Λόγω του υψηλού ρυθμού της καθημερινής ζωής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση στον δικό τους κήπο. Θέλετε να περάσετε πολύ καιρό έξω στον καθαρό αέρα τους ζεστούς μήνες και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού του κήπου και απασχολεί εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιών και κήπων παγκοσμίως. Είστε επίσης χόμπι κηπουρός ή ανήκετε γενικά στην ομάδα των ενδιαφερομένων; Στη συνέχεια, ήρθατε στο σωστό μέρος, επειδή θέλουμε να σας δείξουμε υπέροχες συμβουλές κηπουρικής για όλους. Το σημερινό άρθρο αφορά τον τρόπο διακόσμησης σε εξωτερικούς χώρους με λίγα χρήματα και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάθε κόσμημα εξωτερικού χώρου προχωρά πολύ προς τη μετατροπή του δικού σας κήπου σε μια όαση ευεξίας, όπου τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι αισθάνονται άνετα και χαλαρά. Πολύχρωμα λουλούδια, χειροποίητα ειδώλια κήπου και επαναχρησιμοποιημένα παλιά πράγματα ενισχύουν τη φυσική γοητεία του κήπου και του δίνουν περισσότερο χαρακτήρα και στυλ.

Πολύχρωμα λουλούδια σε μικρά βαρέλια, πλακόστρωτα μονοπάτια κήπου και πολύ πράσινο δίπλα τους κάνουν τον εξωτερικό σας χώρο μια όαση ευεξίας.

Διακοσμήστε συμβουλές κηπουρικής για όλους με λουλούδια

Οι συμβουλές μας για τον κήπο απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους κηπουρούς. Αυτά αφορούν κυρίως τη διακόσμηση του κήπου, η οποία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική. Δείχνουμε επίσης ενδιαφέρουσες ιδέες για διακοσμήσεις κήπου που αντιστοιχούν στη δημοφιλή και αρκετά χρήσιμη τάση ανακύκλωσης.

Επειδή ειδικά στον κήπο μπορείτε να δώσετε μια νέα ευκαιρία σε πολλά παλιά και αχρησιμοποίητα πράγματα και να τα εντάξετε στην εξωτερική διακόσμηση. Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν όρια στη διακόσμηση του κήπου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας και σύντομα θα έχετε έναν αξιοζήλευτο κήπο.

Συμβουλές για τον κήπο για όλους: Καθορίστε καλά τις μεμονωμένες ζώνες κήπου.

Συμβουλές κήπου για όλους Καθορίστε καλά τις μεμονωμένες ζώνες κήπου

  • Συμβουλές κηπουρικής για όλους – ο σωστός προγραμματισμός είναι η μισή μάχη

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση του κήπου σας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και να ζώνετε όλο τον εξωτερικό χώρο. Έτσι γνωρίζετε ακριβώς ποια περιοχή προορίζεται για τι και τι μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια εκεί. Πρώτον, πρέπει να δώσετε μια θέση για το υπαίθριο καθιστικό. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι μακριά από το σπίτι, αλλά να περιβάλλεται από πράσινο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι γκαζόν, τα παρτέρια με βότανα και ίσως μια μικρή λίμνη κήπου. Λάβετε υπόψη τα φυσικά χαρακτηριστικά της γης, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε γωνιά. Μόνο αφού γίνει αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να διακοσμείτε τον κήπο.

 Εδώ η ξύλινη πέργκολα είναι διακοσμημένη με όμορφα κρεμαστά καλάθια και φαίνεται ελκυστική.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Ξύλινα καλάμια κρεμαστά πέργκολα πολύ φιλόξενα

 Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το καθιστικό απρόσκοπτα στον κήπο.

