Υποθέτουμε ότι ο τίτλος του άρθρου μας σήμερα θα μπορούσε να ακούγεται πολλά υποσχόμενος σε πολλούς αναγνώστες. Τώρα, όταν κοιτάζετε έξω από το παράθυρο και βλέπετε τον συννεφιασμένο, συννεφιασμένο ουρανό, είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε λίγο καταθλιπτικά. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου βρέχει σχεδόν σε όλη τη Γερμανία και ο ήλιος σπάνια περνάει. Σωστά, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερο καιρό μέχρι το τέλος του μήνα. Αν και δεν έχουμε πραγματικό ινδικό καλοκαίρι  σε αυτή τη χώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τον κήπο μας όταν ο ήλιος είναι λίγο περισσότερο και να θαυμάζουμε τα υπέροχα λουλούδια έξω. Απο Ηκληρονομούν στον κήπο μπορεί να είναι πραγματικά πολύχρωμα, γεμάτα έντονα χρώματα και μοναδικά σχήματα. Το φθινόπωρο είναι τώρα η τέλεια στιγμή για να ανακαλύψετε την ομορφιά στα μικρά πράγματα, να προετοιμάσετε τον εξωτερικό χώρο για την κρύα εποχή, να φροντίσετε τα πολύχρωμα φθινοπωρινά λουλούδια και να φυτέψετε νέα ανοιξιάτικα λουλούδια.

 Φθινόπωρο στον κήπο – τώρα είναι η ώρα της συγκομιδής!

Φθινόπωρο στον κήπο πολύχρωμα φθινοπωρινά λουλούδια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν γίνει πιο δροσερό, δεν θα έχουν πολλή δουλειά στον κήπο. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί υπάρχει ακόμα πολλή κηπουρική να γίνει το φθινόπωρο. Απλά σηκώστε ξανά τα μανίκια σας και ετοιμαστείτε για νέες εργασίες. Αυτή η εποχή δεν είναι ακόμα περίοδος ανάπαυσης για τα λουλούδια, τους θάμνους και τα δέντρα του κήπου σας.

Χρειάζονται τη φροντίδα σας και ξέρουν καλύτερα πώς να τους ευχαριστήσουν για αυτό το επόμενο έτος. Σήμερα εστιάζουμε στα πιο όμορφα λουλούδια του κήπου. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να ρίξουμε το πολύχρωμο πέπλο στον κήπο και να δείξουμε την καλύτερη πλευρά του. Σίγουρα θα εκπλαγείτε ευχάριστα εκεί που υπάρχει πάντα άφθονη φυσική γοητεία έξω. Ναι, το φθινόπωρο στον κήπο κρύβει τόση φυσική ομορφιά!

Τώρα υπάρχει ειρήνη και ηρεμία έξω στον κήπο.

Κήπος το φθινόπωρο

  • Το φθινόπωρο λάμπει σε ζεστά χρώματα στον κήπο

Μετά το τέλος του καλοκαιριού, σίγουρα δεν πρέπει να είναι γυμνό και βαρετό έξω. Αλλά αντίθετα! Το φθινόπωρο στον κήπο δημιουργεί ένα πραγματικό χρώμα θέαμα. Αυτή είναι η εποχή των φθινοπωρινών λουλουδιών. Μερικά τώρα αρχίζουν να ανθίζουν και θα αντέξουν μέχρι τον πρώτο παγετό. Έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα, αλλά πάντα μας μαγεύουν με τη φυσική τους ομορφιά. Οι Gladioli ανταγωνίζονται τις ντάλιες και πολεμούν μεταξύ τους για την προσοχή μας. Τα όμορφα λουλούδια του είναι χρωματισμένα σε πολύ διαφορετικούς τόνους – από λευκό σε κίτρινο και πορτοκαλί έως κόκκινο και μοβ και προσελκύουν την προσοχή όλων. Επιπλέον, αστέρια και χρυσάνθεμα λάμπουν στον ανταγωνισμό. Η παλέτα χρωμάτων τους είναι ευρεία και περιέχει πολύ απαλές αποχρώσεις του μπλε, μοβ και ροζ. Και οι κατιφέδες είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα το φθινόπωρο στον κήπο, γιατί τα έντονα κίτρινα χρώματα τους φέρνουν πολύ χαρούμενη διάθεση και joie de vivre στον φθινοπωρινό κήπο.

