παραδείγματα σχεδιασμού κήπου σιντριβάνι πέτρινα καλούπια

Παραδείγματα σχεδιασμού κήπου με ιταλική διάθεση

Η «εθνική» προσέγγιση για την εύρεση υπέροχων παραδειγμάτων σχεδιασμού κήπου με κάποιο τρόπο δεν θα ξεφύγει ποτέ από τη μόδα. Λόγω της αυξανόμενης παγκοσμιοποίησης, οι γεωγραφικοί περιορισμοί δεν ισχύουν πλέον. Δεν είναι πλέον ασυνήθιστο να βιώσετε έναν κήπο με ιταλικό χαρακτήρα στη Βόρεια ή Νότια Αμερική.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η αγάπη για το ιταλικό στυλ σχεδιασμού είναι ακαταμάχητη, εδώ ήταν επικρατούσα εδώ και αιώνες ούτως ή άλλως.

Ένα έργο τέχνης

Παραδοσιακά, Ιταλοί και Γάλλοι κηπουροί επικράτησαν στην άποψη ότι ένας κήπος πρέπει να μοιάζει με ένα μοναδικό έργο τέχνης. Εάν μοιράζεστε επίσης αυτήν τη φιλοσοφία, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος με παραδείγματα σχεδιασμού κήπου αυτού του είδους.

Επιπλέον, οι ιταλικοί κήποι καθορίζονται από μερικά άλλα χαρακτηριστικά. Είναι πάντα πολύ ρομαντικοί και ποιητικοί. Αν και φαίνονται πάντα μοντέρνα, φέρουν επίσης μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Αναγέννησης. Η σύνδεση μπορεί να είναι προφανής, για παράδειγμα στα γλυπτά) ή σε συμβολικό επίπεδο.

Περίτεχνα αγάλματα και ευαίσθητα σιντριβάνια

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου διακοσμητικά γλυπτά σιντριβάνι

Το άφθονο όραμα σηματοδοτεί επίσης τα παραδείγματα σχεδιασμού κήπου του ιταλικού στυλ. Ένα σημαντικό διακριτικό χαρακτηριστικό της αγγλικής προσέγγισης είναι η προτίμηση στα γλυπτά κομμένα δέντρα και θάμνοι να στέκονται μπροστά από τα ανθισμένα φυτά.

Τα παραδείγματα σχεδιασμού κήπου που επιλέξαμε για εσάς είναι πολύ σημαντικά. Είναι όμως σε θέση να μεταφέρουν τη μεγάλη ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια πράσινη περιοχή. Αυτό έχει σημασία. Σε έναν κανονικό κήπο μερικές φορές αρκεί να εφαρμόσουμε το ένα ή το άλλο στοιχείο ή να σχεδιάσουμε σε μειωμένη διάσταση για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Μεγάλη περιοχή ή οπτική ψευδαίσθηση ενός

Όσον αφορά την ιστορία της τέχνης, οι ιταλικοί κήποι συνδέονταν με την αυλή. Περιλαμβάνουν μεγάλους διαδρόμους, ογκώδη σιντριβάνια και ψηλά γλυπτά. Αλλά μην το αφήσετε αυτό να σας αναβάλει. Κοιτάξτε τον κήπο σας σαν εικόνα. Μάθετε από τους ζωγράφους πώς να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο και να δημιουργείτε προοπτική. Για παράδειγμα, αυτό λειτουργεί λόγω του τρόπου με τον οποίο τα διάφορα στοιχεία σχετίζονται μεταξύ τους.

Εάν προχωρήσετε με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχατε έναν αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα ακόμη και με μικρότερες διαστάσεις των στοιχείων.

Ελευθερία και διαύγεια μέσα από ευθείες γραμμές στο σχέδιο

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου γκαζόν ιταλικός κήπος ίσια μονοπάτια

Μονόχρωμη εμφάνιση

Οι Ιταλοί κηπουροί βασίζονται στη μονόχρωμη εικόνα. Όπως ήδη αναφέρθηκε εν συντομία, τα πράσινα γλυπτά είναι καθοριστικά εδώ και όχι τόσο τα λουλούδια. Οι τελευταίοι τείνουν να παίρνουν πίσω θέση με τις πολύχρωμες αποχρώσεις τους.

Θα δείτε μόνοι σας από τα παραδείγματα σχεδιασμού του κήπου ότι φαίνονται πολύ μονόχρωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν δύο κυρίαρχες αποχρώσεις – πράσινη και μπλε. Φυσικά, το μπεζ και το καφέ του εδάφους και των δέντρων επίσης με κάποιο τρόπο παρεμποδίζουν. Αλλά είναι αρκετά χαμηλών τόνων για να μην χαλάσει την ομοιόμορφη εμφάνιση. Το μπλε χρώμα σχετίζεται με τις θαλασσογραφίες και την προτίμηση για ενσωματωμένες πισίνες.

