Κατά το σχεδιασμό ενός κήπου, δίνετε προσοχή σε μερικά εξαρτήματα ταυτόχρονα: έπιπλα, φυτά, πότισμα και, φυσικά, φωτισμός. Εάν αυτά είναι επιδέξια συντονισμένα, δημιουργείται τελικά ένας κήπος με όμορφη εμφάνιση. Όσον αφορά τα φυτά κήπου, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, επειδή τα φυτά είναι τα πρώτα που τραβούν το βλέμμα ενός επισκέπτη. Ειδικά όταν πρόκειται για μοναχικά φυτά … Τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια σχηματίζουν ένα όμορφο σύνολο για να αντιπροσωπεύουν μια απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή. Ανάλογα με το στυλ του κήπου, επιλέγετε επίσης τα σωστά φυτά κήπου. Αλλά πότε και γιατί βασίζεστε σε μοναχικά φυτά?

Δώστε στον κήπο μια εξωτική αίσθηση

τα μοναχικά φυτά είναι το επίκεντρο του κήπου

Μοναχικά φυτά;! Τι είναι αυτό?

Τα μοναχικά φυτά είναι φυτά που ξεχωρίζουν λόγω του μεγέθους τους. Προτιμά κανείς να τα σκηνικοποιεί μόνο του. Έχετε την ελευθερία να αποφασίσετε εάν τα μοναχικά φυτά θα βρεθούν στον κήπο ως κλινοσκεπάσματα ή φυτά δοχείου. Η ενδιαφέρουσα μορφή ανάπτυξης και τα ασυνήθιστα φύλλα, λουλούδια και χρώματα είναι χαρακτηριστικά των μοναχικών φυτών.

Διάφοροι θάμνοι, πολυετή ή ακόμη και δέντρα εμφανίζονται ως μοναχικά φυτά. Αειθαλή κιβώτια, κυπαρίσσια, αρκεύθου, ζιβάγια, τρομπέτες αγγέλου, πικροδάφνες, ελιές: πάντα φυτά που φέρνουν μια νέα πινελιά στον κήπο.

Τονίστε τις ελιές με άλλους θάμνους και λουλούδια

τα μοναχικά φυτά συνδυάζουν την ελιά με άλλα φυτά

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα μοναχικά φυτά χρειάζονται αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν σωστά. Αυτό πρέπει να εξεταστεί εκ των προτέρων, ειδικά όταν φυτεύετε μοναχικά φυτά σε κρεβάτια κήπου. Στη μέση ή στο παρασκήνιο, αυτά έρχονται στο δικό τους, γιατί μόνο τότε αντιστοιχούν σωστά με τα υπόλοιπα φυτά του κήπου στο κρεβάτι των φυτών.

Το κυπαρίσσι είναι μια όμορφη διακόσμηση για την εξώπορτα

φυτά κήπου κυπαρίσσι σε δοχείο φυτών

Πολλά μοναχικά φυτά ευδοκιμούν σε γλάστρες. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν την είσοδο ή να αρωματίσουν το θέρετρο. Δημιουργούν μια φρέσκια ατμόσφαιρα και μια ασυνήθιστη εμφάνιση κήπου. Μερικοί μπορούν να μείνουν έξω το χειμώνα, αλλά άλλοι δεν μπορούν να αδρανοποιήσουν έξω και πρέπει να τους φέρουν μέσα.

Βασιστείτε στη συμμετρία στον κήπο

φυτά κήπου ασυνήθιστο μοναχικό φυτό για τον κήπο

Το ροδόδενδρο αναζωογονεί τον κήπο με τα χρωματιστά λουλούδια του

φυτά κήπου Rhododendron στον κήπο με όμορφα λουλούδια

Τα μοναχικά φυτά συνήθως υπερτερούν των άλλων φυτών κήπου. Για να γίνει μια πραγματική ανάδευση, αυτά πρέπει να εμφανίζονται μόνα τους. Εάν θέλετε να κάνετε τα μοναχικά φυτά το επίκεντρο του κήπου σας, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά κλαδεύονται όμορφα. Ορισμένα φυτά μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σούπερ πρωτότυπων γλυπτών.

Αλλά δώστε προσοχή στο μέγεθος των φυτών και εξασφαλίστε μια αρμονική συνολική εμφάνιση στον εξωτερικό χώρο. Να το έχετε πάντα κατά νου: Τα μοναχικά φυτά που είναι πολύ μεγάλα δεν φαίνονται καλά σε μικρούς κήπους.

Ασυνήθιστες οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων στον κήπο με ζιζάνια

Οθόνη απορρήτου φυτών κήπου από χλόη μαγνητίζει τη θέα

Τα φυτά είναι η καλύτερη διακόσμηση τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση

μοναχικά φυτά ως όμορφες διακοσμήσεις κήπου σε έναν ζεστό εξωτερικό χώρο

Διακοσμητικά στοιχεία κήπου με πρόσθετες λειτουργίες

Τα φυτά δεν είναι μόνο όμορφα οπτικά χαρακτηριστικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν επίσης μια λειτουργική εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους. Μερικές ομορφιές κήπου, για παράδειγμα, έχουν τη μεγάλη ικανότητα να διώχνουν τις ενοχλητικές μύγες και τα κουνούπια. Αλλά ένα μεγάλο μέρος των φυτών μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως οθόνη απορρήτου και έτσι να εμφανιστεί επίσης ως πραγματικό βλέμμα στον εξωτερικό χώρο. Τα μεγαλύτερα φυτά σε γλάστρες εκπληρώνουν επίσης μια ελκυστική λειτουργία οθόνης απορρήτου.

Η αρκεύθου φαίνεται υπέροχη σε δοχείο με φυτά

φυτά κήπου Juniper ως μοναχικό φυτό

Φυτά χωριστές περιοχές

Ανεξάρτητα από το αν αποφασίζετε για οπωροφόρα δέντρα ή άλλα φυτά, μπορείτε να τους αναθέσετε μια πρακτική λειτουργία εάν εμφανίζονται ως φυτά σε γλάστρες: Τακτοποιήστε τα με τον σωστό τρόπο για να διαχωρίσετε μεμονωμένους χώρους στον εξωτερικό χώρο. Εάν έχετε μεγαλύτερη επιφάνεια, μπορείτε να το σχεδιάσετε οπτικά καλύτερα.

Η πικροδάφνη και τα όμορφα λουλούδια της

μοναχικά φυτά πικροδάφνης στη γλάστρα

Τα φυτά συνθέτουν τον κήπο και τα μοναχικά φυτά αποτελούν έναν εντυπωσιακό εξωτερικό χώρο. Επωφεληθείτε από τις πολλές δυνατότητες αναβάθμισης του εξωτερικού σας χώρου!

φυτά κήπου ελκυστικά λουλούδια ομορφαίνουν την εξωτερική περιοχή

μοναχικά φυτά πικροδάφνες καθώς τα κλινοσκεπάσματα ομορφαίνουν την εξωτερική περιοχή

μοναχικά φυτά ελιά σε γλάστρες διακοσμεί τον κήπο