Αν και η ζεστή περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το καλοκαίρι φαίνεται πολύ μακριά, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστείτε για αυτό. Τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μπορείτε τώρα να κάνετε κάτι κρίσιμο, ώστε όταν ο καιρός είναι καλός, να μπορείτε να διασκεδάζετε πολύ σε εξωτερικούς χώρους με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μην συνεχίσετε να ονειρεύεστε τις λευκές παραλίες και το γαλαζοπράσινο γαλάζιο. Χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε μακρινά ταξίδια, μπορείτε να απολαύσετε πολλή διασκέδαση στο μπάνιο σας στον κήπο σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Και πως? Εδώ αποκαλύπτουμε αυτό το μυστικό! Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας δείξουμε καταπληκτικές πισίνες με στρογγυλό κήπο και να σας πούμε για τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά τους. Στο τέλος, πολλοί αναγνώστες μπορεί να αισθάνονται εμπνευσμένοι και να θέλουν να εγκαταστήσουν μια τέτοια πισίνα στον δικό τους εξωτερικό χώρο.

 Στρογγυλές πισίνες κήπου: φέρτε τις καλοκαιρινές σας διακοπές κατευθείαν στο σπίτι σας!

Στρογγυλές πισίνες κήπου σκάλες συμπαγούς σχήματος δύο ξαπλώστρες δίπλα του πολύ πράσινο τριγύρω

  • Πού βρίσκονται συνήθως οι πισίνες στρογγυλού κήπου και ποιο είναι το καλό με το σχήμα τους?

Όπως λέμε συχνά, η καλή προπαρασκευαστική δουλειά είναι η μισή μάχη. Επομένως, πρέπει να κοιτάξετε γύρω στον δικό σας κήπο και πρώτα να καθορίσετε ένα κατάλληλο μέρος για την πισίνα του κήπου σας. Από αυτή την άποψη, οι πισίνες με στρογγυλό κήπο έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, διότι κατ ‘αρχήν δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Ωστόσο, μπορείτε να διαθέσετε αρκετό χώρο για αυτό, γιατί σίγουρα θα θέλατε να κάνετε τον χώρο γύρω από την πισίνα ελκυστικό. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ηλιόλουστο μέρος, όπου ο ήλιος όχι μόνο λάμπει όλη μέρα το καλοκαίρι, αλλά είναι επίσης ζεστός το βράδυ μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Αυτό σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να περάσετε πολύ ελεύθερο χρόνο δίπλα στην πισίνα. Σύντομα αποδεικνύεται μεγάλη ευχαρίστηση για μικρούς και μεγάλους! Ένα καλό μέρος θα ήταν επίσης μακριά από ψηλά δέντρα και φυλλώδεις θάμνους.

Υπόδειξη: Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου δεν χρειάζεται να καθαρίζετε συνεχώς την επιφάνεια του νερού από τα πεσμένα φύλλα.

Οι πισίνες με στρογγυλό κήπο αποτελούν εγγύηση για χαλάρωση πρώτης κατηγορίας στον εξωτερικό σας χώρο.

Στρογγυλές πισίνες στον κήπο με αρμονικό σχήμα σκάλες στο φράχτη του καταστρώματος με το όμορφο βλέμμα είναι ελκυστικό

Χωρίς αμφιβολία, το στρογγυλό σχήμα της πισίνας είναι καθοριστικό σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι μόνο εξοικονόμηση χώρου, αλλά και πολύ συμπαγές. Αυτό σημαίνει ότι μια στρογγυλή πισίνα ή μια πισίνα ταιριάζει επίσης καλά σε στενό χώρο. Επιπλέον, το σφαιρικό σχήμα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική εμφάνιση της πισίνας. Από τη μία πλευρά, είναι το πιο φυσικό και αρμονικό σχήμα που υπάρχει και ταιριάζει άψογα σε κάθε εξωτερικό χώρο. Από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά εντυπωσιακό για να κάνει τον κήπο σας δροσερό και φιλόξενο.

Το ιδιαίτερο σε αυτήν την πισίνα είναι το τέλειο στρογγυλό σχήμα της.

Στρογγυλές πισίνες κήπου μια στρογγυλή πισίνα και κωπηλασία στην πίσω αυλή τέλεια σχήμα σκάλες καταστρώματος μέσα σε πράσινο

  • Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τις πισίνες με στρογγυλό κήπο?

