Πώς μπορείτε να φυτέψετε σωστά μια γλάστρα; Πανεύκολα! Με τις οδηγίες και τις συμβουλές στις ακόλουθες γραμμές, σύντομα θα μπορέσετε να γεμίσετε όχι μόνο ένα, αλλά μεγάλο αριθμό φυτευτών με ζωή. Δημιουργήστε τη δική σας φρέσκια όαση ευημερίας στον κήπο, στη βεράντα του τελευταίου ορόφου ή στο μπαλκόνι και απολαύστε τα φρέσκα λουλούδια και φυτά.

Φύτευση γλάστρες: οι οδηγίες

Θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν φυτεύετε μια γλάστρα ή ακόμα και μια απλή γλάστρα είναι η σωστή αποστράγγιση. Αυτό θα αποτρέψει την κατάκλυση νερού και θα εξασφαλίσει καλή κυκλοφορία υγρών και αέρα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε διαφορετικά υλικά και παραλλαγές καλής αποστράγγισης. Μείνετε μαζί μας αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό!

Η φύτευση των σωστών γλάστρες δεν είναι επιστήμη πυραύλων

Φυτέψτε σωστά γλάστρες

 1. Πάρτε την κατάλληλη γλάστρα: πρέπει να είναι ανθεκτική στον παγετό και τις καιρικές συνθήκες και να έχει μια τρύπα αποστράγγισης στην κάτω πλευρά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να ανοίξετε επιπλέον τρύπες για να στραγγίξετε το νερό.
 2. Τοποθετήστε ένα λεγόμενο πλέγμα αποστράγγισης ή συρμάτινο πλέγμα από το εσωτερικό του κάδου στην οπή αποστράγγισης, έτσι ώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να μην ξεπλένεται υπερβολικά αργότερα.

 3. Ένα πρόσθετο στρώμα διογκωμένων σφαιρών αργίλου ή ορυκτών κόκκων τοποθετείται στη συνέχεια στο πλέγμα και εξασφαλίζει επαρκή αποστράγγιση. Οι μπάλες μπορούν ακόμη και να αποθηκεύσουν νερό, το οποίο επίσης αποτρέπει την κατάκλυση νερού.
 4. Πριν βάλετε το χώμα από πάνω, χρειάζεστε κάτι για να το διαχωρίσετε από τις διογκωμένες πήλινες μπάλες, έτσι ώστε τα δύο στρώματα να μην αναμειχθούν. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάρετε ένα ύφασμα από fleece και να το τοποθετήσετε στην αποστράγγιση στο γλάστρα.
 5. Τώρα είναι η σειρά του χώματος της γλάστρας. Όχι μόνο τα θρεπτικά συστατικά έχουν θεμελιώδη σημασία, αλλά και η δομή του υποστρώματος. Είναι καλύτερο να επιλέγετε πάντα ένα χώμα που είναι καλά διαπερατό στο νερό.
 6. Βάλτε λίγο οργανικό λίπασμα στο έδαφος για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και τα λουλούδια.
 7. Τοποθετήστε τα επιθυμητά φυτά το ένα μετά το άλλο στη γλάστρα. Είναι καλύτερο να βυθίζετε κάθε μεμονωμένο ριζικό σύστημα σε ένα κουβά γεμάτο νερό εκ των προτέρων και να το ποτίζετε καλά έτσι ώστε να προσαρμόζεται γρηγορότερα στις νέες συνθήκες στη ζαρντινιέρα.
 8. Φροντίστε να αφήσετε έναν λεγόμενο τροχό χύτευσης ελεύθερο στην επάνω περιοχή του κάδου.

Φύτευση γλάστρες με πολλή αγάπη και ευαισθησία

Φυτέψτε δοχεία για μόνιμη φύτευση

Σημαντικές συμβουλές για τη μόνιμη πρασίνισή σας στις ζαρντινιέρες

Με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα γίνετε πολύ πιο έμπειροι στη φύτευση γλάστρες μόνοι σας. Σύντομα θα είστε σε θέση να δώσετε στους νεοεισερχόμενους μια ποικιλία πρακτικών συμβουλών. Αλλά τώρα οι ακόλουθες συμβουλές από το άρθρο μας προορίζονται ως χρήσιμη βοήθεια για εσάς. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά και επωφεληθείτε από αυτά όπως απαιτείται!

 • Συνδυάστε πολυετή με ετήσια φυτά και λουλούδια για το μόνιμο πράσινο των γλαστρών σας.
 • Αν είναι δυνατόν, βρείτε το σωστό εσωτερικό δοχείο με σετ άρδευσης για τον κάδο σας – αυτά είναι σίγουρα διαθέσιμα από ειδικούς λιανοπωλητές.
 • Χρησιμοποιήστε επίσης ένα μη υφασμένο ύφασμα πάνω από το χώμα της γλάστρας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων.
 • Τοποθετήστε έναν ειδικό μετρητή υγρασίας στο χώμα της ήδη φυτεμένης μπανιέρας για να αποφύγετε το υπερβολικό ή υποβρύχιο.

Επιπλέον άκρη: Καλύψτε τη μετάβαση μεταξύ των φυτών και της άκρης της γλάστρας με βρύα. Προσθέτει επιπλέον υγρασία στην επιφάνεια του αγγείου και φαίνεται υπέροχο.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγη σάπια σκόνη στο έδαφος, εάν το επιθυμείτε

Οδηγίες φύτευσης γλαστρών

Οι σύντομες οδηγίες για τη φύτευση γλάστρες φυσικά ισχύουν και για τα βότανα …

Λουλουδιές φυτεύουν λεβάντα

… και λαχανικά

Φύτευση γλάστρες και καλλιέργεια λαχανικών

Βρείτε το κατάλληλο σετ άρδευσης για τη ζαρντινιέρα σας

γλάστρες σχεδιασμό βεράντα φυτών

Άλλα υλικά είναι επίσης κατάλληλα για σωστή αποστράγγιση στη ζαρντινιέρα

συμβουλές φύτευσης γλαστρών

Φυτέψτε βότσαλα και χαλίκια σε γλάστρες

Φυτέψτε χαλίκι σε γλάστρες

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε απλά θραύσματα αγγείων για να το κάνετε αυτό

Φυτέψτε θραύσματα αγγείων σε γλάστρες

Προτιμήστε τα οργανικά λιπάσματα ή το λίπασμά σας κατά τη λίπανση

Οι φυτικές γλάστρες γονιμοποιούνται

Φύτευση γλάστρες κομπόστ

Χαλαρώστε αρκετά το χώμα της γλάστρας πριν τοποθετήσετε τα φυτά

γλάστρες φυτά γλάστρες χώμα

Σύντομα, τα φυτά και τα λουλούδια θα σας ευχαριστήσουν με πλούσια φρεσκάδα και επιπλέον άνθιση

Φύτευση συμβουλές και κόλπα για γλάστρες

Γλάστρες βεράντα οροφής φυτών