Τα παιδιά της μεγάλης πόλης γνωρίζουν ακριβώς πώς μοιάζει σε μια μητρόπολη εκατομμυρίων και τι συμβαίνει γύρω τους κάθε μέρα. Η ζωή είναι αγχωτική και ταραχώδης, δεν υπάρχει φύση στην τσιμεντένια έρημο, αντίθετα υπάρχει πολύς θόρυβος, μποτιλιάρισμα και κακός αέρας. Για να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο, μια νέα τάση έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αυτό ονομάζεται αστική κηπουρική. Πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει τον όρο, αλλά τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτό, θέλουμε να ανακαλύψουμε μαζί σήμερα. Μεταφρασμένη στα γερμανικά, η αστική κηπουρική σημαίνει «αστική κηπουρική». Αυτό αναφέρεται κυρίως στην κηπουρική χρήση μικρών περιοχών στη μέση της μεγάλης πόλης. Αυτά μπορεί επίσης να είναι μεμονωμένες αυλές, συχνά εντελώς παραμελημένες, ή μικροί κήποι που βρίσκονται ανάμεσα στα πολυώροφα κτίρια. Σύμφωνα με την τάση αστικής κηπουρικής, καταβάλλονται προσπάθειες για την επεξεργασία τους και την καλλιέργεια τροφής για αυτάρκεια. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος σκοπός της αστικής κηπουρικής.

Οι μικρές περιοχές πρασίνου παρέχουν περισσότερη φύση στην πόλη.

Urban Gardening Διαχειριστείτε συλλογικά μικρές περιοχές πρασίνου στη μεγάλη πόλη

  • Σε τι βασίζεται η τάση αστικής κηπουρικής;?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδήγησαν στην ταχεία ανάπτυξη της αστικής κηπουρικής. Πρώτα και κύρια, ωστόσο, είναι η προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να επιστρέψει στη φύση. Όλοι θέλουν να έχουν λίγο πιο πράσινο μπροστά στα μάτια τους, να ακούνε τα πουλιά να τραγουδούν ή να βλέπουν τις μέλισσες να βουίζουν γύρω τους ήσυχα.

Επειδή η αστική κηπουρική είναι φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη. Μικροί πράσινοι κήποι στην πόλη βελτιώνουν το μικροκλίμα και έχουν θετική επίδραση στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, η νέα τάση είναι μια κοινωνική αντίδραση ενάντια στην αυξανόμενη ψηφιοποίηση της σύγχρονης ζωής. Δεν θέλετε να κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή σας όλη την ώρα και να είστε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους σας. Οι σύγχρονοι άνθρωποι χρειάζονται ουσιαστικές υπαίθριες δραστηριότητες. Η αστική κηπουρική τους προσφέρει ακριβώς αυτό. Αντί να πάτε στο γυμναστήριο, μπορείτε να εργαστείτε σε εξωτερικούς χώρους με φτυάρι και σκαπάνη στον κήπο. Αυτό σε κάνει επίσης σε φόρμα!

 Οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα είναι υγιής.

Αστική κηπουρική λογική υπαίθρια δραστηριότητα καλλιέργειας υγιών φυτών

Η αστική κηπουρική δεν είναι μόνο ιδιωτική, μπορεί επίσης να είναι κοινοτική κηπουρική. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να είσαι με ομοϊδεάτες και να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους. Αυτό αναπτύσσει μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.

Η αστική κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε νέες κοινωνικές επαφές.

Η αστική κηπουρική εργάζεται από κοινού σε παραμελημένες περιοχές. Ευκαιρία για νέες επαφές

Δεδομένου ότι ερευνούμε τις αιτίες για την ανάπτυξη της αστικής κηπουρικής, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε την αυξανόμενη επίγνωση της υγιεινής διατροφής. Η γκάμα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στο κοντινό σούπερ μάρκετ είναι τεράστια, αλλά η γεύση δεν είναι πάντα αυτή που θέλουμε. Φρέσκες ντομάτες και αγγούρια από το δικό μας φυτώριο, όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά στην καλλιέργεια και τη φροντίδα των φυτών, έχουν τελείως διαφορετική γεύση. Επιπλέον, οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν πλέον αναπτύξει μια νέα αντίληψη για την υγιεινή διατροφή. Η τάση αστικής κηπουρικής αντιστοιχεί σε πολλές από τις τάσεις των τροφίμων στο εγγύς μέλλον. Τα φρέσκα προϊόντα κατευθείαν από τον κήπο θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στο καθημερινό μας μενού. Όλο και πιο συχνά ρωτά κανείς για την προέλευση της γεωργικής παραγωγής πριν αποφασίσει να την αγοράσει. Όλοι θέλουν φαγητό καλής ποιότητας. Τι αντιτίθεται στο να τα μεγαλώσετε μόνοι σας;?

 Οι ντομάτες από τον κήπο έχουν πολύ καλύτερη γεύση από αυτές του σούπερ μάρκετ.

Αστικές κηπουρικές πράσινες ντομάτες στον κήπο με δική τους παραγωγή λαχανικών

  • Από πού προέρχεται η τάση αστικής κηπουρικής;?