Τα χόρτα με χρώμα φθινοπώρου είναι το καλύτερο σκηνικό για την ομορφιά των φθινοπωρινών λουλουδιών

κήπος στο φθινόπωρο λουλούδι-φυτό-σχέδιο

Ας ελπίσουμε ότι έχετε επίσης κάποιους τύπους γρασιδιού στον εξωτερικό σας χώρο, γιατί αυτά είναι το καλύτερο σκηνικό για τα λουλούδια του κήπου και αναδεικνύουν τα ζεστά, πλούσια χρώματα των ομορφιών του κήπου προς όφελός τους. Το αμερικάνικο γρασίδι, το λιβάδι και το διαμάντι κλέβουν τώρα την παράσταση έξω. Μπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο όμορφο στον φθινοπωρινό κήπο;?

Αν θέλετε να έχετε έναν όμορφο κήπο την επόμενη άνοιξη, βάλτε τους βολβούς και τους βολβούς στο έδαφος το φθινόπωρο

διακόσμηση κήπου το φθινόπωρο

  • Το φθινόπωρο στον κήπο είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε νέους βολβούς και βολβούς

Οι έξυπνοι κηπουροί χόμπι προσπαθούν συνεχώς να διασφαλίσουν ότι οι κήποι τους φαίνονται όμορφοι, φιλόξενοι και δελεαστικοί όλες τις εποχές. Το φθινόπωρο σκέφτονται την ερχόμενη άνοιξη και σχεδιάζουν το μέλλον. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε βολβοειδή και βολβοειδή άνθη. Επιλέξτε μόνο ξηρούς, άθικτους κόνδυλους και τοποθετήστε τους σε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Προσθέστε λίπασμα, σημειώστε με ξυλάκια στα μέρη όπου μπορείτε να περιμένετε τα πρώτα λουλούδια την άνοιξη. Φυσικά, πρέπει ακόμα να το ποτίσετε το φθινόπωρο, αλλά αποφύγετε την πιθανή υπερχείλιση, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σήψη. Και αυτό δεν το θέλει ένας χόμπι κηπουρός, σωστά; Το βάθος της φύτευσης και η απόσταση μεταξύ των βολβών εξαρτώνται από τον τύπο του λουλουδιού. Πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό πριν ξεκινήσετε τη φύτευση των κονδύλων και των βολβών.

Βάλτε μόνο υγιείς και ξηρούς βολβούς λουλουδιών

Φθινόπωρο στους βολβούς βολβών κήπου

Γενικά, οι πρώιμες ανθοφορίες φυτεύονται στον κήπο το φθινόπωρο, για παράδειγμα λεπτές χιονοστιβάδες, υάκινθοι με έντονο χρώμα, κίτρινοι και λευκοί νάρκισσοι, πολύχρωμες τουλίπες και παιώνιες. Αυτά δεν πτοούνται από τον κρύο χειμώνα και μας δείχνουν τα υπέροχα σχήματα και χρώματα τους στις αρχές της άνοιξης. Μην ξεχάσετε να φυτέψετε νέους θάμνους τριαντάφυλλου αυτό το φθινόπωρο, τότε θα έχετε έναν νέο θάμνο τριαντάφυλλου την άνοιξη. Τα όμορφα τριαντάφυλλα φέρνουν περισσότερο χρώμα και άρωμα στον κήπο και τον κάνουν όαση ευεξίας. Αν θέλετε να απολαύσετε τη λαμπρότητα των λουλουδιών του κήπου σε λίγους μήνες, πρέπει να δράσετε τώρα. Or θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα της κηπουρικής σας αμέσως; Στη συνέχεια, σας συμβουλεύουμε να φυτέψετε φθινοπωρινούς κρόκους τώρα, τότε θα ανθίσουν στον κήπο τον Οκτώβριο και είναι μια απόλαυση για τα μάτια. Το έντονο κίτρινο και μοβ χρώμα τους εισάγουν μια πολύχρωμη γραμμή στον εξωτερικό χώρο λίγο πριν ξεκινήσει ο χειμώνας.

