Εάν ασκείτε γιόγκα εδώ και χρόνια, πιθανότατα είστε έτοιμοι να αναπτύξετε περαιτέρω την πρακτική σας γιόγκα και να δοκιμάσετε κάτι νέο και διεγερτικό. Έχετε κάνει ποτέ ασκήσεις γιόγκα σε ζευγάρια, ίσως έχετε συμμετάσχει σε γιόγκα συνεργάτη ή ακρό -γιόγκα; Και τα δύο στυλ γιόγκα έχουν πολλά κοινά, αλλά και μερικές σημαντικές διαφορές. Σήμερα μιλάμε για τη συναρπαστική Acro Yoga και παρουσιάζουμε μερικές ασκήσεις Acro Yoga. Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε?

Κάντε ασκήσεις γιόγκα σε ζευγάρια

Ασκήσεις γιόγκα για δύο στάσεις acro yoga

Η ακρο -γιόγκα ή η ακροβατική γιόγκα είναι σχετικά νέα και εξελίσσεται. Τον τελευταίο καιρό το στυλ έχει γίνει πολύ δημοφιλές και μοντέρνο καθώς υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες να πειραματιστείτε με τις ασκήσεις ενώ διασκεδάζετε.

Acro yoga

Ασκήσεις γιόγκα για δύο Acro Yoga για προχωρημένους ασκούμενους

Η Acro Yoga είναι μια εκπαίδευση συνεργασίας που συνδυάζει γιόγκα και ακροβατικά. Αυτό το στυλ γιόγκα χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματος για να τεντωθεί σε διάφορες πόζες. Δεδομένου ότι κάνετε ασκήσεις acro yoga σε ζευγάρια, απαιτείται εμπιστοσύνη στον σύντροφο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης υποστηρίζεστε και υποστηρίζετε εσείς τον σύντροφό σας. Ο συνδυασμός κίνησης, εμπιστοσύνης και παιχνιδιού καθιστά την Acro Yoga πολύ ωφέλιμη και εμπνευσμένη.

Καθαρή έμπνευση!

Ασκήσεις γιόγκα για δύο acro yoga

Μία από τις παλαιότερες εκδηλώσεις της ακρο-γιόγκα είναι αυτή του Τιρουμαλάι Κρισναμαχάρια, ενός γνωστού γκουρού γιόγκα που εισήγαγε ασκήσεις ακρο γιόγκα για δύο με το παιδί του στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Έκτοτε, το στυλ συνεχίζει να εξελίσσεται.

Υπάρχουν 3 βασικοί ρόλοι στην Acro Yoga: “Base”, “Flyer” και “Spotter”. Η βάση βρίσκεται συνήθως στο πάτωμα με την πλάτη να αγγίζει πλήρως το πάτωμα. Το φυλλάδιο είναι αυτό που σηκώνεται από το έδαφος με τη στήριξη της βάσης. Στη συνέχεια, υπάρχει ο επιτηρητής, ο οποίος παρατηρεί αντικειμενικά τη βάση και το φυλλάδιο και διασφαλίζει ότι το ιπτάμενο προσγειώνεται με ασφάλεια στο έδαφος από την υπερυψωμένη θέση.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας!

Ασκήσεις γιόγκα για δύο 3 αποτελεσματικές στάσεις acro yoga για αρχάριους

1. Μπροστινή φύλαξη πουλιών

Το Front Bird είναι μια εξαιρετική στάση acro yoga για αρχάριους καθώς οι γιόγκι είναι σταθεροί. Η λήψη αυτής της στάσης είναι μια καλή άσκηση για τον ιπτάμενο να κρατήσει το σώμα του τονωμένο. Και η βάση μαθαίνει πώς να εξισορροπεί το φυλλάδιο.

Ασκήσεις γιόγκα για δύο – Front Bird

Ασκήσεις γιόγκα για δύο Acro Yoga Front Bird Pose Pose Pird Pose Pose

Είναι δυνατές διαφορετικές παραλλαγές

Ασκήσεις γιόγκα για δύο Acro Yoga μπροστινό πουλί θέτει μπροστινό πουλί στην παραλία

 • Το φυλλάδιο ξεκινά με θέα στη βάση.
 • Η βάση τοποθετεί τα πόδια του στους γοφούς του ιπτάμενου. Εάν η βάση έχει πολύ σφιχτούς βραχίονες, μπορούν να βάλουν μια κουβέρτα κάτω από τους γοφούς τους για να έχουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Το φυλλάδιο απλώνει τα χέρια του προς τα εμπρός και κρατά τα χέρια του συντρόφου του.
 • Στη συνέχεια, το Flyer σκύβει ελαφρά προς τα εμπρός για να μεταφέρει το βάρος του στα πόδια της βάσης.
 • Το σώμα του ιπτάμενου θα πρέπει να συμμετέχει πλήρως στην πόζα
 • Για να βγείτε από την μπροστινή στάση πουλιών, η βάση λυγίζει αργά τα γόνατά του, έτσι ώστε τα πόδια του ιπτάμενου να φτάνουν στο χαλάκι γιόγκα.

Μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς να κάνετε αυτήν την άσκηση γιόγκα στο παρακάτω βίντεο

2. Αύξηση φαλαινοτροφίας

Η αυξανόμενη στάση φάλαινας ανοίγει την καρδιά και βοηθά τον ιπτάμενο να επιμηκύνει τη σπονδυλική του στήλη. Η βάση υποστηρίζει το φυλλάδιο με τα πόδια του για να λυγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο πίσω. Το φυλλάδιο μπορεί να ανοίξει τους ώμους του κινώντας τα χέρια του.

Τεντώστε και ισορροπήστε το σώμα

Ασκήσεις γιόγκα για δύο Acro Yoga στα ύψη στάση φάλαινας

Νιώστε την πόζα!

Ασκήσεις γιόγκα για δύο στάσεις Acro Yoga High Flying Whale

 • Το φυλλάδιο ξεκινά με την πλάτη του στη βάση, με τα πόδια του να πλαισιώνουν το λαιμό της βάσης.
 • Η βάση πιάνει τους αστραγάλους του ιπτάμενου και τοποθετεί τα πόδια τους στην άνω πλάτη του ιπτάμενου, πλαισιώνοντας τη σπονδυλική στήλη του ιπτάμενου.
 • Το φυλλάδιο γέρνει προς τα πίσω για να νιώσει τη βασική υποστήριξη.
 • Καθώς το βάρος του ιπτάμενου μεταφέρεται στα πόδια της βάσης, η βάση αρχίζει να σηκώνει τα πόδια του ιπτάμενου από το χαλάκι.
 • Για να ξεφύγει από τη θέση της φάλαινας, η βάση κινεί αργά τα πόδια του για να φέρει το φυλλάδιο πίσω στο έδαφος.

Πάρτε κτηνοτροφία φαλαινών

Μετάβαση από θρόνο σε φάλαινα

3. Κράτημα του θρόνου

Η στάση του θρόνου είναι μια διασκεδαστική στάση ισορροπίας. Για να μην χάσουν και οι δύο σύντροφοι την ισορροπία τους, οι γοφοί του φυλλαδίου πρέπει να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους γοφούς της βάσης και τα γόνατα του φυλλαδίου να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους ώμους της βάσης.

Ισορροπία σε στάση θρόνου 

Ασκήσεις γιόγκα για δύο Acro Yoga Front Throne Pose Throne Pose

 • Το φυλλάδιο ξεκινά με την πλάτη του στη βάση, με τα πόδια του να πλαισιώνουν το λαιμό της βάσης.
 • Η βάση πιάνει απαλά τους αστραγάλους του ιπτάμενου.
 • Στη συνέχεια, η βάση σηκώνει τα πόδια του για να φέρει τα πόδια του στο φυλλάδιο.
 • Ο Φέιγ βολάν λυγίζει αργά τα γόνατά του για να καθίσει στα πόδια της βάσης.
 • Κατά τη συνεχή επικοινωνία, η βάση σηκώνει τα πόδια του ιπτάμενου ένα προς ένα
 • Μόλις μεταφερθεί το βάρος, η βάση φέρνει αργά το Φέιγ βολάν στη θέση του πλήρους θρόνου.
 • Το φυλλάδιο μπορεί να φέρει τα χέρια του στο κέντρο της καρδιάς.
 • Για να βγείτε από τη στάση, η βάση μπορεί να επεκτείνει αργά τα πόδια του ιπτάμενου και να μετακινήσει τα χέρια τους στους αστραγάλους του ιπτάμενου, στη συνέχεια να λυγίσει αργά τα γόνατά τους, ώστε τα πόδια του ιπτάμενου να αγγίξουν το χαλάκι.

Πώς κρατάς τον θρόνο

Υπάρχουν πολυάριθμες ασκήσεις γιόγκα για δύο που μπορείτε να δοκιμάσετε σε μαθήματα ακρο γιόγκα. Αυτό το στυλ γιόγκα είναι πολύ διασκεδαστικό και εξακολουθεί να είναι ένας τρόπος να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας. Τολμήστε να αφήσετε τη δική σας ζώνη άνεσης και απολαύστε το νέο σας χόμπι!

Η πρακτική δημιουργεί δασκάλους

Ασκήσεις γιόγκα για δύο ασκήσεις Acro yoga