Τα υπερυψωμένα κρεβάτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους ερασιτέχνες κηπουρούς και είναι πολύ δημοφιλή. Είναι σίγουρα μοντέρνα τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε όμορφα φυτά κήπου και να τα κάνετε ένα υπέροχο βλέμμα στον κήπο. Είναι λίγο πιο δύσκολο και επίπονο να σχεδιάσετε έναν μικρό λαχανόκηπο στον περιορισμένο χώρο ενός υπερυψωμένου κρεβατιού και να ελπίζετε για μια καλή σοδειά. Αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό. Ένας λαχανόκηπος στο υπερυψωμένο κρεβάτι δεν είναι μόνο πρακτικός, φέρνει οπτικό δράμα στον εξωτερικό σας χώρο και σίγουρα θα προσελκύσει πολλές περίεργες ματιές. Τι είδους λαχανικά καλλιεργείτε εκεί και πώς να τα τακτοποιήσετε είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο. Αλλά ήδη έχουμε στο πρώτο μας Άρθρα για υπερυψωμένα κρεβάτια εμφανίζονται πολλές έξυπνες συμβουλές για το σχεδιασμό τους. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε και να αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα των υπερυψωμένων κρεβατιών.

 Τα υπερυψωμένα κρεβάτια προσθέτουν οπτικό δράμα στον κήπο σας.

Υπερυψωμένα κρεβάτια οπτικό δράμα λαχανόκηπος

  • Τα υπερυψωμένα κρεβάτια ως λαχανόκηποι είναι ευεργετικά για την υγεία σας

Στη συνέχεια, προσπαθούμε να συνοψίσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης υπερυψωμένων κρεβατιών στον κήπο. Πρώτα απ ‘όλα, εφιστούμε την προσοχή σας στα πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Όπως είναι λογικό, αυτά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να έχουν ύψος έως και 90 εκατοστά, έτσι ώστε να μην καταπονείτε την πλάτη σας όταν καλλιεργείτε λαχανικά. Δεν χρειάζεται να γέρνετε μπροστά ή να τεντώνεστε πολύ, γιατί τα λαχανικά στο υπερυψωμένο κρεβάτι είναι πάντα εύκολα προσβάσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, ο δυσάρεστος πόνος στην πλάτη μετά από μια έντονη κηπουρική θα ανήκει στο παρελθόν. Επιπλέον, η πρόσβαση στα καλλιεργούμενα λαχανικά διευκολύνεται παρέχοντας αρκετό ελεύθερο χώρο μεταξύ των επιμέρους υπερυψωμένων κρεβατιών. Με ευκολότερη πρόσβαση και λιγότερο πόνο, μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα τη δουλειά που σχετίζεται με τη φύτευση, τη φροντίδα και τη συγκομιδή των κηλίδων λαχανικών σας.

Προγραμματίστε έξυπνα την κατασκευή των υπερυψωμένων κρεβατιών εκ των προτέρων

Προετοιμάστε υπερυψωμένα κρεβάτια, χτίστε, καθορίστε το ύψος

Επιπλέον άκρη: Φτιάξτε τα υπερυψωμένα κρεβάτια λαχανόκηπου έτσι ώστε να έχουν ύψος τουλάχιστον 30 εκατοστά. Όταν οι τοίχοι είναι πλινθοδομημένοι και λίγο πιο κάτω από τους γοφούς σας, μπορείτε να καθίσετε στις άκρες για να δουλέψετε το πάτωμα. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε ώριμα λαχανικά κατά τη συγκομιδή χωρίς να σκύψετε καθόλου.

Μπορείτε ακόμη να καθίσετε εδώ και να μαζέψετε ώριμες ντομάτες.

Λαχανόκηπος ντομάτας

  • Τι πλεονεκτήματα φέρνουν τα υπερυψωμένα κρεβάτια στον λαχανόκηπό σας;

Όταν μιλάμε για υπερυψωμένα κρεβάτια στον λαχανόκηπο, θέλουμε να σας δώσουμε μια σαφή ιδέα για το πώς και σε ποιο βαθμό μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά. Τα πλεονεκτήματα των υπερυψωμένων κρεβατιών για τον λαχανόκηπό σας παρουσιάζονται στα επόμενα σημεία.

