Δεν είναι για τίποτα που η πικροδάφνη ονομάζεται επίσης δάφνη τριαντάφυλλου σε αυτή τη χώρα. Λαμπερά πράσινα φύλλα και ένα όμορφο προφίλ σαν δάφνη και πλούσια λουλούδια σαν τριαντάφυλλα. Το υπέροχο φυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη μεσογειακή περιοχή και κάνει τις καρδιές πολλών επαγγελματιών και χόμπι κηπουρών να χτυπούν πιο γρήγορα. Αλλά ακόμη και οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου πράσινα δάχτυλα γοητεύονται από αυτή τη μεσογειακή ομορφιά και θέλουν να την έχουν στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή στον κήπο τους. Εάν έχετε γίνει επίσης λάτρης αυτού του υπέροχου φυτού, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πώς να φροντίζετε σωστά τη πικροδάφνη και τι πρέπει να προσέξετε παρακάτω.

Διατηρήστε τη πικροδάφνη ως εργοστάσιο εμπορευματοκιβωτίων στη Γερμανία

πικροδάφνη φροντίδα φυτό κήπο μεσογειακή

Φροντίδα πικροδάφνης – τοποθεσία, χώμα και πότισμα

Η υπέροχη δάφνη τριαντάφυλλου είναι ένα πραγματικό παιδί ήλιου, όπως θα έπρεπε να είναι στη νότια πατρίδα του. Στην άγρια ​​φύση, το φυτό αναπτύσσεται σε ξηρές κοιλάδες ποταμών ή στις όχθες. Στη Γερμανία, όμως, δεν μπορεί να επιβιώσει έξω το χειμώνα. Ως εκ τούτου, είναι συνηθισμένο και συνιστάται να έχετε μόνο πικροδάφνη ως φυτό εμπορευματοκιβωτίων και στη συνέχεια να το αφήνετε έξω από τον Απρίλιο-Μάιο έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα προστατευμένο, ηλιόλουστο μέρος για αυτό. Η συνεχής βροχή δεν κάνει καλό στο φυτό, επομένως τα νεότερα φυτά πρέπει να προστατεύονται από αυτό. Ένα μπαλκόνι ή βεράντα που βλέπει νότια ή νοτιοδυτικά είναι το ιδανικό μέρος όπου η πικροδάφνη αισθάνεται πολύ καλά. Στον κήπο, το φυτό μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε ένα νότιο τοίχο σπιτιού, ειδικά την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτό εκπέμπει επιπλέον ζεστασιά και προσφέρει στη πικροδάφνη καλή προστασία από τον άνεμο.

Εάν η πικροδάφνη αισθάνεται καλά, θα ανθίσει με όλη της τη δύναμη

olander στην κατσαρόλα σχεδιασμός καλοκαιρινό κήπο

Το βέλτιστο χώμα για τη πικροδάφνη είναι μάλλον αργιλώδες. Το έδαφος θα πρέπει να είναι αρκετά πλούσιο σε χούμο και θρεπτικά συστατικά και να μην στεγνώνει. Το φυτό έχει επίσης μια αρκετά καλή ανοχή σε ασβέστη και μπορείτε να προσθέσετε λίπασμα ασβέστη στην μπανιέρα από καιρό σε καιρό. Αποφύγετε το νερό της βροχής για πότισμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα το όργανο της γλάστρας να γίνει πολύ όξινο για το φυτό και να το βλάψει. Ειδικά το καλοκαίρι, πρέπει να ποτίζετε τη πικροδάφνη σας αρκετά συχνά, μερικές φορές έως και τρεις φορές την ημέρα. Έτσι ευδοκιμεί ιδανικά και σας ευχαριστώ με υπέροχα λουλούδια και ένα ελαφρύ μεσογειακό άρωμα.

Μεγαλύτερη αίσθηση διακοπών εγγυημένη!

λευκά ροζ λουλούδια πικροδάφνης φροντίδα

Κόψτε πικροδάφνη

Η σωστή φροντίδα της πικροδάφνης περιλαμβάνει σίγουρα το κλάδεμα του φυτού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κόψετε το φυτό το φθινόπωρο πριν από το χειμώνα, καθώς αυτό θα το ερεθίσει και θα μπορούσε να αντιδράσει με νέους βλαστούς και λουλούδια. Αλλά αυτό δεν είναι καλό για τη φάση ανάπαυσης. Επομένως, κόψτε την πικροδάφνη την άνοιξη, λίγο μετά την απομάκρυνσή της από τα χειμωνιάτικα τετράγωνα. Είναι καλύτερο να κόψετε περίπου το ένα τρίτο των βλαστών του φυτού πολύ κοντά στο έδαφος και μόνο ελαφρώς πίσω ένα άλλο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνεται η ανάπτυξη νέων βλαστών και η ανθοφορία είναι επίσης πολύ πιο άφθονη. Κατά το κλάδεμα, να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην κόψετε μόνοι σας τις ταξιανθίες. Διαφορετικά δεν θα υπάρχουν καθόλου λουλούδια το καλοκαίρι.

Να είστε προσεκτικοί όταν κλαδεύετε τις πικροδάφνες!

