Οι καρέκλες παραλίας είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή έπιπλα χαλάρωσης σε αυτή τη χώρα. Τα εμβληματικά κομμάτια δεν είναι μόνο σύμβολο της βόρειας και ανατολικής ακτής της Γερμανίας, αλλά και απόλυτο σύμβολο διακοπών και χαλάρωσης. Προσφέρουν πάντα ένα άνετο καταφύγιο στην παραλία και μας προστατεύουν από τον άνεμο και τις καταιγίδες καθώς και από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου. Αφενός, αισθάνεστε ασφαλείς και σαν στο σπίτι σας και ταυτόχρονα ελεύθεροι και χαλαροί στον καθαρό αέρα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε τις επόμενες διακοπές σας για να νιώσετε αυτή την αίσθηση στους τέσσερις τοίχους σας. Με τη σωστή καρέκλα παραλίας στον κήπο, το όνειρο μιας απτής αίσθησης διακοπών εκπληρώνεται εύκολα. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο σημαντικές συμβουλές σχετικά με την τοποθέτηση, τη φροντίδα και τη διακόσμηση μιας καρέκλας παραλίας σε ιδιωτικούς χώρους. Ποιος ξέρει, ίσως μπορείτε να απολαύσετε αυτό το θρυλικό έπιπλο πολύ νωρίτερα από όσο νομίζετε.

παραλία καρέκλα παραλία

Βρείτε τη βέλτιστη τοποθεσία

Είναι θέμα γούστου αν επιλέξετε την ευθεία Βόρεια Θάλασσα ή την καμπύλη καρέκλα παραλίας της Βαλτικής Θάλασσας. Γιατί και τα δύο είναι από μόνα τους ένα στιλάτο βλέμμα για κάθε κήπο. Είναι πιο σημαντικό να σημειώσετε πού και πώς στήνετε το πολύτιμο κομμάτι. Οι καρέκλες παραλίας είναι ήδη σχετικά βαριές και δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα μπρος -πίσω. Θεωρούνται αρκετά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και ως εκ τούτου κόβουν μια ωραία φιγούρα οπουδήποτε στον κήπο – δίπλα στη λίμνη, στη βεράντα ή κάτω από ένα δέντρο. Ωστόσο, τα πιο ευεργετικά είναι εκείνα τα μαξιλάρια που εξασφαλίζουν καλή αποστράγγιση ή γενικά δεν συγκρατούν νερό.

Η άμμος, για παράδειγμα, δεν είναι τόσο φθηνή λόγω αυτού, αν και προτιμάται από πολλούς. Το υλικό ευνοεί την υγρασία από κάτω και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη βλάβη στην καρέκλα παραλίας. Επιπλέον, η άμμος φυσάει πολύ εύκολα από τον άνεμο στα μαξιλάρια και τα μαξιλάρια και πρέπει να σκουπίζεται τακτικά. Πολύ πιο προτεινόμενα είναι τα υποστρώματα όπως χαλίκι, πέτρα ή ξύλινες πλάκες. Δεν είναι για τίποτα που πολλοί περήφανοι ιδιοκτήτες κήπων έβαλαν τις καρέκλες στην παραλία στη βεράντα στον κήπο.

καρέκλα παραλίας στο ξύλο του κήπου

Έτσι φροντίζουμε για τη μεταφορά και τη φροντίδα

Αν και το βάρος της καρέκλας παραλίας δεν διευκολύνει την μετακίνηση, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ειδικούς ρόλους που μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη τη μετάβαση σε σκληρές επιφάνειες. Ωστόσο, οι κύλινδροι βοηθούν σε περιορισμένο βαθμό μόνο στην άμμο και το γρασίδι. Όσον αφορά τη σωστή φροντίδα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να θυμάστε. Οι καρέκλες παραλίας είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένες από υλικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά ανθεκτικά. Παρ ‘όλα αυτά, αν το φροντίζετε σωστά, θα συνεχίσετε να το απολαμβάνετε. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μεταχειρίζεστε κουφώματα, πλαϊνά πάνελ και μέτωπα από ξύλο (ερυθρελάτης, αρκεύθου, τικ, μαόνι κ.λπ.) με ένα προϊόν φροντίδας ξύλου την άνοιξη και να τα γυαλίζετε κάθε δύο χρόνια.

