Δεν είναι τίποτα που το τριαντάφυλλο φέρει το όμορφο ψευδώνυμο – βασιλιάδες των λουλουδιών, επειδή είναι ένα από τα πιο υπέροχα διακοσμητικά φυτά που κοσμούν τον κήπο όλο το καλοκαίρι. Είτε ως θάμνος, θάμνος, σε κρεβάτι ή σε γλάστρα, τα περισσότερα είδη τριαντάφυλλων αποπνέουν ένα απατηλό άρωμα που μας κάνει να ονειρευόμαστε τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή και που περιποιείται τις αισθήσεις. Τα τριαντάφυλλα μας προσφέρουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες σχεδίασης, για να δημιουργήσουμε πραγματικά νησιά με ανθισμένα λουλούδια στον δικό μας κήπο ή να απολαύσουμε πραγματικούς τραβηγμένους οφθαλμούς έξω. Φυσικά, η βασίλισσα των λουλουδιών, με τη μεγάλη ποικιλία της, είναι ένα ατελείωτο θέμα όπου μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλές πτυχές της εκτροφής τριαντάφυλλων. Σε δύο συνεχόμενα άρθρα θέλουμε να σας φέρουμε πιο κοντά στον κόσμο των τριαντάφυλλων και να σηκώσουμε λίγο το πέπλο των μυστικών της φροντίδας του τριαντάφυλλου. Μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι οι περισσότερες ποικιλίες αυτών των φυσικών ομορφιών φροντίζονται εύκολα, αλλά έχουν τεράστια διακοσμητική δυνατότητα.

Έχουμε ήδη ρωτήσει για την προέλευση και τους συμβολισμούς των τριαντάφυλλων σε άλλο άρθρο, σήμερα θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε διαφορετικούς τύπους τριαντάφυλλων και τη φροντίδα τους. Εάν είστε πραγματικός λάτρης του τριαντάφυλλου, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Γιατί εδώ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη βασίλισσα των λουλουδιών ……

 Το τριαντάφυλλο θεωρείται το πιο όμορφο καλλωπιστικό φυτό στον κήπο

τριαντάφυλλα γοητευτική διακόσμηση του φράχτη του κήπου

Πιθανότατα έχετε ήδη διαβάσει ότι πολλές ποικιλίες τριαντάφυλλων εκτρέφονται, διασταυρώνονται, περιποιούνται στον δικό σας κήπο και σε πάρκα για πάνω από 2000 χρόνια, και όλα αυτά γίνονται ξανά και ξανά με στόχο να γίνουν αυτές οι ομορφιές του κήπου ακόμα πιο τέλειες και χαριτωμένες Το Σήμερα όλοι οι λάτρεις του τριαντάφυλλου μπορούν να θαυμάσουν την ανθισμένη λαμπρότητα πάνω από 30.000 ποικιλιών τριαντάφυλλου και να επιλέξουν μεταξύ τους διαφορετικά χρώματα και αρώματα ανθοφορίας, μορφές ανάπτυξης και σχέδια για τον δικό τους κήπο.

Υπάρχουν υβρίδια που μας αφήνουν άφωνους με τη λαμπρότητα και το άρωμα τους, δείχνουν μια εξαιρετική ποικιλία χρωμάτων, όπου η παλέτα κυμαίνεται από λευκό σε ροζ και σκούρο κόκκινο σε μαύρο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ταξινόμηση των τριαντάφυλλων ανά χρώμα εδώ ανάγνωση.

Οι αναρριχητικές ποικιλίες είναι εξίσου δημοφιλείς με το κάλυμμα του εδάφους, αυτές που διακοσμούν τον τοίχο του κήπου και εκείνες που διακοσμούν την πέργκολα του τριαντάφυλλου. Σας προσκαλούμε να βυθιστείτε στον κόσμο των τριαντάφυλλων και να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μοναδικά διακοσμητικά φυτά στον κήπο. Στη συνέχεια θέλουμε να παρουσιάσουμε τρεις σημαντικές και διαδεδομένες ομάδες τριαντάφυλλων ανάλογα με την εμφάνισή τους, δηλαδή τα κρεβάτια, τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης και θάμνων. Σας δίνουμε επίσης χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τους, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την ποικιλία των χρωμάτων και το άρωμα των τριαντάφυλλων στον εξωτερικό σας χώρο για μήνες. Δηλαδή από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη του φθινοπώρου …..