Παρόλο που η ακριβής προέλευση της αστικής κηπουρικής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί με ακρίβεια, η προέλευσή της ξεκινά περίπου 30-40 χρόνια. Στη δεκαετία του 1970, οι λεγόμενοι Κοινοτικοί Κήποι χτίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Από αυτό αναπτύχθηκε το πολιτικό κίνημα “Guyers Gardens”. Οι κάτοικοι της παγκόσμιας μητρόπολης διαμαρτυρήθηκαν για τη φθορά των πόλεων και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης. Theyθελαν να δώσουν νέα πνοή σε άδειους χώρους και έχουν μετατρέψει πολλές παραμελημένες ερημιές σε μικρές πράσινες οάσεις στη μέση της μεγάλης πόλης. Έτσι αντέδρασαν οι Κουβανοί στη δεκαετία του ’80, αφού γι ‘αυτούς η αυτάρκεια από τον μικρό κήπο ήταν ζήτημα επιβίωσης.

 Η αστική κηπουρική αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική λύση στην απρόσωπη ζωή στη μεγάλη πόλη.

Η αστική κηπουρική εναλλακτική λύση στην απρόσωπη ζωή στη μεγάλη πόλη

Εδώ, στη Γερμανία, υπάρχει επίσης μια τάση από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 να εργάζονται σε μικρές εκτάσεις και να εκτρέφουν γη ανεξάρτητα ή από κοινού. Αυτό είναι γνωστό ως “διαπολιτισμικοί κήποι”. Μετανάστες και Γερμανοί συμμετείχαν, άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις συγκεντρώθηκαν, επικοινωνούσαν μεταξύ τους και καλλιεργούσαν τους κοινοτικούς κήπους στην πόλη. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα μόνο η αρχή της αστικής κηπουρικής. Τώρα αυτό το κίνημα έχει εξελιχθεί ως κοινωνική τάση και κερδίζει πάντα νέους θαυμαστές. Τα πλεονεκτήματα της αστικής κηπουρικής είναι προφανή, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στην κηπουρική.

Οι μικροί χώροι πρασίνου μεταξύ των σπιτιών έχουν πλέον μια νέα λειτουργία.

Οι αστικές κηπουρικές μικρές πράσινες εκτάσεις μεταξύ των σπιτιών έχουν νέες λειτουργίες

 Βελτιώνουν το μικροκλίμα στη μεγάλη πόλη ….

Η αστική κηπουρική μικρών πρασίνων στη μέση της μεγάλης πόλης βελτιώνει το μικροκλίμα

 …. και αλλάξτε την όψη της τσιμεντένιας ερήμου.

Η αστική κηπουρική σε μικρές καταπράσινες εκτάσεις στη μέση της μεγάλης πόλης αλλάζει την όψη της τσιμεντένιας ερήμου

Αστικές κηπουρικές πράσινες εκτάσεις στη μέση της μεγάλης πόλης

Αστικές γλάστρες κηπουρικής με πράσινα φυτά στο μικρό μπαλκόνι

Αστική κηπουρική πράσινα φυτά φοίνικες για μια φυσική πινελιά

 Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγο περισσότερη φύση στον δικό σας κήπο.

Αστική κηπουρική λίγο περισσότερη φύση στον δικό σας κήπο

Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τη μικρή σας συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Αστική κηπουρική παλιά κτίρια λεωφόρο πράσινα φυτά για μια φυσική πινελιά

Η αστική κηπουρική πράσινη και μπλε έχουν ηρεμιστική επίδραση

Η αστική κηπουρική με λίγο πράσινο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα

Η δική σας παραγωγή στον κήπο είναι υγιεινή και έχει εξαιρετική γεύση.

Η αστική κηπουρική, η δική της παραγωγή κήπου, έχει καλή γεύση

Καλλιεργήστε και διατηρήστε την αστική κηπουρική σε μικρά δοχεία

 Είναι πραγματικά χαρά να βλέπεις τα φυτά σου να μεγαλώνουν.

Αστική κηπουρική παρακολουθήστε τα φυτά να μεγαλώνουν

 Η καλλιέργεια βοτάνων και η κατοχή τους σε προσιτότητα για μήνες δεν μπορεί παρά να ωφελήσει.

Είναι ευεργετικό να καλλιεργείτε βότανα στην αστική κηπουρική και να τα έχετε κοντά σας

Ο βασιλικός, ο μαϊντανός, ο άνηθος, το δεντρολίβανο και τα παρόμοια χρειάζονται συνεχώς κατά το μαγείρεμα και την προετοιμασία σαλατών.

Urban Gardening Καλλιέργεια και συντήρηση δεντρολίβανο μαϊντανό και Co.

Μπορείτε να τα φροντίσετε έξω στον μικρό κήπο.

Αστική κηπουρική βότανα κουζίνας έξω στον κήπο

 Βάλτε από την κατσαρόλα απευθείας στο κρεβάτι του κήπου.

Βάλτε βότανα αστικής κηπουρικής από τις κορυφές στο κρεβάτι του κήπου

 Τα βότανα στο σπίτι μπορούν επίσης να μείνουν στο περβάζι.

Καλλιεργήστε αστικά βότανα κηπουρικής στο σπίτι στο περβάζι

 …. και δώστε στο δικό σας εσωτερικό μια πράσινη νότα με εύχρηστα φυτά εσωτερικού χώρου.

Αστική κηπουρική, φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα για μια πράσινη νότα στο σπίτι