Συμβουλές κήπου για όλους για να ενσωματώσουν απρόσκοπτα ένα άνετο καθιστικό στον κήπο

  • Συμβουλές για τον κήπο για όλους: Τα πολύχρωμα λουλούδια και τα αειθαλή φυτά είναι το παν και το τέλος του όμορφου σχεδιασμού του κήπου

Ένας κήπος χωρίς όμορφα ανθισμένα και μαγευτικά αρωματικά λουλούδια, χωρίς αειθαλή φυτά, δέντρα και θάμνους δεν είναι κήπος. Για να επιτύχετε ένα κομψό σχέδιο κήπου, χρειάζεστε για άλλη μια φορά τις πρώτες συμβουλές κηπουρικής για όλους – τη χωροθέτηση του εξωτερικού χώρου. Αν σας αρέσει πολύ η κηπουρική, τότε χρειάζεστε έναν κήπο κουζίνας με πολλά δέντρα και μπαλώματα λαχανικών. Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση για μια μικρή περιοχή για φρέσκα βότανα, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να παραδώσετε ανά πάσα στιγμή. Or θέλετε απλά έναν διακοσμητικό κήπο όπου όλα ανθίζουν και μυρίζουν και απαιτούν πολύ λιγότερη δουλειά; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για τη φροντίδα των αγαπημένων σας λουλουδιών πριν φυτέψετε μερικά. Για παράδειγμα, πώς να πολλαπλασιάσετε ή να κλαδέψετε τα τριαντάφυλλα και πώς η βασίλισσα όλων των λουλουδιών χειμωνιάζει. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε άλλα φυτά αναρρίχησης έξω, όπως wisteria ή άλλους διακοσμητικούς θάμνους. Η επιλογή των λουλουδιών και των φυτών εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Οι ντάλιες είναι ένα από τα αγαπημένα λουλούδια πολλών κηπουρών.

Οι ντάλιες είναι ένα από τα αγαπημένα λουλούδια πολλών κηπουρών.

Κατά τη φύτευση, λάβετε υπόψη ότι ορισμένα φυτά κήπου είναι ετήσια, ενώ άλλα είναι διετή ή πολυετή. Κάθε ένα από αυτά έχει επίσης ορισμένες απαιτήσεις όσον αφορά τη θέση και την ηλιακή ακτινοβολία, έτσι ώστε να δείχνει την άνθηση του. Οι πρώτες ανθοφορίες εξακολουθούν να χαρούν τα μάτια μας τις πρώτες μέρες της άνοιξης, αλλά υπάρχουν είδη λουλουδιών που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και αυτά που βυθίζουν τον κήπο σε μια μοναδική λάμψη χρώματος το φθινόπωρο. Πάρτε μικρές και μεγαλύτερες γλάστρες με χαρούμενα χρώματα, γιατί αυτές φέρνουν επίσης μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο και ξεκινήστε. Γάντια κηπουρικής και τα απαραίτητα εργαλεία πρέπει επίσης να είναι μαζί σας.

Τα παχύφυτα και άλλα χοντρά φύλλα σε πολύχρωμα φυτεύματα φαίνονται καλά έξω.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Παχύφυτα χοντρά φύλλα σε πολύχρωμες ζαρντινιέρες

Συμβουλές κηπουρικής για όλους κίτρινους νάρκισσους μοβ

  • Επιπλέον συμβουλές για τον κήπο για όλους: Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική έξω!

