Η περίοδος των παγετών διαρκεί εκπληκτικά πολύ φέτος. Φυσικά, αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στα αγαπημένα μας λουλούδια. Πολλά που είναι χαρακτηριστικά αυτής της σεζόν δεν μπορούν να μεταφερθούν καθόλου έξω. Άλλα είναι πιο σκληρά και μπορούμε να τα μεταφέρουμε στον κήπο ή στη βεράντα. Αυτή η τελευταία ομάδα περιλαμβάνει επίσης τις πανσέδες. Μπορούμε να αρχίσουμε να τα φυτεύουμε τώρα, παρά τον παγωμένο καιρό. Perhapsσως θα προσελκύσουμε το καλοκαίρι πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο!

Μερικά από τα πολλά χρώματα του πανσέ είναι λεπτεπίλεπτα και κομψά

αυτό το γαλάζιο σούπερ κομψό

Πανσέδες και βιολέτες με κέρατα

Οι πανσέδες συγχέονται πολύ συχνά με βιολέτες με κέρατα. Και τα δύο χρειάζονται πολύ διαφορετική φροντίδα. Οι πανσέδες είναι δύο ετών. Οι κέρατες βιολέτες Ωστόσο, αυξάνεται για αρκετά χρόνια. Τα λουλούδια του πανσέ είναι πολύ πιο στιβαρά από αυτά της “μικρής αδερφής”.

Προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να «στρώσετε» ένα όμορφο, απαλό χαλί στον κήπο..

Οι βιολέτες με κέρατα, από την άλλη, διατίθενται σε λίγα, αλλά πολύ έντονα χρώματα. Είναι πιο μαλακά και πιο κατάλληλα για τονισμό στον κήπο και στη βεράντα.

Το όμορφο φυτό μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει σε καλό καιρό

δραματικά-χρώματα-πανσέδες

Από πού παίρνουμε τις πανσέδες;?

Μπορούμε φυσικά να σπείρουμε μόνοι μας τις πανσέδες αν έχουμε κήπο. Για να αναπτυχθούν ορισμένοι φέτος, πρέπει να το έχουμε κάνει το περασμένο καλοκαίρι. Αν όχι, μπορούμε να πάρουμε μερικά από την αγορά. Μπορείτε να τα βρείτε εκεί σε καλές τιμές και σε μεγάλη ποικιλία. Κατά την αγορά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα λουλούδια. Τουλάχιστον ένα ή δύο πρέπει να είναι ήδη επάνω. Εάν οι πανσέδες κάθονται συμπαγώς στο γλάστρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες για μια υπέροχη ανάπτυξη. Μπορείτε να αναγνωρίσετε φυτά που δεν φροντίζονται καλά από τη λεπτή δομή και το μικρό τους μέγεθος.

Υπάρχουν επίσης μαύρες πανσέτες

μαύρη πανσέ

Μετακινηθείτε έξω

Όταν τα νεαρά φυτά μεγαλώσουν, μπορούν να μεταφερθούν στον κήπο ή να μεταμοσχευθούν σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Στη δεύτερη περίπτωση θα βάλαμε μερικά ξυλάκια κάτω από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όπως αυτό το ελατήριο, είναι καλά μονωμένα και προστατευμένα.

Οι πανσέδες μπορούν να φτάσουν έως και τα 25-30 εκατοστά και αρκετά λουλούδια μεγαλώνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτό σας δίνει φωτεινά χρώματα φυτών κήπου σε εξωτερικούς χώρους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η φροντίδα

Οι συμβουλές συντήρησης που πρέπει να έχετε κατά νου δεν είναι πολλές. Αυτά τα λουλούδια αναπτύσσονται καλύτερα σε πλήρη ήλιο και σχετικά υγρό χώμα. Ο Penumbra θα λειτουργούσε επίσης. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό και εμπλουτισμένο με χούμο.

Με πανσέδες μπορείτε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο κήπο ή βεράντα

κομψό μαύρο ζαρντινιέρα

Σχεδιάστε τη βεράντα ή τον κήπο με πανσέδες

Όσοι αγαπούν τη ζωντανή διακόσμηση μπορούν να βρουν πολλές ιδέες με πανσέτες στο Διαδίκτυο. Δημιουργήστε ένα μονόχρωμο «χαλί» από μονόχρωμες πανσέτες ή συνδυάστε πολλά χρώματα.

Οι αντιθέσεις με τις γλάστρες είναι μια δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος. Οι πανσέδες χρησιμοποιούνται συχνά σε ξύλινα κρεβάτια φυτών ή ψάθινα καλάθια, καθώς και στερεωμένα σε τοίχους ή τοίχους.

Ένα κέικ πανσέ θα ήταν ιδανικό για κάθε ανοιξιάτικη περίσταση

κέικ με πανσέ

Μαγειρική απόλαυση

Οι πανσέτες φαίνονται και όχι μόνο μυρίζουν υπέροχα. Τα λουλούδια τους μπορούν να φαγωθούν. Φυσικά δεν πρέπει να κάνετε ένεση εκ των προτέρων, διαφορετικά θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Φροντίστε να το ρωτήσετε όταν ψωνίζετε γιατί είναι σημαντικό για εσάς. Από μόνα τους δεν έχουν τόσο ιδιαίτερη γεύση, αλλά υπάρχουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί, για παράδειγμα με κρέας ή με διάφορα επιδόρπια.

Αν λοιπόν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια υπέροχη καλοκαιρινή απόλαυση ακόμη και με δροσερό καιρό φέτος, οι πανσέτες είναι μια εξαιρετική ιδέα. Φαίνονται υπέροχα, είναι εύκολο στη φροντίδα και στιβαρά και προσφέρουν πολλές επιλογές σχεδίασης. Μπορείτε επίσης να περιποιηθείτε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με μια μεγάλη έκπληξη από τον δικό σας κήπο.

Καλλωπισμός των μονοπατιών με χαλίκι

εμπλουτίζουν μονοπάτια με χαλίκια

Ο συνδυασμός μοβ και κίτρινου είναι πολύ δημοφιλής

μπλε κίτρινο δημοφιλές

Μερικές φορές αυτά τα φυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση του μυστικισμού

πραγματικά μυστικιστικό

Οι ανθοσυνθέσεις με πανσέτες θα ήταν ένα υπέροχο δώρο

ένα μεγάλο δώρο

Κίτρινο-πορτοκαλί πανσέ

κίτρινη πανσέ

Stepfeeder σε μια αποτελεσματική γλάστρα – ιδανικό για κάθε βεράντα

γυαλιστερό δοχείο πανσέ

Στην ερημιά

στον κήπο-στο-λιβάδι

Τα λουλούδια δημιουργούν μια μεγάλη αντίθεση με τα ψάθινα καλάθια

καλαθάκι κατσαρόλα πανσέ

Ένα λουλούδι μπορεί να έχει πολλά χρώματα

λαμπρότητα χρωμάτων

 Βεράντα γεμάτη γλάστρες με πανσέδες

βεράντα υπέροχες γλάστρες

Μπορείτε να αγοράσετε πολλές ποικιλίες λουλουδιών φθηνά στην αγορά

πολλές πανσέδες στην αγορά

Διακοσμήστε τον εξωτερικό χώρο με κρεμαστά καλάθια

όμορφη κρεμαστή ζαρντινιέρα