άκρες κοπής πικροδάφνης

Πικροδάφνες αδρανοποίησης

Όπως ήδη αναφέρθηκε αρκετές φορές, πρέπει να εξασφαλίσετε κατάλληλα χειμερινά διαμερίσματα για τη πικροδάφνη. Τα καλύτερα αεριζόμενα υπόγεια και γκαράζ που έχουν επίσης παράθυρα είναι τα καλύτερα. Φυσικά συνιστάται επίσης ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο, ο φωτεινός διάδρομος ή ένας χειμερινός κήπος. Είναι σημαντικό η θερμοκρασία να είναι γύρω στους 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου και το φυτό να δέχεται αρκετό φως. Όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από το μηδέν το φθινόπωρο, είναι καιρός να φέρουμε το φυτό στα χειμερινά του τρίμηνα. Την άνοιξη μπορείτε να βγάλετε τη πικροδάφνη σε μερικές περιοχές της Γερμανίας, ίσως ήδη από τον Απρίλιο. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να περιμένετε μέχρι μετά τους αγίους του πάγου.

Ο καλός αερισμός αποτρέπει ασθένειες και μούχλα

βεράντα σχεδιασμός meditarrande φυτά πικροδάφνη φροντίδα

Προσοχή! Ο πικροδάφνης είναι δηλητηριώδης

Ναι, δυστυχώς αυτή η ομορφιά ανήκει στα δηλητηριώδη φυτά. Η γλυκοσιδική ολεανδρίνη που περιέχει είναι υπεύθυνη για αυτό. Όλα τα μέρη της πικροδάφνης είναι δηλητηριώδη, οπότε σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μαζί τους. Οικογένειες με μικρά παιδιά ή ειδικά κατοικίδια ζώα πρέπει να κάνουν χωρίς αυτό. Φροντίστε να φοράτε γάντια κατά το κλάδεμα, γιατί ο χυμός είναι εξίσου τοξικός και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το ψαλίδι και αφαιρέστε τα αποκόμματα εγκαίρως (μην τα βάζετε στο κομπόστ!).

Η δηλητηριώδης ομορφιά από τη Μεσόγειο

βιολετί λουλούδια πικροδάφνη φροντίδα

Παράσιτα και ασθένειες της πικροδάφνης

Παρόλο που η πικροδάφνη είναι ένα από τα σχετικά ισχυρά είδη φυτών, ορισμένα παράσιτα μπορεί να της προκαλέσουν προβλήματα, ειδικά σε δυσμενείς συνθήκες και λανθασμένη φροντίδα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευρώδη και τα αλευρώδη καθώς και τις κοινές αφίδες. Για να τα καταπολεμήσετε εγκαίρως, μπορείτε να βρείτε πολλά βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον φάρμακα στην αγορά. Μην πιάνετε αμέσως το ισχυρό χημικό ραβδί και εάν είναι απαραίτητο, δοκιμάστε ένα πιο ισχυρό κλάδεμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε τις αφίδες με σπιτικές θεραπείες

καλλιεργούν τις πικροδάφνες και πολεμούν τις αφίδες

Το λεγόμενο καβούρι πικροδάφνης μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για το φυτό. Προκαλείται από βακτήριο και είναι αρκετά επιθετικό και μεταδοτικό για τα φυτά. Γι ’αυτό προσέξτε τακτικά και αντιδράστε αμέσως. Μπορείτε να αναγνωρίσετε την ασθένεια από τις μαύρες κηλίδες στα φύλλα και τα κλαδιά που περιβάλλονται από ένα ελαφρύτερο περίγραμμα και φαίνονται σακατεμένα. Τότε τι πρέπει να κάνετε; Απλά κόψτε προσεκτικά όλα τα μολυσμένα μέρη του φυτού και απορρίψτε τα με ασφάλεια. Στη συνέχεια απολυμάνετε τα σκεύη με διάλυμα αλκοόλης 70 % (αλκοόλ).

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με αυτές τις σημαντικές συμβουλές φροντίδας. Εξερευνήστε περαιτέρω και φροντίστε το φυτό σας με τη σωστή φροντίδα της πικροδάφνης με αγάπη και υπομονή!

Στη συνέχεια, σας ευχαριστεί με πολλά λουλούδια και μια αδιαμφισβήτητη μεσογειακή αίσθηση

φυτό κήπου φροντίδα πικροδάφνης στην κατσαρόλα

σχεδιασμός κήπου φυτά κήπου φροντίδα πικροδάφνης πράσινα φύλλα φροντίδα πικροδάφνης

ανοιχτό ροζ λουλούδια πικροδάφνης κήπος φροντίδας

Μια μεγάλη ποικιλία πικροδάφνης από το Μεξικό

μεξικάνικη ποικιλία φροντίδα πικροδάφνης

Ο πικροδάφνης μπορεί να πολλαπλασιαστεί τέλεια και εύκολα με μοσχεύματα

πικροδάφνη που φροντίζει τα μοσχεύματα   καλοκαιρινή φροντίδα πικροδάφνης

Το σωστό κλάδεμα εξασφαλίζει άφθονα λουλούδια το καλοκαίρι

συμβουλές φροντίδας πικροδάφνης

Η υπέροχη ποικιλία πικροδάφνης “Alba” δείχνει τα χιονισμένα άνθη της

λευκή λουλούδια φροντίδας πικροδάφνης

λεπτές ροζ συμβουλές φροντίδας λουλουδιών πικροδάφνης  άνθη πορτοκαλιάς φροντίδα πικροδάφνης

ροζέρν λουλούδια φροντίδα πικροδάφνης

καλοκαιρινές διακοπές Ελλάδα φροντίδα πικροδάφνης