 Ένας λαχανόκηπος σε υπερυψωμένα κρεβάτια έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Φτιάξτε τα δικά σας υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο

  • Τα λαχανικά μεγαλώνουν περισσότερο σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Το έδαφος σε υψηλότερα κομμάτια λαχανικών θερμαίνεται νωρίτερα την άνοιξη από το περιβάλλον χώμα στον κήπο. Τείνει επίσης να στεγνώσει γρηγορότερα. Για το λόγο αυτό, τα φυτά μπορούν ακόμη να καλλιεργηθούν στο υπερυψωμένο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου. Αυτό θα παρατείνει την καλλιεργητική σας περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια μεταγενέστερη συγκομιδή το φθινόπωρο.

Επιπλέον συμβουλή: Είναι καλύτερο να επιλέξετε λαχανικά και καλλιέργειες που θα αντέξουν το κρύο την άνοιξη ή αργά το φθινόπωρο και θα έχετε μια επιτυχημένη συγκομιδή στα μπαλώματα λαχανικών.

 Στα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορείτε να έχετε φρέσκα λαχανικά όλο το καλοκαίρι

Ανυψωμένα κρεβάτια

  • Ξεπερνώντας τα μειονεκτήματα των κακών εδαφών

Τα υψηλότερα μπαλώματα λαχανικών είναι η απάντηση όταν έχετε αμμώδες ή αργιλώδες χώμα. Αντί να προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνετε το κακό μίγμα εδάφους με υπόστρωμα και σάπια φύλλα, αρκεί να γεμίσετε τα κρεβάτια του κήπου με υψηλής ποιότητας φυτόχωμα και να ξεκινήσετε την κηπουρική.

Υψηλής ποιότητας φυτικό έδαφος είναι απαραίτητο στο υπερυψωμένο κρεβάτι

Υψωμένα κρεβάτια υψηλής ποιότητας φυτόχωμα σημαντικό για τα λαχανικά

Το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βελτιώσει τα υπερυψωμένα λαχανικά σας. Αυτό σημαίνει λιγότερη προσπάθεια για τα φυτά και λιγότερη απογοήτευση για τον χόμπι κηπουρό. Για να διατηρήσετε το χώμα σε φυτικά κομμάτια υγιές, συνεχίστε να προσθέτετε κομπόστ και άλλη οργανική ύλη σε αυτό.

 Εμπλουτίζετε τακτικά το χώμα στα υπερυψωμένα κρεβάτια και απολαύστε την καλή συγκομιδή.

Υπερυψωμένο λαχανόκηπο

  • Περιορίστε τα ζιζάνια

Μόλις γεμίσουν τα κρεβάτια λαχανικών σας με φρέσκο ​​χώμα, καλύψτε την επιφάνεια με ένα ή δύο στρώματα σάπας. Αυτό μειώνει την ανάπτυξη όλων των ζιζανίων και προστατεύει την υγρασία του εδάφους στα υπερυψωμένα κρεβάτια σας.

 Τα ζιζάνια δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα υπερυψωμένα κρεβάτια.

Διατηρώντας υπερυψωμένα κρεβάτια, δεν αναπτύσσονται ζιζάνια εκεί

  • Κρατήστε τα παράσιτα μακριά από το υπερυψωμένο κρεβάτι

Σε οποιονδήποτε κήπο, ζώα όπως τα κουνέλια και οι κρεατοελιές μπορούν να χαλάσουν τα λαχανικά σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στον κήπο σας. Ένας έξυπνος τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από τον λαχανόκηπο είναι τα υπερυψωμένα κρεβάτια. Σχεδιάστε και κατασκευάστε τα υπερυψωμένα κρεβάτια λαχανόκηπων ύψους τουλάχιστον τεσσάρων ποδιών, έτσι ώστε τα παράσιτα να μην μπορούν να τα φτάσουν. Αυτοί οι εισβολείς αποθαρρύνονται από το ύψος των κηλίδων λαχανικών και δεν μπορούν να φτάσουν στη συγκομιδή.

