Η άκρη του γκαζόν έχει τον σημαντικό ρόλο να διαχωρίζει παρτέρια και παρτέρια από το γκαζόν και αντίστροφα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ο κήπος φαίνεται πολύ πιο περιποιημένος, αλλά τα ίδια τα φυτά έχουν περισσότερο δικό τους χώρο. Έτσι δεν εκτοπίζονται από το γκαζόν και η ανάπτυξή τους δεν διαταράσσεται. Υπάρχουν πολλά υλικά που είναι κατάλληλα για την τοποθέτηση άκρου γκαζόν ή περιγράμματος κρεβατιού – πέτρες, μέταλλο, πλαστικό και καουτσούκ. Επιπλέον, μπορείτε να σχεδιάσετε τις άκρες του γκαζόν σας με τον αγγλικό τρόπο και να εξασφαλίσετε περισσότερη φυσικότητα στον κήπο σας. Το πώς μπορείτε να τοποθετήσετε τις διαφορετικές άκρες του γκαζόν και τι πρέπει να προσέξετε εξηγείται στις επόμενες γραμμές.

Αγγλικό περίγραμμα γκαζόν: η ομαλή μετάβαση

Η λεγόμενη άκρη του αγγλικού γκαζόν φαίνεται απρόσκοπτη και φυσική. Δεν χρησιμοποιείτε καθόλου πρόσθετο υλικό κατά την τοποθέτηση, μόνο μερικά απλά εργαλεία κηπουρικής. Είναι ένας από τους φθηνότερους τύπους γκαζόν, αλλά είναι αρκετά απαιτητικός. Και πώς στρώνετε μια πάπια στα σύνορα ή στο γκαζόν; Πανεύκολα.

Πιο φυσική αρμονία στον κήπο χάρη στο αγγλικό περίγραμμα γκαζόν

μπορντούρα γκαζόν, φυσικά, σύνορα κρεβατιών, όμορφα τριαντάφυλλα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κορδόνι, χλοοτάπητα, φτυάρι και καρότσι. Πρώτα τεντώστε τη γραμμή κατά μήκος του τεντώματος που πρόκειται να κοπεί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη διάτρηση για να τρυπήσετε το γρασίδι απευθείας από πάνω και μην αφήσετε πολύ μεγάλο κενό μεταξύ των επιμέρους βελονιών. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια τόσο εύκολα αργότερα.

Το χαλαρώνετε με τη βοήθεια του φτυάρι και το βάζετε στο καρότσι. Στη συνέχεια, το υλικό απορρίπτεται στο κομπόστ, όπου σαπίζει πολύ γρήγορα. Τέλος, δουλέψτε το χώμα όπου βρίσκεται η άκρη του γκαζόν με μια σκαπάνη χεριού. Και έτσι το γκαζόν, τα παρτέρια και ο κήπος φαίνονται και πάλι όμορφα περιποιημένα.

Επιπλέον συμβουλή: Ανάλογα με τον τύπο του γρασιδιού και των κλινοσκεπασμάτων, θα πρέπει να τρυπάτε τις άκρες του αγγλικού γκαζόν σας πιο συχνά – συνήθως μία φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Μπορείτε επίσης να κόψετε την άκρη του αγγλικού γκαζόν απευθείας με ένα φτυάρι

Η αγγλική άκρη του γκαζόν καλλιεργεί την κηπουρική

Πέτρινο περίγραμμα γκαζόν: η φυσική δύναμη

Αυτός ο τύπος χλοοτάπητα όχι μόνο φαίνεται πολύ αποτελεσματικός, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί με πολλούς τύπους πέτρας – τούβλο ή φυσική πέτρα, γρανίτη, πλακόστρωτο ή σκυρόδεμα. Ανάλογα με το στυλ του κήπου και τις προσωπικές προτιμήσεις, μπορείτε να μετατρέψετε την πέτρινη άκρη του γκαζόν σε υπερυψωμένο περίγραμμα κρεβατιού. Κατά την τοποθέτηση μιας τέτοιας άκρης γκαζόν, χρειάζεστε τα ίδια εργαλεία όπως με την αγγλική έκδοση και ένα λαστιχένιο σφυρί.

