Μερικές δροσερές ιδέες διακόσμησης για την αυλή σας

Ιδέες για αίθριο

Μια ιδέα διακόσμησης εξοχικού σπιτιού για εσάς από εμάς   Ιδέες για στυλ εξοχικής αυλής

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, μπορείτε να έχετε ένα ζεστό δωμάτιο έξω για μια γνωστή απόδραση ακριβώς έξω από την πίσω πόρτα σας.

 Τι λέτε για την αυλή σας; Φαίνεται τόσο ταιριαστό – απλά μια βαρετή πλάκα από σκυρόδεμα που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πίσω πόρτα. Τίποτα τέτοιο δεν σας ενθαρρύνει να απολαύσετε τους εξωτερικούς χώρους εκεί.

Τουλάχιστον αυτό νομίζατε τότε. Οι σημερινές εκδόσεις είναι φυσικά διαφορετικές. Έρχονται τώρα σε μια ποικιλία υλικών: από τούβλα έως πλακάκια δαπέδου. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συσχετίζουν αυτά τα εξωτερικά δάπεδα με υπερκατασκευές όπως κιόσκια και διάδρομοι από κέδρο. Στο κάτω μέρος, ένας πολλαπλασιασμός διακοσμητικών δοχείων το καθιστά ευκολότερο από ποτέ με αυτές τις τότε απλές πλάκες. Με τα κατάλληλα υλικά και διακοσμητικά στοιχεία, η αυλή μπορεί να γίνει ένα καταφύγιο που δεν μοιάζει ερειπωμένο ή δεν θα προσελκύσει ξανά τερμίτες, ή θα απαιτεί μια νέα στρώση χρώματος ή σφραγιστικού κάθε λίγα χρόνια.

Το μυστικό για το πώς να το κάνετε αυτό είναι το εξής: πρέπει να κοιτάξετε το δωμάτιο διαφορετικά από ένα επιπλέον δωμάτιο. “Αυτό που κάνω είναι μια επέκταση του σπιτιού”, λέει ο Buck Buchan, αρχιτέκτονας τοπίου στο Kansas City, Missouri. «Όταν βρίσκεστε στο σπίτι σας, η θέα σας στην αυλή είναι τέτοια που όταν κοιτάτε έξω χρειάζεστε μια εστίαση στην εσωτερική σας αυλή.

Τα ντουλάπια από σφυρήλατο σίδερο προσκαλούν υπαίθρια τραπεζαρία, ενώ ένας καταρράκτης από τερακότα κάνει τον προορισμό ήσυχο και μοναχικό.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η αρχιτέκτονας τοπίου του Σαν Ντιέγκο, Cindy Benoit, εξόπλισε την αυλή ενός πελάτη με ένα επίσημο, αγγλικό στυλ σφυρήλατο κιόσκι. Ένα ξύλινο κιόσκι παλιά στεκόταν στο κέντρο της αυλής, αλλά είχε καταρρεύσει και αργότερα κατεδαφίστηκε. Ένα νέο σημείο εστίασης έπρεπε να γεμίσει αυτό το μέρος, έτσι η Benoit αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει αν ζούσε εκεί. «Θα ήθελα το πρωινό μου πρωινό και το απογευματινό τσάι εκεί», λέει. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εξωτερικό δωμάτιο με κλασική εμφάνιση που θα προσελκύσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού έξω. Έψαξε για έμπνευση σε καταλόγους κηπουρικής και όταν είδε το επίσημο αγγλικό κιόσκι ήξερε ότι ήταν η κορωνίδα για αυτόν τον χώρο. Κάλυψε τη δομή με τη λευκή κουνουπιέρα και στόλισε το δάπεδο με μπιζέλια με έπιπλα “ψάθινα και σιδερένια” για να ολοκληρώσει την ατμόσφαιρα της ρομαντικής φαντασίας του δωματίου.

Μια καλή ιδέα διακόσμησης – υδρομασάζ στον κήπο σας 

Ιδέες για τζακούζι βεράντας

Επανασχεδιασμός της αυλής σε διαφυγή στην αυλή – αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα, όπως έκανε ο Benoit. Ο Buchan επαναλαμβάνει χρώματα υφάσματος και προφοράς από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού για να κάνει τον ελεύθερο χώρο έξω από μια επέκταση του σπιτιού. Το Benoit περιλαμβάνει κάποιο είδος δομής ή βεράντας, όπως κιόσκι ή φράχτη, για να ορίσει το χώρο.

Και οι δύο αρχιτέκτονες τοπίου προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν τον προσωπικό χαρακτήρα των πελατών τους, όπως ένα αγαπημένο φίλτρο πουλιών ή έργα στο εξωτερικό σχέδιο, προκειμένου να αναπαραστήσουν σωστά τον χαρακτήρα της διαφυγής από έξω.