Μια πισίνα κήπου, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της, είναι πάντα μια μεγάλη επένδυση, αλλά υπάρχει κάτι για κάθε προϋπολογισμό! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πρώτα να μάθετε για τους διαφορετικούς πιθανούς τύπους. Φυσικά, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της πισίνας και τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται πριν λάβετε την απόφαση αγοράς. Οι πισίνες στρογγυλού κήπου μπορούν επίσης να σχεδιαστούν ξεχωριστά, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσωπικές σας απαιτήσεις και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξωτερικού σας χώρου. Συνοψίζουμε για εσάς τι πρέπει να προσέξετε:

Μπορούν να δημιουργηθούν ή να εγκατασταθούν μόνιμα πισίνες με στρογγυλό κήπο

Στην πίσω αυλή μπορούν να δημιουργηθούν πισίνες με στρογγυλό κήπο, μικρές στρογγυλές πισίνες και κωπηλασίες

  • Διαφορετικοί τύποι, διαφορετική εγκατάσταση: Οι πισίνες στρογγυλού κήπου μπορούν βασικά να είναι κινητές, εγκατεστημένες ή μόνιμα εγκατεστημένες. Για παράδειγμα, οι λεγόμενες πισίνες γρήγορης εκκίνησης ή οι πισίνες πλαισίου είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως υπαίθριες πισίνες. Ενώ οι πισίνες τοίχου από χάλυβα είναι ενσωματωμένες στο έδαφος, στη συνέχεια επενδύονται ή παρέχονται με ένα κατάλληλο περίγραμμα. Στενά συνδεδεμένη με τον τύπο της πισίνας κήπου είναι η εγκατάστασή της. Από αυτή την άποψη, οι πισίνες γρήγορης και πισίνες πλαισίου είναι η απλούστερη εναλλακτική λύση, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα και να αποσυναρμολογηθούν ξανά γρήγορα πριν από το χειμώνα. Αλλά αν ενδιαφέρεστε για μια μόνιμα εγκατεστημένη πισίνα στον δικό σας κήπο, μπορείτε να βασιστείτε σε μια πισίνα τοίχου από χάλυβα. Ωστόσο, η εγκατάστασή του είναι πιο περίπλοκη επειδή πρέπει να ενσωματωθεί στο έδαφος. Παρ ‘όλα αυτά, η προσπάθεια και τα έξοδα αξίζουν τον κόπο, επειδή μια τέτοια πισίνα μπορεί να σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να προσφέρει μικρούς και μεγάλους διασκέδαση με κωπηλασία και διασκέδαση στο μπάνιο.

Γρήγορα στην απόλαυση της κωπηλασίας στο σπίτι!

Πισίνες στρογγυλού κήπου με κωπηλασία πάνω από το έδαφος δύο παιδιά που παίζουν στο νερό

  • Δικαστικά έξοδα: Ανάλογα με το σχέδιο, το μέγεθος και τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιούνται, οι τιμές των μεμονωμένων μοντέλων ποικίλλουν επίσης. Αλλά δεδομένου ότι οι πισίνες στρογγυλού κήπου είναι σχετικά μικρότερες από άλλα σχέδια πισίνας, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 100 και 1000 ευρώ. Υπάρχουν όμως και τα έξοδα για το σύστημα αντλίας και φίλτρου, εάν αυτά είναι απαραίτητα για το αντίστοιχο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σκεφτείτε μια κάλυψη πισίνας υψηλής ποιότητας και να υπολογίσετε το κόστος γι ‘αυτήν.

Ωστόσο, απαιτείται καλή κάλυψη πισίνας για σχεδόν όλα τα μοντέλα.

Στρογγυλές πισίνες κήπου τέλεια μοντέλα σκαλοπατιών απαιτείται καλή κάλυψη πισίνας

  • Ασφάλεια παιδιών κατά το μπάνιο και το παιχνίδι: Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα θέλαμε να εξετάσουμε την ιδιαίτερα σημαντική πτυχή της ασφάλειας των παιδιών. Ο κανόνας εδώ ισχύει: τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να επιτρέπεται να παίζουν δίπλα ή μέσα στην πισίνα χωρίς επίβλεψη. Μερικές φορές ανεπιθύμητα περιστατικά συμβαίνουν σε δευτερόλεπτα! Ένας φράχτης γύρω από την περιοχή κολύμβησης θα έκανε την πισίνα απρόσιτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλά καλύμματα πισίνας για λόγους ασφάλειας παιδιών ή να αγοράσετε ένα ειδικό σύστημα συναγερμού. Ο συναγερμός της πισίνας ανιχνεύει κάθε κίνηση στο νερό, ανεξάρτητα από το αν προκαλείται από ζώο ή παιδί. Δίνει σήματα και μπορεί έτσι να αποφύγει ανεπιθύμητες καταστάσεις στην πισίνα. Αυτό επιτρέπει τη γρήγορη απάντησή σας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σωτήρια.

 Η συμβουλή μας είναι να μην αφήνετε ποτέ τα μικρά σας να παίζουν δίπλα ή στην πισίνα του κήπου χωρίς επίβλεψη.

Στρογγυλές πισίνες κήπου, μικρές πισίνες, που έχουν στηθεί στην πίσω αυλή, δύο παιδιά παίζουν ως πολύ πράσινος φράχτης

  • Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε την περιοχή γύρω από μια στρογγυλή πισίνα κήπου?

