Από το άγριο φυτό του σπιτιού μεγαλώνει μοβ αρωματικά λουλούδια

Σπίτι από την ερημιά: στοιχεία τολμηρών τοπίων

Η εμπειρία της φύσης μπορεί να μας δώσει πολλά μαθήματα στο σχεδιασμό του κήπου μας. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ομορφιές στη φύση που δεν χρειάζεται να παρέχετε καθόλου επιπλέον νερό ή λίπασμα και είναι ακόμα υπέροχα.

Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για τα πράσινα λιβάδια, για τα φύλλα το φθινόπωρο με κίτρινες-καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις και τους ογκόλιθους που ξεπλένονται από μικρά και μεγάλα ποτάμια.

Πώς αισθάνεστε όταν κοιτάτε τα μεγάλα δέντρα, όπως σφενδάμια ή χαλιά από κουδούνια κουνελιού; Αυτή η απλότητα και η φρεσκάδα μπορούν επίσης να μεταφερθούν στον κήπο σας.

Η φύση είναι άγρια ​​και αυθόρμητη. Αλλά τα τοπία τους έγιναν πρότυπα για τους όμορφους και επιτυχημένα σχεδιασμένους κήπους κάθε βαθμίδας.

Τα τελευταία χρόνια, κορυφαίοι σχεδιαστές έχουν δείξει την ιδέα του τοπικού σχεδιασμού στον τομέα της κηπουρικής. Σήμερα θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας τις βασικές αρχές αυτού του σχεδιασμού.

Απλότητα

Σπίτι από τη διακόσμηση δέντρων μονοπατιών της ερημιάς

Η αυτοσυγκράτηση και ο απλός σχεδιασμός των πραγμάτων εξασφαλίζουν μια ανοιχτή και μυστικιστική ατμόσφαιρα ακόμη και στο πιο περίπλοκο σχέδιο κήπου.

Σπίτι από το βάζο της βρύσης του μονοπατιού της ερημίας

Τα άλση των δέντρων δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα και σας αφήνουν να αναρωτιέστε τι κρύβεται πίσω τους. Η απλή κάτοψη προάγει την αρμονία και δεν λειτουργεί ενάντια σε αυτήν. Στην εικόνα εδώ βλέπουμε ένα ουσιαστικό και ταυτόχρονα απλό σχέδιο. Τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν ελεύθερα τον χρόνο τους εδώ. Δεν υπάρχει περίπλοκη και ακριβή φύτευση που μπορεί να καταστραφεί.

Ο κήπος είναι πραγματικά φιλόξενος χάρη στη σκιά και το φυσικό σκηνικό των δέντρων. Εάν ζείτε σε κλίμα τεσσάρων εποχών, μπορεί να βρείτε τα δέντρα που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα το χειμώνα. Θα εξασφαλίσουν ότι η ζοφερή διάθεση θα διαλυθεί και αυτή τη σεζόν.

Οι θάμνοι μπορούν να παρέχουν το πυκνό κάλυμμα της γης.

Μόλις σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί, αυτός ο κήπος μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω χωρίς σχεδόν καμία ανθρώπινη παρέμβαση

Από την ερημιά του σπιτιού μεγάλη πέτρινη αυλή σχεδιασμός κήπου

Κάθε φυτό σε αυτό το τοπίο κάνει μεγάλη εντύπωση με νηφάλιο και λεπτό τρόπο. Οι εντυπωσιακές μετατοπίσεις των αειθαλών φυτών βοηθούν επίσης στην ελαχιστοποίηση της ανάγκης για ανθρώπινη παρέμβαση.

