Υπέροχα πορτοκαλί -κόκκινα φρούτα το φθινόπωρο και ευαίσθητα, λευκά λουλούδια ανθίζουν την άνοιξη – η τέφρα του βουνού, γνωστή και ως rowan, καταφέρνει να μας συναρπάζει κάθε χρόνο. Σε αυτή τη χώρα τα βλέπετε κυρίως ως δέντρο ή λιγότερο συχνά ως θάμνο. Ειδικά σε δάση και πάρκα, αλλά και συχνά φυτεμένα στον δικό σας κήπο, αυτή η όμορφη φυσική δημιουργία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δέντρα, ειδικά το φθινόπωρο. Και παρόλο που ο καρπός της τέφρας του βουνού δεν μπορεί να συγκριθεί με τα άλλα συμβατικά μούρα όσον αφορά τη γλυκύτητα και τη ζουμερότητα, μπορεί πραγματικά να σκοράρει σε άλλες πτυχές. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε αν και πώς το φασόλι είναι βρώσιμο και ποιες ιδιότητες έχει.

Μούρα Rowan – ένα αξιόλογο φυτό με επιπλέον φαρμακευτικές ιδιότητες

rowanberry τέφρα βουνού υγιή

Η τέφρα του βουνού είναι δηλητηριώδης?

Η τέφρα του βουνού (Sorbus aucuparia) ανήκει στην οικογένεια των τριαντάφυλλων και μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 15 μέτρα. Συχνά, αυτό το φυτό εκλαμβάνεται λανθασμένα ως δηλητηριώδες και αποφεύγεται σκόπιμα από μερικούς ανθρώπους. Η τέφρα του βουνού δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου δηλητηριώδης. Τα τρωκτικά λατρεύουν τα μικρά πορτοκαλί-κόκκινα φρούτα, όπως και τα πουλιά.

Δεν είναι για τίποτα που η τέφρα του βουνού ονομάζεται επίσης rowanberry. Αυτό που κάνει αυτά τα φρούτα ακατέργαστα ωμά για εμάς τους ανθρώπους είναι το παρασιτικό οξύ που περιέχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι δύσπεπτο για το ανθρώπινο στομάχι και πρέπει να υποβληθεί σε κατάλληλη επεξεργασία για να μετατραπεί σε ανεκτό σορβικό οξύ. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι το μαγείρεμα. Τα φρούτα είναι ιδανικά για όλες τις μαρμελάδες, ζελέ, μούστο και μαρμελάδες. Μπορούν επίσης να αναμειχθούν με μήλα, αχλάδια, τριαντάφυλλα, βατόμουρα και κυδώνια και να εξευγενιστούν με αρωματικά μπαχαρικά όπως κάρδαμο ή κανέλα.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν συλλέξετε τα φρούτα μετά τον πρώτο παγετό, θα διατηρήσουν το γλυκό-πικρό άρωμά τους ακόμα πιο δυνατό.

Ετοιμάστε μια νόστιμη και υγιεινή μαρμελάδα τέφρας βουνού

Μαρμελάδα συνταγών τέφρας βουνό rowanberry

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του rowanberry

Ένα υπέροχο και πολύ υγιεινό τσάι μπορεί να παρασκευαστεί από τα λουλούδια και τα φύλλα της στάχτης του βουνού. Αυτά μαζεύονται την άνοιξη και μπορούν είτε να τα απολαύσετε φρέσκα είτε αργότερα σε ξηρή κατάσταση. Ένα τσάι σαν αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για στομαχικές διαταραχές καθώς και για βρογχίτιδα και βήχα. Τα πιο σημαντικά συστατικά που έχουν τόσο θετική επίδραση στον οργανισμό είναι οι περιεχόμενες βιταμίνες C και A. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και εξασφαλίζουν ταχύτερη επούλωση. Επιπλέον, αυτά είναι επίσης απαραίτητα για τη δημιουργία του συνδετικού ιστού και για τη βελτίωση της θαλάσσιας δύναμης.

Τα άνθη του rowanberry θυμίζουν αυτά του γέροντα

Το Rowanberry ανθίζει το ανοιξιάτικο υγιές αποτέλεσμα

Φυτέψτε τέφρα βουνού στον δικό σας κήπο

Εάν επιλέξετε το rowanberry ως το δέντρο του σπιτιού σας, μπορείτε μόνο να επωφεληθείτε από αυτό. Έτσι κάθε φθινόπωρο έχετε ένα υπέροχο κόσμημα στον κήπο, το οποίο επίσης κάνει τα πουλιά χαρούμενα και τα δυναμώνει. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε υπέροχο τσάι από τα λουλούδια και τα φύλλα, καθώς και νόστιμες μαρμελάδες ή ακόμα και βιολογικό ξύδι από τα φρούτα μόνοι σας.

Η τέφρα του βουνού είναι επίσης ιδανική ως ατμοσφαιρική διακόσμηση τραπεζιού το φθινόπωρο

Ορεινή τέφρα φθινοπωρινή διακόσμηση τραπεζιού διακόσμηση

Η φύτευση ενός δέντρου τέφρας βουνού δεν είναι δύσκολη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο με τους σπόρους του καρπού ή να σκάψετε ώριμα δενδρύλλια δέντρων και να τα φυτέψετε στην επιθυμητή θέση. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο ή ημισκιερό μέρος στον κήπο, γιατί έτσι το δέντρο θα έχει πάντα πολλά λουλούδια και άρα περισσότερα φρούτα. Όσον αφορά το χώμα, το rowanberry δεν είναι καθόλου απαιτητικό. Ευδοκιμεί σε αλκαλικά ή άγονα καθώς και σε όξινα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εδάφη.

Επιπλέον συμβουλή: Εάν η σπορά πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, αυτό έχει πολύ θετική επίδραση στη σταθερότητα του δέντρου, επειδή στη συνέχεια είναι καλύτερα εξοπλισμένο για τον επόμενο χειμώνα.

Η τέφρα του βουνού με τους υπέροχους καρπούς της το φθινόπωρο

δέντρο rowan rowan

Σε συνδυασμό με κώνους και βρύα, τα μούρα γίνονται μια υπέροχη φθινοπωρινή διακόσμηση

υπέροχο φθινοπωρινό στεφάνι από τέφρα βουνού και κώνους

Μπορείτε να συλλέξετε τα φρούτα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου

Διαλέξτε και ετοιμάστε τέφρα βουνού

Αυτά μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους

φθινοπωρινή διακόσμηση τέφρα βουνού στο μπολ  καρπός της στάχτης του βουνού υγιής

Προετοιμάστε τον καρπό της τέφρας του βουνού

Μπορείτε να ετοιμάσετε τα μούρα rowan ως σιρόπι

Συνταγές τέφρας βουνού για την παρασκευή σιροπιού

Or χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε μόνοι σας ένα υγιές ξύδι

Συνταγές τέφρας βουνού ξύδι με πορτοκάλια

Τα πουλιά θα είναι επίσης ευγνώμονα αν αφήσετε μερικά από τα φρούτα στο δέντρο

rowan berry βουνό τέφρα πουλιά θέλουν να φάνε