τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο μπλε ορτανσία

Τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια για τον κήπο σας

Τα μπλε λουλούδια προσθέτουν μια αξέχαστη δροσερή εμφάνιση στο τοπίο σας! Δείτε μερικά από τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια για τον κήπο σας που σίγουρα θα σας γοητεύσουν!

Το μεγάλο μπλε λουλούδι ορτανσίας είναι απολύτως εκπληκτικό. Με τις ακόλουθες γνώσεις, αυτό το λουλούδι θα σας ευχαριστήσει με τις όμορφες ανθοφορίες του στον κήπο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι μπλε ορτανσίες χρειάζονται pH 4,0-4,5. Αυτές είναι παρόμοιες συνθήκες εδάφους όπως για τα ροδόδεντρα. Με όξινο χώμα, δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα · με αλκαλικό χώμα, είναι καλύτερο να σκάβετε γενναιόδωρα την τρύπα φύτευσης και να την γεμίζετε με χώμα ροδόδενδρου. Το αλουμίνιο, το οποίο είναι τελικά υπεύθυνο για τον μπλε χρωματισμό, προστίθεται στο πάτωμα με στυπτηρία ποτάσας (στυπτηρία – διατίθεται στα φαρμακεία) ή σε εξειδικευμένα καταστήματα Μπλε ορτανσία παράδεκτος. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας ποτάσα γύρω από το φυτό την άνοιξη (μόλις ξεκινήσει ο εκκολαπτισμός). Όταν χρησιμοποιείτε μπλε ορτανσία, ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία. Στο όξινο περιβάλλον, το φυτό μπορεί να απορροφήσει το αλουμίνιο και αποθηκεύεται στη χρωστική ουσία των λουλουδιών. Προκειμένου να διατηρηθεί το όξινο έδαφος, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη χρήση μόνο βρόχινου νερού ή πολύ μαλακού νερού, ειδικά όταν φυτεύονται σε γλάστρες. Με σκληρό νερό, η τιμή του pH αλλάζει ξανά προς αλκαλικό, το φυτό δεν μπορεί να απορροφήσει την ένωση αλουμινίου. Εάν μια ορτανσία ανθίζει ροζ, μπορεί εύκολα να περάσουν 2 χρόνια για να γίνει μπλε η στυπτηρία. Εδώ μπορεί να απαιτείται υπομονή. Συχνά το λουλούδι θα εμφανιστεί αρχικά σε ενδιάμεσους τόνους, μπλε ροζ ή μοβ.

 Πολυετή γεράνια

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο πολυετές γεράνι

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πολυετών γερανιών, αλλά το “Rozanne” είναι ένα από τα πιο όμορφα. Η καλλιέργεια γερανιού είναι πραγματικά ασύγκριτη. Η άφθονη ροή λουλουδιών του απολαμβάνει από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο με υπέροχα μπλε λουλούδια. Μόνο ο παγετός δίνει τέλος στη λαμπρότητα. Το ‘Rozanne’ είναι εξίσου κατάλληλο για παρτέρια και μπαλκόνια. Στην ομορφιά της είναι απλά μια αίσθηση.

Όταν φυτεύεται σε εξωτερικούς χώρους, το ‘Rozanne’ μπορεί να είναι πολύ ζωηρό και να αναπτύξει βλαστούς μήκους έως 1,50 m, οι οποίοι μπορούν να αναρριχηθούν σε μεγάλους θάμνους ή να ανέβουν τριαντάφυλλα, για παράδειγμα. Με τα χρόνια, μπορεί να αναπτυχθεί ένας ισχυρός θάμνος που τείνει να καταρρεύσει. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με κλάδεμα κοντά στο έδαφος, το οποίο ευχαριστεί με ένα γρήγορο νέο βλαστό και ανανεωμένη άνθηση.

Στη Γερμανία, αυτή η όμορφη ποικιλία έχει αποδειχθεί ανθεκτική. Σε πολύ δύσκολες περιοχές μπορείτε να δώσετε στο φυτό κάποια χειμερινή προστασία όταν το φυτεύετε σε εξωτερικούς χώρους για να είναι στην ασφαλή πλευρά. Κατά την αποθήκευση σε μια κατσαρόλα για το χειμώνα, είναι απαραίτητο να το προστατεύσετε από το στέγνωμα.

 Delphinium / Rittersporm

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο του δελφινιού

Το Rittersporm είναι ίσως το πιο αληθινό μπλε λουλούδι στον κήπο. Σε ορισμένες περιοχές, αυτά τα φυτά είναι λίγο επιλεκτικά – προτιμούν περιοχές με δροσερά καλοκαίρια. Στα φυτά αρέσει επίσης ο ξαφνικός άνεμος ή η βροχή. Για πολλούς κηπουρούς, αυτό σημαίνει επιπλέον δουλειά, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το λουλούδι χρωστάει με όμορφα λουλούδια όλο το καλοκαίρι. Τα χρώματα του κυμαίνονται σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε – από το απαλό γαλάζιο του ουρανού έως το γαλάζιο και το μπλε indigo. Ορισμένες ποικιλίες Rittersporm μπορούν να φτάσουν σε ύψος 1,80 m, χρειάζονται απλώς ένα έδαφος πλούσιο σε οργανική ύλη. Έτσι, εάν θέλετε αυτές τις υπέροχες μπλε ανθίσεις στον κήπο σας, τότε πρέπει να λιπαίνετε τακτικά το χώμα με λιπάσματα για όλες τις χρήσεις. Ο Κινέζος ιππότης (Delphinium grandiflorum) αναπτύσσεται σε ύψος 60-90 cm και ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται στη μέση ή μπροστά από το πολυετές κρεβάτι. Στο jousting αρέσουν τα περισσότερα άλλα λουλούδια και ανθίζει υπέροχα όλο το καλοκαίρι αν τα φυτά κλαδεύονται τακτικά.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των γαλάζιων ομορφιών στον κήπο μας. Υπάρχουν πολλά άλλα που έχουμε συλλέξει για εσάς στη συλλογή εικόνων μας. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, γιατί κάθε νέο λουλούδι είναι ακόμα πιο ελκυστικό και κόβει την ανάσα από αυτό που παρουσιάστηκε πριν. Απλά απολαύστε τη γαλάζια θάλασσα των λουλουδιών!

αστήρ

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο αστεράκια

Μπαλόνι λουλούδι

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο λουλούδι μπαλόνι

Bellflower

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο με τις καμπάνες

Σκουπίδια αλπικών ανδρών

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον γαλάζιο κήπο

Μεγάλο φύλλο Καυκάσου ξεχάστε το

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο brunnera

Κληματιτής

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο clematis

Αρμενικός υάκινθος σταφυλιών

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο σταφύλι υάκινθος Φυτό μολύβδου

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στο φυτό μολύβδου στον κήπο

Bindweed

τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο πρωινή δόξα ΣΟΦΌΣ τα πιο όμορφα μπλε λουλούδια στον κήπο σάλβια

μετάφραση και επιμέλεια Sabine