Έχετε ήδη σκεφτεί μια μίνι λίμνη; Αυτό θα ήταν ένα υπέροχο καλοκαιρινό έργο. Χρειάζεστε λίγο χρόνο για να το σχεδιάσετε ή μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη μίνι λίμνη στα καταστήματα. Κάθε λίμνη σε μίνι μορφή χρησιμεύει ως μια όμορφη προφορά στον κήπο. Φέρνει επίσης φρεσκάδα και ηρεμία. Έχετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα στην τιμή ενός μικρού ποσού χώρου και πόρων. Μάθετε περισσότερα γι ‘αυτό!

Μίνι λίμνη σε ξύλινο βαρέλι

μίνι λίμνη βαρελιού

Μίνι λίμνη στον κήπο

Η μίνι λίμνη εγγράφεται καλά τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους κήπους. Απλώς πρέπει να βρείτε τη σωστή λειτουργία στο σχέδιο για αυτό. Με το μέγεθος περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου, η μίνι λίμνη πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έρχεται πραγματικά στη δική της. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα γωνιά, για παράδειγμα.

Εάν διανείμετε πολλές μίνι λίμνες, αυτές γίνονται φυσικές και αποτελεσματικές προφορές. Τόσο τα υλικά όσο και τα χρώματα του δοχείου και τα φυτά που χρησιμοποιούνται είναι σημαντικά για αυτό το αποτέλεσμα.

Η πέτρινη λεκάνη θα ήταν τέλεια για τους σκοπούς μιας μίνι λιμνούλας

πέτρινη λίμνη νερού

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σε έναν μικρό κήπο με μίνι λιμνούλα

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε τη μίνι λίμνη στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Όσον αφορά το σχεδιασμό, ισχύουν περίπου οι ίδιοι κανόνες όπως στον κήπο. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μόνο μερικές διαφορές εγκατάστασης. Φυσικά, δύσκολα μπορείτε να βάλετε τη μίνι λίμνη στο έδαφος εδώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η λεγόμενη υψηλή λίμνη μπαίνει στο παιχνίδι. Η μίνι λίμνη έχει στηθεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη βάση.

Μια μίνι λίμνη μπορεί να χρησιμεύσει ως εξαιρετική διακόσμηση για τη βεράντα

μίνι λίμνη φυτό δοχείο μπολ βεράντα

Πώς φτιάχνετε πραγματικά μια μίνι λίμνη μόνοι σας?

Τα συστήματα μίνι λιμνών μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα. Αλλά αν απολαμβάνετε τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια λίμνη μικρού μεγέθους. Τα βαρέλια κρασιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για το σκοπό αυτό. Οι μίνι λίμνες κατασκευάζονται επίσης από σκυρόδεμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά άλλα σκάφη με το κατάλληλο βάθος και πλάτος. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια επένδυση λίμνης, ειδικά με αυτά από ξύλο. Αλλά θα το συνιστούσαμε πραγματικά σε όλους τους άλλους επίσης. Μπορείτε να τα ασφαλίσετε στις άκρες με συρραπτικά ή ταινία. Στο κάτω μέρος, βάλτε ένα στρώμα χαλικιού. Οπότε τίποτα δεν θα γλιστρήσει.

Μια υπερυψωμένη λίμνη για εσωτερική χρήση

υψηλή λίμνη για εσωτερική χρήση

Η ποιότητα του νερού είναι ζωτικής σημασίας

Σε αυτό το μικρό σύστημα, η ποιότητα του νερού είναι ζωτικής σημασίας. Το νερό πρέπει πρώτα να αποαποχρωματιστεί ώστε να μην αναπτυχθούν φύκια. Ένα χαρακτηριστικό νερού που αναβλύζει συμβάλλει σε περισσότερο οξυγόνο και συνεπώς στη βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Υπάρχουν αρκετά κατάλληλα φυτά για τη μικρή λίμνη

μίνι λίμνη στη γωνιακή βεράντα

Ιδέες για φυτά

Στο επόμενο βήμα χρειάζεστε κατάλληλα υδρόβια φυτά για τη μίνι λίμνη σας. Πρέπει να επιλέξετε αυτά που δεν απαιτούν πολύ βάθος νερού. Για μερικούς, η διαδικασία εισαγωγής είναι λίγο πιο περίπλοκη. Τοποθετούνται πρώτα σε μικρές γλάστρες ή καλάθια με χαλίκι. Έτσι τα βυθίζετε στο νερό – πρώτα θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια και μετά θα πρέπει να βυθίζονται βαθύτερα. Μάθετε αναλυτικά για τις ιδιαιτερότητες των φυτικών ειδών που έχετε επιλέξει. Είναι επίσης σημαντικό αν τα διαφορετικά φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Υπάρχουν πολλές κατάλληλες ποικιλίες νάνων, όπως η μικρότερη παραλλαγή του τριαντάφυλλου της λίμνης. Το λουλούδι του κύκνου και το βότανο της λούτσας εξακολουθούν να είναι δημοφιλή. Το λουλούδι κελύφους και ο υάκινθος είναι άλλες εξαιρετικές επιλογές.

Υπάρχει μια σειρά από ψάρια που μπορεί να αισθάνονται καλά στη μίνι λίμνη. Αυτά είναι τα τσουχτερά, τα κολλητά και τα moderlieschen.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικές γωνιές του παραδείσου χάρη στη μίνι λίμνη

μίνι λίμνη παράδεισος γωνία

Περίληψη – συντήρηση και σχεδιασμός

Παρά το μικρό του μέγεθος, η μίνι λίμνη είναι ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο στο σχεδιασμό του κήπου. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε οπτικά το μπαλκόνι ή τη βεράντα. Διαφορετικά χρώματα, υφές και σχήματα είναι δυνατά. Μια μίνι λίμνη είναι πολύ εύκολη στη συντήρηση και πρακτική και ο καθένας μπορεί να την εγκαταστήσει.

Σας αρέσουν οι εικόνες και οι ιδέες για το σχέδιο; Έχεις διάθεση για DIY project αυτό το καλοκαίρι; Στη συνέχεια, όλα μιλούν υπέρ της έναρξης της μίνι λίμνης σας τώρα. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και υπέροχα αποτελέσματα!

Δείτε επίσης το υπέροχο βίντεο παρακάτω!

μίνι λιμνούλα διακόσμησης

μίνι λίμνη στο κύπελλο

μίνι λίμνη με ψάρια koi

μίνι λίμνη για αγορά

μίνι λίμνη κήπου zen