Στεφάνι ιτιάς μουνί φτιάχνοντας τον εαυτό σας – ιδέες και συμβουλές

μουνί ιτιά φτιάξτε τον εαυτό σας

Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξετε ένα απλό στεφάνι από ιτιά μουνί.

Μεταξύ των πρώτων ελπιδοφόρων ακτίνων της ανοιξιάτικης ηλιοφάνειας είναι οι χαριτωμένοι ασαφείς μπουμπούκια της ιτιάς μουνί. Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και λυγίστε τα κλαδιά σε στεφάνι μεγάλης διάρκειας!

Είναι ένα απλό απογευματινό έργο!

Συγκεντρώστε φρέσκα κλαδιά ιτιάς από τον κήπο σας, μια αγορά αγροτών ή αγοράστε από τον τοπικό ανθοπωλείο σας. Επιλέξτε κλαδιά που δεν είναι πολύ χοντρά, με τα γατάκια να δείχνουν την ασημί γούνα τους. Κρατήστε τα κλαδιά μακριά από το νερό για να ανοίξουν τα μπουμπούκια.

Ο, τι χρειάζεσαι:

– 48 κλαδιά ιτιάς μήκους περίπου 4 μέτρων

– Κόφτης καλωδίων

– σύρμα ανθοκόμου 26 μετρητών

-Βάση στεφάνου αμπέλου διαμέτρου 6 ιντσών

Κλαδιά ιτιάς μουνί

στεφάνι μουνί σχεδιασμός κήπου

Βήμα 1: Σε επιφάνεια εργασίας, κόψτε κλαδιά ιτιάς από μήκη 8 έως 10 ιντσών. Αποθηκεύστε επιπλέον κλαδιά από τη συμπλήρωση των ανοιγμάτων.

βήμα 2: Συλλέξτε 6-8 κλαδιά στο ένα χέρι και σχηματίστε μια δέσμη σε σχήμα ανεμιστήρα.

βήμα 3: Ασφαλίστε τη δέσμη με καλώδιο καλυμμένο με χαρτί μήκους 5 ιντσών. Συνδέστε τη δέσμη στη βάση του στεφάνου. Περιστρέψτε τα άκρα του σύρματος όσο πιο σφιχτά γίνεται για να κρατήσετε τα κλαδιά ενωμένα.

Βήμα 4: Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 μέχρι να καλυφθεί η βάση του στεφάνου.

Οι ιτιές μουνί είναι υπέροχα φυτά κήπου. Προσφέρουν ιδιωτικότητα και παρέχουν την πρώτη ανάσα της άνοιξης. Οι ιτιές μουνί προτιμούν πολύ ήλιο και υγρό χώμα.

Είναι φυτά με γρήγορη ανάπτυξη. Αναπτύσσονται έντονα και αν κόψετε ένα από αυτά θα αναπτυχθεί ξανά σε δύο έως τρία χρόνια. Οι νεαροί θάμνοι μπορούν να αναπτυχθούν έως και 6 μέτρα ετησίως. Τα παλαιότερα φυτά αναπτύσσονται 2 έως 4 μέτρα ετησίως.

 Οι ιτιές μουνί παρέχουν ιδιωτικότητα

φτιάξτε στεφάνι μουνί μόνοι σας