«Είναι ευεργετικό να περιβάλλεσαι με χρωματιστά πράγματα. Αυτό που είναι ευχάριστο στο μάτι αναζωογονεί το μυαλό και αυτό που αναζωογονεί το μυαλό ανανεώνει το σώμα », είπε κάποτε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Prentice Mulford (1834-1891). Πώς σας φαίνεται αυτό το απόσπασμα; Θέλετε να ανανεώσετε το μυαλό και το σώμα σας; Στη συνέχεια, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη σκέψη που γράφτηκε παραπάνω και να περιστοιχίσετε τον εαυτό σας με χρωματιστά λουλούδια κήπου. Αυτά φέρνουν ειδικούς τόνους χρώματος στον εξωτερικό σας χώρο και συχνά αφήνουν το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Ως συνήθως, όλοι οι λάτρεις της κηπουρικής έχουν τα χέρια τους γεμάτα την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι ακριβώς σε αυτό το χρονικό διάστημα που όλοι οι λάτρεις των λουλουδιών προσπαθούν να κάνουν τον κήπο τους όσο το δυνατόν πιο όμορφο. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε τη πολύχρωμη ομορφιά της φύσης για μήνες. Θέλετε να αντιληφθείτε αυτήν την απεριόριστη γοητεία με όλες τις αισθήσεις σας και να τη ζήσετε από κοντά; Έχετε προφανώς έρθει στο σωστό μέρος εδώ, γιατί σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με πολύχρωμες ορτανσίες.

Μείνετε μαζί του και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τον νέο σχεδιασμό του κήπου!

 Perhapsσως χρειάζεστε ασυνήθιστες προφορές στον εξωτερικό σας χώρο?

φυτά κήπου ασυνήθιστες ιδέες για προστασία της ιδιωτικής ζωής του κήπου

Ενδιαφέροντα γεγονότα για ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι σε ζήτηση με εμάς λουλούδια κήπου, τα οποία ξεχωρίζουν λόγω των ελκυστικών τους ανθών. Αυτά είναι χρωματισμένα σε όλους τους δυνατούς φυσικούς τόνους. Οι ορτανσίες αναπτύσσονται σε θάμνους ύψους έως 2 μέτρα ή ως αναρριχώμενα φυτά. Περίπου 80 είδη είναι γνωστά παγκοσμίως, τα οποία είναι καλά κατανεμημένα στην Άπω Ανατολή, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική και τώρα επίσης στις θερμές περιοχές της Ευρώπης.

Το βοτανικό της όνομα Hydrangea προέρχεται από τα ελληνικά και μπορεί να μεταφραστεί στα γερμανικά σαν «κανάτα νερού». Το γερμανικό όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη “hortus”, που σημαίνει κάτι σαν “κήπος”. Όποιο όνομα και αν προτιμάτε, ένα πράγμα είναι σημαντικό: αυτά τα εντυπωσιακά λουλούδια κήπου χρειάζονται πολύ νερό. Αναπτύσσονται επίσης καλύτερα σε μερική σκιά στον κήπο, αν και σε ορισμένες ποικιλίες αρέσει και ο πλήρης ήλιος. Το έδαφος πρέπει να είναι απολύτως υγρό και πλούσιο σε χούμο, με τιμές pH μεταξύ 5 και 6.

Η παλέτα χρωμάτων των ορτανσιών δεν αφήνει σχεδόν τίποτα το επιθυμητό

φυτά κήπου ορτανσία σε διάφορα χρώματα ως υπέροχη διακόσμηση κήπου

Το ενδιαφέρον με αυτά τα υπέροχα λουλούδια είναι το γεγονός ότι το χρώμα τους εξαρτάται από το pH του εδάφους. Με κατάλληλα λιπάσματα μπορείτε να αλλάξετε την τιμή pH του εδάφους του κήπου και να πάρετε λουλούδια σε νέα χρώματα. Κατ ‘αρχήν, αυτές οι ομορφιές του κήπου ανθίζουν από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου (ανάλογα με τον καιρό) και η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο. Τα άνθη είναι σφαιρικά και τα ευαίσθητα φύλλα τους έχουν χρώμα από λευκό σε ροζ έως μοβ και λεβάντα. Όταν το pH του εδάφους είναι χαμηλό, οι ορτανσίες μπορεί να είναι μπλε. Ολόκληρη η χρωματική παλέτα αυτών των ελκυστικών λουλουδιών κήπου αφήνει ελάχιστα επιθυμητά και μετατρέπει τις ορτανσίες σε μια πραγματική απόλαυση για το μάτι και την ψυχή.

Οι μπλε ορτανσίες είναι αμέσως αισθητές, τραβούν πάντα την προσοχή

Δημιουργήστε έναν κήπο ορτανσίας με όμορφα φυτά κήπου

Συμβουλές φροντίδας για ορτανσίες

Πριν πάμε στις συμβουλές φροντίδας, θέλουμε να τονίσουμε ξανά: υπάρχουν πολλές ποικιλίες ορτανσίας που αναπτύσσονται καλά στη Γερμανία και είναι σε ζήτηση ως λουλούδια κήπου σε όλη τη χώρα. Οι πιο δημοφιλείς ορτανσίες είναι η ορτανσία του αγρότη (Hydrangea macrophylla) η ποικιλία “Endless Summer”, ball hydrangea (Hydrangea arborescens), ορτανσία panicle (Hydrangea panicolata), ορτανσία δρυός (Hydrangea quercifolia) ή ορτανσία πλάκας (Hydrangea serrata). Αν θέλετε να κάνετε την πρόσοψη του σπιτιού σας ξεχωριστή, μπορείτε να φυτέψετε την ορτανσία αναρρίχησης (Hydrangea petiolaris) στο σπίτι και να την αφήσετε να ανέβει στην πρόσοψη μέτρα ψηλά. Πριν αποφασίσετε για μια συγκεκριμένη ποικιλία, σας συμβουλεύουμε να μάθετε λεπτομερώς για τα χαρακτηριστικά και τη φροντίδα της.

