ιδέες βεράντας σχεδιασμού βιολογικού κήπου

Βιολογικός κήπος – συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε ένα στη δική σας βεράντα

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχετε τρόφιμα καλής ποιότητας είναι να τα παράγετε μόνοι σας. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα πολύ χώρο για αυτό το σκοπό. Ένας κήπος και μια εξοχική κατοικία θα ήταν τέλεια. Αλλά στην πραγματικότητα μια μικρή βεράντα είναι μερικές φορές αρκετή για να δημιουργήσει μια μικρή Βιογραφικό κήπος να φυτέψω και μετά να το φροντίσω.

Υπέροχη ιδέα πώς να σχεδιάσετε το μικρό μπαλκόνι με λαχανικά

βιολογικός σχεδιασμός κήπου λαχανικά μικρού μπαλκονιού

Δημιουργήστε έναν οργανικό κήπο στη βεράντα

οργανικές ιδέες σχεδιασμού μπαλκονιού κήπου φυτά

Οι απαιτήσεις για έναν βιολογικό κήπο

Για την επιτυχή συντήρηση ενός βιολογικού κήπου, η βεράντα σας θα πρέπει να πληροί μια σειρά απαιτήσεων. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα ελέγχου μας και μάθετε αν η βεράντα σας είναι κατάλληλη για αυτόν τον σκοπό.

Θέλετε να καλλιεργήσετε βότανα στη βεράντα;

ιδέες σχεδιασμού κήπου βότανα κήπου ιδέες εξωτερικού χώρου

Οι ντομάτες και τα βότανα είναι ιδανικά για τον βιολογικό κήπο στη βεράντα

βιολογικός σχεδιασμός κήπου βεράντα ντομάτες βότανα

Ηλιόλουστη βεράντα που προστατεύεται καλά από τις σκληρές εξωτερικές συνθήκες

Δεν πρέπει να φυσάει πολύ σε μια βεράντα στην οποία θέλετε να διατηρήσετε έναν οργανικό κήπο. Επίσης, δεν πρέπει να τραβιέται σε καμία περίπτωση. Πρέπει επίσης να υπάρχει αρκετό ηλιακό φως. Ο ήλιος πρέπει να λάμπει εκεί για τουλάχιστον 5, αλλά ιδανικά και 6 ώρες την ημέρα. Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται σε βεράντες με νότιο προσανατολισμό.

Γλάστρες με τις σωστές διαστάσεις και πολύ καλή αποστράγγιση

Για έναν βιολογικό κήπο στη βεράντα, θα χρειαστείτε επίσης τις κατάλληλες γλάστρες και δοχεία. Θα πρέπει να έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν καλά οι ρίζες των φυτών. Οι γλάστρες πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον τέσσερις τρύπες. Αυτό καθιστά δυνατή την επαρκή αποστράγγιση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τις τρύπες με τη βοήθεια ενός τρυπανιού.

Φροντίστε για την τακτική συντήρηση του βιολογικού κήπου

σχεδιασμός βεράντας λαχανικά που ταιριάζουν με δοχείο

Επιλέξτε κατάλληλες γλάστρες για τα βότανα

βιολογικό κήπο μπαλκόνι σχεδιασμός μικρών μπαλκονιών καλλιέργεια βοτάνων

Ειδικό χώμα και κατάλληλα φυσικά λιπάσματα

Χρειάζεστε ιδιαίτερο χώμα. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για Βιογραφικό κήπος για να αγορασω. Αφενός, δεν πρέπει να περιέχει παράσιτα. Η λίπανση πρέπει να γίνεται με φυσικά μέσα. Υπάρχουν αρκετοί από αυτούς. Οι ίνες τύρφης και καρύδας χρησιμοποιούνται ευρέως. Μπορούν επίσης να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Όταν το χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες στη συσκευασία

βεράντα σχεδιασμός λαχανικά μπαλκόνι έπιπλα εξωτερικός χώρος

Κάντε τον βιολογικό κήπο ελκυστικό

ιδέες σχεδιασμού βεράντας καλλιέργεια λαχανικών

Σπόροι

Οι σπόροι για τον βιολογικό κήπο πρέπει φυσικά να έχουν αγοραστεί από βιολογικό αγρόκτημα ή από κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Θα πρέπει επίσης να είναι ποικιλίες που είναι τυπικές για την περιοχή στην οποία ζείτε. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε θετικά στον κόσμο των εντόμων και των ζώων.

