Δημιουργήστε ένα τοπίο κήπου με νερό

Τοπίο κήπου ξεριζώνοντας μετωπικά

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν νερό στους κήπους τους. Δεν είναι περίεργο: Σε περιόδους αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης, ακούμε συνεχώς για διάφορες πρακτικές νερού και πώς μπορούμε να μειώσουμε τη ζωή μας στη γη – χωρίς αρκετό νερό. Το Xeriscaping είναι μια εναλλακτική λύση τοπίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη δική σας αυλή.

Τι είναι το xeriscaping?

Xeriscaping σημαίνει οικοδόμηση σε τοπίο εξοικονόμησης νερού. Έγινε αρχικά δημοφιλές στις περιοχές νοτιοδυτικά και στα βουνά της δυτικής, και αργότερα εξαπλώθηκε σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα, απαιτεί λίγο περισσότερο προγραμματισμό στην προπαρασκευαστική φάση.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί όταν πρόκειται για ξεροσκάλυψη είναι να επιλέξουν τον τύπο των φυτών που θέλουν να μεγαλώσουν στον κήπο σας. Αν πάντα θέλατε έναν κήπο γεμάτο λουλούδια, ένα Xeriscape Plan θα σας δώσει την ευκαιρία να εκπληρώσετε αυτήν την επιθυμία τώρα.

Ξηροκαθαριστικό τοπίο κήπου στο αίθριο

Τοπίο κήπου Xeriscaping αίθριο

Επιλέξτε αυτοφυή φυτά

Το κλειδί για την αποξήρανση είναι τα αυτοφυή φυτά. Προσαρμόζονται καλύτερα στο κλίμα σας και αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Εάν ζείτε σε μια τυπικά ξηρή κλιματική περιοχή, όπως η Αριζόνα ή το Νέο Μεξικό, τα αυτοφυή φυτά όπως οι κάκτοι, η γιούκα και το πενστέμον είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι οι μόνοι τύποι φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ένα Xeriscape. Είτε ζείτε στα νοτιοδυτικά είτε στα ανώτερα συνυπάρχοντά σας, τα αυτοφυή φυτά, όπως το Eryngium, η Echinacea και το Solidago, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο, πολύχρωμα σχεδιασμένο xeriscape.

Επειδή αυτά τα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει ότι είναι ξηρά είδη. Υποφέρουν επίσης στη χειρότερη ξηρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μην αποκλείσετε εντελώς το νερό από την ξηροκάθαρση. Evenσως χρειαστεί ακόμη και να ποτίζετε τις φυτεύσεις σας λίγο πιο συχνά σε περιόδους ξηρασίας.

Ξηροκαθαρισμός τοπίου κήπου με αυτοφυή φυτά

Τοπίο κήπου ξεριζώνοντας λουλούδια

Μάθετε για άλλους τύπους φυτών επίσης

Προσέξτε άλλα φυτά που είναι καλά προσαρμοσμένα στην περιοχή σας. Μπορεί να υπάρχουν πολλά άλλα φυτά που μπορούν να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές σας συνθήκες. Για παράδειγμα, σε περιοχές με ζεστές και ξηρές καλοκαιρινές περιόδους, πολλά μεσογειακά φυτά είναι πιο άνετα.

Μια τεχνική που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι η ξεροσκάλυψη τοπίου κήπου υδροζονισμός. Αυτό σημαίνει ότι οργανώνετε τα φυτά στο τοπίο σας για να καλύψουν τις ανάγκες άρδευσής τους. Μπορούν οι πετούνιες να ζήσουν χωρίς άλλα κλινοσκεπάσματα; Μην ανησυχείς. Ομαδοποιήστε αυτά τα φυτά πολύ κοντά στο σπίτι (ή την πηγή νερού) στη δική τους περιοχή, ώστε να μην χρειαστεί να αυξήσετε τις αρδευτικές σας προσπάθειες μάταια.

Τα φυτά που βρίσκονται μακριά από την πηγή νερού θα πρέπει στη συνέχεια να τα βγάλουν πέρα ​​με λιγότερο νερό. Με την υδροζώνια, διαχειρίζεστε τη χρήση του νερού σε ολόκληρο το σχεδιασμό του τοπίου σας.