Τα παράσιτα ή τα μικρά ζώα δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτό το υπερυψωμένο κρεβάτι

Δεν υπάρχουν παράσιτα σε υπερυψωμένα κρεβάτια

  • Αποκτήστε περισσότερη αισθητική έξω με υπερυψωμένα κρεβάτια

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλουμε να μιλήσουμε για τα αισθητικά οφέλη που φέρνουν τα κρεβατάκια στον λαχανόκηπό σας. Πρώτον, δεν έχετε ζιζάνια στο υπερυψωμένο κρεβάτι. Τα χόρτα χλοοτάπητα, τα οποία σχηματίζουν καλά εδραιωμένα ριζικά συστήματα, συχνά εισβάλλουν σε έναν λαχανόκηπο στο έδαφος και γίνονται ένα σοβαρό ζιζάνιο. Εάν έχετε λαχανόκηπο σε υπερυψωμένα κρεβάτια, ο κοντινός χλοοτάπητας δεν μπορεί να εξαπλωθεί στην καλλιέργεια λαχανικών σας, οπότε ένας υγιής και συνεχώς αναπτυσσόμενος λαχανόκηπος διατηρείται στο υπερυψωμένο κρεβάτι.

 Τα ζιζάνια δεν μεγαλώνουν εδώ.

Σηκωμένα κρεβάτια δεν αναπτύσσονται ζιζάνια εδώ

Μπορείτε επίσης να καλύψετε τα μονοπάτια μεταξύ των κηλίδων λαχανικών με άμμο ή σάπια φύλλα, έτσι ώστε τα πόδια σας να παραμένουν πάντα καθαρά, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω. Χρειάζεστε μια χούφτα μαϊντανό ή βασιλικό για να ετοιμάσετε το δείπνο; Κανένα πρόβλημα, τα φρέσκα βότανα είναι έτοιμα να παραδοθούν στο υπερυψωμένο κρεβάτι και μπορούν να μαζευτούν γρήγορα. Τα πόδια σας θα παραμείνουν καθαρά, το ίδιο και τα χέρια σας και μπορείτε να επιστρέψετε στον μάγειρα.

 Όπου υπάρχει τάξη, υπάρχει και καθαριότητα.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια παραγγέλνουν καθαριότητα στον λαχανόκηπο

Μπορείτε να φέρετε νέα αισθητική στον εξωτερικό σας χώρο με όμορφα και μοτίβα, μικρά ή μεγαλύτερα υπερυψωμένα κρεβάτια τοποθετημένα σε σειρές. Τα πάντα στον λαχανόκηπό σας είναι ξεκάθαρα, γνωρίζετε τέλεια τι υπάρχει και μπορείτε επίσης να δείτε τους επιμέρους τύπους λαχανικών από απόσταση. Σε υπερυψωμένα κρεβάτια έχετε τον πιο ελκυστικό οπτικά λαχανόκηπο σε μια μικρή περιοχή. Αυτό σας δείχνει τις ικανότητές σας ως χόμπι κηπουρός και τη μεγάλη σας αίσθηση αισθητικής. Άλλωστε, οι γείτονές σας θα θαυμάσουν μόνο τον λαχανόκηπο σας ή θα θελήσουν να τον μιμηθούν. ποιός ξέρει?

Ο ενοχλητικός πόνος στην πλάτη θα ανήκει στο παρελθόν! Τώρα υπάρχουν τα υπερυψωμένα κρεβάτια στον λαχανόκηπο!

υπερυψωμένο κρεβάτι-χτίστε-φτιάξτε τον εαυτό σας-σηκωμένα κρεβάτια

 Μπορείτε να επωφεληθείτε μόνο από αυτά τα μικρά υπερυψωμένα κρεβάτια.

Τα μικρά υπερυψωμένα κρεβάτια έχουν μεγάλο αποτέλεσμα Δημιουργήστε έναν λαχανόκηπο

 Το τι θα μεγαλώσεις στα υπερυψωμένα κρεβάτια εξαρτάται από εσένα.

Καλλιεργήστε διαφορετικά είδη λαχανικών σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τα υπερυψωμένα κρεβάτια κάνουν τον κήπο σας πιο ελκυστικό

Οι λαχανόκηποι κάνουν τα υπερυψωμένα κρεβάτια ελκυστικά