Πώς να σχεδιάσετε έναν όμορφο βιολογικό κήπο στη βεράντα

βεράντα σχεδιασμός όμορφες ιδέες φυτά κήπος

Ποτίζετε τακτικά με ηλιακό νερό

Για να το κάνετε αυτό, γεμίστε όσο το δυνατόν περισσότερα μπουκάλια με νερό και αφήστε τα στον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο, πολλές βλαβερές ουσίες που μπορεί να περιέχονται στο νερό θα εξαφανιστούν. Για παράδειγμα, το χλώριο θα διαλυόταν γρήγορα στον αέρα.

Θυμηθείτε ότι στα φυτά δεν αρέσει το νερό που έρχεται κατευθείαν από τη βρύση

βότανα σχεδιασμό βότανα καλλιεργούν σχεδιασμό κήπου

Αυτό που φροντίζεται καλύτερα σε έναν βιολογικό κήπο?

Επικεντρωθείτε στα σωστά φυτά που θέλετε σε ένα Βιογραφικό κήπος μπορεί να διατηρηθεί στη βεράντα. Αυτά είναι πολλά είδη μικρών λαχανικών και μπαχαρικών. Οι σαλάτες και άλλοι τύποι φύλλων είναι επίσης πολύ κατάλληλοι.

Καλλιεργήστε μπαχαρικά στη δική σας βεράντα

βιολογική βεράντα κήπου σχεδιασμός μπαχαρικών αυξάνεται

Ακόμα πιο χρήσιμες συμβουλές για τον βιολογικό σας κήπο στη βεράντα

Όλα ξεκινούν με τη σωστή στάση. Θα πρέπει πρώτα να είστε πολύ υπομονετικοί. Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιείτε τεχνητά λιπάσματα, όλα θα διαρκέσουν λίγο περισσότερο από το μέσο όρο.

Τα φυτά πρέπει να φυτευτούν νωρίς την άνοιξη ή το αργότερο στα μέσα αυτής της σεζόν. Μετά από αυτό, εκτός από τη φροντίδα, η παρατήρηση είναι επίσης σημαντική. Εάν ορισμένα φυτά αναπτύσσονται καλά και άλλα όχι, τότε τα πρώτα μπορεί να έχουν φυτευτεί στη σωστή θέση, άλλα όχι.

Τοποθετήστε έπιπλα μπαλκονιού στη μέση του βιολογικού κήπου

ιδέες σχεδιασμού βεράντας σχεδιασμός κήπου

Τα λαχανικά χρειάζονται πολλή προσοχή τις πρώτες εβδομάδες. Αλλά μετά από μια ορισμένη περίοδο όλα θα εξελιχθούν σχεδόν σαν από μόνα τους. Κάντε υπομονή και όλα θα αποδώσουν!

Στο τέλος της σεζόν

Το τέλος της σεζόν είναι μια σημαντική στιγμή για τη συντήρηση του βιολογικού σας κήπου. Μόλις δεν βγουν άλλα λαχανικά από τις ρίζες, το χώμα και τα ίδια τα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν από το δοχείο. Τα περισσότερα φυτά είναι ετήσια. Είναι σχεδόν 100% σίγουρο ότι είναι ήδη γεμάτα παράσιτα.

Αξιοποιήστε λειτουργικά τη δική σας βεράντα και δημιουργήστε έναν οργανικό κήπο

ιδέες για οργανικούς κήπους ιδέες σχεδιασμού βεράντας

Τα αιώνια αποτελούν εξαιρέσεις. Θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από τους πωλητές ή άλλους ειδικούς για το πώς να τους φροντίσετε. Συνήθως υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό στο Διαδίκτυο.