Τέχνη κήπου με πυξάρι και βότανα

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου ιταλικού πυξάρι

Σιντριβάνια και λίμνες κήπου

Τα σιντριβάνια και οι λίμνες κήπου δεν λείπουν επομένως σε κανένα από τα παραδείγματα σχεδιασμού κήπου που δείχνουμε σήμερα. Ο διαθέσιμος χώρος και ο προϋπολογισμός παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο εδώ. Ανάλογα με την περίπτωση, οι σχεδιαστές κήπων επιλέγουν ένα μικρό ή μεγάλο σιντριβάνι ή μια μικρή λίμνη.

Τα μεγάλα γλυπτά

Ένας από τους τυπικούς συνειρμούς που σχετίζονται με την Ιταλία μας φέρνει στο μυαλό σπουδαία γλυπτά από την Αναγέννηση. Οι σχεδιαστές κήπων είναι επίσης πάντα στην ευχάριστη θέση να τα ενσωματώσουν.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τη γλυπτική ως τέτοια, αν και σε εφαρμοσμένη μορφή. Θα ήταν τυπικά ενδιαφέροντα λευκά βάζα και στολίδια.

Τα γλυπτά της Αναγέννησης είναι απλά διαχρονικά

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου ιταλικά μεγάλα γλυπτά

Μεσογειακά φυτά

Ο χαρακτήρας των ιταλικών παραδειγμάτων σχεδιασμού κήπου παρουσιάζεται επίσης από τη μεσογειακή χλωρίδα. Πολλά από αυτά δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και πολύ πρακτικά. Ξεχειλίζουν από φρούτα και, κατά συνέπεια, με όμορφα λουλούδια την άνοιξη και όλο το καλοκαίρι.

Σε ψυχρότερα κλίματα, οι κηπουροί προτιμούν φυτά που αγαπούν τη ζεστασιά σε δοχεία φυτών. Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να χρησιμοποιήσετε τα τυπικά κεράσια και μήλα, αλλά και να φροντίσετε εξωτικά είδη όπως λεμόνια, πορτοκάλια και ρόδια.

Θα θέλαμε να πούμε λίγα λόγια ακόμη για τους θάμνους. Τα πιο σεβαστά από τα ιταλικά φυτά κήπου είναι το viburnum, το κοινό κουτί και το ιταλικό κυπαρίσσι.

Τα κυπαρίσσια είναι πολύ σημαντικά στους ιταλικούς κήπους

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου βότανα μεσογειακή βλάστηση κυπαρίσσια

Τους αρέσει επίσης να προσθέτουν μερικά ακόμη στυλ που έχουν επιλεγεί ειδικά για να επιτύχουν περισσότερο χρώμα και κομψότητα.

Τακτοποίηση των επιμέρους στοιχείων

Το πιο κεντρικό στοιχείο πρέπει να είναι ένα σιντριβάνι, μια πισίνα ή άλλο στοιχείο νερού με λεία επιφάνεια. Κατά προτίμηση σε τετράγωνο σχήμα. Από την άποψη ενός πουλιού, μπορεί να μοιάζει με καθρέφτη.

Από την ίδια οπτική γωνία, τα μονοπάτια που οδηγούν σε αυτό θα πρέπει επίσης να είναι σαφώς ορατά. Μπορούν να κατασκευαστούν από σκυρόδεμα ή λεία πέτρα. Μαζί συνθέτουν ένα σύστημα ευθειών και των εγκάρσιων σημείων τους. Τα μονοπάτια συνδέουν πολλά συναρπαστικά στοιχεία στον ιταλικό κήπο και οδηγούν σε μέρη όπου μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε τον χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους.

Πολυώροφα διακοσμητικά σιντριβάνια, πέτρινα λιοντάρια και υποτροπικά δέντρα

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου ιταλικός κήπος αυλής

Υπέροχα λουλούδια και σπείρες πυξάρι

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου γλυπτά ιταλικού σχεδιασμού πυξάρι

Μια τυπική αυλή ιταλικού στιλ

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου ιταλικός σχεδιασμός αναγεννησιακός κήπος

Οι πράσινοι λαβύρινθοι είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στους μεσογειακούς κήπους

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου πράσινο λαβύρινθο

Οβάλ κεραμικά δοχεία ως ζαρντινιέρες

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου μεσογειακή βλάστηση φυτά βότανα πήλινα δοχεία

Ευρύχωρη εξωτερική πισίνα και κομψές πέργκολες από σφυρήλατο σίδερο

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου βρύσες ορθογώνιων πισινών

Μικρά διακοσμητικά σιντριβάνια έχουν επίσης τη γοητεία τους

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου στρογγυλή λίμνη συντριβανιών