τα ανεπιθύμητα ζιζάνια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία αρκετές φορές για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσοχή: Στην περίπτωση συντριβανιών πόσιμου νερού ή συντριβανιών κήπου γενικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κοντινή υγρή κοπριά τσουκνίδας. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

# 3 μαγειρική σόδα ή μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μόνοι σας μπέικιν πάουντερ σόδας

Η σόδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στο να φτιάχνετε μόνοι σας ζιζάνια. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να διαλύσετε 3-4 πακέτα μπέικιν πάουντερ ή 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 5 λίτρα νερό και να τα χρησιμοποιήσετε ως νερό πάνω από τα ζιζάνια. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε μια ηλιόλουστη μέρα. Αφού εξατμιστεί το νερό, το δραστικό συστατικό παραμένει στα ζιζάνια και αργά αλλά σίγουρα τους επιτρέπει να στεγνώσουν. Όπως και με την υγρή κοπριά τσουκνίδας, αυτό το φυσικό ζιζάνιο θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται αρκετές φορές.

Επιπλέον συμβουλές: Ιδιαίτερα κατάλληλα ενάντια στα ζιζάνια στις αρθρώσεις του πεζοδρομίου ή στις βεράντες είναι: Ανάφλεξη με καυστήρα αερίου, υπέρυθρες καταστροφείς ζιζανίων από ειδικούς εμπόρους, σκόνη πέτρας ή ξύστρες αρμών. Το κάλυμμα φλοιού ή τα τσιπ ξύλου καθώς και ένα συμβατικό πλακίδιο ζιζανίων είναι κατάλληλα για κρεβάτια κήπου.

Η φλούδα του φλοιού δίνει επίσης μια εξαιρετικά ευχάριστη μυρωδιά στον κήπο

σάπια δολοφόνοι ζιζανίων μόνοι σας

Καταπολεμήστε τα ζιζάνια με τα κατάλληλα αξεσουάρ κήπου

τα ζιζάνια φτιάχνουν οι ίδιοι σηκωμένα κρεβάτια

Η απόξεση ζιζανίων από τους αρμούς του πεζοδρομίου βοηθά πάντα, φυσικά

αρμοί ξυρίσματος αρμών που κάνουν ζιζανιοκτόνο μόνοι σας

Και το τακτικό βοτάνισμα είναι το παν και το τέλος της φιλικής προς το περιβάλλον καταστροφής ζιζανίων

οι ζιζανιοκτόνοι φτιάχνουν μόνοι τους σπιτικές θεραπείες

Μερικά ζιζάνια όπως οι πικραλίδες είναι στην πραγματικότητα πολύ υγιεινά και νόστιμα για μαγείρεμα  

Κάντε ζιζανιοκτόνο μόνοι σας ενάντια στις πικραλίδες