Το αξίζεις. Και ειδικά στον κήπο σας. Μετά από όλα, είναι αυτός που πρέπει να σας βάλει σε καλή διάθεση. Βάλτε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε επισκέπτη στην όαση της ευημερίας και είναι αυτός που σας καλεί να καθίσετε στο τραπέζι με φίλους τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια και να ανοίξετε το μπάρμπεκιου. Or χαλαρώστε με ένα ωραίο βιβλίο στην αιώρα ανάμεσα σε δύο οπωροφόρα δέντρα και απολαύστε τη φύση. Ο δικός σας κήπος είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και πρέπει επομένως να φροντίζεται, να φροντίζεται και να ομορφαίνεται. Ειδικά τώρα, όταν έρχεται σύντομα η άνοιξη, ο κήπος πρέπει να λάμψει με μικρό σχεδιασμό και καλλωπισμό και να μεταμορφωθεί έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά του όλο το χρόνο. Ακολουθούν έξι χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για το τέλειο σχέδιο κήπου την άνοιξη.

Τουλίπες στον σχεδιασμό του κήπου αλλάζουν ιδέα

Δημιουργήστε όμορφα πεζοδρόμια

Σίγουρα μπορείτε να δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή στα μικρά μονοπάτια και μονοπάτια που περνούν στον κήπο. Δεν πρέπει να ξεριζώνονται από απλό χώμα. Γιατί να μην τους δώσουμε λίγη περισσότερη λάμψη και ομορφιά; Όλο και περισσότεροι λάτρεις του κήπου καταφεύγουν σε μια πολύ απλή και παλιά παράδοση: Κάθε μονοπάτι μπορεί να στρωθεί υπέροχα με πλακόστρωτες φυσικές πέτρες. Το νερό της βροχής μπορεί να εισχωρήσει στο έδαφος μέσω των πολλών αρμών και δεν υπάρχει σφράγιση ολόκληρης της περιοχής. Επιπλέον, θαυμάσια μοτίβα μπορούν να τοποθετηθούν στο δρόμο μέσα από διαφορετικούς χρωματισμούς πλακόστρωτους. Και οι φυσικές πέτρες προσφέρουν ένα άλλο πλεονέκτημα: Μπορούν να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε γωνίες, καμπύλες και άκρες. Παρεμπιπτόντως, οι πλακόστρωτες έχουν τοποθετηθεί ακριβώς όπως είναι σήμερα για πάνω από 6000 χρόνια. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το υπέδαφος, το οποίο πρέπει να γεμίσει με άμμο και λίγη γη, καθώς και ένα λαστιχένιο σφυρί για πλακόστρωτα και ίσως να σχεδιάσει ένα σκίτσο εκ των προτέρων για το πώς πρέπει να φαίνεται το μονοπάτι στο τέλος. πλήρης!

Ο σχεδιασμός του κήπου την άνοιξη έχει μέγεθος εργασίας

Εργαστείτε με γλάστρες και κουτιά με λουλούδια

Παλιά σκαλοπάτια ή όχι τόσο όμορφα μονοπάτια που υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια μπορούν επίσης να ομορφυνθούν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και ανανέωση. Απλώς φυτέψτε μερικές μεγάλες, ανθεκτικές γλάστρες από τερακότα ή κουτιά με ανθεκτικά πολυετή φυτά, όπως ορτανσίες ή πυξάρι, και η είσοδος, το μονοπάτι ή η μικρή σκάλα θα λάμψουν σε νέο φως. Το ίδιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως οριοθέτηση Βεράντες και επισυνάψτε χώρους καθιστικού. Στην ιστοσελιδα Φόρουμ κήπου Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες για το σχεδιασμό του κήπου.

