Για εμάς, τους λάτρεις του καφέ, ο δημοφιλής πρωινός καφές μας δίνει μια πραγματική ώθηση ενέργειας. Αλλά είναι το ίδιο για τα φυτά. Τα πράσινα πλάσματα επωφελούνται πάρα πολύ από τον καφέ ως λίπασμα. Αυτός ο φυσικός τρόπος λίπανσης των φυτών δεν είναι μόνο εύκολος και φθηνός, αλλά και αρκετά αποτελεσματικός και φιλικός προς το περιβάλλον ταυτόχρονα. Μπορείτε να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να προσέξετε στις ακόλουθες γραμμές.

Ενεργήστε με βιώσιμο τρόπο και χρησιμοποιήστε τον καφέ ως λίπασμα

αλεύρια καφέ ως άκρες λιπάσματος

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε το λίπος καφέ ως λίπασμα;?

Οι αλοιφές του καφέ είναι μια εξαιρετική θεραπεία στο σπίτι που είναι πολύ καλή για τον κάδο απορριμμάτων. Ό, τι περισσεύει μετά την παρασκευή του καφέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς. Όσον αφορά τα φυτά, τα υπολείμματα καφέ χρησιμοποιούνται με επιτυχία τόσο ως εντομοκτόνο λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη, ειδικά κατά των σκωληκοειδών σκνίπας, όσο και ως λίπασμα για τα περισσότερα ανθισμένα και πράσινα φυτά.

Η πολύτιμη ουσία είναι πλούσια σε φώσφορο, κάλιο και άζωτο καθώς και αντιοξειδωτικά και τανίνες, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών. Επιπλέον, τα υπολείμματα καφέ εμπλουτίζουν το χώμα με χούμο και έχουν κάπως όξινο αποτέλεσμα, το οποίο αρέσει ιδιαίτερα σε ορισμένα είδη φυτών. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ροδόδεντρα, παιώνιες και τριαντάφυλλα, κάκτους, φυτά εσπεριδοειδών, νάρκισσους, πρίμουρες, ορτανσίες και ορχιδέες, για να αναφέρουμε μόνο μερικές.

Αφού παρασκευάσετε καφέ, αφήστε τον καφέ να στεγνώσει καλά

συντήρηση κήπου αλεσμένα καφέ ως λίπασμα

Τα πλεονεκτήματα του υπολείμματος καφέ έναντι των συμβατικών λιπασμάτων

Το αλεσμένο καφέ είναι δωρεάν, για να το πω έτσι. Θα το έχετε στο νοικοκυριό σας σχεδόν καθημερινά αν φτιάχνετε καφέ στο σπίτι. Επιπλέον, όταν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε υπολείμματα καφέ, ενεργείτε εξ ολοκλήρου σύμφωνα με την έννοια του μηδενικού απορριμμάτων και έτσι προστατεύετε το περιβάλλον. Επειδή χρησιμοποιούνται πρόσθετες πρώτες ύλες για εμπορικά διαθέσιμα λιπάσματα και η φύση είναι συνήθως μολυσμένη με επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αυτά με τη σειρά τους βλάπτουν πολλούς ωφέλιμους οργανισμούς που είναι τόσο σημαντικοί για τη φυσική ισορροπία και τη συγκομιδή, όπως οι μέλισσες, για παράδειγμα.

Λιπάνετε τα φυτά σας με καθαρή συνείδηση!

Χρησιμοποιήστε τον καφέ ως λίπασμα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του καφέ ως λίπασμα είναι η ελκυστικότητά του στους γαιοσκώληκες. Αυτά τα τόσο χρήσιμα ερπετά φαίνεται να αγαπούν πραγματικά και να έλκονται από τα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, χαλαρώνουν τη γη και γίνεται πολύ πιο διαπερατή και επομένως επίσης πιο πλούσια σε οξυγόνο. Οι γαιοσκώληκες συμβάλλουν επίσης στο γεγονός ότι πολλές οργανικές ουσίες στο έδαφος αποσυντίθενται πιο γρήγορα και απελευθερώνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ταυτόχρονα, τα υπολείμματα καφέ έχουν την υπέροχη ιδιότητα να διώχνουν μερικά παράσιτα όπως τα μυρμήγκια και τα σαλιγκάρια. Αυτό είναι μια πραγματική ευλογία για τα περισσότερα φυτά.

