Αγαπητοι αναγνωστες! Εμείς στην συντακτική ομάδα του freshideen ελπίζουμε να περάσατε όλοι ένα αξέχαστο καλοκαίρι, γεμάτο θετικά συναισθήματα και υπέροχες εμπειρίες. Στην πιο ζεστή εποχή υπάρχουν τόσα πολλά που είναι όμορφα και δελεαστικά γύρω μας. Ο ήλιος λάμπει ευχάριστα δυνατά εδώ και αφήνει τους κήπους και τα πάρκα μας να εμφανίζονται σε όλη τους τη δόξα. Πόσο μάλλον το δικό σας τοπίο στον κήπο! Τώρα το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει και η άφιξη του φθινοπώρου γίνεται σαφώς αισθητή το πρωί και το βράδυ. Αν και η νέα σεζόν φέρνει κακοκαιρία, βροχή και ομίχλη, δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τα άνθη του κήπου μας σε καμία περίπτωση. Αλλά αντίθετα! Προσπαθήστε να διατηρήσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο! Αυτό μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά υπάρχουν όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια που, με λίγη προσοχή, μπορούν να κάνουν κάθε κήπο να λάμψει ακόμα και το φθινόπωρο.

Το φθινόπωρο, ο κήπος δεν πρέπει απαραίτητα να γίνει γυμνός και άχρωμος

φθινοπωρινά λουλούδια tagetes στην υπέροχη ομορφιά τους

Έχουμε ήδη παρουσιάσει μερικά ανθισμένα λουλούδια κήπου σε άλλο άρθρο. Τώρα έρχεται η επόμενη ομάδα φθινοπωρινών λουλουδιών, που φέρνουν μαγευτικά χρώματα στον κήπο και τον κάνουν να φαίνεται ελκυστικό ακόμη και στη δροσερή εποχή. Τα υπέροχα ανθισμένα φθινοπωρινά λουλούδια αντισταθμίζουν τον ζοφερό καιρό. Μας θυμίζουν κάθε μέρα το καλοκαίρι που μας πέρασε και μας βάζουν σε καλύτερη διάθεση.

Το ετερόκλητο παιχνίδι των χρωμάτων σας έξω είναι πραγματικά μαγευτικό. Είστε ήδη περίεργοι για ποια λουλούδια πρόκειται; Στη συνέχεια, μείνετε μαζί μας και απολαύστε τη φθινοπωρινή θάλασσα των λουλουδιών σε εικόνες και κείμενο!

Πολύχρωμα φθινοπωρινά λουλούδια δημιουργούν ένα υπέροχο παιχνίδι χρωμάτων στο κρεβάτι του κήπου

φθινοπωρινά λουλούδια γλαδιόλες σε ροζ χρώμα ομορφαίνει την εξωτερική περιοχή το φθινόπωρο

Coneflower (εχινάκεια)

Το κωνοφόρο είναι ένα τυπικό πολυετές που προέρχεται αρχικά από τη Βόρεια Αμερική, αλλά είναι διαδεδομένο εδώ. Οι ειδικοί και οι κηπουροί χόμπι διακρίνουν δύο τύπους που μοιάζουν πολύ. Ο κίτρινος κωνοφόρος (Rudbeckia fulgida) εξακολουθεί να ονομάζεται κίτρινος ή φωτεινός κωνοφόρος και το κόκκινο κωνοφόρο (Echinacea purpurea), το οποίο είναι επίσης γνωστό ως κεφάλι σκαντζόχοιρου ή μοβ κωνοφόρο κωνοφόρο. Όλα τα ονόματα είναι σωστά και παραπέμπουν στα ίδια πανέμορφα, ανθεκτικά και εύχρηστα πολυετή φυτά. Ανθίζουν στον κήπο όλο το καλοκαίρι μέχρι αργά το φθινόπωρο. Η φύτευση πραγματοποιείται την άνοιξη.