 Το τριαντάφυλλο είναι η βασίλισσα στο παρτέρι

θάμνος τριαντάφυλλων τριαντάφυλλα η βασίλισσα των λουλουδιών ως διακόσμηση στην μπροστινή αυλή

Τριαντάφυλλα λουλουδιών και η φροντίδα τους

Αυτή είναι μια αρκετά μοντέρνα ομάδα τριαντάφυλλων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ερασιτέχνες κηπουρούς. Τα τριαντάφυλλα του κρεβατιού γίνονται θαμνώδη, έχουν ύψος περίπου στο γόνατο και διακοσμούν μικρούς κήπους, αλλά και μεγάλα πάρκα εξίσου επιτυχώς. Εκπλήσσουν με την ποικιλία των χρωμάτων τους, εδώ θα μπορούσατε να βρείτε ποικιλίες από λευκό έως κόκκινο αίματος. Έχουν επίσης μεγάλη ποικιλία σε σχήματα λουλουδιών – συχνά διακρίνονται πολύ διαφορετικά λουλούδια, για παράδειγμα μεγάλα και μικρά, σφαιρικά και επίπεδα, διπλά και απλά. Μπορείτε να πάρετε πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο πλησιέστερο ανθοπωλείο ή από το ανθοπωλείο σας. Εδώ θέλουμε μόνο να αναφέρουμε μερικές τυπικές ποικιλίες τριαντάφυλλων. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα “Lions Rose”, “Tequila 2003”, “Neon” και “Rotilia”, “Yellow Meilove”, “Innocencia”, αλλά και τα ανθεκτικά στη θερμότητα κλασικά “Friesia” και Bonica82 “. Θα πρέπει επίσης να αναφερθούν οι αδιάβροχες ποικιλίες “Red Leonardo de Vinci”, “Rosenfee” και “Goldelse”. Οι ποικιλίες “Marie Curie”, “Margaret Merril” και “Friesia” αναδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα.

Συμβουλές φροντίδας για τα τριαντάφυλλα του κρεβατιού:

– Τα τριαντάφυλλα με λουλούδια προτιμούν τις ηλιόλουστες τοποθεσίες, μερικές ποικιλίες μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν καλά σε μερική σκιά.

– Ο επιλεγμένος χώρος πρέπει να είναι αέρινος, αλλά σε καμία περίπτωση άτακτος.

– Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγισμένο και μέτρια βαρύ.

– Τα τριαντάφυλλα πρέπει να κόβονται κάθε χρόνο, κατά προτίμηση την άνοιξη. Ορισμένες ποικιλίες ανθίζουν πολύ έντονα το καλοκαίρι, αυτές στη συνέχεια πρέπει επίσης να κοπούν.

– Αφαιρείτε ή κόβετε συνεχώς νεκρούς βλαστούς.

 Το ετήσιο κλάδεμα των τριαντάφυλλων είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ανθοφορία τους

τριαντάφυλλα Marie Curie σε πορτοκαλί

Τριαντάφυλλα αναρρίχησης

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένα ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο είναι ένα απόλυτο must για να αναπτυχθούν σωστά τα τριαντάφυλλα. Αυτή η ομάδα τριαντάφυλλων μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει σε τοίχους ή φράχτες κήπου όπου υπάρχουν βοηθήματα αναρρίχησης. Παρόλο που τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης διαφέρουν πολύ στο χρώμα, τον ρυθμό ανθοφορίας και τη μορφή ανάπτυξης, μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια – είναι ιδανικά για πράσινους φράχτες, πέργκολες, κληματαριές και ολόκληρους τοίχους σπιτιού. Τα τελευταία χρόνια, το λεγόμενο υβριδικό τσάι έχει γίνει πολύ δημοφιλές επειδή αναπτύσσεται πολύ άφθονα και γρήγορα. Οι τυπικές, πιο συχνά ανθισμένες ποικιλίες αναρριχητικών τριαντάφυλλων είναι “Compassion” και Bienvenue “, ενώ οι κάποτε ανθισμένες ποικιλίες περιλαμβάνουν” Bobby James “,” Wedding Day “και” Paul Noel “. Θα πρέπει επίσης να αναφερθούν οι γνωστές ποικιλίες Liana Rose, Rambler Metanoia, Rambler Indigoletta και άλλες. Τα λουλούδια τους είναι χρωματισμένα σε λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και ακόμη και μπλε, πράγμα που στην πραγματικότητα είναι σπάνιο.

Συμβουλές φροντίδας για τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης:

– Προτιμάτε φωτεινά και ηλιόλουστα μέρη.

– Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης πρέπει να ποτίζονται τακτικά τα πρώτα τρία χρόνια. Η λίπανση είναι αρκετή μία φορά το καλοκαίρι.

– Οι παλιοί και αποξηραμένοι βλαστοί κόβονται, τα νεκρά άνθη αφαιρούνται.

– Ειδικά η χαμηλότερη περιοχή των τριαντάφυλλων αναρρίχησης πρέπει να προστατεύεται από τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Χρησιμοποιήστε λίγο μη υφασμένο ύφασμα ή παλιά φύλλα για το σκοπό αυτό

 Οι ποικιλίες τριαντάφυλλου είναι ποικίλες

τριαντάφυλλα αναρριχητικά τριαντάφυλλα στην πίσω αυλή

Τριαντάφυλλα θάμνων

Εάν δεν έχετε χρόνο να φροντίσετε τα τριαντάφυλλα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να θαυμάσετε αυτά τα υπέροχα διακοσμητικά φυτά στον δικό σας κήπο, τότε μπορούμε να σας προτείνουμε τα τριαντάφυλλα των θάμνων. Πρόκειται για ιδιαίτερα έντονες ποικιλίες τριαντάφυλλου που αναπτύσσονται σε ύψος τουλάχιστον 1,50 μ. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος 3 έως 3,5 m. Τα θαμνώδη τριαντάφυλλα θα σας ενθουσιάσουν όλο το καλοκαίρι μέχρι αργά το φθινόπωρο με τα υπέροχα λουλούδια τους και ένα έντονο άρωμα. Είναι ανθεκτικά στον παγετό και στιβαρά. Αυτές οι ποικιλίες ευδοκιμούν σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο σημείο και απαιτούν τακτικό κλάδεμα, κατά προτίμηση την άνοιξη. Αυτό διεγείρει την ανάπτυξή τους. Οι κλασικές ποικιλίες τριαντάφυλλων θάμνων είναι: Lichtkönigin Lucia, Johannes Rau, Tascaria, Julia Renaissance και Certinia.

 Τα θάμνα τριαντάφυλλα είναι πάντα ένα πραγματικό μάτι που τραβάει στον κήπο

τριαντάφυλλα Bonica σε ανοιχτό ροζ

Συμβουλές φροντίδας για τα τριαντάφυλλα θάμνων:

– Επιλέξτε μια ηλιόλουστη και ευάερη τοποθεσία για τα τριαντάφυλλα.

– Ποτέ μην φυτεύετε αυτές τις ποικιλίες κάτω από δέντρα, γιατί τα τριαντάφυλλα των θάμνων απαιτούν πολύ ηλιακό φως και ζεστασιά.

– Φυτέψτε αυτά τα τριαντάφυλλα θάμνων σε ομάδες τριών ή 0,70 m μεταξύ τους.

– Παρέχετε στα τριαντάφυλλα καλή παροχή νερού και λιπασμάτων.

– Προστατέψτε τα καλλωπιστικά φυτά από παράσιτα και ασθένειες.

– Το κλάδεμα τριαντάφυλλων την άνοιξη είναι απαραίτητο και πάλι εδώ.

– Τα τριαντάφυλλα θα μπορούσαν επίσης να κλαδευτούν για να επιτευχθούν καλύτερες μορφές ανάπτυξης. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό.

Η επιπλέον συμβουλή μας: Όταν αγοράζετε μοσχεύματα τριαντάφυλλου, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος τριαντάφυλλου που θέλετε δεν είναι ευαίσθητος σε ασθένειες ή ότι είναι ήδη κατεστραμμένος. Διαφορετικά σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση με φροντίδα τριαντάφυλλου και αξέχαστες στιγμές έξω στον κήπο σας γεμάτο άρωμα τριαντάφυλλου!

τριαντάφυλλα ως διακόσμηση της πρόσοψης του σπιτιού

τριαντάφυλλα σχεδιάζουν τον κήπο με τριαντάφυλλα

ποικιλίες τριαντάφυλλων θάμνων τριαντάφυλλων στον κήπο σε απαλά χρώματα

αυξήθηκε η βασίλισσα των λουλουδιών όμορφη διακόσμηση

ποικιλίες τριαντάφυλλων και περιποίηση τριαντάφυλλων φροντίδας

Τριανταφυλλιές ποικιλίες τριαντάφυλλου που ανεβαίνουν τριαντάφυλλα στον κήπο

τριαντάφυλλα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα ομορφαίνουν τον κήπο