Readyδη από τις αρχές Ιουνίου, μας προσελκύει αναπόφευκτα τα βλέμματα εδώ και εκεί – το παρθενικό στη χώρα. Αυτή η λεπτή ομορφιά μπορεί μερικές φορές να φανεί σε ένα γαλάζιο ή λευκό, μερικές φορές σε μοβ ή σε ένα λεπτό ροζ. Εμφανίζεται σε ανοιχτά λιβάδια στο δάσος ή στο πάρκο καθώς και στους κήπους μας ακόμη και σε βεράντες και μπαλκόνια. Προσαρμοζόμενος και αρκετά στιβαρός, αυτός ο λατρευτής του ήλιου είναι ένα εξαιρετικό πρότυπο για μια επιτυχημένη αλληλεπίδραση των αντιθέτων. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να φυτέψετε μόνοι σας το κορίτσι στη χώρα και να το φροντίσετε σωστά. Θα σας πούμε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε τους σπόρους και τους μίσχους του φυτού με βιώσιμο τρόπο.

Jungfer στο πράσινο με υπέροχα λουλούδια σε μπλε χρώμα 

μπλε άνθος παρθενική στο πράσινο

Το κορίτσι στο πράσινο – ένα χαριτωμένο καλοκαιρινό λουλούδι

Η παρθενική στο πράσινο (Nigella damascena) είναι παρόμοια με το μαύρο κύμινο, και για έναν καλό λόγο. Είναι στενά συνδεδεμένο μαζί του και ανήκει στην οικογένεια των πεταλούδων. Πιο συγκεκριμένα, η ομοιότητα αφορά περισσότερο τους σπόρους. Η λεπτή αλλά πολύ σημαντική διαφορά εξηγείται αργότερα παρακάτω. Το τρυφερό κορίτσι μας στη χώρα δεν λέγεται έτσι για τίποτα. Θυμίζει μια μικροκαμωμένη φιγούρα με ένα όμορφο φόρεμα που φορά πολύ πράσινο γύρω του. Τα άνθη του φυτού είναι σχεδόν σαν παραμύθι. Είναι ελαφρώς οδοντωτοί και παραταγμένοι από κοντά.

Λουλούδια και φύλλα του φυτού σε τέλεια αρμονία

όμορφα λουλούδια nigella damascena

Ανάλογα με την ποικιλία, αυτά μπορεί να είναι σε λευκό, μπλε, μοβ ή ροζ. Τα φύλλα, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ λεπτά και διάσπαρτα. Μοιάζουν πολύ με τον άνηθο. Συνήθως τα κορίτσια δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 40-50 εκατοστά. Μετά την ανθοφορία, αυτά σχηματίζουν φυσαλίδες σε σχήμα, περίπου 3 εκατοστά μεγάλους λοβούς σπόρων. Στη συνέχεια, σπάζουν εντελώς και οι σπόροι καταλήγουν στο έδαφος. Δηλαδή, η σπορά συμβαίνει από μόνη της. Η παρθενιά στο πράσινο είναι ένα ετήσιο φυτό, αλλά χάρη σε αυτήν την ιδιότητα μπορεί να εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι τύποι των φυτών διαφέρουν στο χρώμα τους

πολύχρωμα παρθένα φυτά στο πράσινο

Τοποθεσία και χώμα

Το λουλούδι είναι ένας πραγματικός λατρευτής του ήλιου επειδή αγαπά τα πολύ ηλιόλουστα ή ελαφρώς σκιερά μέρη. Η παρθενική στο πράσινο ευδοκιμεί επίσης σε εδάφη φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, αλλά αισθάνεται πολύ καλύτερα και γίνεται μεγαλύτερη και θαμνώδης όταν αυτά είναι πλούσια σε χούμο και μεσαίου βάρους. Οι κήποι κατανομής κοντά στη φύση ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη λεπτή ομορφιά. Φυσικά, μπορεί επίσης να κόψει μια λεπτή φιγούρα σε όλα τα είδη τοπίων κήπου.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε τα λουλούδια πολύ κοντά μεταξύ τους ή να τα σπείρετε μόνοι σας 

περιποίηση παρθένου στο πράσινο

Πότισμα και λίπανση

Οι κοπέλες δεν χρειάζονται καθόλου επιπλέον νερό στην ύπαιθρο. Μόνο όταν υπάρχει ένα Καύσωνας επικρατεί ή τα διατηρείτε στη ζαρντινιέρα, δεν πρέπει να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει. Ούτε τα ευαίσθητα λουλούδια δεν τους αρέσει η υδάτωση. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή αποστράγγιση, ειδικά με φυτά μπαλκονιού. Βάλτε λίγη κόκκους πέτρας στο χώμα της γλάστρας καθώς και μερικά κεραμικά θραύσματα ή πέτρες στο κάτω μέρος της γλάστρας, όπου βρίσκονται οι οπές αποστράγγισης.