Μοναδική σάπια φύλλα

Η σάπια φύλλα κλειδώνει την υγρασία στο έδαφος και επιτρέπει στα φυτά να την χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά. Υπάρχει ένα στρώμα για κάθε στυλ τοπίου. Από χαλίκι σε σάπια φλοιού, το μούλτι μειώνει επίσης τα ζιζάνια. Για εσάς, μια ακόμη αγγαρεία είναι εκτός λίστας- το βοτάνισμα.

Ιδέες για γκαζόν

Η υδροζώνωση δεν χρειάζεται να περιορίζεται σε διακοσμητικά φυτά. Μπορείτε επίσης να το σχεδιάσετε για στεγνό γκαζόν. Επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στη θερμότητα, ανθεκτικές στην ξηρασία, όπως το φυσικό βουβαλίσιο γρασίδι.

Μην ανησυχείτε εάν δεν μπορείτε να βρείτε ανθεκτικά στην ξηρασία χόρτα γκαζόν στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα παραδοσιακό γκαζόν, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα στην περιοχή για να παίξετε. Πρέπει να το ποτίσετε: Όταν σχεδιάζετε το γκαζόν σας, λάβετε υπόψη τα εξής: οι στενές λωρίδες ή οι περιοχές με ασυνήθιστο σχήμα του γκαζόν είναι κατ ‘αρχήν δύσκολο να ποτίζονται. Πηγαίνετε για μεγαλύτερα, μπλοκαρισμένα σχήματα.

Μην εκπλαγείτε αν το τοπίο της κηπουρικής σας στο νερό ξεριζώνει τις δουλειές σας σε εξωτερικούς χώρους στο μισό. Περνάτε λιγότερο χρόνο στο κούρεμα και το πότισμα. Επιπλέον, εξοικονομείτε χρήματα για έξοδα φυσικού αερίου, πετρελαίου και συντήρησης.

Τα ξενικά τοπία προσελκύουν επίσης περισσότερα ζώα καθώς υπάρχουν πολλά φυτά από την περιοχή σας εκεί. Ο κήπος σας θα γίνει παράδεισος για πεταλούδες και μέλισσες.

Εάν πιστεύετε ότι η ξενιτιά του τοπίου κήπου είναι κατάλληλη για εσάς, χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα βήματα:

Αγρότης ξεριζώνοντας τοπίο κήπου

1. Προγραμματίστε το σωστά! Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε το τοπίο σας. Κάντε μια δοκιμή εδάφους, ειδικά σε νεοαναπτυγμένες περιοχές, για να ξέρετε τι να κάνετε. Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα της ιδιοκτησίας σας και πού βρίσκονται διαφορετικές υδροζώνες.

2. Μείνετε τοπικοί! Τα ιθαγενή φυτά είναι μια σημαντική στρατηγική για τη δημιουργία ξυρίσματος. Ελέγξτε τις προτάσεις μας για καλά ιθαγενή φυτά για τον κήπο σας.

3. Είναι περιφερειακό θέμα. Σκεφτείτε πού ζείτε και πώς η περιοχή σας επηρεάζει το στυλ κηπουρικής σας.

4. Μην ξεχνάτε το γρασίδι. Το γκαζόν σας μπορεί επίσης να εξοικονομήσει νερό! Προγραμματίστε περιοχές του γκαζόν που είναι φιλικές προς το νερό ή χρησιμοποιείτε χόρτα που απαιτούν λιγότερο νερό.

5. Το Mulch είναι μέσα! Το Mulch είναι ιδανικό για εξοικονόμηση νερού. Επιλέξτε έναν τύπο σάπας που θα φανεί όμορφος με τα φυτά στο τοπίο σας.

6. Χαλαρώστε και απολαύστε το. Οι επενδύσεις σας σύντομα θα αποδώσουν. Απολαύστε το φιλικό προς το περιβάλλον τοπίο και διδάξτε τους φίλους και τους γείτονές σας για τα οφέλη.