Παρόλο που μια στρογγυλή πισίνα είναι συνήθως μικρή, μπορείτε να την κάνετε να φαίνεται υπέροχη και να την βάλετε στο προσκήνιο! Εδώ θέλουμε να σας δώσουμε μερικές έξυπνες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μια σκάλα που οδηγεί κατευθείαν στο νερό. Or ένα κατάστρωμα γύρω από την πισίνα εάν έχετε αρκετό χώρο για αυτό. Στη συνέχεια, βάλτε μερικές ξαπλώστρες και καρέκλες εκεί και έχετε ήδη δημιουργήσει μια εξαιρετική ζώνη χαλάρωσης για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Αν σας αρέσει να βρίσκεστε στο νερό το καλοκαίρι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή τραπεζαρία σε κοντινή απόσταση από την πισίνα του κήπου. Φροντίστε να προσθέσετε αντίστοιχα φώτα, χαλιά και όμορφα φυτά σε γλάστρες για να προσθέσετε αυτό το συναίσθημα των διακοπών. Οτιδήποτε σας αρέσει επιτρέπεται!

Αλλά αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε να περιβάλλετε την πισίνα σας με λίγο πράσινο. Πράσινα φυτά και ανθισμένα λουλούδια σε γλάστρες, κουτιά ή άλλα δοχεία τίθενται υπό αμφισβήτηση, μικρά δέντρα, διακοσμητικούς θάμνους και παχύφυτα. Αυτά ανανεώνουν την περιοχή και τραβούν τα βλέμματα!

 Το καταπράσινο πράσινο και οι φοίνικες γύρω από τη στρογγυλή πισίνα λειτουργούν ως οθόνη ιδιωτικότητας και συμβάλλουν ακόμη και σε μια πραγματική αίσθηση ζούγκλας.

Πισίνες στρογγυλού κήπου Πισίνα στην πίσω αυλή, καταπράσινοι φοίνικες ως οθόνη ιδιωτικότητας, αίσθηση ζούγκλας

 Or ίσως θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην ερημιά?

Στρογγυλές πισίνες κήπου, στρογγυλή πισίνα στην ερημιά, επενδυμένες με πέτρα, πολύ εντυπωσιακές

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες και εικόνες που συλλέξαμε για εσάς. Ενθαρρυνθείτε να φτιάξετε τη δική σας στρογγυλή πισίνα στον κήπο και να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο φρεσκάδα και διασκέδαση στο ύπαιθρο!

 Θα πρέπει να εγκαταστήσετε την στρογγυλή κωπηλασία και την πισίνα σας σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη.

Οι στρογγυλές πισίνες κήπου την άνοιξη εγκαθιστούν στρογγυλές πισίνες και εξωτερικές πισίνες

Πισίνες στρογγυλού κήπου χαλύβδινες πισίνες τοίχου δεν έχουν επενδυθεί ακόμα κατά την εγκατάσταση

Στρογγυλές πισίνες κήπου τέλειο στρογγυλό φράχτη σκάλας από ξύλο

Στρογγυλές πισίνες κήπου τέλεια στρογγυλή πισίνα στο κατάστρωμα της αυλής από ξύλινα πάνελ

Στρογγυλές πισίνες κήπου στρογγυλή πισίνα χτισμένη από σκυρόδεμα τριγύρω

Στρογγυλές πισίνες κήπου στρογγυλή λεκάνη χτισμένη στο έδαφος ως λίμνη κήπου, καταπράσινο πράσινο τριγύρω

Στρογγυλές πισίνες κήπου, στρογγυλή πισίνα στο έδαφος, δύο καρέκλες δίπλα του, πολλά πράσινα, ψηλά δέντρα

Ο εξωτερικός χώρος γύρω από τη στρογγυλή πισίνα μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με το στυλ και το γούστο σας.

Πισίνες στρογγυλού κήπου, βυθισμένη πισίνα, υπαίθριο καθιστικό και τραπεζαρία, όλα λευκά φιλόξενα

Στρογγυλές πισίνες κήπου μοντέρνες σκάλες πισίνας νεράιδα που ταιριάζουν με φωτισμό καθιστικού σε γλάστρες

Στρογγυλές πισίνες κήπου σύγχρονες σκάλες πισίνας από φυσική πέτρα

Στρογγυλές πισίνες κήπου δύο στρογγυλές πισίνες κωπηλασίας η μία εκ των οποίων είναι χτισμένη σε ξύλινο κατάστρωμα

Πισίνες στρογγυλού κήπου με σκάλες πισίνας ξύλινο καθιστικό με φράχτη

Οι στρογγυλές πισίνες στον κήπο καθιστικού έχουν τέλειο σχήμα και στο ίδιο σχήμα

Στρογγυλές πισίνες κήπου στην πίσω αυλή διακοσμημένες διακοσμητικά με πέτρινο φράχτη, ξύλινο καθιστικό δίπλα του