Είναι υπέροχο να πηγαίνεις στον κήπο την άνοιξη. Τα πουλιά τραγουδούν, τα λουλούδια ανθίζουν και το απαλό, αφρώδες φως κάνει τον κόσμο να φαίνεται φρέσκος και καινούργιος. Μόλις στεγνώσει το χώμα και βλαστήσουν οι πρώτοι πράσινοι βλαστοί, ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την επόμενη σεζόν. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για τη διατήρηση του γκαζόν σας την άνοιξη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ρίξτε μια ματιά …

Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν την άνοιξη

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές και ιδέες για τον κήπο

Βγάλτε τα εργαλεία και τα σκεύη του κήπου σας από το υπόστεγο του κήπου

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές και εργαλεία κήπου

Φροντίστε για το σωστό πότισμα

Η καλύτερη στιγμή για να ποτίσετε το γκαζόν σας είναι όταν το χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε στην αρχή της σεζόν. Όταν το γρασίδι αρχίζει να μεγαλώνει, οι ρίζες μεγαλώνουν. Όταν το χώμα στεγνώσει λίγο, θα αναπτυχθούν βαθιά στο έδαφος. Αυτές οι βαθιές ρίζες βοηθούν το γρασίδι να επιβιώσει από την ξηρασία. Είναι καλό λοιπόν για το γκαζόν σας αν περιμένετε να ξεκινήσει το πότισμα.

Ωστόσο, αν περπατάτε κατά μήκος του γκαζόν και οι λεπίδες του γρασιδιού δεν πηδούν πίσω στα βήματά σας, ήρθε η ώρα να ποτίσετε.

Για να απολαύσετε το γκαζόν σας, θα πρέπει επίσης να το φροντίσετε σωστά

Φροντίδα γκαζόν στις ανοιξιάτικες άκρες μπροστινή αυλή γκαζόν

Έχετε σύστημα άρδευσης ή ψεκαστήρα?

Φροντίδα χλοοτάπητα στην άνοιξη συμβουλές εύκαμπτο σωλήνα κήπου ποτίζοντας το γκαζόν

Συμπληρώστε τα κενά (με σπόρους ή χλοοτάπητα)

Μην αφήνετε γυμνά μπαλώματα στο γκαζόν χωρίς επίβλεψη, καθώς τα ζιζάνια θα τα βρουν. Συμπληρώστε γυμνά σημεία με σπόρους γκαζόν ή μια περιοχή χλοοτάπητα. Ό, τι κι αν επιλέξετε, προετοιμάστε πρώτα το έδαφος. Βοτάνετε τα ζιζάνια και χαλαρώστε την επιφάνεια του εδάφους με μια γκανιότα.

Επίσης φυτέψτε σπόρους γκαζόν

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές κήπου ξηρά γη

Το Raking είναι απλώς μέρος της συντήρησης του γκαζόν την άνοιξη 

Ρακέ φροντίδα γκαζόν στις ανοιξιάτικες άκρες του κήπου

Όταν φυτεύετε σπόρους γκαζόν, σπέρνετε πρώτα τους σπόρους και μετά καλύψτε τους ελαφρά με μερικές χούφτες φρέσκο ​​φυτόχωμα και σφίξτε το χώμα σταθερά. Για χλοοτάπητα, κόψτε το κομμάτι σε μέγεθος και πιέστε το σταθερά στο έδαφος. Η καλή επαφή με το έδαφος είναι σημαντική τόσο για τους σπόρους όσο και για το χλοοτάπητα.

Τώρα ποτίστε καλά. Οι σπόροι πρέπει να διατηρούνται υγροί μέχρι να βλαστήσουν. Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε καθημερινά ή ακόμα πιο συχνά σε ζεστό καιρό. Το γκαζόν πρέπει επίσης να διατηρείται υγρό, αλλά όχι υγρό.

