Οι λάτρεις των φυτών θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεισφορά μας σήμερα! Γιατί σήμερα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που απλά μαγεύει! Ο καιρός έξω είναι ήδη ανοιξιάτικος και θα μπορούσατε να φέρετε αυτή τη διάθεση στο σπίτι με την ομορφιά των καταπράσινων ματιών! Πρόκειται για το γιασεμί: ένα λουλούδι που έχει γυναικεία γοητεία, ρομαντικό χάρισμα και … υπέροχο άρωμα! Αλλά επειδή τα περισσότερα είδη γιασεμιού δεν είναι ανθεκτικά στα γεωγραφικά μας γεωγραφικά πλάτη, η ομορφιά αυτού του φυτού απολαμβάνεται κυρίως σε γλάστρες. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου γιασεμί στη συλλογή φυτών σας, διαβάστε το άρθρο μέχρι το τέλος! Σίγουρα θα βρείτε έμπνευση για τη διακόσμηση του σπιτιού σας και επίσης θα μάθετε κάτι σημαντικό για αυτή τη φυσική ομορφιά!

Το γιασεμί είναι ένα κομψό και γοητευτικό φυτό

φυτά εσωτερικού χώρου γιασεμί φυτά διακόσμησης

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το γιασεμί

Το γιασεμί (Jasminium) είναι ένα μεγάλο γένος με πάνω από 200 είδη. Μερικοί είναι όρθιοι θάμνοι, άλλοι αναρριχώμενα φυτά. Οι τυπικές περιοχές κερί τους είναι οι τροπικές και οι υποτροπικές. Ανάλογα με τον τύπο, το γιασεμί μπορεί να έχει ύψος μεταξύ μισού και πέντε μέτρων! Τα άνθη του γιασεμιού είναι λευκά και κίτρινα, μόνο σε μερικά είδη είναι ροζ.

Το χειμερινό γιασεμί ανθίζει από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο και το πραγματικό γιασεμί ανθίζει από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Αρκετά γιασεμιά το ένα δίπλα στο άλλο κάνουν μια υπέροχη διακόσμηση δωματίου

φυτά εσωτερικού χώρου γιασεμί γλάστρες οργανώνουν διακόσμηση

Το γιασεμί μαγεύει με την απαλή και ηρεμιστική μυρωδιά του. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις εκεί έξω. Το αραβικό γιασεμί έχει το πιο δυνατό άρωμα λουλουδιών. Για το λόγο αυτό, το αρωματικό έλαιο γιασεμιού λαμβάνεται από αυτόν και η αρωματική ουσία γιασεμί στο κινεζικό τσάι προέρχεται από το κινέζικο γιασεμί τσαγιού.

Σημαντικές συμβουλές φροντίδας για το φυτό εσωτερικού χώρου γιασεμί

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και μερικά φρέσκα φυτά σπιτιού αναμφίβολα θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στην άνοιξη και να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα στη νέα εποχή. Γιατί αυτά αναπόφευκτα φέρνουν πολλή χαρά σε μικρούς και μεγάλους! Το γιασεμί στη γλάστρα είναι ένα υπέροχο βλέμμα που αξίζει την προσοχή σας! Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φροντίσετε το γιασεμί. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Θέλετε να το απολαύσετε για πολύ καιρό, έτσι δεν είναι?

  • Όσον αφορά την τοποθεσία, τα Γιασεμιά προτιμούν ένα φωτεινό μέρος με αρκετό ηλιακό φως. Αυτό πρέπει επίσης να αερίζεται καλά, διαφορετικά το φυτό θα μπορούσε να προσβληθεί από παράσιτα. Να είστε προσεκτικοί: φυτά εσωτερικού χώρου σε ζεστό μέρος με κακό αερισμό θα μπορούσαν να αναπτύξουν αφίδες ή αλευρώδη το χειμώνα.
  • Εφοδιάστε το γιασεμί τακτικά με νερό και θρεπτικά συστατικά. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε νερό της βροχής με λίγο ασβέστη. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε την κατάκλυση νερού!
  • Τροφοδοτήστε το φυτό με λίπασμα κάθε μία έως δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (δηλαδή, μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου).
  • Τα γιασεμιά χρειάζονται συνήθως ένα αναρριχητικό πλαίσιο, διαφορετικά το φυτό δεν θα αναπτυχθεί σωστά.
  • Φυτέψτε το γιασεμί μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου. Όταν πρόκειται για φυτά με δοχεία, βεβαιωθείτε ότι έχουν καλή αποστράγγιση.
  • Αντικαταστήστε το γιασεμί μία φορά το χρόνο. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό μετά τον χειμώνα την άνοιξη.
  • Εάν κόψετε το χειμερινό γιασεμί μετά την ανθοφορία, μπορείτε να έχετε θετική επίδραση στο σχηματισμό νέων βλαστών και επομένως στην αφθονία των λουλουδιών. Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα γιασεμιά, που καλλιεργούνται στην μπανιέρα. Ανάλογα με τον τύπο του γιασεμιού, μπορεί να χρειαστούν διαφορετικά χρονικά διαστήματα για να εμφανιστούν νέα λουλούδια. Με το πραγματικό γιασεμί, ωστόσο, δεν κάνετε τίποτα λάθος, ακόμα κι αν το κόψετε ριζικά.

Το φυτό γιασεμί έχει την εντυπωσιακή του λαμπρότητα

διακοσμητικό περβάζι καλαθιού φυτών εσωτερικού χώρου γιασεμί

Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε το γιασεμί σε ρουστίκ στιλ 

γιασεμί φυτό εσωτερικού χώρου ρουστίκ γλάστρα

Σας συνιστούμε να ενημερώνεστε μόνο για τις ανάγκες των διαφόρων δειγμάτων και ιδιαίτερα για αυτό που έχετε στο σπίτι. Αυτό εγγυάται μια μακρά ζωή και τη μοναδική ομορφιά του γιασεμιού!

Κομψή συμμετρική διακόσμηση για την τραπεζαρία

τραπέζι φαγητού γιασεμιού διακοσμητικό με λευκά βάζα

Φυτευμένο σε καλάθι, το γιασεμί φαίνεται υπέροχο!

καλάθι φυτών εσωτερικού χώρου γιασεμί άλλα διακοσμητικά αντικείμενα

Το γιασεμί κόβει μια όμορφη φιγούρα σε κρεμαστές γλάστρες

γιασεμί φυτό εσωτερικού χώρου δοχείο όμορφη κρεμαστή διακόσμηση

Η σωστή φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για το γιασεμί

Ποτίζοντας σωστά το φυτό εσωτερικού χώρου γιασεμιού

Η ομορφιά αυτού του κομψού φυτού βελτιώνει κάθε δωμάτιο

γιασεμί φυτό εσωτερικού χώρου αραβικό γιασεμί