Εξατομικεύστε την αυλή σας

Είναι πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε ένα δωμάτιο εάν έχει τα αγαπημένα σας στοιχεία, όπως τα αγαπημένα σας χρώματα ή πίνακες ζωγραφικής. Αυτό ισχύει και για την εσωτερική αυλή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τους αρχιτέκτονες τοπίου Cindy Benoit και Dollar Buchan για το πώς να μετατρέψετε αυτά τα βασικά σημεία σε προσωπικό παράδεισο:

Προσωπικά σχεδιασμένη βεράντα – απλή και όμορφη

Ιδέες για ιδιωτική βεράντα με βεράντα

· Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να ονειρευτείτε

Πριν σπάσετε την παλιά σας βεράντα ή αρχίσετε να τοποθετείτε τα τούβλα πάνω από τη νέα σας, λάβετε υπόψη τις συμβουλές του Benoit. Σας συμβουλεύει να σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε και πώς πρέπει να είναι το δωμάτιο της πίσω αυλής. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Ως οικογένεια, υπαίθριο δείπνο ή σαλόνι; Σκοπεύετε να έχετε καλεσμένους εκεί; Αν ναι, πόσα άτομα σκοπεύετε να καλέσετε από 8 έως 10 ή από 25 έως 50; Θέλετε να είναι ένας ονειρεμένος προστατευμένος χώρος ή θέλετε ακάλυπτος για να μπορείτε να κοιτάτε τα αστέρια τη νύχτα; Ανεξάρτητα από το τι κάνετε, πρέπει να σκεφτείτε το κλίμα σας και αν χρειάζεστε καταφύγιο από τον άνεμο ή τον ήλιο. Διαβάστε για τα στυλ επιφάνειας, τις δομές και τα υλικά στα περιοδικά.

· Προσαρμόστε το αίθριο στο αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού

Ένα υπαίθριο καταφύγιο θα πρέπει να συμπληρώνει την αρχιτεκτονική του σπιτιού – δεν χρειάζεται να το πολεμήσετε. Για παράδειγμα, μια αυλή σε νοτιοδυτικό στιλ υψώνει ένα άκαυστο τούβλο από λάσπη, ενώ ένα επίσημο αγγλικό υπαίθριο σαλόνι δίνει έμφαση στο παραδοσιακό στυλ. Χρησιμοποιήστε το χρώμα του σπιτιού σας στη διακόσμηση της βεράντας για να συνδέσετε τα δωμάτια μεταξύ τους σε χρώμα.

Ιδέες για χώρο επέκτασης βεράντας

· Επεκτείνετε το εσωτερικό προς τα έξω.

Επιλέξτε χρώματα, υφάσματα και έπιπλα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας και βγάλτε τα έξω για μια αρμονική σύνδεση μεταξύ σπιτιού και εξωτερικού χώρου.

Ιδέες για βεράντα απλά απλές

· Ορίστε το χώρο ως εξωτερικό δωμάτιο.

Η δομή βοηθά στον ορισμό του εξωτερικού χώρου ως «δωματίου». Η προσθήκη υπερκατασκευής δίνει την αίσθηση του ανώτατου ορίου. Αν βάλετε στήλες, δοχεία ύψους 3 ποδιών ή αναρτήσεις-θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε μια αίσθηση άνεσης στο δωμάτιο.

Τα χρώματα πρέπει πάντα να είναι συντονισμένα

Ιδέες για συντονισμό ταράτσας

· Μετατρέψτε τη βεράντα σε κομβικό σημείο.

Μια βεράντα πρέπει να τραβήξει τα βλέμματα σας. Ο Buchan λέει ότι είναι καλύτερα να σκεφτείτε πώς βλέπετε στο αίθριο από το σπίτι και τι θέλετε να δείτε από αυτά τα παράθυρα. Ο Benoit προσπαθεί να δείξει αρκετό από το εξωτερικό δωμάτιο του σπιτιού για να μαγνητίσει έναν θεατή να βγει έξω και να το δει ολόκληρο

Το στυλ μπορεί επίσης να είναι απλό. Η βεράντα σας μπορεί επίσης να αποτελέσει καταφύγιο είναι.

Ιδέες για βεράντα κλασικό αίθριο.

 · Να πάτε για ψώνια.

Κοιτάξτε τριγύρω για ακροβατικά που προσελκύουν το ενδιαφέρον σας, ή μπορεί να είναι λουτρό πουλιών ή κάτι απλό κατασκευασμένο από πλαστικό. Αυτά τα κομμάτια θα κάνουν το αίθριο ακόμα πιο άνετο και προσωπικό.

Ιδέες για τέχνη στην αυλή