κόλπα σχεδιασμού κήπου και συμβουλές ηλιοτρόπια

Κόλπα και συμβουλές σχεδιασμού κήπου – κόψτε τα στελέχη των φυτών σας τακτικά!

Θέλετε πάντα να διατηρείτε τον κήπο σας τακτοποιημένο, μέσω τακτικής συντήρησης, ώστε να φαίνεται όμορφος και ακόμη και ελκυστικός! Ναι, μερικές φορές δεν είναι εύκολο έργο, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε να το λύσετε!

Ένας από τους πρώτους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι: κόψτε τα στελέχη των φυτών σας τακτικά!

Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην καλή εμφάνιση του κήπου σας! Η περικοπή αναφέρεται στην αφαίρεση εκλεκτικών φυτών ή στελεχών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας αποτελεσματικός και υγιής κήπος.

Κόλπα και συμβουλές σχεδιασμού κήπου – αυτό συμβάλλει σημαντικά στην καλή εμφάνιση του κήπου σας!

κόλπα σχεδιασμού κήπου και συμβουλές φυτά άνθισε

Εάν ο κήπος σας περιέχει ευαίσθητα σε μούχλα φυτά, όπως πολυετή φυτά όπως το phlox ή το Monarda didyma, πρέπει να εξασφαλίσετε επαρκή κυκλοφορία του αέρα για να αποτρέψετε τη δημιουργία του μύκητα. Είναι θέμα τακτικής κοπής κορμών κοντά στο έδαφος. Αυτή η επιχείρηση σε καμία περίπτωση δεν βλάπτει τις υπόλοιπες φυλές, αντίθετα, σίγουρα δεν επηρεάζονται από καμία ασθένεια. Επίσης, πρέπει πραγματικά να επαναλαμβάνετε αυτή τη λειτουργία τακτικά, επειδή το καλούπι είναι πολύ επίμονο, μόλις εγκατασταθεί είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί χωρίς χημικά.

Τότε ο κήπος σας θα φαίνεται ξανά υγιής και ελκυστικός!

κόλπα σχεδιασμού κήπου συμβουλές μεταφύτευσης λουλουδιών

Ένας εύκολος τρόπος για να αραιώσετε τα φυτά είναι να δείτε νέους βλαστούς και βλαστάρια την άνοιξη. Εάν εμφανίζονται στριμωγμένα, κόψτε κάθε κομμάτι στο κέντρο του ξύλου.

Το Deadheading είναι ένας όρος με σκοτεινό ήχο που περιγράφει το κόψιμο των μη ελκυστικών νεκρών κεφαλιών των λουλουδιών στα κρεβάτια. Με το μαρασμό δεν είναι απαραίτητο, αλλά εάν θέλετε να παρατείνετε τον χρόνο ανθοφορίας και να εξασφαλίσετε περισσότερη φρεσκάδα και καθαριότητα στον κήπο σας, τότε πρέπει επίσης να αφαιρείτε και να αφαιρείτε τακτικά τα μαραμένα λουλούδια από πάνω. Τότε ο κήπος σας θα φαίνεται ξανά υγιής και ελκυστικός!

Βρείτε χρόνο για να εργάζεστε στον κήπο τακτικά

κόλπα κηπουρικής και συμβουλές τολμήστε όργανο κηπουρικής

Τα περισσότερα φυτά είναι γενετικά προγραμματισμένα να παράγουν σπόρους. Μόλις παράγονται οι σπόροι, η εργασία, η λειτουργία ολοκληρώνεται και το φυτό μπορεί είτε να μαραθεί είτε απλά να παραμείνει ένα πράσινο φυτό. Εάν κόψετε τα λουλούδια πριν από τη σκλήρυνση των σπόρων, το φυτό θα παράγει άλλα λουλούδια για να επιτύχετε τον στόχο σας. Η δόξα της σύγχρονης φυτικής αναπαραγωγής είναι η δημιουργία στείρων ποικιλιών. Αν θέλετε να μειώσετε το αδιέξοδο στον κήπο σας, επιλέξτε αποστειρωμένες ποικιλίες.

Κόβετε τακτικά τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο έδαφος

κόλπα σχεδιασμού κήπου και συμβουλές τολμήστε όργανα κηπουρικής

Ωραίο βλέμμα στον κήπο  

κόλπα σχεδιασμού κήπου και συμβουλές φύτευσης γλάστρεςΑπολαύστε την κηπουρική για δύο 

κόλπα κηπουρικής και συμβουλές μεταμόσχευσης κηπουρικής