Διαφορετικά, οι ακόλουθες συμβουλές φροντίδας ισχύουν για όλες τις ποικιλίες ορτανσίας:

-Επιλέξτε μια μερικώς σκιασμένη τοποθεσία για τις ορτανσίες σας.

– Χρειάζεστε ένα υγρό και πλούσιο σε χούμο χώμα.

– Ο βασικός κανόνας της φροντίδας της ορτανσίας είναι: ποτίστε καθημερινά και γονιμοποιήστε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

– Οι διαφορετικές τιμές pH του εδάφους έχουν ως αποτέλεσμα διαφορετικά χρώματα των λουλουδιών. Οι τιμές είναι μεταξύ 5 και 6. Οι μπλε ορτανσίες ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος.

– Οι θάμνοι πρέπει να κοπούν την άνοιξη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο συνημμένο βίντεο.

– Οι ορτανσίες μπορούν να πολλαπλασιαστούν με μοσχεύματα στις αρχές του καλοκαιριού.

– Αποκτήστε τα όμορφα λουλούδια του κήπου σας την απαραίτητη χειμερινή προστασία! Εάν ο παγετός επιμένει, μπορείτε να τα καλύψετε με κλαδιά έλατου ή χειμωνιάτικο φλις.

– Σε εξειδικευμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τα σκευάσματα που προστατεύουν από ασθένειες και παράσιτα.

Οι πολύχρωμες ορτανσίες μεταμορφώνουν τον καλοκαιρινό σας κήπο σε μια πραγματική θάλασσα με λουλούδια

Ορτανσίες διαφορετικών χρωμάτων διακοσμούν τον εξωτερικό χώρο

Υπέροχη διακόσμηση εσωτερικά και εξωτερικά

Οι ορτανσίες ξεχωρίζουν σε κάθε εξωτερικό χώρο με τα μεγάλα, σφαιρικά λουλούδια και την τεράστια λάμψη των χρωμάτων τους. Είναι η τέλεια διακόσμηση για μερικώς σκιασμένα και καλά προστατευμένα μέρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπέροχους θάμνους σε λωρίδες φυτών στο σπίτι ή να τους φυτέψετε σε ομάδες. Αυτές οι φυσικές ομορφιές αναπτύσσονται επίσης σε γλάστρες και διακοσμούν πολυάριθμες βεράντες και μπαλκόνια σε όλη τη Γερμανία. Η διακοσμητική τους αξία έρχεται επίσης από μόνη της στο σπίτι. Τα υπέροχα λουλούδια τοποθετημένα σε ένα μεγάλο βάζο είναι η καλύτερη διακόσμηση για τους τέσσερις τοίχους σας. Τα λουλούδια μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν στεγνά ως διακόσμηση. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και σίγουρα θα βρείτε πολλές νέες ιδέες σχεδιασμού με ορτανσίες!

 Ένα καλά προστατευμένο μέρος στον τοίχο του σπιτιού είναι το ιδανικό μέρος για τις ομορφιές του κήπου

φυτά κήπου ορτανσία σε λευκό χρώμα ομορφαίνει την εξωτερική περιοχή

Εισάγετε τη φλόγα του χρώματος στο σπίτι με πολύχρωμες ορτανσίες στο βάζο!

φυτά κήπου ορτανσίες σε βάζο διακοσμούν το σπίτι

Οι ορτανσίες ως φυτά δοχείων διακοσμούν το μπαλκόνι και τη βεράντα

Οι ορτανσίες ως φυτά δοχείων διακοσμούν μπαλκόνια και αίθρια

 Οι θάμνοι της ορτανσίας φτάνουν σε ύψη περίπου 2 m

φυτά κήπου ορτανσία Αγροτική ορτανσία σε διαφορετικά χρώματα

 Η ορτανσία αναρρίχησης (Hydrangea petiolaris) τραβάει πάντα τα βλέμματα

φυτά κήπου αναρρίχηση ορτανσία σε λευκό διακοσμεί το φράχτη του κήπου

 Οι υπέροχες ορτανσίες γεμίζουν τον καλοκαιρινό κήπο σας με πολύ χρώμα και καλή διάθεση

Ορτανσίες σε ροζ χρώμα διακοσμούν την εξωτερική περιοχή

φυτά κήπου ορτανσία στον εξωτερικό χώρο φέρνει χρώμα και χαρά

φυτά κήπου μπάλα ορτανσία σε ανοιχτό πράσινο

φυτά κήπου ορτανσία σε μοβ αποχρώσεις

φυτά κήπου σε φρέσκα χρώματα πανίκες ορτανσία

Ορτανσίες διακοσμούν το φράχτη του κήπου

φυτά κήπου πλάκα ορτανσία λευκό ανθισμένο

Θάμνοι ορτανσίας στον κήπο για χαρούμενη διάθεση