Και έτσι γίνεται εύκολα:

Οι πέτρινες άκρες του γκαζόν μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως στενά μονοπάτια κήπου

πλακάκια κήπου ιδέες για πέτρες γκαζόν με μπορντούρα

Μεταλλικό περίγραμμα γκαζόν: η σύγχρονη απλότητα

Το απλό και μοντέρνο, μεταλλικό περίγραμμα γκαζόν είναι ιδανικό για κάθε κομψό σχεδιασμό κήπου. Εδώ και αρκετό καιρό, τέτοιες εκτάσεις γκαζόν ήταν σε μεγάλη ζήτηση τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες κηπουρούς. Τα λεπτά προφίλ είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, γαλβανισμένο χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα και δεν σκουριάζουν. Είναι σχετικά φθηνά, εξαιρετικά στιβαρά και αρκετά ανθεκτικά. Η τοποθέτηση από μόνη της δεν είναι επίσης επιστήμη πυραύλων και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη γνώση.

Οι απλές οδηγίες διευκολύνουν την τοποθέτηση μιας μεταλλικής άκρης γκαζόν

Τοποθέτηση μεταλλικών οδηγιών για μπορντούρα

Μπορείτε να βρείτε πολυάριθμες παραλλαγές από μεταλλικό χαλί σε ειδικευμένα καταστήματα. Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως με παρόμοιο τρόπο. Πρώτα η τάφρος προετοιμάζεται για τις άκρες, στη συνέχεια συνδέονται τα μεμονωμένα μεταλλικά στοιχεία. Όταν ολόκληρη η άκρη του γκαζόν είναι έτοιμη, χτυπιέται με ένα λαστιχένιο σφυρί και εισάγεται στο έδαφος. Είναι καλύτερο να αφήσετε περίπου 2 εκατοστά μεταξύ της κορυφής της προεξοχής και του δαπέδου. Όχι μόνο φαίνεται πιο όμορφο, αλλά η άκρη του γκαζόν δεν είναι κατάφυτη από γρασίδι και φυτά αργότερα.

Επιπλέον συμβουλή: Όταν γκρεμίζετε τη μεταλλική άκρη με το λαστιχένιο σφυρί, είναι καλύτερο να βάλετε ένα ξύλο πάνω από αυτό και μόνο στη συνέχεια να χτυπήσετε έτσι ώστε να μην λυγίσει η άκρη.

Αν σας αρέσει, μπορείτε επίσης να βάλετε μούλτι στο κρεβάτι

ιδέες σχεδιασμού μεταλλικού στρογγυλού κήπου με μπορντούρα γκαζόν

Ξύλινη άκρη γκαζόν: Η ρουστίκ αρμονία

Το ξύλο φαίνεται πάντα πολύ ελκυστικό και ρουστίκ, ειδικά σε ρουστίκ κήπους, αλλά και σε φυσικό σχεδιασμό κήπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες ξύλινες σανίδες, κορμούς δέντρων ή φέτες δέντρων καθώς και στρογγυλά κομμάτια ξύλου που ακονίζονται.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν οι ξύλινες άκρες που είναι θαμμένες στο έδαφος είναι εμποτισμένες με βραστήρα, δεν σαπίζουν πολύ γρήγορα, αλλά παραμένουν στη θέση τους για πολύ περισσότερο ως όμορφο περίγραμμα ή άκρη γκαζόν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τσόχα για στέγες για αυτό.

Φτιάξτε ολόκληρες παλάμες από ακονισμένο ξύλο για τα παρτέρια σας!

Φτιάξτε μόνοι σας χλοοτάπητα με ξύλο

Πλαστικό περίγραμμα γκαζόν: Η ανακυκλωμένη απλότητα

Οι άκρες του χλοοτάπητα και τα περιθώρια κρεβατιού από ανακυκλωμένο καουτσούκ ή πλαστικό είναι επίσης διαθέσιμα σε αφθονία σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αυτά είναι φθηνά και πολύ εύκολα στην τοποθέτηση. Διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα και προφίλ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα ως άκρες κοπής.

Επιπλέον συμβουλή: Το κούρεμα του γκαζόν είναι πάντα μια πρόκληση με άκρες γκαζόν και παρτέρια που είναι υψηλότερα από 1-2 εκατοστά. Κανονικά θα πρέπει στη συνέχεια να ξαναδουλέψετε με ψαλίδια χλοοτάπητα ή κοπτικό για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πλαστικό πλαίσιο κρεβατιού σε πέτρινη εμφάνιση

πλαστικές γκαζόν μπορντούρες ιδέες για μπορντούρα

Συμπέρασμα:

Οι σωστά τοποθετημένες και σχεδιασμένες άκρες του γκαζόν και τα παρτέρια δίνουν στον κήπο σας περισσότερη δομή και επιτρέπουν στα φυτά και τα λουλούδια να μεγαλώνουν ανενόχλητα. Κάνει επίσης τη δική σας κηπουρική ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Ανάλογα με το υλικό και την τοποθέτηση, θα πρέπει να φροντίζετε ιδανικά για κάθε άκρη γκαζόν, έτσι ώστε να εκπληρώνει τη λειτουργία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ρίξτε μια ματιά στη συλλογή εικόνων μας καθώς και πολλές οδηγίες κατασκευής που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Εάν έχετε μεγαλύτερο κήπο ή δεν είστε σίγουροι πώς να τοποθετήσετε σωστά τις άκρες του γκαζόν, αφήστε τους έμπειρους ειδικούς μας να σας συμβουλέψουν και να επιλέξετε το καλύτερο για την όαση του κήπου σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε παρτέρια με φυτά

Κρεβάτι μπορντούρα γκαζόν από φυτά πυξάρι

Αγγλικό περίγραμμα γκαζόν από πέτρα

Or τακτοποιήστε αυτά από σφυρήλατο σίδερο με γλάστρες

σχεδιασμός κήπου μπορντούρα γκαζόν από σύρμα με γλάστρες

Και τι θα λέγατε για ένα αποτελεσματικό περίγραμμα από πέτρινες πλάκες?

σχέδιο κήπου μπορντούρα φυσικές πέτρες μπορντούρα γκαζόν

Or ίσως είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τις άκρες του γκαζόν με τούβλα?

ιδέες για μπορντούρα γκαζόν με πέτρες τούβλα σχεδιασμός κήπου

κήπος σχεδιασμός γκαζόν τούβλα μπορντούρες μονοπάτια κήπου

μονοπάτια κήπου μπορντούρα γκαζόν από τούβλα πλακάκια κήπου

Φτάνει ακόμη και σε δύο ορόφους …

DIY μπορντούρα γκαζόν μπορντούρα μπορντούρα με τούβλα

Τα πλαστικά κουφώματα μπορούν επίσης να έχουν μια τούβλα

Ιδέα για ανακύκλωση από καουτσούκ με γκαζόν

Φυσικά, αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με φυσικά υλικά

ακατάστατη άκρη από φυσικές πέτρες, κλινοσκεπάσματα, σχεδιασμός κήπου

Φτιάξτε μόνοι σας ξύλο με γκαζόν με μπορντούρα

ιδέες κλινοσκεπασμάτων μπορντούρα γκαζόν από σχέδιο κήπου πεζοδρομίου

Στρώστε το χείλος του γκαζόν από φυσική πέτρα

μπορντούρα γκαζόν από ιδέες σχεδιασμού κήπου με πλακόστρωτο κρεβάτι

μπορντούρα γκαζόν από πέτρα πλακόστρωτα βότσαλα κλινοσκεπάσματα μπορντούρα

ξύλινες γκαζόν μπορντούρα λαχανικών μπαλωμάτων κρεβάτι ιδέες μπορντούρα

πέτρα μπλοκ γκαζόν μπορντούρα beetumrandung ιδέα

Οι μεταλλικές άκρες του γκαζόν μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με πέτρες ή σάπια φύλλα

μπορντούρα γκαζόν από μεταλλικά βότσαλα

ιδέα για κλινοσκεπάσματα από μπορντούρα χλοοτάπητα

Και πολύ πιο φυσική έμπνευση στον κήπο …

ιδέες κλινοσκεπασμάτων για αγγλικά γκαζόν

αγγλικές συμβουλές για ιδέες σχεδιασμού κήπου με γκαζόν

αγγλικό μπορντούρα χλοοτάπητα χειροκίνητη άκρη συσκευής

φυσικό κρεβάτι με μπορντούρα γκαζόν

κηπουρική αγγλικές γκαζόν μπορντούρες ιδέες μπορντούρα

σχεδιασμός κήπου αγγλικό μπορντούρα γκαζόν μπορντούρα παρτέρι

σχεδιάστε έναν φυσικό κήπο χωρίς άκρη γκαζόν

ιδέες σχεδιασμού κήπου με μπορντούρα πέτρα

μπορντούρα γκαζόν, φυσικός κήπος με τριαντάφυλλα

Τοποθέτηση του χλοοτάπητα με αχυρόστρωμα

Ανακυκλωμένο λάστιχο για μπορντούρα γκαζόν

τριαντάφυλλο κήπο αγγλικά κλινοσκεπάσματα με μπορντούρα

λευκά τριαντάφυλλα αγγλικά στρωμνές με γκαζόν

όμορφα τριαντάφυλλα λεβάντα αγγλικό γκαζόν μπορντούρα