Το κλάδεμα το φθινόπωρο προάγει την ανάπτυξη των φυτών του κήπου

  • Το ψαλίδι χρησιμοποιείται επίσης στον κήπο το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο στον κήπο δεν σημαίνει μόνο μοναδικές ανθοφορίες και εντυπωσιακά χρώματα των λουλουδιών του κήπου. Αυτό σημαίνει ακόμα πολλή κηπουρική έως ότου ο καιρός έξω είναι ακόμα ευχάριστα δροσερός. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να κόψετε φράχτες, τριαντάφυλλα και λεβάντα. Τόλμη λοιπόν το ψαλίδι και πιάσε δουλειά. Μια ηλιόλουστη και χλιαρή μέρα θα ήταν πολύ κατάλληλη για αυτόν τον στόχο. Πρώτον, θα διασκεδάσετε περισσότερο δουλεύοντας στον ήλιο και δεύτερον, το κλάδεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσε να βλάψει τα φυτά. Οι έμπειροι κηπουροί γνωρίζουν ότι τα φυτά κήπου χρειάζονται αυτό το κλάδεμα, ώστε να πάρουν νέα δύναμη και να σχηματίσουν ισχυρούς βλαστούς το επόμενο έτος. Ο φράκτης πρέπει να κόβεται καλλιτεχνικά και να διαμορφώνεται έτσι ώστε να συνεχίζει να φαίνεται όμορφος στον κήπο. Για θάμνους και λουλούδια, κόψτε λεπτά κλαδιά κοντά στον κορμό. Το φθινόπωρο αφαιρείτε επίσης νεκρά και άρρωστα κλαδιά και κλαδιά.

Το κλάδεμα το φθινόπωρο βοηθά τα φυτά του κήπου να πάρουν νέα δύναμη για το επόμενο έτος

Πτώση στον κήπο κλάδεμα φυτών κήπου

Τώρα μπορείτε επίσης να κόψετε τα αναρριχητικά σας τριαντάφυλλα και να δέσετε τους βλαστούς έτσι ώστε να μην καταστραφούν από τον άνεμο και τη θύελλα. Η λεβάντα κόβεται στους νέους βλαστούς. Τα πολυετή φυτά πρέπει επίσης να κοπούν αμέσως μετά το ξεθώριασμα, για παράδειγμα αυτό γίνεται με τα υπέροχα κεριά. Έτσι έχουν περισσότερη δύναμη τον επόμενο χρόνο και μας χαροποιούν με νέες ανθοφορίες.

Όπως μπορείτε να δείτε, έχετε τα χέρια σας γεμάτα στον κήπο το φθινόπωρο. Αλλά αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, μπορείτε να προετοιμάσετε σωστά τον κήπο σας για την ερχόμενη άνοιξη. Η τρέχουσα εργασία σας σίγουρα θα αποδώσει σε λίγους μήνες.

Η λαμπρότητα των λουλουδιών την ερχόμενη άνοιξη πρέπει να προετοιμαστεί στον κήπο αυτό το φθινόπωρο

Ιδέες διακόσμησης από τον κήπο το φθινόπωρο

Απολαύστε τα υπέροχα χρώματα των φθινοπωρινών λουλουδιών στον κήπο!

Φθινόπωρο στον κήπο Φθινοπωρινά λουλούδια

Αφήστε τον εαυτό σας να εκπλαγεί από τα σχήματα και τα χρώματα των φθινοπωρινών λουλουδιών!

Φθινόπωρο στον κήπο υπέροχα φθινοπωρινά λουλούδια

 Το φθινόπωρο μπορεί να είναι τόσο πολύχρωμο και όμορφο στον κήπο!

Φθινόπωρο στον κήπο γεμάτο καλάθι με λουλούδια

Τα χρυσάνθεμα και οι κολοκύθες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φθινοπωρινής διακόσμησης

Χρυσάνθεμα φθινοπωρινής διακόσμησης κήπου

Ο φθινοπωρινός κρόκος με τα υπέροχα χρώματα είναι ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο

Φθινόπωρο στον κήπο Φθινοπωρινοί κρόκοι

Τα υπέροχα κεριά πρέπει να κοπούν το φθινόπωρο

Φθινοπωρινά κεριά στον κήπο

Τα Tagetes είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φθινοπωρινού κήπου

Φθινοπωρινός κήπος

… τους φθινοπωρινούς κρόκους στην πραγματικότητα επίσης

Κρόκοι φθινοπωρινού κήπου

Τώρα πρέπει να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη κρύα εποχή

Φθινόπωρο καθαρό στον κήπο