Η πλεξούδα της κουκούλας χρειάζεται επίσης τακτικό φρεσκάρισμα. Εάν είναι κατασκευασμένο από πολυρατάν, αρκεί ένα περιστασιακό σκούπισμα με σαπουνόνερο και μια μαλακή βούρτσα. Τα υφάσματα για μαξιλάρια, καλύμματα και τέντες είναι κατ ‘αρχήν ήδη ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και επαρκώς εμποτισμένα. Είναι ιδανικό εάν αυτά μπορούν να αφαιρεθούν και να πλυθούν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Υψηλής ποιότητας καρέκλες παραλίας, όπως αυτή Strandkorb-Hanse.de, είναι κατασκευασμένα από τέτοια υλικά και επομένως είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και εύκολο στη φροντίδα.

καρέκλα παραλίας ριγέ στην παραλία

Η ατμοσφαιρική διακόσμηση παρέχει κάτι σίγουρο

Οι καρέκλες παραλίας είναι πάντα διακοσμητικές και εκφραστικές. Οι κλασικές λωρίδες ή τα καλύμματα σε άλλα ζωηρά χρώματα είναι φρέσκα χρώματα στον κήπο και προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο. Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε να τα ανεβάσετε ακόμα πιο αποτελεσματικά ή ρομαντικά, παρέχοντάς τους την κατάλληλη διακόσμηση. Πολλές δημιουργικές παραλλαγές είναι δυνατές, ανάλογα με τη λαβή κηπουρικής και το δικό σας γούστο. Για παράδειγμα, τα φώτα των νεράιδων και τα φανάρια φέρνουν μια ιδιαίτερα αισθησιακή νότα σε ήπιες βραδιές. Τα δίχτυα αλιείας, τα μύδια και οι αστερίες, από την άλλη πλευρά, δημιουργούν μια αδιαμφισβήτητη θαλάσσια αίσθηση.

καρέκλες παραλίας παραλία

Αδρανοποιήστε με ασφάλεια την καρέκλα παραλίας

Η καρέκλα σας στην παραλία χειμωνιάζει ιδανικά στο υπόγειο ή στο υπόστεγο του κήπου. Αλλά αν δεν έχετε διαθέσιμο ελεύθερο χώρο, ένα προστατευμένο μέρος στον κήπο είναι επίσης πολύ κατάλληλο. Αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικό κάλυμμα υψηλής ποιότητας. Τέτοια καλύμματα αναπνέουν και προστατεύουν την καρέκλα παραλίας σας από μούχλα και μύκητες. Επιπλέον, μπορείτε φυσικά να αερίζετε το όμορφο έπιπλο κατά καιρούς σε ξηρό καιρό, έτσι ώστε να παραμένει ακόμη πιο φρέσκο ​​για την επόμενη σεζόν κηπουρικής. Εάν η καρέκλα παραλίας σας πέφτει σε χειμερία νάρκη στον κήπο, θα πρέπει να την προστατεύσετε πάνω από όλα από την υγρασία από κάτω. Και εκεί βοηθούν οι ξύλινες σανίδες, οι πέτρες ή άλλα στηρίγματα στα οποία στηρίζετε την καρέκλα παραλίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει άμεση επαφή με τη γη και, ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται καλή κυκλοφορία του αέρα.

Φροντίστε πάντα την καρέκλα σας στην παραλία με πολλή αγάπη και φροντίδα και θα σας ευχαριστήσει με αμέτρητες ώρες χαλάρωσης, ασφάλειας και ρομαντισμού.

καρέκλα παραλίας στον κήπο