Ένας μινιμαλιστικός κήπος είναι κάτι πολύ πρόσφατο. Αλλά δεν είναι σαν ένας σύγχρονος κήπος. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσουμε τους δύο όρους μεταξύ τους. Οι κήποι που έχουν σχεδιαστεί σε αυτά τα δύο στυλ μοιάζουν από πολλές απόψεις: Έχουν συνήθως σαφή γεωμετρική δομή, έχουν λίγα φυτά και μοιάζουν με προέκταση του χώρου διαβίωσης. Ωστόσο, οι βασικές αρχές των δύο στυλ είναι αρκετά διαφορετικές και μπορούν να οδηγήσουν σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Στο παρακάτω άρθρο εξηγούμε τις βασικές πτυχές του όρου «μινιμαλιστικός κήπος». Επισημαίνουμε επίσης τις σημαντικές διαφορές στον σύγχρονο κήπο.

Το φυσικό τοπίο παρέχει το πλαίσιο σε αυτόν τον μινιμαλιστικό κήπο

κεραμίδια πηγή νερού πράσινο

Οι κανόνες για μινιμαλιστικό σχεδιασμό κήπου

Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του κήπου με τον εσωτερικό σχεδιασμό. Οι φόρμες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται μειώνονται στα ουσιώδη. Το “More is less” ισχύει για την επιλογή των φυτών καθώς και των φυτών και των χρήσιμων περιοχών.

Όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα έχουν επίσης λειτουργικό σκοπό.

Οι μινιμαλιστικοί κήποι έχουν μια συγκρατημένη και μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων. Οι προφορές πρέπει επίσης να είναι πολύ λεπτές. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ουδέτερα ή φυσικά χρώματα. Ένα παράδειγμα: Σε έναν σχεδόν εντελώς καταπράσινο κήπο, λευκά υπερυψωμένα κρεβάτια ή έπιπλα εξωτερικού χώρου βαμμένα σε μαύρο χρώμα λειτουργούν ήδη ως έντονες πινελιές.

Αυτό ισχύει επίσης για τα φυτά και τα έπιπλα, που εκτελέστηκαν σε πράσινο ή άλλο φυσικό χρώμα.

Το μονοπάτι με χαλίκια κατασκευάζει αυτόν τον κήπο

μονοπάτι με χαλίκι σε μινιμαλιστικό σχεδιασμό κήπου

Διαφορές μεταξύ μινιμαλιστικού και μοντέρνου κήπου

Οι αρχές του μοντέρνου σχεδιασμού κήπου θα είναι πολύ καλές εδώ εξήγησε. Σας δίνουμε μόνο μερικές σημαντικές υποδείξεις εδώ. Το ουσιαστικό είναι ότι ο σύγχρονος κήπος στοχεύει στην επέκταση του κατοικήσιμου χώρου όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι το κύριο μέλημα και αυτός είναι ο λόγος που τα φυτά παραμένουν φυσικά στο παρασκήνιο.

Σε έναν σύγχρονο κήπο, κάποιος ανακαλύπτει συχνά ευθείες γραμμές, πολλά γεωμετρικά σχήματα και σπάνια πλούσια φυτά ή εντυπωσιακά γλυπτά. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μοντέρνα σπίτια είναι επίσης επιπλωμένα με αυτόν τον τρόπο. Το στυλ τους αντικατοπτρίζεται μόνο στον κήπο.

Ωστόσο, ορισμένοι σύγχρονοι σχεδιαστές κήπων θα μπορούσαν επίσης να βασιστούν στην αντίθεση με τον εσωτερικό σχεδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαν να υπάρχουν παχυντικές, πλούσιες πινελιές με τη μορφή μεμονωμένων φυτών ή ομάδων τέτοιων.

Στην περίπτωση ενός μινιμαλιστικού κήπου, από την άλλη πλευρά, η συγκρατημένη και νηφάλια εμφάνιση δεν είναι αποτέλεσμα, αλλά βασική αρχή και η πιο σημαντική προσέγγιση. Τα φυσικά χαρακτηριστικά του τοπίου έρχονται από μόνα τους.

Σε αυτόν τον κήπο τα φυτά είναι μόνο τόνους

πλακάκι και βότσαλο τετράγωνη δομή

Πώς να σχεδιάσετε έναν μινιμαλιστικό κήπο

Κατά τον προγραμματισμό, προσανατολιστείτε στις φυσικές συνθήκες της ιδιοκτησίας σας. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει σαφής συμμετρία εκεί, δεν χρειάζεται να το δημιουργήσετε τεχνητά. Οι απλές εγκαταστάσεις και τα φυτά θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα οφέλη του ακινήτου. Το μέταλλο, η πέτρα και άλλα ακατέργαστα υλικά είναι πολύ συνηθισμένα. Το ξύλο, αλλά βαμμένο ή σκιασμένο σε φυσικές αποχρώσεις, θα ήταν επίσης μια επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά ως συνήθως. Είναι σημαντικό μόνο αυτά να μην έχουν ως αποτέλεσμα μια πλούσια γενική εικόνα. Τα μεμονωμένα σχήματα και οι μικρές προφορές πρέπει να ξεχωρίζουν από μόνα τους.

Τα μακριά ορθογώνια υπερυψωμένα κρεβάτια και χώροι δίνουν όλο το σχεδιαστικό δυναμισμό

αρχιτεκτονική κήπου μινιμαλιστική γραμμική δομή

Δείτε πολλά παραδείγματα πριν προγραμματίσετε!

Είναι καλύτερο να εξετάσετε αρκετά συγκεκριμένα παραδείγματα για μινιμαλιστικούς κήπους πριν προγραμματίσετε. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση του πώς λειτουργούν στην πράξη οι κάπως αφηρημένοι ηχητικοί κανόνες. Oneσως το ένα ή το άλλο παράδειγμα να είναι μια καλή βάση για τη δική σας αντίληψη. Τα πρώτα μοντέλα για μινιμαλιστικούς κήπους χρονολογούνται πριν από μερικές δεκαετίες και περιλαμβάνουν έργα από την εποχή του Μπάουχαους …

Σχεδιάστε τον κήπο με τέτοιο τρόπο ώστε να λάμπει ο φυσικός του χαρακτήρας. Βάλτε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες στο προσκήνιο για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε τις μινιμαλιστικές αρχές για να δημιουργήσετε τη δική σας εξωτερική όαση.

πράσινος μινιμαλιστικός κήπος

υπερυψωμένα κρεβάτια μινιμαλιστικό κήπο εξωτικά φυτά

υπερυψωμένα κρεβάτια σε έναν μινιμαλιστικό κήπο

χαλίκι νερό ξύλινη επιφάνεια μινιμαλιστικό σχέδιο

αρκετά επίπεδα μινιμαλιστικού κήπου

βήματα μινιμαλιστικός κήπος