Μόλις αρχίσει η άνοιξη, τα πάρκα και τα δάση καλύπτονται από αυτοφυή βότανα. Γενικά, αρκετά περίεργα, θεωρούνται ζιζάνια. Αλλά πολλά από αυτά περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν την υγεία. Σήμερα θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικά βρώσιμα άγρια ​​βότανα και να επιστήσουμε την προσοχή του αναγνώστη στις ιδιότητές τους. Γιατί θα ήταν κρίμα πολλά αυτόχθονα φυτά που είναι βρώσιμα και αναπτύσσονται ακριβώς στο κατώφλι μας να περάσουν απαρατήρητα από εμάς. Ναι, και τα καταστρέφουμε επίσης ως ζιζάνια. Αξίζει πραγματικά να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα άγρια ​​φυτά στη δική σας περιοχή. Είναι εντελώς δωρεάν και δεν δημιουργούν απορρίμματα συσκευασίας που κατά τα άλλα είναι κοινά για τα τρόφιμά μας. Τα άγρια ​​φυτά αναπτύσσονται ελεύθερα, έχουν υπέροχη γεύση σε πολλές σαλάτες ή τσάγια, και μπορούν ακόμη και να έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Γνωρίζετε βρώσιμα άγρια ​​βότανα? 

βρώσιμο φυτό πικραλίδα άγριο βότανο

Προσδιορίστε και συλλέξτε εδώδιμα άγρια ​​βότανα την άνοιξη

Στη σημερινή ανάρτηση θα θέλαμε να εστιάσουμε σε βρώσιμα άγρια ​​βότανα που αναπτύσσονται στην περιοχή μας και μπορούν να συλλεχθούν ήδη από την άνοιξη. Θα αναγνωρίσετε αμέσως μερικά από τα φυτά. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε από το πόσο υγιεινά είναι αυτά τα βότανα!

Ακόμα και οι πρώτες ακτίνες του ήλιου παρασύρουν από τη γη υγιή και βρώσιμα άγρια ​​βότανα 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα στο καλάθι ανοιξιάτικες συνταγές

Βλέπουμε πολλά από τα βρώσιμα άγρια ​​βότανα κάθε μέρα και δεν τα αντιλαμβανόμαστε ως βρώσιμα, πόσο μάλλον ως υγιεινά

βρώσιμα άγρια ​​βότανα πικραλίδα φρέσκο

πικραλίδα

Όσον αφορά τα βρώσιμα άγρια ​​βότανα, δύσκολα μπορείτε να περπατήσετε δίπλα από την πικραλίδα. Η πικραλίδα είναι ένα ζιζάνιο που είναι διαδεδομένο παγκοσμίως και μπορεί να συγκομιστεί από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο σε λιβάδια, χωράφια και βοσκοτόπια. Τα νεαρά και φρέσκα φύλλα είναι μια δημοφιλής λιχουδιά σαλάτας. Στη λαϊκή ιατρική, το φυτό χρησιμοποιείται κατά των προβλημάτων του ήπατος. Μπορεί επίσης να αυξήσει την έκκριση της χολής.

Τα άγρια ​​και βρώσιμα βότανα μπορούν συχνά να αναγνωριστούν από τα φύλλα τους

βρώσιμα άγρια ​​βότανα waldmeister

Άγριο σκόρδο

Ολόκληρο το βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιατρικά. Χάρη στην αντιβακτηριακή του δράση, το άγριο σκόρδο χρησιμοποιείται με επιτυχία για προβλήματα στομάχου και εντέρου. Επιπλέον, το φαρμακευτικό φυτό μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να καθαρίσει το αίμα. Από γαστρονομική άποψη, το άγριο σκόρδο είναι ένα χτύπημα σε πολλές ανοιξιάτικες συνταγές. Αλλά η λίστα μας με τα βρώσιμα άγρια ​​βότανα συνεχίζεται.

