Τα γεράνια είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά κήπου και μπαλκονιού μεταξύ των Γερμανών. Από βοτανική άποψη, αυτά τα όμορφα και μακρά ανθισμένα λουλούδια ονομάζονται πελαργόνια, αλλά οι άνθρωποι προτιμούν να τα αποκαλούν γεράνια (γεράνι, πελαργόνιο). Ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια cranesbill και εντυπωσιάζουν με την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων των λουλουδιών τους. Συχνά προτιμούνται ως πολύχρωμη διακόσμηση για βεράντες, μπαλκόνια και άλλους εξωτερικούς χώρους επειδή η φυσική τους χάρη είναι ευχάριστη στα μάτια. Επιπλέον, τα υπέροχα λουλούδια έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα – ανθίζουν από τον Μάιο, ξεδιπλώνουν όλη τους τη λαμπρότητα το καλοκαίρι και μας χαροποιούν με τα άνθη τους μέχρι τον πρώτο παγετό στα τέλη του φθινοπώρου. Και αυτό δεν είναι όλο: τα γεράνια είναι εξαιρετικά εύκολο να τα φροντίσετε, έτσι ώστε όλοι οι κηπουροί χόμπι και οι λάτρεις των λουλουδιών να μπορούν να τα μεγαλώσουν. Για να μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τη φυσική γοητεία αυτών των ομορφιών του κήπου για μήνες, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για τα γεράνια σας με λίγα λόγια.

Γεράνια κοσμούν το μπαλκόνι και τον κήπο όλο το καλοκαίρι

Γεράνια στη γλάστρα για διακόσμηση σπιτιού

Η σωστή τοποθεσία, το τέλειο δοχείο και το σωστό χώμα

Εάν έχετε αποφασίσει να φροντίσετε τα γεράνια στο σπίτι, σας συνιστούμε να επιλέξετε νεαρά φυτά στο ανθοπωλείο. Είναι καλύτερο να τα φυτέψετε την ημέρα της αγοράς, επειδή τα λουλούδια είναι ευαίσθητα στο φως. Αλλά πρώτα επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία για αυτούς – θα πρέπει να είναι ηλιόλουστη και καλά προστατευμένη από τον άνεμο.

Τα γεράνια μπορούν να αντέξουν πολύ ήλιο, αλλά ένας πολύ δυνατός άνεμος μπορεί να σπάσει τους βλαστούς, τα λουλούδια ή τα φύλλα τους. Τα τέλεια δοχεία για αυτά τα λουλούδια είναι κουτιά μπαλκονιού, γλάστρες και μεγάλες μπανιέρες που έχουν απολύτως μια τρύπα αποστράγγισης νερού. Το χώμα πρέπει να είναι διαπερατό και καλά αεριζόμενο, γιατί τα γεράνια δεν τους αρέσει η υγρασία. Σε εξειδικευμένα καταστήματα θα βρείτε έτοιμο λίπασμα γλάστρες για γεράνια, το οποίο θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Κατά τη φύτευση, πρέπει να ακολουθήσετε τον αντίχειρα και να αφήσετε ένα διάστημα περίπου 20-30 cm μεταξύ των μεμονωμένων λουλουδιών. Τα γεράνια αναπτύσσονται γρήγορα και θαμνώδη και χρειάζονται αυτόν τον χώρο για να αναπτυχθούν καλά.

Σε εμάς, τα γεράνια χρησιμοποιούνται μόνο στο χώμα μετά τους αγίους πάγου – στα μέσα Μαΐου

φυτά κηπουρικής γεράνια καλλιέργεια συμβουλές για φροντίδα

Πότισμα και λίπανση – τα καρύδια και τα μπουλόνια της φροντίδας γεράνι

Τα γεράνια χρειάζονται γενικά πολύ νερό. Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια σας τακτικά, αλλά να αποφεύγετε πιθανό πότισμα. Ποτίζετε ακόμη και δύο φορές την ημέρα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού – το πρωί και το βράδυ. Συνιστάται να ποτίζετε λίγο πιο συχνά. Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό, δεν είναι καλό για τα λουλούδια.

