Είστε ακόμα έτοιμοι για το χειμώνα; Ελπιζουμε! Και τι γίνεται με τον κήπο σας, ή μάλλον αξεσουάρ κήπου; Οι κηπουροί χόμπι και οι εργατικοί κηπουροί ιδίως γνωρίζουν ακριβώς τι εννοούμε με αυτό. Όχι μόνο στη θερινή ζέστη, αλλά κυρίως στο παγωμένο κρύο, z. Β. Όλα τα δοχεία που περιέχουν ουσίες ή νερό ευαίσθητες στη θερμοκρασία, να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επομένως, σας συνιστούμε να μεταβείτε σε δοχεία IBC αντί να χρησιμοποιήσετε συμβατικά δοχεία. Or το έχεις ήδη κάνει; Τότε σίγουρα χρειάζεστε τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και μερικές σημαντικές συμβουλές. Μείνετε μαζί μας αν θέλετε και μάθετε περισσότερα.

Τι είναι στην πραγματικότητα ένα δοχείο IBC?

Τα ενδιάμεσα χύδην εμπορευματοκιβώτια, ή εν συντομία IBC, είναι ένα είδος καινοτόμων δεξαμενών που όχι μόνο χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία χημικών, τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης στον ιδιωτικό τομέα για την αποθήκευση υγρών ή ουσιών ελεύθερης ροής. Ένα δοχείο IBC συνήθως αποτελείται από ένα εσωτερικό δοχείο, που ονομάζεται επίσης κύστη, μια παλέτα ως βάση και ένα κλουβί πλέγματος ή σωληνωτό πλαίσιο. Οι παλέτες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, όπως χάλυβα, ξύλο, πλαστικό, κλπ. Το κλουβί πλέγματος, γνωστό και σε άλλους ως κουτί πλέγματος, είναι συνήθως κατασκευασμένο από χάλυβα και παίζει το ρόλο ενός εξωτερικού δοχείου που προστατεύει από οποιαδήποτε παραμόρφωση της δεξαμενής.

Δοχεία IBC – εξαιρετικά πρακτικά και ευέλικτα

δεξαμενή ibc πλαστικό ατσάλι

Η κύστη του δοχείου είναι συνήθως κατασκευασμένη από πλαστικό, ως επί το πλείστον HDPE (Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) και πάντα κυβοειδές. Αυτό το συγκεκριμένο σχήμα εξασφαλίζει τη βέλτιστη χρήση του όγκου του δοχείου. Η τυπική έκδοση έχει χωρητικότητα περίπου 1000 λίτρα. Και πώς λειτουργεί ένα δοχείο IBC; Πανεύκολα. Κάθε δεξαμενή έχει ένα άνοιγμα στην επάνω πλευρά και ένα στρόφιγγα αποστράγγισης στην κάτω πλευρά – το καθένα για γέμισμα και άδειασμα.

Η ευελιξία ενός δοχείου IBC

Η εύκολη λειτουργία, η εξαιρετική στιβαρότητα και η εγγυημένη μακροζωία, μαζί με τη βέλτιστη καιρική αντίσταση του δοχείου IBC και των συναφών εξαρτημάτων είναι μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για τις διαφορετικές δυνατότητες εφαρμογής αυτών των πρακτικών δοχείων. Ο κύριος ρόλος των δοχείων IBC για ιδιωτική χρήση, για παράδειγμα, είναι ως δεξαμενή νερού και ως εναλλακτική λύση άρδευσης. Εκτός από το κλασικό βαρέλι βροχής, τόσο τα νέα όσο και τα μεταχειρισμένα δοχεία IBC είναι ιδανικά για αποθήκευση και χρήση του νερού της βροχής. Άλλοι τομείς εφαρμογής για τις εναλλακτικές δεξαμενές νερού IBC είναι η γεωργία και η κατασκευαστική βιομηχανία. Δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιούνται δοχεία IBC κατά τη δημιουργία της σκηνής ή γενικά κατά τον προγραμματισμό διαφορετικών εκδηλώσεων.

Εξασφαλίστε τη βέλτιστη χρήση του νερού της βροχής!

συγκομιδή βρόχινου νερού με δοχείο ibc

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των δοχείων IBC με μια ματιά

  • εξαιρετικά στιβαρό, ανθεκτικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες
  • ο κυβοειδής σχεδιασμός επιτρέπει τη μέγιστη αξιοποίηση του όγκου του δοχείου
  • Εύκολος καθαρισμός μετά τη χρήση και επομένως επαναχρησιμοποίηση
  • πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου σε σύγκριση με άλλα δοχεία
  • βολικά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο
  • πολύ εύκολο στη μεταφορά – με παλετοφόρο, περονοφόρο ή μυρμήγκι
  • Πιο εύκολο στη χρήση – η δεξαμενή μπορεί να γεμίσει ή να αδειάσει σε λίγα απλά βήματα

Ο χάλυβας συναντά το πλαστικό

ibc δοχείο φούσκα πλαστικό σωληνωτό πλαίσιο χάλυβα

Βρείτε τα σωστά αξεσουάρ

Ακόμα και το καλύτερο δοχείο IBC χρειάζεται τα κατάλληλα αξεσουάρ για να λειτουργήσει βέλτιστα και να διατηρήσει το περιεχόμενό του ασφαλές, ακόμη και σε παγετό και ζέστη. Ειδικά θερμικές κουκούλες και καλύμματα, αλλά και θερμαντήρες δοχείων, μπουφάν θέρμανσης ή χαλάκια χρησιμεύουν ως η τέλεια προστασία για τη δεξαμενή σας. Αν θέλετε επίσης να μετατρέψετε το δοχείο IBC σε εγκατάσταση παραγωγής, θα σας βοηθήσουν εσωτερικοί αναδευτήρες δοχείων και δίσκοι υποδομής. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε ειδικά εργαλεία για το άνοιγμα ή την αλλαγή κατά το σφίξιμο του καπακιού ή της βρύσης. Και αν θέλετε να κάνετε το δοχείο σας IBC να τραβήξει τα βλέμματα ή να το μετατρέψετε σε ένα τραπέζι υψηλού επιπέδου, τότε σημαίνει: ενσωματωμένος φωτισμός LED!

Κανένα πρόβλημα με υψηλής ποιότητας διαδικτυακά καταστήματα, όπως π.χ. rekubik.de. Λάβετε λοιπόν συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες όταν αγοράζετε το δοχείο IBC και τα κατάλληλα αξεσουάρ και επωφεληθείτε από την τέλεια εξυπηρέτηση και τις δίκαιες τιμές!

Εξοπλίστε το δοχείο IBC με θερμικό κάλυμμα!

Θερμική κουκούλα-με-παλέτα25a16f8dd72133

Το δοχείο IBC – εξοικονομεί χώρο και είναι εύκολο στη μεταφορά

πλαστικό δοχείο χάλυβα δοχείο ibc