Την άνοιξη μπορείτε να συλλέξετε βρώσιμα άγρια ​​βότανα, τα οποία είναι χρήσιμα για περισσότερα από τα φύλλα

Συγκομίζει βρώσιμα άγρια ​​βότανα άγριο σκόρδο

Πολλά βρώσιμα άγρια ​​βότανα από την περιοχή μπορούν να μεταποιηθούν σε νόστιμα και υγιεινά πιάτα 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα πέστο άγριου σκόρδου

Μπορείτε να στεγνώσετε τα βότανα και να επωφεληθείτε από τις υγιεινές τους ιδιότητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 

βρώσιμο απόθεμα άγριων βοτάνων

Τσουκνίδα

Κάποιοι γνωρίζουν τη τσουκνίδα ως φυτό που μοιάζει με σπανάκι, και αυτό είναι πιθανώς αλήθεια. Όχι μόνο χρησιμοποιείτε τα φύλλα του φυτού, χρησιμοποιείτε επίσης τα μπουμπούκια και τους σπόρους. Το φυτό έχει ελαφριά διουρητική δράση, η οποία έχει αναζωογονητική δράση στα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει διπλάσιο σίδηρο στις τσουκνίδες, για παράδειγμα, από ό, τι στο σπανάκι 

συνταγή τσουκνίδας για βρώσιμα άγρια ​​βότανα

Το τσάι τσουκνίδας καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα και δυναμώνει το σώμα 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα τσάι τσουκνίδας

Οι νεαρές και τρυφερές άκρες της τσουκνίδας μπορούν να καταναλωθούν ως στιφάδο ή φρέσκες σε σαλάτα 

Τρώει τσουκνίδα με άγρια ​​βότανα

μαργαρίτα

Η λεπτή μαργαρίτα δεν είναι μόνο βρώσιμη, είναι επίσης ευεργετική. Πολλές ανοιξιάτικες σαλάτες γαρνίρονται με τα λουλούδια. Αυτό διεγείρει τον μεταβολισμό και το σχηματισμό αίματος, κάτι που είναι χρήσιμο για πολλές καθαριστικές ανοιξιάτικες θεραπείες.

Η μαργαρίτα ενισχύει κάθε ανοιξιάτικο πιάτο, αλλά έχει επίσης υπέροχη γεύση 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα μαργαρίτες

Τουλάχιστον μία φορά την άνοιξη μπορείτε να απολαύσετε μια “σαλάτα λουλουδιών” 

βρώσιμη σαλάτα μαργαρίτα από άγρια ​​βότανα

Saueramfer

Όλο και λιγότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με αυτό το κατά τα άλλα πολύ συνηθισμένο ανοιξιάτικο φυτό. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να μαγειρεύουν πολύ με αυτό. Αναμειγνύεται με γιαούρτι, η ξινή κάνει έναν αναζωογονητικό χυμό λαχανικών. Ό, τι χρειάζεται το σώμα την άνοιξη μπορεί να βρεθεί σε ξινή. Το φυτό καθαρίζει το αίμα και έχει διουρητική δράση. Επιπλέον, έχει ζωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δυστυχώς, ξεχνάμε πολύ γρήγορα ότι υγιή και πολύ τυπικά φυτά αναπτύσσονται επίσης στην περιοχή μας 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα φύλλα ξιδιού

Τα φρέσκα, πράσινα φύλλα είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί μετά τους μεγάλους χειμερινούς μήνες 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα φύλλα ξιδιού

Woodruff

Πολύ σύντομα μπορούμε να ξαναζήσουμε το εκλεκτό άρωμα του ξύλου. Είτε ως εκλεκτό κρασί είτε ως αρωματικό επιδόρπιο, το Woodruff μεταφέρει το πνεύμα της φύσης που επαναφέρει τη ζωή στη ζωή. Εκτός από τις πρώτης τάξεως γαστρονομικές του ιδιότητες, το ξύλο έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για κυκλοφορικές διαταραχές και φλεβικές παθήσεις.

Το υπέροχα αρωματικό ξύλο τραβάει την προσοχή στον εαυτό του τους πρώτους μήνες της άνοιξης

βρώσιμα άγρια ​​βότανα waldmeister

Το καταπράσινο πράσινο και το υπέροχο άρωμα δημιουργούν στον καθένα μας μια καλή ελπίδα για τις επόμενες μέρες

βρώσιμα άγρια ​​βότανα waldmeister τσουκνίδα

Κάρδαμο

Τα μικρά φύλλα είναι μια φανταστική προσθήκη σε σάλτσες, ντιπ και πέστο και το φυτό είναι επίσης ευεργετικό. Παρόμοια με τα άλλα ανοιξιάτικα φυτά που παρουσιάζουμε σήμερα, το κάρδαμο έχει καθαριστικό, αποτοξινωτικό και διουρητικό αποτέλεσμα. Φάτε λοιπόν περισσότερο!