Μην ξεχνάτε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για μικρά πράγματα που μπορείτε επίσης να κάνετε μόνοι σας. Η ανακύκλωση είναι αυτή τη στιγμή μια σημαντική τάση ζωής που φτάνει στο αποκορύφωμά της ακριβώς στον κήπο. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τα παλιά παπούτσια σε γλάστρες. Τα αχρησιμοποίητα βαρέλια νερού της βροχής χρειάζονται μόνο ένα νέο στρώμα χρώματος για να φαίνονται χαρούμενα και πολύχρωμα. Απλά πρέπει να τα φυτέψετε με κατάλληλα κρεμαστά φυτά και θα γίνουν μαγικά στον κήπο σας. Μην πετάτε παλιά, προφανώς αχρησιμοποίητα έπιπλα, όπως συρτάρια και καροτσάκια κήπου, αλλά μετατρέψτε τα σε ζαρντινιέρες. Με αυτόν τον τρόπο, κάνετε επίσης κάτι καλό για το περιβάλλον και σχεδιάζετε τον κήπο σας με κομψό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε νέα πνοή σε παλιά βαρέλια κρασιού και να τα διακοσμήσετε και να τα τοποθετήσετε με προσοχή στη λεπτομέρεια. Για τη διακόσμηση του κήπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οτιδήποτε σκέφτεστε και να το μετατρέψετε σε ένα υπέροχο βλέμμα, με λίγα χρήματα και με τις χειροκίνητες δεξιότητές σας.

Βάψτε ξανά τα παλιά ξύλινα καροτσάκια, φυτέψτε τα με πολύχρωμες ντάλιες και θα γίνουν highlights στον κήπο σας.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Ζωγραφική παλιών ξύλινων καροτσιών μπλε Φύτευση ανταύγειας στον κήπο

Τα συρτάρια που δεν χρησιμοποιούνται από το παλιό ντουλάπι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία – αυτή τη φορά στον κήπο!

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Παλιά συρτάρια δεύτερη ευκαιρία στον κήπο

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες υπέροχες συμβουλές κηπουρικής για όλους σχετικά με τη διακόσμηση του κήπου σας στη συλλογή εικόνων μας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί για το σχεδιασμό του πολύχρωμου υπαίθριου χώρου σας. Στη μέση της φύσης όλοι μπορούν να βρουν γαλήνη και χαλάρωση και να θαυμάσουν τη δουλειά τους. Αυτό κάνει κάθε χόμπι κηπουρός περήφανο!

Αυτές είναι συμβουλές κηπουρικής για όλους – διακοσμήστε τον κήπο με προσοχή στη λεπτομέρεια!

Συμβουλές για τον κήπο για όλους Φτιάξτε πολύχρωμα κοχύλια σαλιγκαριών διακοσμήστε μόνοι σας τον κήπο

Τα κρεμαστά φυτά σε κρεμαστά καλάθια ή γλάστρες μπορούν να κάνουν τον άσχημο τοίχο του σπιτιού πιο όμορφο.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Κρεμαστά φυτά σε κρεμαστά καλάθια

 Τα παλιά βαρέλια του βρόχινου νερού μπορούν να βαφτούν φωτεινά και αστεία και να επιτεθούν με δεξιοτεχνία.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Ζωγραφίστε παλιούς κάδους βρόχινου νερού με διασκεδαστικό και πολύχρωμο τρόπο

 Πώς σας αρέσουν αυτές οι ιδέες διακόσμησης για τον κήπο?

Συμβουλές κηπουρικής για όλους παλιά παπούτσια ως σκεύη λουλουδιών

Μικρή διακόσμηση, αλλά πολύ εκφραστική.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Διακόσμηση βάζου Mason

 Επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών, αυτή τη φορά ως λουλούδια.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια ως δοχεία λουλουδιών

 Στον κήπο, όλες οι μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Κάκτοι σε ένα ποτήρι

Συμβάλλουν πολύ στη συνολική έννοια της διακόσμησης έξω.

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Φυτά αέρα σε ένα ποτήρι

 Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τον κήπο για όλους ….

Συμβουλές κηπουρικής για όλους Δημιουργήστε υπαίθριους χώρους καθιστικού με ορτανσίες

 … και διακοσμήστε τον εξωτερικό σας χώρο με προσοχή στη λεπτομέρεια!

Συμβουλές κήπου για όλους Καθιστικό στο πράσινο κυδώνι στο τραπέζι

 Περάστε υπέροχο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους!

Συμβουλές κηπουρικής για όλους να περάσουν καλά έξω