Το κωνοφόρο προτιμά μια ηλιόλουστη έως σκιερή τοποθεσία στον κήπο και θα σας ευχαριστήσει με τα φυσικά λουλούδια του. Μπορείτε να φυτέψετε μια μεγαλύτερη ομάδα καπέλων στον ήλιο στο κρεβάτι, όπου είναι αδιαμφισβήτητα τραβώντας τα μάτια λόγω των πολύχρωμων λουλουδιών τους. Όχι μόνο είναι μια απόλαυση για τα μάτια μας, αλλά προσελκύουν επίσης πολλές μέλισσες και πεταλούδες. Αν θέλετε να σχεδιάσετε έναν πραγματικό κήπο εξοχικού σπιτιού, τότε φορέστε καπέλα για τον ήλιο. Κάνουν τον εξωτερικό σας χώρο να λάμπει ακόμα και το φθινόπωρο!

 Τα ηλιακά καπέλα μπορούν να αναπτυχθούν μέχρι 1,50 μ. Ύψος

φθινοπωρινά λουλούδια ηλιακό καπέλο σε όμορφο φθινοπωρινό χρώμα

Gladiolus (γλαδιόλος)

Τα γλαδιόλια προσθέτουν μια ευγενή νότα στον κήπο. Ακριβώς όπως το καπέλο του ήλιου, ο γλαδιόλης υψώνεται, οι μακρόστενοι, σπαθοειδείς μίσχοι του είναι στολισμένοι με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα λουλούδια. Μπορούν να έχουν χρώμα λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί ή μοβ. Αυτά τα φθινοπωρινά λουλούδια ανήκουν στην οικογένεια της ίριδας και λόγω των όμορφων ανθών τους φαίνονται επίσης υπέροχα σε βάζα. Αυτά τα λουλούδια αρέσουν σε ηλιόλουστες τοποθεσίες έξω. Προέρχονται αρχικά από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική και αισθάνονται πολύ καλά τις ζεστές μέρες. Φροντίζονται εύκολα, αλλά χρειάζονται τακτικό πότισμα και λίπανση για να βλαστήσουν τα όμορφα λουλούδια τους. Τα γλαδιόλια είναι ανθεκτικά, αλλά σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τους κόνδυλους από το έδαφος μετά την περίοδο της ανθοφορίας. Αφήστε τα να ξεχειμωνιάσουν σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Τα γλαδιόλια φαίνονται υπέροχα στον φθινοπωρινό κήπο

φθινοπωρινά λουλούδια για γλαδιόλες κήπου

Ταγέτες

Οι κατιφέδες είναι ακόμα γνωστές με τα ονόματα λουλούδι κέικ, τουρκικό γαρίφαλο ή συλλεκτικό λουλούδι. Αυτά τα φθινοπωρινά λουλούδια πήραν το όνομά τους από την ημέρα των Ετρούσκων ημίθεων. Είναι γνωστά περίπου 60 είδη Tagetes, αρχικά από το Μεξικό, την Αργεντινή και τη Νότια Αμερική. Αυτά είναι πολυετή φυτά κήπου που αναδίδουν ένα υπέροχο άρωμα. Υπάρχουν όμως και είδη που έχουν έντονη μυρωδιά και έτσι διώχνουν τα έντομα. Αυτά είναι τυπικά φθινοπωρινά λουλούδια που ανθίζουν μόνο τον Οκτώβριο και διατηρούν τη φυσική τους ομορφιά μέχρι αργά το φθινόπωρο. Τα φυτά Tagetes αρέσκονται σε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο και προτιμούν το αδιάβροχο, ελαφρώς υγρό χώμα. Φροντίζονται εύκολα, αλλά είναι πολύ ελκυστικά και φέρνουν πολύ χρώμα και άρωμα στον φθινοπωρινό σας κήπο.

