φυτά άνοιξη καλλιέργεια σπόροι μεταμόσχευσης

Φυτέψτε σπόρους ακριβώς στον κήπο – επιλέξτε μεγάλους ή ταχέως αναπτυσσόμενους σπόρους

Αυτή την άνοιξη, δοκιμάστε κάτι νέο στον κήπο. Φυτέψτε τα νέα λουλούδια και φυτά απευθείας στο έδαφος. Περιμένετε μέχρι να περάσει ο παγετός της άνοιξης και στη συνέχεια προετοιμάστε το έδαφος.

Για να αυξήσετε τη γονιμότητά του, γονιμοποιήστε το άφθονα. Επιλέξτε μεγάλους ή ταχέως αναπτυσσόμενους σπόρους, όπως ναστούρια και μπιζέλια, που είναι κατάλληλα για άμεση φύτευση στον κήπο. Σκορπίστε μικρούς και μεσαίου μεγέθους σπόρους όπως βασιλικό και καρότα στην επιφάνεια του εδάφους. Θα μπορούσατε να αναμίξετε τους καλύτερους σπόρους με άμμο και στη συνέχεια να τους σκορπίσετε ομοιόμορφα. Καλύψτε τα και στη συνέχεια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε να βλαστήσουν.

Φύτευση σπόρων ακριβώς στον κήπο – σκορπίστε μικρούς και μεσαίους σπόρους

σπόροι φυτό άνοιξη μεταμόσχευση κήπου

Μεταμοσχεύστε τα σπορόφυτα προετοιμάζοντας το χώμα με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι φύτευσης για να σκάψετε μια τρύπα, αποσυνδέστε το νεαρό φυτό από την γλάστρα και φυτέψτε το. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει έξυπνα μια κατσαρόλα τύρφης, βάλτε το δενδρύλλιο στην τρύπα μαζί με την κατσαρόλα. Καλύψτε το καλά με χώμα και ποτίστε το φυτό.

Ποικιλίες σπόρων – άφθονη ποικιλία

φυτά σπόρων άνοιξη μεταμόσχευση ποικιλίες σπόρων κήπου

Ακολουθούν 16 τύποι σπόρων που είναι κατάλληλοι για άμεση φύτευση στον κήπο:

Marsh yarrow, φασόλι, κατιφές, κόλιανδρος, αγγούρι, άνηθος, σπόρος ιππότη, μπιζέλι, πεπόνι, nasturtium, παπαρούνα, φασκόμηλο, κολοκύθα, ηλίανθος, μπιζέλια, zinnia

Λιπάνετε και προετοιμάστε το χώμα  

σπόροι φυτό άνοιξη μεταμόσχευση χώμα κήπου

Πρώτη φροντίδα για το νεαρό φυτό

σπόροι φυτά άνοιξη μεταμόσχευση κήπος νεαρό φυτό Σπορόφυτο σε μια κατσαρόλα τύρφης

σπόροι άνοιξη μεταμόσχευση κήπος τύρφη κατσαρόλα

Απολαύστε την κηπουρική

φυτά άνοιξη καλλιέργεια μεταμόσχευση σπόρων νεαρό φυτό