Το τζίντζερ είναι ένα μοναδικό φυτό που έχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η καλλιέργεια του φυτού τζίντζερ σε συνθήκες σπιτιού δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Θα σας πούμε σήμερα πώς μπορείτε πάντα να παίρνετε φρέσκο ​​τζίντζερ, δωρεάν. Εδώ θα βρείτε τις οδηγίες για την καλλιέργεια σε γλάστρες και μερικές συμβουλές για τις τέλειες συνθήκες καλλιέργειας και φροντίδας.

Το φυτό τζίντζερ έχει επίσης υπέροχες ανθοφορίες

Άνθος τζίντζερ φυτό τζίντζερ Καλλιέργεια τζίντζερ μόνοι σας

Φυτέψτε το φυτό τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί μέσω σπόρων. Σας συνιστούμε, όμως, να πάρετε έναν βιολογικό λαμπτήρα τζίντζερ. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε τζίντζερ είναι από το τέλος του χειμώνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος) έως τις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιος-Ιούλιος).

Κόψτε τον κονδύλο σε κομμάτια μήκους 5 έως 10 εκατοστών. Κάθε κομμάτι πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μάτι. Για να τονώσετε την ανάπτυξη, αφήστε τα κομμένα κομμάτια σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για μια νύχτα.

Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ και ρηχό δοχείο με καλή αποστράγγιση, έτσι ώστε οι ρίζες να μπορούν να αναπτυχθούν ελεύθερα. Γεμίστε το με γλάστρες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Τώρα εισάγετε τα κομμάτια τζίντζερ με τα μάτια (μπουμπούκια) πάνω στο χώμα και βάλτε ένα άλλο στρώμα χώματος πάχους 1 έως 2 εκατοστών πάνω τους.

Υπόδειξη: Εάν το δοχείο έχει διάμετρο περίπου 40 cm, μπορείτε να φυτέψετε πολλά φυτά, αλλά η απόσταση μεταξύ των κομματιών του τζίντζερ πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.

Βάλτε τα κομμάτια τζίντζερ σε νερό

Καλλιέργεια τζίντζερ μόνος σας Φύτευση φυτού τζίντζερ

Αποκτήστε έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το φυτό τζίντζερ

Καλλιέργεια τζίντζερ μόνοι σας φροντίδα φυτών τζίντζερ

Οι βλαστοί μπορούν να φτάσουν σε ύψος πάνω από ένα μέτρο

Φροντίδα φυτού τζίντζερ φυτό Μεγαλώστε το τζίντζερ μόνοι σας

Οι σωστές συνθήκες καλλιέργειας και φροντίδας

Νερό κάθε μέρα, κατά προτίμηση το βράδυ. Ωστόσο, δεν πρέπει να σχηματιστεί υγρασία έτσι ώστε οι ρίζες να μην σαπίζουν. Ωστόσο, πολύ λίγο νερό μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του ριζώματος. Βάλτε την κατσαρόλα σε ένα φωτεινό και ζεστό μέρος, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Για να δημιουργήσετε ένα ζεστό, υγρό κλίμα, μπορείτε να καλύψετε το δοχείο χαλαρά με μεμβράνη και να το τοποθετήσετε σε ένα περβάζι παραθύρου με ένα ψυγείο κάτω από αυτό. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί.

Το φυτό τζίντζερ πρέπει να ποτίζεται καθημερινά αλλά μέτρια. Μετά από περίπου 7 έως 9 μήνες, όταν τα φύλλα κιτρινίσουν, μπορείτε να μαζέψετε τους πρώτους κόνδυλους. Πριν από τη συγκομιδή, καλό είναι να μειώνουμε σταδιακά την άρδευση και μετά να την αφήνουμε εντελώς έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το ρίζωμα ή απλά να κόψετε μέρος του. Εάν σχηματιστούν μάτια στο υπόλοιπο κομμάτι, αυτό μπορεί να φυτευτεί ξανά σε φρέσκο ​​χώμα.

Είναι τόσο εύκολο να έχετε πάντα φρέσκο ​​τζίντζερ κοντά σας. Φροντίστε καλά το φυτό τζίντζερ και θα ανταμειφθείτε άφθονα για αυτό!

Συγκομιδή φρέσκου τζίντζερ στο σπίτι

Φύτευση τζίντζερ Αναπτύξτε το δικό σας φυτό τζίντζερ

Τώρα πρέπει να ποτίζετε το φυτό τζίντζερ σας καθημερινά αλλά μέτρια

φυτό τζίντζερ καλλιέργεια τζίντζερ μόνοι σας φροντίδα φυτών

συγκομιδή τζίντζερ φυτό τζίντζερ φύτευση τζίντζερ

Το να τρώτε τζίντζερ ωμό είναι πολύ υγιεινό

τζίντζερ ωμά τρώνε φύτευση τζίντζερ

Διαλέξτε τζίντζερ με μπουμπούκια

Καλλιέργεια τζίντζερ μόνοι σας φυτό τζίντζερ Φύτευση τζίντζερ

Επιτύχετε μια πλούσια συγκομιδή με την κατάλληλη φροντίδα

Καλλιέργεια τζίντζερ Καλλιέργεια του φυτού τζίντζερ

φυτό τζίντζερ φροντίδα φυτών τζίντζερ

Μεταποιήστε το τζίντζερ σε σκόνη

Φτιάξτε τη δική σας σκόνη τζίντζερ Καλλιεργήστε το δικό σας φυτό τζίντζερ

Ετοιμάστε μόνοι σας ζαχαρωμένο τζίντζερ

Ζαχαρωμένο τζίντζερ Καλλιέργεια του φυτού τζίντζερ