Έχετε κάνει τα πάντα σωστά στη ρύθμιση του κήπου, αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς; Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι ο φωτισμός του κήπου δεν χρησιμοποιείται βέλτιστα και σωστά. Γιατί χωρίς αυτό, όλη η υπόλοιπη προσπάθεια δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πότε γίνεται σωστά ο φωτισμός κήπου;?

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον σωστό φωτισμό κήπου με μερικούς σαφείς δείκτες. Δημιουργεί μια ισορροπημένη και ευχάριστη διάθεση. Δεν είναι πολύ φωτεινό, οπότε η μυστικότητα και ο ρομαντισμός του εξωτερικού χώρου εξαφανίζονται. Ταυτόχρονα, ο σωστός φωτισμός του κήπου δεν είναι πολύ συγκρατημένος, οπότε δεν φαίνονται όλα ζοφερά και επικίνδυνα. Έτσι αισθάνεστε ασφαλείς και σε καλά χέρια.

Με τον σωστό φωτισμό στον κήπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα που σας αρέσει σε εξωτερικούς χώρους

φωτισμός κήπου τζάκι πτυσσόμενη καρέκλα μπαμπού φυτά κήπου

Κομψός

Ο σωστός φωτισμός κήπου έχει επίσης διακοσμητικό αποτέλεσμα. Φωτίζει τον κήπο και τον διακοσμεί ταυτόχρονα. Έτσι, είναι επίσης προσαρμοσμένο στο στυλ ολόκληρου του επίπλου εξωτερικού χώρου.

Φωτίστε διαφορετικές ζώνες και επισημάνετε τις οπτικά

Ο σωστός φωτισμός του κήπου προσφέρει εξαιρετικό φωτισμό περιβάλλοντος και ταυτόχρονα είναι σε θέση να φέρει πιο έντονο φως σε ορισμένες ζώνες.

Αναλαμβάνει το έργο του διαχωρισμού των διαφορετικών περιοχών στον κήπο μεταξύ τους. Εξασφαλίζει επίσης περισσότερο φως για ορισμένους χώρους εργασίας και τους θέτει αμέσως στο προσκήνιο.

Παίξτε με το φως

φωτισμός κήπου φωτιστικά τοίχου εξωτερική πισίνα φυσικές πέτρες ξύλινες σανίδες δαπέδου ξαπλώστρα ξαπλωμένη

Πολλοί διαφορετικοί τύποι φώτων κήπου

Περίπου επιλέξτε το σωστό φωτισμό κήπου Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να εξοικειωθείτε με τη μεγάλη ποικιλία διαφορετικών λαμπτήρων κήπου που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Οι λαμπτήρες διαφέρουν μεταξύ τους σύμφωνα με διάφορα κριτήρια: εξαρτάται από το πού και πώς μπορούν να εγκατασταθούν. Υπάρχουν επίσης μερικά που λειτουργούν με ρεύμα και μερικά που λειτουργούν με μπαταρίες. Υπάρχουν ακόμη λάμπες που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια.

Αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μιας από αυτές τις παραλλαγές σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχουν φώτα κήπου που είναι διαφορετικά εμφανή. Ορισμένα έχουν γλυπτό χαρακτήρα και θα είναι πολύ παρόντα. Τα άλλα φώτα, από την άλλη πλευρά, είναι λεπτά και μπορούν πρακτικά να εξαφανιστούν στο τοπίο του κήπου.

Στην πρώτη περίπτωση, τα φώτα χρησιμεύουν ως διακόσμηση και στη δεύτερη, μετατρέπουν τα στοιχεία του κήπου σε τέτοια.

Μοντέρνος και φιλικός προς το περιβάλλον φωτισμός κήπου

φωτισμός κήπου μοντέρνα φώτα σχεδιασμός κήπου τοπίο κήπου

Συνδυασμοί

Στα περισσότερα έργα, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στον σωστό συνδυασμό. Τοποθετήστε τα φώτα κήπου σε διαφορετικά ύψη, χρησιμοποιήστε αυτά που είναι πιο διακριτικά και τραβούν τα βλέμματα. Με αυτόν τον τρόπο τονίζετε τα διάφορα πλεονεκτήματα του κήπου σας και τον κάνετε να φαίνεται οπτικά διαφορετικός το βράδυ και το βράδυ. Είναι φυσικά σημαντικό να προκύψει μια ενιαία και αρμονική εικόνα στο τέλος.

Ασφάλεια και αποταμίευση

Η επιλογή και η τοποθέτηση των φώτων κήπου έξω πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς στον κήπο σας και ταυτόχρονα να εξοικονομείτε ενέργεια. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα μετά το οποίο θα πρέπει να αξιολογήσετε τα διάφορα πιθανά σχέδια φωτισμού κήπου.

Μαγικές στιγμές στον κήπο

γλάστρες φωτισμού κήπου φωτεινές γύρω από το σχέδιο του κήπου

Φενγκ Σούι ατμόσφαιρα με φωτισμένο μπαμπού

φωτισμός κήπου μπαμπού εξωτερικός φωτισμός έμμεσος φωτισμός

Χαλαρό φως και καλοκαιρινή ευδαιμονία

φωτισμός κήπου εσοχή φώτα σκάλας πέργκολα σχεδιασμός κήπου

DIY ιδέες κήπου με παλέτες ευρώ

φωτισμός κήπου παλέτες ευρώ diy σκάλες ιδέες σχεδιασμού κήπου

Νοσταλγική αίσθηση και κεριά

φωτισμός κήπου αντίκες κεριά φανάρι

Όαση ευεξίας στην αυλή

φώτα φωτισμού κήπου φώτα αέρα φώτα τοίχου φώτα κήπου μπαμπού

Δημιουργήστε μια νότια ατμόσφαιρα

φωτισμός κήπου νησιά φωτός με εσοχή φώτα αυλή φώτα τοίχου

Φώτα LED με απλό σχεδιασμό

φωτισμός κήπου μοντέρνα εξωτερικά φωτιστικά led φώτα ιδέες σχεδιασμού κήπου

Ζεστά βράδια στην πισίνα του κήπου

φωτισμός κήπου πισίνα χωνευτές ξαπλώστρες βότσαλα μοντέρνος φωτισμός