Τα παιδιά μπορούν να τρέξουν ή να κάνουν ποδήλατα ελεύθερα εκεί. Η ζημιά είναι μικρή και κρύβεται εύκολα

Από την ερημιά του σχεδιασμού του κήπου με τα πόδια, φυσικά

Το τρέξιμο μεταξύ των διαφορετικών περιοχών είναι καθαρή απόλαυση

Από το άγριο φυτό του σπιτιού μεγαλώνει μοβ αρωματικά λουλούδια

Κάθετες και πολυτελείς καθαρές γραμμές καθιστούν δυνατή τη συμπίεση του χώρου. Οι άξονες, οι τοίχοι, τα δέντρα και τα ψηλά αειθαλή φυτά δημιουργούν μια μοναδική χωρική εμπειρία. Αξίζει ο καθένας να τα σκεφτεί για τον δικό του κήπο.

Εδώ φαίνεται κατάλληλο να απεικονίσουμε τα όψιμα έργα του Wolfgang Oehme. Έχει συμβάλει πολύ πολύ στην ανάπτυξη του σχεδιασμού του κήπου γενικά, κατά τη γνώμη μου. Στο παράδειγμά μας, η εταιρεία του έχει σχεδιάσει μια φυσική πέτρινη βεράντα κάτω με πολλά αειθαλή δέντρα. Οι καρέκλες Bertoia είναι απλά όμορφες και ο άξονας στο βάθος εξασφαλίζει καλό αερισμό.

Έχει γίνει ένα καλό σχέδιο για την κίνηση του αέρα. Αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του κήπου και την ευημερία σε αυτόν. Μόνο τότε θα πρέπει να βασιστεί ο υπόλοιπος προγραμματισμός.

Στην ιδανική περίπτωση, οι διαφορετικοί χώροι του κήπου πρέπει να σχετίζονται μεταξύ τους. Αυτό ακριβώς επιτεύχθηκε μέσα από αυτές τις πετρόχτιστες περιοχές. Το ένα δωμάτιο σχεδιάστηκε για φαγητό και το άλλο βρίσκεται σε ένα σκεπαστό μέρος της αυλής.

Και τα δύο όμως προσφέρουν διαφορετική οπτική γωνία για τον ίδιο κήπο.

Μυστήριο

Από την άγρια ​​φύση στο σπίτι, φράχτη κήπου

Αγαπάτε τις σπηλιές των δέντρων όσο εγώ; Αυτές οι απόψεις μου φαίνονται μέσα από ένα πλέγμα και μου δημιουργείται η αίσθηση ενός ασύγκριτου μυστηρίου. Έτσι αισθάνεστε να ενθαρρύνεστε να είστε πιο δημιουργικοί και ερευνητικοί. Είναι απλώς καλό για το ανθρώπινο μυαλό!

επανάληψη

Από-την-ερημιά-σπίτι-μονοπάτι-φυτό-μπανιέρα

Τα μεγάλα δέντρα μπορούν να μετατρέψουν τα πιάτα σε ειδύλλιο. Τα πουλιά κάθονται δίπλα στο παράθυρο ενώ κάνετε καθημερινές εργασίες. Με αυτόν τον τρόπο, τα μισητά όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού θα εξαφανιστούν. Η ιδέα της φύτευσης είναι πολύ απλή και εδώ. Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να αναπτυχθεί πολύ από το ίδιο φυτό παρά να ξεκινήσει με διαφορετικά είδη.

Όλα τα στοιχεία της φύσης μπορούν να είναι όμορφα στο σωστό πλαίσιο

Σπίτι από το μονοπάτι της ερημιάς χλόη της γης

Η επανάληψη των σωστών στοιχείων στο σωστό μέρος θα κάνει θαύματα.

Ποιο στοιχείο από τη φύση θα χρησιμοποιούσατε στο σπίτι σας; Σκεφτείτε την αρμονία, τη σιωπή και την απλότητα που επιτυγχάνετε μέσω αυτής της επανάληψης … Μάθετε από τη φύση, σχεδιάστε σύμφωνα με αυτήν και όχι σύμφωνα με τον περίπλοκο τρόπο που μοιάζει με τον άνθρωπο, εάν θέλετε να επιτύχετε πραγματικό ενθουσιασμό και ηρεμία. Αυτό ακριβώς πρέπει να σας εμπνεύσει αυτή η ανάρτηση! Λειτούργησε?