γλάστρες σχεδιασμού κήπου με μέγεθος διοδίων

Κίνηση μέσω λόφων

Μικρές καταθλίψεις και λόφοι στον κήπο φέρνουν την κίνηση στο παιχνίδι. Επειδή ένα μικρό ανάχωμα γης δεν πρέπει πάντα να ισοπεδωθεί απλώς στο έδαφος, αλλά να παραμείνει ακριβώς όπως είναι. Στη συνέχεια φυτέψτε ανθεκτικά χόρτα και κάλυψη εδάφους. Decorateσως διακοσμήστε με όμορφες φυσικές πέτρες και έχετε ένα πολύ όμορφο και ζωντανό λοφώδες τοπίο στον κήπο. Ένας λόφος γης μπορεί επίσης να σπαρθεί υπέροχα με γκαζόν και στη μέση μπορείτε στη συνέχεια να αφήσετε δύο οπωροφόρα δέντρα να αναπτυχθούν το ένα απέναντι στο άλλο. Εάν είναι σταθερά και αρκετά μεγάλα, μπορείτε μετά κρεμάστε μια αιώρα και αυτό το μέρος είναι εγγυημένο ότι θα γίνει απόλυτο αγαπημένο.

όμορφο υπερυψωμένο κρεβάτι εξωραϊσμού-αλλαγής μεγέθους

Κοιτάξτε στα βάθη

Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τους νιπτήρες στον κήπο. Μόνο με αντίστροφη σειρά. Εάν η κατάθλιψη στον ίδιο τον κήπο είναι πολύ μεγάλη και βαθιά, μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπέροχο κήπο με βότανα και επίσης να μην ισιωθεί, αλλά να μείνει ως έχει. Απλά δημιουργήστε μερικές κλιμακωτές βεράντες στις πλευρές της κατάθλιψης και φυτέψτε βότανα στον κήπο. Η προστασία από τους δυνατούς ανέμους τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν σε τέτοια εδάφη.

σχεδιασμός κήπου μπροστά από την είσοδο - μεγάλη ιδέα με αλλαγή μεγέθους

Φροντίδα για πολλά έντομα

Όποιος έχει χώρο στον κήπο πρέπει επίσης να τον χρησιμοποιήσει λογικά – και για ολόκληρο τον ζωικό κόσμο. Επειδή οι κήποι allotment και η Co. ιδίως αποδεικνύονται οι τελευταίες πραγματικές οάσεις και βιότοποι για αμέτρητα έντομα. Πολλά πολυετή φυτά που ανθίζουν πολύ την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι πρέπει να φυτευτούν άφθονα. Μπορούν να φυτευτούν ειδικά στους τοίχους του σπιτιού ως οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή προστασία από τον άνεμο. Για παράδειγμα, η λεβάντα είναι πολύ δημοφιλής στις μέλισσες. Εάν το φυτέψετε κατά μήκος των τοίχων του σπιτιού, θα αναπτυχθεί προστατευμένο και άφθονο. Απλώς κόψτε κάτι το χειμώνα, μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο και το τραπέζι είναι άφθονο στρωμένο για τις μέλισσες. Λόγω της δημοτικότητάς του, πολλοί λάτρεις του Levendel διατηρούν επίσης μια κυψέλη για να επωφεληθούν από το νόστιμο μέλι ή τον πολύτιμο βασιλικό πολτό, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, η λεβάντα μυρίζει πολύ ωραία και αφήνει λίγο αεράκι από το νότο να φυσάει μέσα στον κήπο. Για βότανα όπως το θυμάρι και η ρίγανη, ο χρόνος ανθοφορίας είναι επίσης μια σημαντική πηγή τροφής για τα έντομα.

υπέροχο ανοιξιάτικο λουλούδι για εξωραϊσμό - άλλαξε μέγεθος

Βάλτε χρώμα στο παιχνίδι

Τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να φέρεις πολύ χρώμα στον κήπο. Εάν επιλέξετε διαφορετικά πολυετή φυτά, βολβούς λουλουδιών και Co., μερικές φορές έχετε μια πολύχρωμη εικόνα κήπου. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στους διαφορετικούς χρόνους ανθοφορίας των αντίστοιχων φυτών. Με πολλές δεξιότητες, μπορείτε να απολαύσετε τον κήπο σε όμορφα χρώματα όλο το χρόνο. Εάν τα φυτά είναι πολυετή, τόσο το καλύτερο. Αυτό εξοικονομεί την αναφύτευση την άνοιξη και επίσης εξοικονομεί πολλά χρήματα.