Αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα; Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις γάλακτος που είναι υγιεινές, θρεπτικές και επίσης αρκετά καλές. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό, διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα …

10 εναλλακτικές λύσεις στο αγελαδινό γάλα

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα διάφορες εναλλακτικές λύσεις γάλακτος

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα;?

Εναλλακτικές λύσεις στο αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος Υποκατάστατο αγελαδινού γάλακτος

Όσον αφορά το γάλα χωρίς λακτόζη, υπάρχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ. Από τη σόγια στο ρύζι μέχρι το γάλα ξηρών καρπών, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις γάλακτος για να ανακουφίσουν τις αλλεργίες και συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ή να οδηγήσουν έναν βίγκαν τρόπο ζωής. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η επιλογή των κατάλληλων εναλλακτικών για το αγελαδινό γάλα μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δημιουργήσαμε για εσάς την ακόλουθη λίστα με 10 εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα. Συνέχισε να κάνεις κύλιση …

Τι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος υπάρχουν;?

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα εναλλακτικές λύσεις χωρίς λακτόζη

Φυτέψτε γάλα ως υποκατάστατο γάλακτος

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές δίαιτες χωρίς λακτόζη

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Συγκρίνετε εναλλακτικές λύσεις γάλακτος

γάλα σόγιας

Ας ξεκινήσουμε με το πιο συνηθισμένο υποκατάστατο αγελαδινού γάλακτος. Το γάλα σόγιας είναι ένα κλασικό χωρίς γαλακτοκομικά που είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη. Αλλά αυτό το υγρό εκχύλισμα σόγιας μπορεί επίσης να έχει μια κιμωλία γεύση, η οποία μπορεί να είναι αρκετά άβολη για μερικούς ανθρώπους. Ακόμα, το γάλα σόγιας έχει μια ομαλή συνοχή και περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Γάλα σόγιας υψηλής πρωτεΐνης 

Εναλλακτικές λύσεις για αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές γάλα σόγιας

Γάλα ρυζιού

Το γάλα ρυζιού είναι πιο γλυκό από άλλες εναλλακτικές λύσεις χωρίς λακτόζη και έχει λεπτή και υδαρή σύσταση. Είναι φυσικά γλυκό, αν και ορισμένες μάρκες προσθέτουν γλυκαντικό. Έτσι το γάλα ρυζιού είναι μια ιδιαίτερα νόστιμη επιλογή. Σε σύγκριση με το γάλα σόγιας, ωστόσο, είναι χαμηλό σε πρωτεΐνη (μόνο 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά μερίδα) και εξακολουθεί να προσφέρει την ίδια περιεκτικότητα σε θερμίδες με ένα φλιτζάνι αγελαδινό γάλα με 2% γάλα (120 θερμίδες).

Το γάλα ρυζιού έχει λεπτή και υδαρή σύσταση

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, γάλα ρυζιού

Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου έχει μια λεπτή, καρυδιανή γεύση, που το καθιστά αγαπημένο για όσους θέλουν λίγο περισσότερη γεύση. Είναι απαλό και ελαφρώς γλυκό και έχει μόνο 30 θερμίδες ανά μερίδα. Αυτό είναι λιγότερο από μισή μερίδα αποβουτυρωμένο γάλα. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε πρωτεΐνη και, όπως το γάλα ρυζιού, περιέχει μόνο 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Νόστιμο γάλα αμυγδάλου

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές για το γάλα αμυγδάλου

Γάλα με βάση καρύδα

Το γάλα με βάση την καρύδα δεν είναι το ίδιο με το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας. Οι εναλλακτικές του γάλακτος με βάση την καρύδα έχουν αυτή την πλούσια, κρεμώδη γεύση καρύδας, αλλά μοιάζουν περισσότερο με γάλα αγελάδας, σε αντίθεση με την εξαιρετικά παχιά σύσταση του κονσερβοποιημένου γάλακτος καρύδας. Οι εναλλακτικές λύσεις με βάση την καρύδα τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος από το γάλα αμυγδάλου, για παράδειγμα, αλλά υπάρχουν και εκδόσεις που είναι χαμηλότερες σε θερμίδες από το αγελαδινό..