Είναι καιρός να θυμηθούμε πολλά αυτοφυή φυτά και να τα χρησιμοποιήσουμε για να ετοιμάσουμε ελαφριά ανοιξιάτικα πιάτα 

φαγώσιμο άγριο βότανο φύλλο κάρδαμου

βρώσιμα άγρια ​​βότανα νεροκάρδαμο

Καλό Χάινριχ

Το καλό Heinrich δεν πρέπει να στεγνώσει. Το φυτό είναι αποτελεσματικό μόνο όταν είναι φρέσκο. Για να χρησιμοποιήσετε τα συστατικά του φυτού, μπορείτε να πιέσετε έναν φρέσκο ​​χυμό. Το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς καθαρτικό και καταπρανει τους φλεγμονώδεις βλεννογόνους. Σε περίπτωση αναιμίας, συνιστάται ιδιαίτερα η κατανάλωση αυτού του φυτού. Εάν πάσχετε από νεφρική νόσο, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση του φυτού.

Όσο πιο φρέσκες και τραγανές σαλάτες τρώμε, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η άνοιξη για εμάς 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα καλό heinrich

βρώσιμα άγρια ​​βότανα καλό σχέδιο Heinrich

Τρώει τσουκνίδα βρώσιμα άγρια ​​βότανα

θυμάρι

Το θυμάρι χρησιμοποιείται με επιτυχία κατά του κρυολογήματος και του βήχα. Οι αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του φυτού μπαίνουν εδώ. Η λαϊκή ιατρική χρησιμοποιεί επίσης το φυτό κατά του μετεωρισμού, των παθήσεων της ουροδόχου κύστης και των νεφρών.

Είναι καλό να έχουμε πάντα αυτό το βότανο στο σπίτι 

βρώσιμα άγρια ​​βότανα άνθος θυμάρι

βρώσιμο πανσέ άγριων βοτάνων

Πανσές

Ως έγχυμα τσαγιού (1 κουταλάκι του γλυκού, 250ml νερό) το φυτό χρησιμοποιείται κατά των γυναικολογικών προβλημάτων και για την εξισορρόπηση της εμμήνου ρύσεως. Σε πολλές περιπτώσεις, το τσάι μπορεί να ανακουφίσει τη δυσφορία που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση.

Τηγανίτες και αρωματικές βιολέτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης από οποιοδήποτε πιάτο 

βρώσιμο πανσέ άγριων βοτάνων

Βρώσιμα άγρια ​​βότανα βιολέτες τσουκνίδας

Ανδρακλή

Ένα άλλο ανοιξιάτικο βότανο στο οποίο έχουν συνταγογραφηθεί ιδιότητες καθαρισμού αίματος. Πολύ αποτελεσματικό κατά της καούρας, το φυτό έχει υπέροχη γεύση με φρέσκες σαλάτες. Το γουρουνόπουλο μπορεί να μειώσει τον πυρετό και το τσάι από αυτό διεγείρει την πέψη και το μεταβολισμό. Ένα καλό φάρμακο για τον πονοκέφαλο.

Δυστυχώς, ένα ακόμη υγιές βότανο ξεχνιέται 

βρώσιμο φύλλο άγριου πορτοκάλι

Φύλλα πορτοκάλι πορτουλάκα

Χρένο

Οι φρεσκοτριμμένες ρίζες του χρένου έχουν ζεστή γεύση και θεωρούνται φυσικό αντιβιοτικό. Το φυτό είναι αποτελεσματικό ενάντια σε διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος.

Βρώσιμα άγρια ​​βότανα χρένο τσουκνίδας

Ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά όχι εξαντλητικός. Τώρα γνωρίζετε μερικά άγρια ​​φυτά την άνοιξη που είναι βρώσιμα. Στο παρακάτω άρθρο θα προσθέσουμε κατάλληλες, ελαφριές και εποχιακές συνταγές. Αυτό θα σας δώσει μια ανοιξιάτικη γεύση και θα αποτοξινώσει και θα αναζωογονήσει αβίαστα το σώμα σας με νόστιμα και ελαφριά πιάτα μετά το χειμώνα.

βρώσιμα άγρια ​​βότανα άγριο σκόρδο