Για να απολαύσετε το υπέροχο μεγαλείο των λουλουδιών στον δικό σας διακοσμητικό κήπο όλο το καλοκαίρι, πρέπει να κάνετε πολλά τώρα. Αφενός, έχετε πρώτα μια μεγάλη ευκαιρία να δραστηριοποιηθείτε στον καθαρό αέρα και, αφετέρου, η χαρά σας στον κήπο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αργότερα. Γιατί θα είσαι ο δημιουργός και ο φροντιστής του δικού σου παραδείσου στον κήπο. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό, έχουμε μερικές σημαντικές συμβουλές κηπουρικής έτοιμες για εσάς σήμερα. Αυτά θα σας βοηθήσουν επίσης να προετοιμάσετε βέλτιστα τον κήπο για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δημιουργήστε τη δική σας δύναμη λουλουδιών στον διακοσμητικό κήπο με τη βοήθεια αυτών των συμβουλών κηπουρικής

διακοσμητικός κήπος καλοκαίρι

Φέρτε ξανά το γρασίδι σε φόρμα

Ας ξεκινήσουμε με το γκαζόν. Γιατί δεν του ήταν εύκολο τον μακρύ χειμώνα. Αφού επιτέλους φύγει το χιόνι και ο παγετός, το γκαζόν σας πρέπει σίγουρα να ανακτήσει τη δύναμή του. Επομένως, αφαιρέστε πρώτα το βρύο και όλα τα κλαδιά και τα φύλλα. Θα ήταν ιδανικό να περιστρέψετε το γκαζόν με ένα εργαλείο χειρός ή ένα χλοοκοπτικό και να σπείρετε νέο γρασίδι σε καθαρές περιοχές.

Μακροπρόθεσμα λιπάσματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τώρα. Ποτίστε μέτρια και αποφύγετε την κατάκλυση νερού.

Με ένα πτερύγιο χειρός μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά σε ελάχιστο χρόνο

Scarify διακοσμητικό γκαζόν κήπου

Κόψτε τα πολυετή φυτά και τους θάμνους

Τώρα ή το αργότερο μετά τους αγίους πάγου στα μέσα Μαΐου είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφαιρέσετε την προστασία από τον παγετό από θάμνους και πολυετή φυτά. Το κλάδεμα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί περίπου αυτή την περίοδο. Από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου θα πρέπει να κόψετε τα τριαντάφυλλα καθώς και τη λεβάντα και το δεντρολίβανο. Κατά το κλάδεμα, θα ήταν ιδανικό αν το χώμα έχει μόλις στεγνώσει λίγο. Στη συνέχεια χαλαρώστε το γύρω από τους μίσχους του τριαντάφυλλου χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τριαντάφυλλου. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερο αερισμό των ριζών. Φυσικά, μπορείτε επίσης να φυτέψετε νέα τριαντάφυλλα στον διακοσμητικό κήπο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε γάντια κηπουρικής κατά το κλάδεμα

Προετοιμάστε τριαντάφυλλα κλάδεμα διακοσμητικό κήπο

Δουλέψτε τα κρεβάτια

Όλα τα κρεβάτια στον κήπο ανυπομονούν να ξυπνήσουν μια νέα ζωή την άνοιξη. Αυτά χρειάζονται τώρα ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι, σκάψτε το έδαφος και χαλαρώστε το βαθιά χρησιμοποιώντας το πιρούνι ή ένα μικρό φτυάρι. Αφαιρέστε τυχόν ζιζάνια συμπεριλαμβανομένων των ενοχλητικών ριζών και θρυμματίστε τη γη με την τσουγκράνα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά των σαλιγκαριών.

Είναι καλύτερο να αφήσετε το πάτωμα να ξεκουραστεί για λίγο μετά την επεξεργασία, έτσι ώστε σημαντικοί μικροοργανισμοί να μπορούν να βγουν στην επιφάνεια. Πιο γερά φυτά και λουλούδια όπως η γύψοφιλα και οι κατιφέδες μπορούν να σπαρθούν σε εξωτερικούς χώρους από τον Μάρτιο-Απρίλιο. Πιο ευαίσθητα, όπως τα ναστούρια, για παράδειγμα, θα πρέπει να προτιμώνται πρώτα σε ένα μπολ με κομπόστ σε ήπια θερμοκρασία και μέτρια υγρασία. Το περβάζι είναι ιδανικό για αυτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει κομμάτια λαχανικών με λίπασμα.

