Έχετε ακάρεα στον κήπο σας ή στα φυτά του σπιτιού σας και ψάχνετε τρόπους να τα ελέγξετε; Τα ακάρεα αράχνης είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο κοινά παράσιτα που βρίσκονται στους κήπους. Ωστόσο, δεν μολύνουν μόνο τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους και σε κήπους, αλλά και φυτά εσωτερικού χώρου. Τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά, ειδικά σε ένα θερμοκήπιο. Έτσι, τα ακάρεα αράχνης μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν πολλές ζημιές, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη από τη δική σας εμπειρία. Η καταπολέμηση των ακάρεων αράχνης μπορεί να είναι επιτυχής εάν τα ανακαλύψετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, τα αναγνωρίσετε και τα εξουδετερώσετε με ένα κατάλληλο σπιτικό φάρμακο. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό στα παρακάτω …

Καταπολέμηση ακάρεων αράχνης – χρήσιμες συμβουλές και κόλπα

Καταπολέμηση ακάρεων αράχνης Ανακαλύψτε ιστούς αράχνης

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε ακάρεα αράχνης?

Τα ακάρεα αράχνης στην πραγματικότητα δεν είναι έντομα, αλλά αραχνοειδή που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα τσιμπούρια και τους σκορπιούς. Τα ακάρεα σχηματίζουν αποικίες στην κάτω πλευρά των φύλλων του φυτού. Σκίζουν σε ένα φυτό τρυπώντας τα φύλλα και ρουφώντας τους χυμούς μέχρι τα φύλλα να κιτρινίσουν ή να πέσουν εντελώς από το φυτό.

Τα ακάρεα της αράχνης ευδοκιμούν σε ζεστές, ξηρές περιοχές και μπορούν να εισβάλουν γρήγορα στα φυτά. Μπορούν να είναι τόσο καταστρεπτικά και να εξαπλώνονται γρήγορα ώστε μικρά κοπάδια προσβολής να μετατραπούν σε μεγάλους πληθυσμούς πολύ γρήγορα.

Τα ακάρεα αράχνης είναι στην πραγματικότητα αραχνοειδή

Καταπολέμηση ακάρεων αράχνης πώς μοιάζουν τα ακάρεα αράχνης

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τα ακάρεα αράχνης, πρέπει πρώτα να τα προσδιορίσετε. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα προσβεβλημένα φυτά, θα δείτε μικροσκοπικές κόκκινες ή λευκές κηλίδες στο φυτό που κινούνται. Αυτά είναι τα ίδια τα ακάρεα: Αν τα κοιτάξετε κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό, τα ακάρεα της αράχνης εμφανίζονται κοκκινωπό-καφέ ή μπορεί να είναι κίτρινα και πράσινα. Κατά τη διάρκεια της προσβολής από ακάρεα αράχνης, εμφανίζονται ιστό στην κάτω πλευρά των φύλλων του φυτού. Αυτό το ύφασμα είναι λευκό και έχει βαμβακερή δομή. Μόλις εντοπίσετε την προσβολή, πρέπει να απομονώσετε αμέσως τα μολυσμένα φυτά και να ελέγξετε τα ακάρεα της αράχνης.

Τα ακάρεα αράχνης βρίσκονται στην κάτω πλευρά των φύλλων του φυτού

πώς να καταπολεμήσετε ακάρεα αράχνης συμβουλές και ιδέες

Ένα λευκό ύφασμα που μοιάζει με βαμβάκι φαίνεται καθαρά

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τα κατάλληλα μέσα

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα ακάρεα αράχνης

Τα ακάρεα αράχνης ξεχειμωνιάζουν ως αυγά που προσκολλώνται στα φύλλα ή στο φλοιό του προσβεβλημένου φυτού. Την άνοιξη, οι προνύμφες των έξι ποδιών αρχίζουν να εκκολάπτονται και να τρέφονται. Όταν αναπτυχθούν καλά, βρίσκουν καταφύγιο μολύνοντας. Στη συνέχεια μετατρέπονται σε ακάρεα που έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Η διαδικασία μετατροπής προνύμφης αράχνης αράχνης σε ενήλικο ακάρεα μπορεί να διαρκέσει μόλις πέντε ημέρες. Σε ζεστές και ξηρές συνθήκες, τα θηλυκά ακάρεα μπορούν να παράγουν πάνω από 300 αυγά την ημέρα μετά το ζευγάρωμα.

Τα ακάρεα αράχνης μπορούν να επιτεθούν τόσο στα φύλλα όσο και στα λουλούδια

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τα φυτά ιστός αράχνης

Τα ακάρεα αράχνης γλιστρούν από φυτό σε φυτό στον άνεμο. Χρησιμοποιούν το δίχτυ τους (το πράγμα που μοιάζει με βαμβάκι στην κάτω πλευρά των φύλλων) για να οδηγήσουν στο αεράκι. Αυτός ο τύπος μετακίνησης επιτρέπει στα ακάρεα της αράχνης να επεκτείνουν την επικράτειά τους για να φτάσουν αρκετά μακριά.

Τα ακάρεα αράχνης είναι μικροσκοπικά και δύσκολα φαίνονται με γυμνό μάτι

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν την κάτω πλευρά των φύλλων

Δεδομένου ότι τα ακάρεα αράχνης είναι μόλις αρκετά μεγάλα για να φανούν με γυμνό μάτι, μπορούν να εισβάλουν σε έναν κήπο χωρίς να το παρατηρήσετε εγκαίρως. Επομένως, ελέγξτε την κάτω πλευρά των φύλλων του φυτού για μικρές λευκές ή κοκκινωπές κουκίδες και αναζητήστε ζημιά στα φύλλα. Εάν βρείτε ακάρεα αράχνης, κάντε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να τα ελέγξετε νωρίς.

Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει η προσβολή από ακάρεα αράχνης

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τον φυσικό αράχνη

Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τα ακάρεα αράχνης?

Η αντιμετώπιση της προσβολής από ακάρεα αράχνης απαιτεί κάποια προσπάθεια και υπομονή. Ωστόσο, αν το εντοπίσετε αρκετά νωρίς, μπορείτε να πολεμήσετε τις μικρές αράχνες είτε με φυσικά είτε με χημικά διαλύματα.

Ποιες θεραπείες στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καταπολέμηση των ακάρεων αράχνης;?

Ένας φυσικός τρόπος για να περιποιηθείτε τον κήπο σας για ακάρεα αράχνης είναι να απομονώσετε τα μολυσμένα φυτά και να τα ραντίσετε με νερό για να πετάξετε κυριολεκτικά τα ακάρεα από το φυτό και να το πνίξετε. Για να περιοριστεί η προσβολή από ακάρεα με αυτή τη μέθοδο, είναι απαραίτητοι αρκετοί κύκλοι θεραπείας, καθώς κάποια ακάρεα επιβιώνουν πάντα. Ένας άλλος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των προσβολών από ακάρεα αράχνης είναι να αγοράσετε πασχαλίτσες από ένα κέντρο κήπου και στη συνέχεια να τις αφήσετε κοντά στο μολυσμένο φυτό ή φυτά.

Οι πασχαλίτσες είναι ένας φυσικός αντίπαλος των ακάρεων αράχνης στη φύση

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τις πασχαλίτσες με φυσικά μέσα

Πρέπει να ψεκάσετε τα προσβεβλημένα φύλλα του φυτού με νερό αρκετές φορές

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τα φυσικά μέσα νερού

Καταπολεμήστε τα ακάρεα αράχνης με λάδι neem

Μερικές από τις συνήθεις θεραπείες σκοτώνουν όλα τα έντομα, όχι μόνο τα ακάρεα αράχνης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες θεραπείες που είναι ειδικά αποτελεσματικές για τα ακάρεα αράχνης. Το έλαιο Neem (ένα οργανικό εντομοκτόνο που παράγεται από το ινδικό δέντρο neem), το εντομοκτόνο έλαιο και το μιτοκτόνο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον έλεγχο των ακάρεων αράχνης.

Για να χρησιμοποιήσετε λάδι neem ή άλλο εντομοκτόνο έλαιο για τη θεραπεία ακάρεων αράχνης, αφαιρέστε πρώτα οποιονδήποτε ιστό αράχνης από την κάτω πλευρά των φύλλων, καθώς αυτά μπορούν να προστατεύσουν τα μικροσκοπικά ακάρεα από το λάδι.

Λάδι Neem – ένα οργανικό εντομοκτόνο που παράγεται από το ινδικό δέντρο neem

Τα ακάρεα αράχνης καταπολεμούν τα φυσικά έλαια του neem oil

Ανατρέξτε στην ετικέτα του εντομοκτόνου ελαίου για οδηγίες χρήσης. Για να χρησιμοποιήσετε λάδι neem ενάντια στα ακάρεα αράχνης, αναμείξτε ένα υγρό που φτιάχνεται από ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι neem ανά τέταρτο νερού ή ό, τι λέει στην ετικέτα του μπουκαλιού σας. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το νερό είναι πραγματικά ζεστό και όχι ζεστό, καθώς οι θερμοκρασίες που είναι πολύ υψηλές μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του ελαίου neem. Για να αναμειχθεί πραγματικά το λάδι neem με το νερό, πρέπει να προσθέσετε ένα επιφανειοδραστικό. Το πιο συνηθισμένο τασιενεργό που έχετε στο χέρι είναι το σαπούνι πιάτων. Χρησιμοποιήστε μόνο τέσσερις ή πέντε σταγόνες ανά τέταρτο του μείγματος σας.

Ακάρεα αράχνης που φαίνονται κάτω από ένα κουρέλι

πώς να καταπολεμήσετε τα ακάρεα αράχνης οικιακές θεραπείες

Μόλις προετοιμάσετε το μείγμα σας, χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα για να ψεκάσετε τα προσβεβλημένα φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι το υγρό φτάνει στο πάνω και στο κάτω μέρος των φύλλων.

Επαναλάβετε την παραπάνω θεραπεία μία φορά κάθε 10 ημέρες για να προστατέψετε τα φυτά σας από ακάρεα αράχνης. Ωστόσο, σταματήστε να χρησιμοποιείτε λάδι neem εάν απομένουν τρεις εβδομάδες για τη συγκομιδή (εάν τα φυτά σας είναι βρώσιμα). Το λάδι neem είναι τόσο ισχυρό που μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη γεύση των φυτών σας.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε τα ακάρεα αράχνης στον κήπο σας ή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Κάνε υπομονή όμως. Όποια μέθοδο θεραπείας κι αν επιλέξετε, θα βρείτε επιτυχία με αυτήν!

Όταν τα ακάρεα αράχνης προσβάλλουν τα φυτά σας …

πώς να καταπολεμήσετε τις αράχνες αράχνης ιδέες θεραπείας στο σπίτι