Όταν μετατοπίζετε ορισμένα φυτά, μπορείτε να αναμίξετε λίγη σκόνη καφέ κάτω από το χώμα

αλοιφές καφέ ως λίπασμα υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λίπανση με υπολείμματα καφέ?

Ενώ το λίπασμα με αλεσμένο καφέ είναι ένα εξαιρετικά εύκολο στη χρήση λίπασμα, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πάνω απ ‘όλα, η ευαισθησία της ουσίας στο μούχλα. Εάν τα υπολείμματα καφέ είναι βρεγμένα και ζεστά για λίγο, τείνουν να μουχλιάζουν. Είναι επομένως πολύ σημαντικό, αν συλλέξετε μια μεγάλη ποσότητα, να αποθηκεύσετε σωστά την ουσία, σε αέρινο και ξηρό μέρος. Είναι καλύτερο να απλώσετε τη μάζα λίγο έτσι ώστε να στεγνώσει εντελώς και να παραμείνει ασφαλής από τη μούχλα. Όταν ραντίζετε τη γη, είναι σκόπιμο να δουλέψετε τη σκόνη του αλεσμένου καφέ λίγο βαθύτερα ή να την καλύψετε με λίγο σάπιο στρώμα, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να αποσυντεθούν καλύτερα και, κυρίως, γρηγορότερα. Μπορείτε επίσης να βάλετε τον αλεσμένο καφέ απευθείας στο κομπόστ. Εδώ είναι επίσης σημαντικό να στεγνώσετε αρκετά τα υπολείμματα του καφέ εκ των προτέρων.

Δώστε στους ανθισμένους θησαυρούς σας μια υγιή δόση ενέργειας!

τα ανθισμένα φυτά γονιμοποιούν το λίπος του καφέ ως λίπασμα

Μπορείτε να γονιμοποιήσετε θάμνους κήπου και λουλούδια με τον καφέ από 4-5 φορές το χρόνο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, από την άλλη πλευρά, πρέπει να ενισχυθούν μόνο με αυτό το οργανικό λίπασμα μία φορά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Γενικά συνιστάται η λίπανση των φυτών σε γλάστρες με τον καφέ που έχει διαλυθεί στο νερό (σε αναλογία 1: 1) ή με τον υπόλοιπο, αραιωμένο και χωρίς ζάχαρη καφέ. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε το πότισμα με τη λίπανση και να ενισχύσετε τα φυτά με βιώσιμο τρόπο.

Προσκαλέστε τα φυτά του σπιτιού σας για καφέ!

φυτά εσωτερικού χώρου αλεύρια καφέ ως λίπασμα

Υπόδειξη: Παρ ‘όλα αυτά, μην το παρακάνετε με τον καφέ και μάθετε εκ των προτέρων αν στα συγκεκριμένα φυτά αρέσει το όξινο χώμα ή όχι. Μπορεί να οξινίσετε πολύ τη γη με αυτό το λίπασμα, όπου είναι πραγματικά επιθυμητό ένα βασικό περιβάλλον.

Φροντίστε με αγάπη και υπομονή όταν πρόκειται για λίπανση και φροντίδα των φυτών σας. Σίγουρα θα σας είναι ευγνώμονες.

Τα υπολείμματα καφέ ως λίπασμα είναι επίσης τέλεια για το γκαζόν

χρησιμοποιήστε τον καφέ ως λίπασμα

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλάτι Epsom στα υπολείμματα καφέ

αλοιφές καφέ ως λίπασμα epsom αλάτι epsom αλάτι

Πολλά λαχανικά ωφελούνται εξίσου καλά από τα οργανικά λιπάσματα καφεΐνης

αλοιφές καφέ ως λίπασμα ντομάτες σε μια κατσαρόλα

Μπορείτε επίσης να βάλετε το χρησιμοποιημένο φίλτρο καφέ στο κομπόστ

αλοιφές καφέ ως οφέλη λιπάσματος

Περιποιηθείτε τα αγαπημένα σας τριαντάφυλλα με αυτό

τα τριαντάφυλλα διατηρούν το λίπος του καφέ ως λίπασμα

Οι κάκτοι το λατρεύουν ξινό …

χρησιμοποιήστε τον καφέ ως λίπασμα για τους κάκτους