συμβουλές σχεδιασμού κήπου για να πολλαπλασιάσετε τα αγαπημένα λουλούδια

Συμβουλές σχεδιασμού κήπου – πώς να πολλαπλασιάσετε και να βελτιώσετε τα αγαπημένα σας φυτά

Σήμερα θέλουμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε να πολλαπλασιάσετε και να βελτιώσετε τα αγαπημένα σας φυτά. Η μεταμόσχευση είναι ένας καλός τρόπος για να απλώσετε λουλούδια, για παράδειγμα τριαντάφυλλα, θάμνους και δέντρα, σε μεγαλύτερες περιοχές, αλλά και να κάνετε μια επακόλουθη διόρθωση στην επιλογή της ποικιλίας.

Πώς να το κάνετε αυτό – εδώ είναι οι συμβουλές και οι προτάσεις μας!

Η φύτευση είναι στην πραγματικότητα ένας τρελός επιστημονικός τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών σας. Κόψτε ένα κομμάτι από ένα φυτό και τοποθετήστε το κομμάτι πάνω από ένα άλλο φυτό και δέστε και τα δύο. Δροσερός! Ας δούμε πώς. Πολλά από τα φυτά από το τοπικό κέντρο κήπου σας μπορούν να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, πολλά υβριδικά τριαντάφυλλα εμβολιάζονται έτσι ώστε να αναπτύσσονται στα ριζικά στελέχη μιας πιο σκληρής ποικιλίας. Αυτό θα βοηθήσει να επικρατήσει σε σοβαρές συνθήκες και να ανθίσει πιο έντονα. Ομοίως, πολλά οπωροφόρα δένδρα μπολιάζονται σε μικρότερους κορμούς ρίζας. Αυτό διατηρεί τα δέντρα συμπαγή και δυνατά. Έτσι, ο τυπικός κανόνας εδώ είναι: μόσχευμα στο στέλεχος ενός άλλου φυτού. Κάποιος μπορεί να δοκιμάσει να εμβολιάσει πολλές ποικιλίες στο ίδιο δέντρο – όπως ένας σύγχρονος Δρ. Για να ενεργήσει Frankenstein! Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα: μια μηλιά, για παράδειγμα, που έχει δύο διαφορετικούς τύπους μήλων. Αυτό ονομάζεται “φρούτο κοκτέιλ δέντρο”

Συμβουλές για τον σχεδιασμό του κήπου – Η μεταμόσχευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απλώσετε λουλούδια, θάμνους και δέντρα σε μεγαλύτερες περιοχές

συμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια κήπος

 Ο καλύτερος χρόνος για φύτευση είναι αργά το χειμώνα – Δεκέμβριος έως Φεβρουάριος, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες ζείτε. Πάρτε ένα νεαρό κλαδί μήκους περίπου 4 ίντσες με ένα ή δύο μπουμπούκια. Επιλέξτε φυτά που σχετίζονται στενά, για παράδειγμα, μπορείτε να μπολιάσετε ένα μήλο μιας ποικιλίας σε ένα μήλο άλλης ποικιλίας και ένα αχλάδι. Or δοκιμάστε να βάλετε αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα σε μια κερασιά. Η φύτευση σε άσχετα φυτά, για παράδειγμα ένα τριαντάφυλλο και ένα λωτός – δεν μπορεί ποτέ να πετύχει! Ο κανόνας λοιπόν 1: Μόνο τα ίδια ή στενά συνδεδεμένα είδη φρούτων μπορούν να τελειοποιηθούν μεταξύ τους!

 Ο καλύτερος χρόνος για φύτευση είναι αργά το χειμώνα

συμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια πολλαπλασιάζουν κίτρινους τόνους

Τα δέντρα δεν πρέπει να είναι πολύ παλιά ακόμα. Το “μόσχευμα πίσω από το φλοιό” κλαδιών που έχουν διάμετρο 3 έως 6 cm έχει αποδειχθεί χρήσιμο. Τα παχύτερα κλαδιά είναι πιθανό να εξευγενιστούν, αλλά φαίνεται λιγότερο χρήσιμο. Η μέθοδος “Belzen” είναι πολύ δημοφιλής και εφαρμόζεται επίσης από άπειρους κηπουρούς. Άλλοι τύποι τελειοποίησης όπως ο οφθαλμός και το σπάσιμο (εισάγοντας ένα ευγενές μάτι) πραγματοποιούνται μόνο σε πολύ μικρά δέντρα ή θάμνους (π.χ. τριαντάφυλλα, πασχαλιές). Η συσσώρευση χρησιμοποιείται όταν το υποκείμενο ή ο πλευρικός κλάδος έχει το ίδιο πάχος με το ετήσιο ευγενές ρύζι.

