Υγιή μαλλιά και νύχια – τι το καθιστά δυνατό? 

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα των μαλλιών και των νυχιών. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που μπορούν να βρεθούν σε τρόφιμα όπως ο σολομός ή οι σπόροι κολοκύθας είναι πολύ σημαντικά. Δώστε επίσης προτίμηση σε προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτίνη, όπως οι γλυκοπατάτες και το σπανάκι. Οι μαύρες φακές και τα καρύδια παρέχουν στον οργανισμό βιοτίνη, η οποία με τη σειρά της προστατεύει από την τριχόπτωση.

Υγιή μαλλιά χάρη στον σολομό και τους σπόρους κολοκύθας

υγιή μαλλιά ζει υγιής υγιής ζωντανός σολομός

Ένα υγιές κρεβάτι νυχιών και ρίζες μαλλιών – αυτό υποστηρίζει το σπανάκι 

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιεινή ζωή σπανάκι

Ισχυρές ρίζες και νύχια μαλλιών χάρη στην κερατίνη

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιή ζωή πρωτεΐνη κουάρκ φρουτώδες

Η βιοτίνη στα καρύδια προστατεύει από την τριχόπτωση

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιή ζωή καλάθι καρυδιάς

σολομός

Το κρέας σολομού είναι πολύ πλούσιο σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που δυναμώνουν τα μαλλιά και υπόσχονται μια άγρια ​​και λαμπερή χαίτη. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και βιταμίνης D στο σολομό, τα οποία είναι θρεπτικά και καλά για τα μαλλιά.

Ως εναλλακτική λύση στον σολομό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σαρδέλες, φιλέτο ρέγγας, πέστροφα ή σκουμπρί. Οι χορτοφάγοι μπορούν να βασίζονται στην κατανάλωση καρυδιών, αβοκάντο, σπόρων κολοκύθας για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Ως εναλλακτική λύση στον σολομό, μπορείτε να φάτε σπόρους αβοκάντο και κολοκύθας

υγιή μαλλιά ζει υγιής υγιής ζωντανός σολομός

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιή ζωή χαβιάρι σολομού

Πρωτεΐνη γάλακτος

Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως ο ορός γάλακτος είναι γεμάτα πρωτεΐνη. Αυτή η φυσική πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό κερατίνης, η οποία ενισχύει τα μαλλιά και τα νύχια. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταναλώνετε πρωτεΐνη σε τακτική βάση. Επιπλέον, το αίσθημα πληρότητας διαρκεί περισσότερο, κάτι που είναι σημαντικό σημείο ειδικά για άτομα με προβλήματα βάρους.

Κατά προτίμηση σε φυσική μορφή, αλλά και διαλυτή, η πρωτεΐνη γάλακτος έχει ορατό αποτέλεσμα 

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιή ζωή κουάρκ πρωτεΐνης

υγιή μαλλιά ζουν υγιείς υγιείς πρωτεΐνες

Καρύδια

Η κατανάλωση καρυδιών παρέχει στον οργανισμό τη σημαντική βιοτίνη που προστατεύει από την τριχόπτωση. Μαζί με τη βιταμίνη Ε, αποτρέπουν τη βλάβη των κυττάρων του DNA.

υγιή μαλλιά ζει υγιής υγιής ζωή καρυδιά

Μαύροι φακοί για λαμπερή χαίτη

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιεινή ζωή beluga φακές μαύρο ψωμί

Μαύρες φακές και σπανάκι

Οι φακοί, και κυρίως οι μαύροι, τροφοδοτούν το σώμα μας με ψευδάργυρο, σίδηρο, πρωτεΐνη και βιοτίνη, τα οποία είναι υπεύθυνα για υγιή μαλλιά και νύχια. Ένα άλλο θαύμα που έχει θετικό αντίκτυπο στα νύχια και τα μαλλιά είναι το σπανάκι. Η βήτα-καροτίνη, η βιταμίνη C και το φολικό οξύ είναι η τριάδα που είναι υπεύθυνη για ένα υγιές κρεβάτι νυχιών και ισχυρές ρίζες μαλλιών.

υγιή μαλλιά ζουν υγιή υγιή ζωή beluga φακές μαύρες

υγιή μαλλιά ζωντανή υγιή ζωή σαλάτα σπανάκι

Γλυκοπατάτες

Εάν έχετε έλλειψη βιταμίνης Α, το τριχωτό της κεφαλής σας είναι επιρρεπές σε φαγούρα και ξεφλούδισμα. Η κατανάλωση γλυκοπατάτας υποστηρίζει την τακτική απορρόφηση αυτής της σημαντικής βιταμίνης από το σώμα.

υγιή μαλλιά ζει υγιής ζει υγιής γλυκοπατάτα