υπέροχες μπαμπού συμβουλές πράσινη μαγεία

Υπέροχες συμβουλές από μπαμπού για τον κήπο σας – επίσης το σωστό για μικρότερες περιοχές

Το μπαμπού είναι εκπληκτικό. Η αφθονία των ποικιλιών, των μεγεθών, των χρωμάτων και των προτύπων ανάπτυξης εξασφαλίζει ότι είναι ένα μπαμπού που μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε κάθε κήπο.

Ωστόσο, το μπαμπού έχει κακή φήμη σε μικρούς χώρους.

Πολλοί κηπουροί είναι νευρικοί για την ικανότητά του να μεγαλώνει με ανησυχητικό ρυθμό. Αλλά το μπαμπού μπορεί να συμπεριληφθεί με ασφάλεια στους κήπους του σπιτιού – ακόμη και σε μικρότερους – αν μάθετε τις σωστές τεχνικές, κατανοήσετε το μοτίβο ανάπτυξης του φυτού και επιλέξετε μια ποικιλία που ταιριάζει στις ανάγκες του ιστότοπού σας. Το μπαμπού είναι τεχνικά ένα ξυλώδες γρασίδι. και σπάνια ανθίζει, και επεκτείνεται στέλνοντας υπόγειους βλαστούς, που ονομάζονται ριζώματα.

Ο βαθμός στον οποίο τα φυτά μπαμπού παράγουν ριζώματα και η απομάκρυνσή τους από το μητρικό φυτό είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τύπων μπαμπού: συσσώρευση και τρέξιμο.

Με λίγη σκέψη, το μπαμπού μπορεί να είναι ένα από τα χαμηλότερα εργοστάσια συντήρησης, που εργάζονται σκληρότερα στην ιδιοκτησία σας. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις και συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε μπαμπού στον κήπο σας.

Συμπλεγμένο μπαμπού

υπέροχες μπαμπού συμβουλές πράσινο τοίχο πολλά ξύλινα δοκάρια

Αυτή η ποικιλία είναι πολύ έντονη και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο θάμνο

υπέροχες συμβουλές από μπαμπού που μαζεύουν ποικιλία

Το Clumping Bamboo είναι ένα μη επιθετικό φυτό με συστάδες που δεν απλώνει τους μίσχους. Είναι καλό για μικρότερους χώρους λόγω του διαχειρίσιμου μεγέθους του (οι περισσότερες από τις παραπάνω ποικιλίες κυμαίνονται από 2,44 έως 4,88 μέτρα σε εύκρατα κλίματα) και τη συμπαγή συνήθεια. Αυτά τα φυτά τείνουν να έχουν πιο αδύνατους μίσχους και να έχουν την εμφάνιση ενός φράκτη μπαμπού. Η συσσώρευση μπαμπού δεν απαιτεί περιορισμούς και θα ανθίσει σε διάφορες καταστάσεις σε έναν μικρό κήπο.

Συμβουλή: Το μπαμπού Fargesia είναι ένας από τους καλύτερους τύπους μπαμπού για το μικρό κήπο και ταιριάζει καλά σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Η αγαπημένη μου ποικιλία είναι η χαμηλής συντήρησης Fargesia robusta, η οποία αναπτύσσεται σε μέγιστο ύψος 4,26 m σε εύκρατο κλίμα. Προτιμάται επίσης η ποικιλία από αρκούδες μπαμπού – αλλά δυστυχώς αυτό δεν αξιοποιείται από το μέρος που ζω!

Τρέξιμο μπαμπού από Integration Design Studio, Landscape Architects

υπέροχες συμβουλές από μπαμπού πράσινη διακόσμηση ιδέα

Το τρέξιμο μπαμπού έχει την τάση να εξαπλώνεται έντονα, επομένως χρειάζεται περισσότερο προγραμματισμό και έλεγχο για να ενσωματωθεί σε ένα μικρό χώρο κήπου. Το μπαμπού που τρέχει είναι πιο παχύ, έχει καλά κατανεμημένα κοτσάνια και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο τοπίο. Τα πλευρικά κλαδιά μπορούν να αφαιρεθούν για να αποκαλυφθούν τα συχνά πολύχρωμα στελέχη και έτσι να επιτρέπεται η θέα σε έναν κήπο.