Η μέθοδος “Belzen” είναι πολύ δημοφιλής και εφαρμόζεται επίσης από άπειρους κηπουρούςσυμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια πολλαπλασιάζουν την κηπουρική

Η καλύτερη στιγμή για “Belzens” είναι όταν ξεφλουδίζει ο φλοιός: – στη Γερμανία μεταξύ τέλους Απριλίου και αρχές Μαΐου. Στο δέντρο, μια πυραμιδική κορώνα κόβεται σε μεγαλύτερα κούτσουρα, αφήνοντας ένα “κορδόνι περίσφιξης” στην κάτω περιοχή, το οποίο εξασφαλίζει την αφομοίωση για τη βελτίωση της κατά τα άλλα γυμνής δομής του δέντρου. Οι καλεσμένοι δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατοί και δεν πρέπει να στέκονται πολύ κοντά στην κεφαλή του βύσματος. Ανάλογα με τη διάμετρο της κεφαλής του μοσχεύματος, εισάγονται 1 έως 3 μοσχεύματα.

Δεδομένου ότι το ευγενές ρύζι είναι ήδη σταθερά στη θέση του, μπορείτε τώρα να κάνετε 1 έως 2 περαιτέρω βελτιώσεις σε παχύτερα κλαδιά στην ίδια κεφαλή εμβολιασμού.

Επιλέξτε φυτά που έχουν στενή σχέση μεταξύ τους

συμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια κήπο τρυφερό ζωηρό

Το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε – κατά προτίμηση με raffia. Οι πρώτες λωρίδες στην κομμένη επιφάνεια της κεφαλής του βύσματος είναι τοποθετημένες πολύ στενά. Το μπαστούνι τραβιέται σφιχτά μετά από κάθε μήκος. Περαιτέρω κομμάτια μπορούν να δημιουργηθούν λίγο πιο πέρα. Το βύθισμα του ματιού παραμένει ελεύθερο. Το υλικό δέσμευσης δεν πρέπει να είναι χαλαρό ή ενδεχομένως να ξεκολλάει.

Μην ξεχνάτε ποτέ: “Η πρακτική κάνει τέλειο!”

συμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια πολλαπλασιάζουν το μόσχευμα

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Μην αγγίζετε τις κομμένες επιφάνειες με τα δάχτυλά σας.
  • Μην το συνδέετε όταν βρέχει (η υγρασία είναι επιβλαβής για τις κομμένες επιφάνειες)
  • Ποτίζετε καλά τα νεότερα δέντρα και τους θάμνους σε ξηρές συνθήκες.
  • Αφαιρέστε ή βελτιώστε επιπλέον επισκέπτες τον επόμενο χειμώνα.

Οι λόγοι για την αποτυχία του εμβολιασμού μπορεί να είναι οι ακόλουθοι: μη αιχμηρό μαχαίρι φινιρίσματος, ακατάλληλο, ήδη αποβαλλόμενες φλέβες, ανώμαλες κομμένες επιφάνειες, ανεπαρκώς σταθερή στερέωση με ταινία φινιρίσματος, λανθασμένη εξάπλωση με κερί πληγής, προβληματικοί συνδυασμοί.

Αλλά μην αποθαρρύνεστε! Μπορείτε να διορθώσετε τις αποτυχίες το επόμενο έτος! Και μην ξεχνάτε ποτέ: “Η πρακτική κάνει τέλεια!” – αυτό ισχύει και εδώ – 100% !

Μην αποθαρρύνεσαι! Το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

συμβουλές σχεδιασμού κήπου αγαπημένα λουλούδια τουλίπες κήπου χρωματιστό πολύχρωμο