Κερδίστε μόνοι σας ένα στεφάνι

σχεδιασμός κήπου στεφάνι ζωντανό φυτό

Τα στερεά, ανθεκτικά στην ξηρασία παχύφυτα είναι ένα τέλειο στολίδι για πύλες, φράχτες, τοίχους και πόρτες. Για να δημιουργήσετε ένα ζωντανό στεφάνι θα χρειαστείτε:

– σχήμα στεφάνου από σύρμα

– Τύρφη βρύα μακράς ίνας

– Ανάμιξη χώματος για γλάστρες

– παχύφυτα

– Ανθοπωλείο από σύρμα

Όμορφο, ζωντανό στεφάνι

φυτά στεφάνι διαμορφώνει ιδέες ζωντανό στεφάνι

Τα σχήματα στεφάνων είναι διαθέσιμα από καταστήματα ειδών χειροτεχνίας σε πολλά διαφορετικά σχήματα που μπορείτε να προσαρμόσετε για να ταιριάζουν στο τοπίο σας. Η φροντίδα δεν εξαρτάται από το σχήμα του στεφάνου, αλλά από το μέγεθός του: τα μεγαλύτερα στεφάνια διατηρούν την υγρασία καλύτερα από τα μικρά στεφάνια και απαιτούν λιγότερο πότισμα.

Βυθίστε την τύρφη σας σε νερό για μια ώρα πριν φυτέψετε το στεφάνι σας. Πάρτε μια χούφτα βρύα και πιέστε ελαφρά την υπερβολική υγρασία. Τοποθετήστε το βρύο στο έδαφος και στις πλευρές του σχήματος του στεφανιού σας.

Ανακατέψτε το χώμα της γλάστρας

φυτέψτε ένα ζωντανό στεφάνι

Αφού βάλετε το βρύο στις πλευρές του σχήματος του στεφανιού σας, γεμίστε τα με γλάστρες. Αφήστε μια ίντσα ελεύθερη ανάμεσα στο κάτω μέρος και το πάνω μέρος του βρύου. Βρέξτε το χώμα της γλάστρας, ανακατέψτε το ελαφρά, αφαιρέστε τα παχύφυτα από τα δοχεία τους και τακτοποιήστε τα φυτά όπως θέλετε.

περισσότερο βρύα μεταξύ των φυτών

φυτέψτε ένα ζωντανό στεφάνι από βρύα

Βάλτε περισσότερο βρύα μεταξύ των φυτών, ώστε να αναμειχθεί με το χώμα και να διατηρηθεί στη θέση του. Χρησιμοποιήστε κλιπ ή γραβάτες στο βρύο για να το στερεώσετε στη θέση του.

τυλίξτε το στεφάνι με σύρμα

φυτέψτε ένα ζωντανό στεφάνι

Εάν είναι απαραίτητο, τυλίξτε το στεφάνι με σύρμα. Ποτίστε το στεφάνι μετά τη φύτευση. Αφήστε το στεφάνι σας στο διαμέρισμα για μια εβδομάδα. Για εξαιρετικά αποτελέσματα, βάλτε το στεφάνι σε σκιερό σημείο.

Κορυφαία φυτά για ένα ζωντανό στεφάνι

Σχεδιασμός κήπου, φυτέψτε ένα ζωντανό στεφάνι

– Αιονία

– Ροζάριο αμπέλου (Ceropegia)

– Crassulas

– Echeveria

– Ευφορβίες

– Haworthien

-Κότες και νεοσσοί (Sempervivum)

– Kalanchoes

– Sedums (τύποι κάλυψης εδάφους)