Συμβουλή: Από τις πολλές επιλογές για την κατασκευή μπαμπού, τα αγαπημένα μου για μικρούς κήπους είναι τα Phyllostachys nigra (μαύρο μπαμπού) και Phyllostachys aurea (χρυσό μπαμπού) λόγω της αργής ανάπτυξης και του εκπληκτικού χρώματος του μίσχου τους. Το χρυσό μπαμπού λειτουργεί καλά σε σκούρο φόντο και το μαύρο μπαμπού παρέχει εξαιρετική αντίθεση στις πιο ανοιχτόχρωμες φυτεύσεις στον κήπο.

Το μπαμπού ως φυτό εμπορευματοκιβωτίων από την Aloe Design

υπέροχα μπαμπού συμβουλές φρέσκα πράσινα φυτά και σκούρα βότσαλα

 Οι γλάστρες είναι επίσης τέλειες για το μπαλκόνι

υπέροχες άκρες από μπαμπού φυτεμένες σε γλάστρες

Η ανάπτυξη των ριζών είναι μια μεγάλη ανησυχία στη λειτουργία φυτεύσεων μπαμπού. Μερικά μπαμπού που τρέχουν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα δοχείο. Επειδή το φυτό βρίσκεται πάνω από το έδαφος και συχνά περιβάλλεται από πέτρες, όλη η ανάπτυξη συγκεντρώνεται μέσα στο χώρο που περιέχει. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία είναι καλά ποτισμένα, αν και τα φύλλα του μπαμπού σας μπορούν να γίνουν καφέ.

Συμβουλή: Το μπαμπού δεν λειτουργεί καλά σε ξηρές συνθήκες, οπότε τα αυτοματοποιημένα συστήματα άρδευσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τακτικό πότισμα.

Ενσωματωμένο μπαμπού

υπέροχη οθόνη απόρρητου από μπαμπού με ξύλινο φόντο

Τα στενά περάσματα γεμίζουν ζωή

υπέροχες άκρες από μπαμπού πράσινη διακόσμηση για στενές μεταβάσεις

 Το μπαμπού που τρέχει μπορεί επίσης να ενσωματωθεί, αλλά απαιτεί ένα εμπόδιο ρίζας στην προηγούμενη ανάπτυξη για να αποτρέψει την ανάπτυξη στο περιβάλλον κρεβάτι του κήπου. Το φράγμα μπαμπού (συχνά ονομάζεται φράγμα ριζώματος) είναι ένα παχύ πλαστικό φύλλο που βυθίζεται τουλάχιστον τρία πόδια στο έδαφος γύρω από τα φυτά μπαμπού και προεξέχει λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος. Τα ριζώματα εκτρέπονται στην καθορισμένη περιοχή για μπαμπού και ο γύρω κήπος προστατεύεται από την ανάπτυξη μπαμπού. Οι βράχοι του ποταμού τοποθετημένοι γύρω από τη βάση των φυτών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρύψετε το φράγμα από μπαμπού και να επαινέσετε τους αρχιτεκτονικούς μίσχους. άλφα

Για κάθετο χώρο

υπέροχες άκρες από μπαμπού σαν δέντρα στον κήπο

Όμορφο φράγμα φυτών πίσω από το σπίτι από την Aloe Design

υπέροχα μπαμπού συμβουλές ένα ζωντανό τοίχο από φυτά

Το τρέξιμο μπαμπού είναι μεγαλύτερο από το συσσωρευμένο μπαμπού, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψη το διαθέσιμο κάθετο χώρο. Το ύψος του φυτού μπορεί να ελεγχθεί κόβοντας τα κοτσάνια που είναι πολύ ψηλά σε σύγκριση με το φυτό.

Συμβουλή: Μην “κλαδεύετε” ποτέ τα φυτά μπαμπού, καθώς αντιαισθητικές μάζες φύλλων θα αναπτυχθούν στη διασταύρωση και το χαριτωμένο, φυσικό σχήμα του φυτού θα επηρεαστεί.

Επειδή το μπαμπού είναι τόσο ευέλικτο, τα μεγαλύτερα δείγματα συχνά κλίνουν κάτω από το βάρος των κορυφαίων κλαδιών τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε στενούς χώρους. Μπορείτε να διαχειριστείτε την κάμψη στο μπαμπού με ένα σύστημα σκάλας αποξηραμένου μπαμπού.