Πολλαπλασιάζω

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα λουλούδια μπορούν να αναπαραχθούν μόνα τους σπέρνοντας τα απευθείας. Εάν δεν το θέλετε αυτό ή εάν θέλετε να σπείρετε την παρθενιά στη χώρα μόνοι σας, τότε θα πρέπει να κόψετε τους μίσχους και τους λοβούς σπόρων από τον Αύγουστο. Βγάλτε τους σπόρους και αφήστε τους να ξεκουραστούν σε ξηρό, σκοτεινό μέρος. Theρθε η ώρα την άνοιξη. Μπορείτε να τα βάλετε απευθείας στο χώμα από τα μέσα / τέλη Μαρτίου και να τα καλύψετε με αυτό. Μην ανησυχείτε για τους αγίους του πάγου. Τα ισχυρά φυτά δεν ενοχλούν τον παγετό.

Οι μαύροι σπόροι του λουλουδιού βρίσκονται στη στρογγυλή κάψουλα 

Jungfer στην πράσινη αυτοσπορά

Ασθένειες και παράσιτα

Αν κοιτάξετε το φυτό, θα πιστεύατε αμέσως ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε ασθένειες και παράσιτα. Πλάκα μου κάνεις; Μιλάς σοβαρά όταν το λες αυτό! Πολύ σπάνια θα μπορούσε να επιτεθεί από αφίδες. Ακόμα και τα πάντα πεινασμένα σαλιγκάρια στον κήπο δεν τολμούν να τρέξουν στο παρθενικό της χώρας. Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος?

Πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυτό;?

Αυτό που δεν αρέσει στα σαλιγκάρια είναι το ελαφρώς δηλητηριώδες αλκαλοειδές δαμασκηνίνη. Αυτό βρίσκεται σε όλα τα μέρη του φυτού καθώς και στους σπόρους. Για το λόγο αυτό, η παρθενική στο πράσινο δεν είναι βρώσιμη. Πρέπει να κρατάτε τα κατοικίδια και τα παιδιά μακριά από αυτό. Οι αλεσμένοι σπόροι χρησιμοποιούνται από μερικούς ως καρύκευμα, ειδικά σε επιδόρπια. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να είναι υπερβολικό, γιατί μεγαλύτερες ποσότητες θεωρούνται τοξικές. Το αλκαλοειδές υποπτεύεται ακόμη και ότι είναι καρκινογόνο.

Οι σπόροι μοιάζουν με αυτούς του μαύρου κύμινου 

σπόροι παρθένου στο πράσινο

Όσο για τους μίσχους και τους μη ανοιγμένους λοβούς σπόρων του λουλουδιού, αυτά είναι τέλεια ως DIY διακοσμήσεις. Μπορούν να μαζευτούν τον Αύγουστο ή λίγο πριν σκάσουν και να αφεθούν να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, μπορούν να χρωματιστούν ή να λακαριστούν ως εξαιρετική προσθήκη στις συνθέσεις ξηρών λουλουδιών ή ακόμη και ως ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Φυσικά, δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητά σας.

Τα αποξηραμένα μπουκέτα παρθενικών στην επαρχία είναι σκληρά 

συμβουλές ξήρανσης λουλουδιών

Καλωσορίστε επίσης αυτή την καλοκαιρινή ομορφιά στον κήπο σας ή στο μπαλκόνι σας. Δώστε του λίγη προσοχή και αφήστε το να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του ως γιορτή για τα μάτια.

Το αξίζει .. Υποσχόμενος!

συμβουλές κηπουρικής καλλιέργειας jungfer στο πράσινο

Συνδυάστε με ηλιοτρόπια και γυναικείο μανδύα 

παρθένα στον συνδυασμό του πράσινου ηλίανθου

Το καλοκαιρινό λουλούδι αξίζει απολύτως το όνομά του 

μπλε άνθος παρθένου στο πράσινο

Ονειρικό καλοκαιρινό μπουκέτο κοριτσιών στην εξοχή 

λευκά λουλούδια nigella damascena

Δοκιμάστε το με διαφορετικές ποικιλίες! 

όμορφα λουλούδια της nigella damascenaπαρθένα στα πράσινα λουλούδια του κήπου παρθένο σε πράσινο μοβ Διατήρηση παρθένων φυτών στο πράσινο nigella damascena λουλούδι ροζ λουλούδι nigella damascena στιβαρή εύκολη φροντίδα nigella damascena λευκά παρθένα λουλούδια στο πράσινο Ανθοδέσμη αγριολούλουδων από παρθένο στο πράσινο