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του γάλακτος καρύδας και του γάλακτος με βάση την καρύδα

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά

Γάλα κάσιους

Αυτή η εναλλακτική λύση γάλακτος έχει μια ελαφρώς καρυδιά γεύση όπως και άλλες εναλλακτικές λύσεις γάλακτος με βάση τα καρύδια. Μια μερίδα γάλα κάσιους περιέχει περίπου το 45 τοις εκατό της ημερήσιας απαίτησής σας σε ασβέστιο. Αυτό είναι περίπου 15% περισσότερο σε σύγκριση με μια μερίδα αγελαδινού γάλακτος.

Φυτικό γάλα από κάσιους

Εναλλακτικές λύσεις στο αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος στο γάλα κάσιους

Γάλα φουντουκιού

Το καρύδι γάλα φουντουκιού είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση. Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρης με γεύση φουντουκιού, τότε φυσικά δεν θα είναι για εσάς. Ωστόσο, προσπαθήστε να βρείτε γάλα φουντουκιού στην αγορά. Το αξίζει.

Ωστόσο, το γάλα φουντουκιού δεν είναι διαθέσιμο σε κάθε σούπερ μάρκετ

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές για το γάλα φουντουκιού

Γάλα κάνναβης

Το γάλα κάνναβης παρασκευάζεται από σπόρους κάνναβης, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων. Οι σπόροι κάνναβης παράγονται επίσης από το φυτό κάνναβης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαριχουάνας, αλλά το γάλα κάνναβης δεν έχει καμία από τις ψυχοδραστικές επιδράσεις του φαρμάκου.

Το γάλα κάνναβης είναι υγιές και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα

Εναλλακτικές λύσεις στο αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος στο γάλα κάνναβης

Γάλα βρώμης

Το γάλα βρώμης δεν είναι ούτε κρεμώδες ούτε υδαρές. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν αυτήν την εναλλακτική λύση γάλακτος λόγω της συνοχής του αποβουτυρωμένου γάλακτος και της ήπιας γλυκύτητας.

Το γάλα βρώμης ως εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα

Εναλλακτικές λύσεις για αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, γάλα βρώμης

κατσικίσιο γάλα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κατσικίσιο γάλα μετρά στην πραγματικότητα ως γάλα χωρίς λακτόζη απλώς και μόνο επειδή περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό. Είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα που οι περισσότεροι άνθρωποι με δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς να αισθάνονται άσχημα αργότερα.

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει πολύ λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό

Εναλλακτικές λύσεις για αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, κατσικίσιο γάλα, χωρίς λακτόζη

Γάλα φυστικιών

Εάν δεν έχετε αλλεργία στο φυστίκι, το γάλα φυστικιών θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική λύση γάλακτος χωρίς λακτόζη για εσάς. Συχνά χρησιμοποιείται στη βρεφική φόρμουλα επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, λίπος και θερμίδες. Έτσι, αν θέλετε να πάρετε μερικές επιπλέον θερμίδες μετά το γυμναστήριο, το φυστικογάλα είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε.

Το φυστικογάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά και θερμίδες 

Εναλλακτικές λύσεις για αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, γάλα φυστικιού

Εναλλακτικές λύσεις χωρίς λακτόζη για μικρούς και μεγάλους

Εναλλακτικές λύσεις για αγελαδινό γάλα Κατάλογος εναλλακτικών γάλακτος

Στα παιδιά αρέσει να πίνουν γάλα 

Εναλλακτικές λύσεις στο αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος Στα παιδιά αρέσει να πίνουν γάλα

Το φυτικό γάλα είναι μια υγιής εναλλακτική λύση στο αγελαδινό

Εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα Εναλλακτικές λύσεις χωρίς λακτόζη