Η επιφάνεια του εδάφους επεξεργάζεται πιο λεπτομερώς με γκανιότα

Διακοσμητική γη κήπου με γκανιότα καταρρέει

Φυτέψτε καλοκαιρινά λουλούδια

Θα πρέπει να φυτέψετε τους βολβούς και τους κόνδυλους των καλοκαιρινών ανθέων στο έδαφος το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου. Μετά την πρώιμη περίοδο ανθοφορίας, ο διακοσμητικός κήπος σας χρειάζεται αναπλήρωση για να λάμψει και πάλι σε πλούσια άνθη. Ντάλια, κρίνα, ανεμώνες, κεριά από στέπα, σφαιρικό πράσο και κάννα … η λίστα με τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά λουλούδια είναι μεγάλη. Μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και να τα διατηρήσετε με ακρίβεια σύμφωνα με το προφίλ σας. Τα μικρά καλάθια φυτών βοηθούν στην προστασία των ζουμερών κρεμμυδιών από τα ψάρια. Ένας βασικός κανόνας κατά τη φύτευση είναι: οι βολβοί και οι βολβοί πρέπει να φυτεύονται δύο φορές βαθύτερα στο έδαφος από το ύψος τους.

Τα φυτά σε γλάστρες μπορούν επίσης να μετακινηθούν αργά έξω. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τα στο κλιμακοστάσιο ή κάτω από ένα κουβούκλιο για μερικές ημέρες, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν αργά στον καιρό.

Όμορφα λουλούδια θα βλαστήσουν σύντομα από τους μικρούς βολβούς και τους κονδύλους

Φύτευση διακοσμητικού κήπου με καλοκαιρινά λουλούδια

Διακοσμητικός κήπος που φυτεύει λουλούδια διπλής Βίβλου

Διατηρήστε τη λίμνη στον κήπο

Εάν έχετε ήδη τη δική σας λίμνη στον κήπο, σίγουρα θα χρειαστεί να καθαριστεί και να αρωματιστεί ξανά την άνοιξη. Τα ψάρια και οι βάτραχοι θα είναι επίσης χαρούμενοι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τα χόρτα και την άλλη ανάπτυξη γύρω από τη λίμνη σε ύψος περίπου 4 εκατοστών. Η λάσπη που έχει συγκεντρωθεί στο πάτωμα της λίμνης απορροφάται καλύτερα με ένα ειδικό κενό ιλύος λίμνης. Παρ ‘όλα αυτά, αφήστε λίγο από αυτό στη λίμνη, έτσι ώστε το οικοσύστημα να μην είναι ισορροπημένο. Η χωνευμένη λάσπη είναι επίσης πολύ κατάλληλη ως φυσικό λίπασμα για τον διακοσμητικό κήπο. Επιπλέον, αφαιρέστε όλα τα πλωτά υπολείμματα φύλλων και φυτών από την επιφάνεια του νερού με ένα δίχτυ προσγείωσης. πλήρης!

Η λίμνη του κήπου σας θα λάμψει και πάλι σε πλήρη ομορφιά

διακοσμητικός κήπος με λίμνη κήπου

Με τις σωστές συμβουλές για τον κήπο, μπορείτε να αναζωογονήσετε τον υπέροχο διακοσμητικό κήπο σας

συμβουλές κήπου διακοσμητικών κήπων την άνοιξη

Ελέγξτε εγκαίρως τα εργαλεία και τον εξοπλισμό του κήπου σας για τη νέα περίοδο κηπουρικής

Σκάψιμο του εδάφους σε έναν καλλωπιστικό κήπο που προετοιμάζεται για το καλοκαίρι

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κλαδεύετε οπωροφόρα δέντρα

κλάδεμα καρποφόρων δέντρων διακοσμητικές άκρες κήπου

Καθαρίστε καλά τις παλιές γλάστρες πριν από τη μεταφύτευση για να αποφύγετε τη διάδοση των παρασίτων

Μεταμόσχευση Tagetes στον καλλωπιστικό κήπο

Και έτσι τίποτα δεν εμποδίζει την ευτυχία του κήπου σας το καλοκαίρι!    

Προετοιμάστε τον διακοσμητικό κήπο για το καλοκαίρι