Ο σκαντζόχοιρος είναι ένας από τους παλαιότερους κατοίκους στα γεωγραφικά μας γεωγραφικά πλάτη και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή άγρια ​​ζώα. Όσο χαριτωμένος κι αν φαίνεται, κερδίζει αμέσως τις καρδιές παιδιών και ενηλίκων. Η εύρεση αυτού του ακανθώδους φίλου στον δικό σας κήπο είναι σαν ευλογία για πολλούς από εμάς. Μερικές φορές μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε κάτι μόνοι σας κάνοντας τον κήπο πιο φιλικό προς τους σκαντζόχοιρους. Και πώς λειτουργεί; Πανεύκολα!

Τα μικρά γλυκά αρέσουν ιδιαίτερα στους φυσικούς κήπους, όπου μπορούν να βρουν μια ασφαλή κρυψώνα και αρκετό φαγητό. Θάμνοι, σωροί ξύλου και πέτρες, υπόστεγα κήπων και παλιά, αχρησιμοποίητα αντικείμενα γίνονται πολύ γρήγορα κρυψώνες για τον σκαντζόχοιρο. Θα ήταν φυσικά ιδανικό αν χτίσετε ένα λεγόμενο κάστρο σκαντζόχοιρου για τα ζώα. Αυτό δεν χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και για μακρύ χειμερινό ύπνο και ως φωλιά για τα μωρά σκαντζόχοιρου το καλοκαίρι. Μια τέτοια κατοικία είναι πολύ εύκολο να σχεδιαστεί. Είναι σημαντικό αυτό να βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά στον κήπο, όπου τα σκυλιά και οι γάτες δεν έχουν σχεδόν πρόσβαση. Το κάστρο του σκαντζόχοιρου δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό. Θα ήταν επομένως λογικό να τοποθετηθεί ένα στρώμα αποστράγγισης από χαλίκι και άμμο από κάτω. Το άχυρο και τα φύλλα είναι τέλεια ως απαλή, ζεστή γέμιση για το σπίτι των σκαντζόχοιρων. Συνήθως το ίδιο το ζώο συλλέγει όλα όσα χρειάζεται για τον βιότοπό του. Αλλά μπορείτε επίσης να αφήσετε μερικά πράγματα στον κήπο για να σας διευκολύνουν να τα βρείτε.

Σκαντζόχοιροι στον κήπο – μια μεγάλη εμπειρία για όλη την οικογένεια

Ταΐζοντας σωστά τους σκαντζόχοιρους στον κήπο

Το φαγητό και το νερό είναι τα άλλα δύο πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν έχετε έναν σκαντζόχοιρο στον κήπο σας. Προσοχή! Οι σκαντζόχοιροι είναι σαρκοφάγα. Είναι κοινή παρανόηση ότι οι σκαντζόχοιροι τρώνε φρούτα. Δεν το κάνουν ποτέ! Η τέλεια δίαιτα για έναν σκαντζόχοιρο αποτελείται από σαλιγκάρια, σκαθάρια, προνύμφες εντόμων, γαιοσκώληκες και αράχνες.

Φοβερά και μικρά σπονδυλωτά είναι φυσικά και στο μενού του. Εάν ένας σκαντζόχοιρος υποσιτίζεται, τραυματίζεται ή μένει ορφανός για οποιονδήποτε λόγο και πρέπει να τον φροντίσετε στο σπίτι για λίγο, δώστε του κονσερβοποιημένη τροφή για γάτες αναμεμειγμένη με πλιγούρι βρώμης και βραστό αυγό.

Όλοι αγαπούν τον μικρό τους ακανθώδη φίλο

Οι σκαντζόχοιροι στον κήπο ταΐζουν σωστά τα άγρια ​​ζώα

Και παρακαλώ, πολύ σημαντικό! Σίγουρα όχι γάλα! Οι σκαντζόχοιροι δεν μπορούν να ανεχθούν το γάλα! Έχουν σοβαρή διάρροια από αυτό και μπορεί ακόμη και να πεθάνουν από αυτό.

Όσο χαριτωμένοι και ειρηνικοί είναι οι σκαντζόχοιροι, παραμένουν άγρια ​​ζώα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκαντζόχοιροι προστατεύονται από τον Ομοσπονδιακό Νόμο για τη Διατήρηση της Φύσης. Έτσι, εάν έχετε μεταφέρει έναν σκαντζόχοιρο στο σπίτι σας που έχει ανάγκη, θα πρέπει αμέσως να τον αφήσετε να ζήσει ξανά στην άγρια ​​φύση μετά την ανάρρωσή του και τη χειμερία νάρκη.

Θα βρείτε ακόμη πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους κήπους φιλικούς προς τους σκαντζόχοιρους, την κατάλληλη σίτιση και άλλες συνθήκες εδώ.

Οι ορφανές σκαντζόχοιροι χρειάζονται τη βοήθειά σας

Σκαντζόχοιρος στον κήπο για να ξεχειμωνιάσει άκρες

Ταΐστε τους σκαντζόχοιρους σωστά στον κήπο για να ξεχειμωνιάσει

Ο σκαντζόχοιρος στον κήπο συμβουλεύει κόλπα που τρέφουν άγρια ​​ζώα

Σκαντζόχοιρος στον κήπο άγρια ​​ζώα συμβουλές για σίτιση

Ο σκαντζόχοιρος στον κήπο ταΐζει τα άγρια ​​ζώα σωστά συμβουλές φροντίδας

Οι σκαντζόχοιροι στον προθάλαμο του κήπου τρώνε μήλα

Σκαντζόχοιρος στον κήπο, δύο μωρά

Ο Σκαντζόχοιρος στις άκρες του κήπου χτίζει ένα σπίτι

Φροντίδα για σκαντζόχοιρους στον κήπο σωστά συμβουλές

σκαντζόχοιρος στον κήπο που ταΐζει χαριτωμένες άκρες μωρών

Σκαντζόχοιρος που τρέφεται σωστά στον κήπο, άκρες, ποτιστήρι, λαμαρίνα

Σίτιση σκαντζόχοιρων σωστά στον κήπο, συμβουλές, κόλπα

Ο σκαντζόχοιρος τρέφεται σωστά στις άκρες του κήπου

Ο σκαντζόχοιρος τρέφεται σωστά στον κόλπο συμβουλές κόλπα

Ταΐζοντας σωστά σκαντζόχοιρους στον κήπο, συμβουλές, κόλπα, φροντίδα στο σπίτι

Hedgehog forttern στον κήπο ξεχειμωνιάζει φύλλα φθινοπώρου

Οι σκαντζόχοιροι στον κήπο τρέφονται σωστά στο σπίτι

Ο σκαντζόχοιρος στον κήπο φροντίζει σωστά τις συμβουλές σίτισης

Ο σκαντζόχοιρος στον κήπο συμβουλεύει σωστά το λιβάδι με γρασίδι