Τα γεράνια χρειάζονται τακτικό πότισμα για την καλή τους ανάπτυξη και την υπέροχη άνθιση τους

γεράνια φρέσκες ιδέες διακόσμησης για τον κήπο το καλοκαίρι

Τα πελαργόνια θεωρούνται «βαρείς καταναλωτές», πράγμα που σημαίνει ότι απομακρύνουν πολλά θρεπτικά συστατικά από το χώμα της γλάστρας. Για το λόγο αυτό, πρέπει να τα γονιμοποιείτε τακτικά, για παράδειγμα μία φορά την εβδομάδα κατά τη φάση της ανθοφορίας. Όπως ήδη ειπώθηκε, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ήδη γονιμοποιημένο χώμα για τη φύτευση και να επιλέξετε ένα μακροπρόθεσμο λίπασμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα φυτά σας είναι καλά ανασηκωμένα.

Τα γεράνια θεωρούνται ευκολόχρωμα λουλούδια μπαλκονιού, αλλά χρειάζονται τακτικό πότισμα και λίπανση

γεράνια σε ζαρντινιέρα ως εξαιρετική διακόσμηση μπαλκονιού

Αδρανοποιήστε, κλαδέψτε και πολλαπλασιάστε – τι πρέπει να γνωρίζετε γι ‘αυτό?

Τα πελαργόνια προέρχονται αρχικά από τη Νότια Αφρική και χρησιμοποιούνται για ζεστά κλίματα. Παρ ‘όλα αυτά, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να επιβιώσουν τον παγωμένο γερμανικό χειμώνα καλά. Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε τα ξερά φύλλα και τα μαραμένα λουλούδια, να κόψετε όλους τους βλαστούς στα 10 εκατοστά και να τους φέρετε σε ένα φωτεινό μέρος για χειμώνα. Εκεί η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 5 και 10 βαθμών Κελσίου όλο το χειμώνα. Spεκάστε κατά καιρούς τα μέρη των λουλουδιών με νερό για να μην στεγνώσουν. Επιτρέπεται να βγαίνουν έξω μόνο μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα. Πρώτα πρέπει να χαλαρώσετε και να μειώσετε τη ρίζα και στη συνέχεια να την ξαναφυτέψετε. Πώς να έχετε τα δικά σας γεράνια! Διαφορετικά αυτά τα λουλούδια μπορούν εύκολα να πολλαπλασιαστούν με μοσχεύματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο παρακάτω βίντεο:

 Τα πελαργόνια μπορούν να αδρανοποιήσουν καλά σε ένα φωτεινό μέρος

γεράνια με κόκκινο χρώμα διακοσμούν την εξωτερική περιοχή

Εάν είστε ένας από αυτούς τους παθιασμένους λάτρεις των λουλουδιών, μπορείτε να βρείτε περισσότερα μαζί μας ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδιασμού κήπου και βρείτε έμπνευση για τη φροντίδα άλλων λουλουδιών κήπου. Κάντε κλικ εδώ και αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί!

φυτά κήπου γεράνι στις γλάστρες συμβουλές για το χειμώνα

φυτά κήπου γεράνια ως υπέροχη διακόσμηση κήπου δημιουργικές ιδέες κήπου με παλέτες

διακοσμήσεις φυτών κήπου με γεράνι

φυτεύει κήπο το όμορφο γεράνι σε διαφορετικά χρώματα

φυτά κήπου για τη διακόσμηση του διαμερίσματος

γεράνια ως κρεμαστά λουλούδια μαγνητίζουν το μάτι

ιδέες διακόσμησης φυτών κήπου για την αυλή μεγαλώνουν γεράνι

γεράνια για διακόσμηση περβάζι παραθύρου

γεράνια όμορφες ιδέες διακόσμησης για την είσοδο