Η φροντίδα του γκαζόν την άνοιξη αποδίδει το καλοκαίρι

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές κηπουρικής γκαζόν

Κρατήστε τα ζιζάνια υπό έλεγχο

Ένα υγιές γκαζόν αντιστέκεται στα ζιζάνια, αλλά μερικοί εισβολείς είναι αναπόφευκτοι. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να καθαρίσετε τις πικραλίδες ή να τραβήξετε τα μύρια από το γκαζόν. Εάν το βοτάνισμα των χεριών δεν είναι μια επιλογή, αναζητήστε ένα κατάλληλο οργανικό ζιζανιοκτόνο. Πάρτε τα ζιζάνια στο τοπικό κατάστημα κηπουρικής και ζητήστε συμβουλές από τους ειδικούς. Χρησιμοποιήστε το συνιστώμενο οργανικό ζιζανιοκτόνο μόνο σε περιοχές όπου τα ζιζάνια αποτελούν πρόβλημα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια

Φροντίδα γκαζόν σε ανοιξιάτικες συμβουλές για ζιζάνια

Ετοιμάστε το χλοοκοπτικό σας για τη σεζόν

Μια χλοοκοπτική μηχανή εργάζεται σκληρά κατά τη διάρκεια της περιόδου κηπουρικής. Πριν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε το κούρεμα, θα πρέπει να επισκευάσετε το χλοοκοπτικό σας.

Παίξτε λοιπόν με ασφάλεια

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές κήπου και ιδέες για το χλοοκοπτικό

Πιάστε το γκαζόν σας για να αφαιρέσετε φύλλα και κλαδιά. Όταν κόβετε για πρώτη φορά, ρυθμίστε το ύψος κοπής περίπου μισό εκατοστό χαμηλότερα από το κανονικό για να διαλυθεί η ελαφριά βρωμιά. Στη συνέχεια, ρυθμίστε ξανά το ύψος του χλοοκοπτικού για να αποφύγετε τον τραυματισμό του γκαζόν σας και αφήνοντας την ευκαιρία να αποικιστούν τα δάχτυλα και άλλα ζιζάνια.

Το κούρεμα του γκαζόν μπορεί να είναι ένα αεράκι

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές και κούρεμα κήπου

Ρέικ ξανά και ξανά

Φροντίδα γκαζόν τσουγκράνας την άνοιξη

Απορρίψτε τα αποκόμματα γρασιδιού

Φροντίδα γκαζόν στις άκρες του κήπου την άνοιξη

Περιμένετε πριν γονιμοποιήσετε

Τα ράφια στα καταστήματα του κήπου έχουν πολλά λιπάσματα γκαζόν. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος του γρασιδιού που καλλιεργείτε, η άνοιξη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για λίπανση. Η προσθήκη μιας δόσης λιπάσματος στο γκαζόν σας νωρίς την άνοιξη θα ενθαρρύνει την ταχεία ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κουρεύετε νωρίτερα και συχνότερα. Προωθεί επίσης τα ζιζάνια.

Είναι καλή ιδέα να περιμένετε μέχρι το τέταρτο χλοοκοπτικό σας για να εφαρμόσετε λίπασμα σε γκαζόν κατά τη ζεστή περίοδο.

Έχει σημασία πότε και πώς γονιμοποιείτε το γκαζόν σας

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές για τον κήπο και γονιμοποιητικές ιδέες

Όταν έρθει η ώρα της λίπανσης, αγοράστε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για το κλίμα σας και το είδος του γρασιδιού στο γκαζόν σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα και μην τρώτε υπερβολικά.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές την άνοιξη, θα καλλιεργήσετε έναν υγιή, πράσινο χλοοτάπητα που θα απολαύσετε όλη τη σεζόν.

Απολαύστε το γκαζόν σας!

How-To-Take-Care-of-Your-Lawn-in-Spring-Season-pinterest

Μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές κηπουρικής εδώ

Φροντίδα γκαζόν την άνοιξη Συμβουλές κηπουρικής Φυτά κήπου