Το χρώμα και το άρωμα κάνουν τον κήπο ένα όμορφο μέρος ακόμη και το φθινόπωρο

φθινοπωρινά λουλούδια tagetes σε όμορφα φθινοπωρινά χρώματα

Φθινοπωρινός κρόκος (Colchicum fallale)

Ο φθινοπωρινός κρόκος είναι το επόμενο όμορφο φθινοπωρινό λουλούδι στη λίστα μας, που δείχνει τις λεπτές ανθοφορίες του στα τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Δυστυχώς είναι δηλητηριώδες για ανθρώπους και ζώα, γι ‘αυτό προειδοποιήστε! Αυτό το λουλούδι που μοιάζει με κρόκο ανθίζει από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, ο χρόνος ανθοφορίας του δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, δηλαδή είναι διαχρονικός. Είναι ακριβώς από αυτό το γεγονός ότι το φθινοπωρινό λουλούδι οφείλει το όνομά του – Herbstzeitlose. Δεν απαιτεί καμία συντήρηση. Μετά την περίοδο της ανθοφορίας, μένει στο έδαφος και χειμωνιάζει εκεί. Εάν δεν το εμποδίζει να πολλαπλασιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο, θα δημιουργηθεί ένας νέος από τον παλιό κόνδυλο την άνοιξη. Εδώ βγαίνουν τα πρώτα σκούρα πράσινα φύλλα την άνοιξη. Ο φθινοπωρινός κρόκος δεν φυτρώνει λεπτά λουλούδια μέχρι πολύ αργότερα. Ένα υγρό χώμα προτιμάται σε λιβάδια και βοσκοτόπια, και φυσικά στον κήπο.

Τι γνωρίζετε πραγματικά για το Herbstzeitlose?

το φθινόπωρο ανθίζει τη λεπτή ομορφιά του φθινοπώρου διαχρονικό

Sedum

Το φυτό sedum ονομάστηκε πολυετές του έτους 2011. Μπορεί να βρεθεί σε πολλούς κήπους. Αυτό το φθινοπωρινό λουλούδι προέρχεται αρχικά από την Ασία και είναι ένα απαράδεκτο πολυετές φυτό κήπου. Το φυτό sedum τραβάει τα βλέμματα με τα χοντρά πράσινα φύλλα του, αλλά μόνο τα ευαίσθητα άνθη του το φθινόπωρο το καθιστούν ένα πραγματικό μάτι στον κήπο. Αυτά τα λουλούδια κήπου είναι ανθεκτικά, εξαιρετικά εύκολα στη φροντίδα και επίσης κατάλληλα για άπειρους κηπουρούς χόμπι που δεν έχουν πράσινο αντίχειρα. Το Sedum φυτεύει σαν ένα ηλιόλουστο σημείο και μπορεί να κάνει καλά σε ξηρό χώμα. Είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και πρέπει να ποτίζονται μόνο σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Μόνο το φθινόπωρο το φυτό sedum δείχνει τα άνθη του, τα οποία είναι χρωματισμένα σε λευκό, κίτρινο, κόκκινο και ροζ. Αυτά λοιπόν τα φθινοπωρινά λουλούδια προσθέτουν πολλά στη φυσική ομορφιά κάθε κήπου.

Το Sedum έχει μια εξαιρετική παρουσία στον φθινοπωρινό κήπο

φθινοπωρινά λουλούδια sedum κάνουν τον φθινοπωρινό κήπο όμορφο

Θέλετε επίσης να φέρετε περισσότερο χρώμα στον κήπο σας; Ποιο φθινοπωρινό λουλούδι έχετε ήδη επιλέξει;?

φθινοπωρινά λουλούδια φθινόπωρο διαχρονικό φέρνει μια φρέσκια αίσθηση

φθινοπωρινά λουλούδια ηλιοκαπέλα αναζωογονεί τον κήπο το φθινόπωρο

Φύτευση φθινοπωρινών λουλουδιών καπέλο ήλιου στην πίσω αυλή

φθινοπωρινά λουλούδια sedum φέρνει χρώμα στον φθινοπωρινό κήπο