Τα προβιοτικά συνδέονται συχνότερα με τη βελτίωση του γαστρεντερικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, τα ευεργετικά αποτελέσματα σε αυτό είναι πιο εμφανή. Αλλά στην πραγματικότητα τα προβιοτικά έχουν πολύ καλή επιρροή σε άλλες διαδικασίες στο σώμα μας. Η βελτιωμένη κατάσταση του γαστρεντερικού συστήματος είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές θετικές συνέπειες. Στις επόμενες γραμμές, έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους τα προβιοτικά αντιμετωπίζουν επίσης το σώμα μας ανοσοποιητικό σύστημα Να αναλάβει τη φροντίδα του.

Η καρδιά προστατεύεται περισσότερο από προβιοτικούς παράγοντες

η καρδιά αισθάνεται καλύτερα με προβιοτικά

Προβιοτικά για πιο δυνατή καρδιά

Τα τρόφιμα που έχουν προβιοτική δράση είναι πολύ καλά για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο Lactobacillus reuteri είναι ιδιαίτερα σημαντικός από αυτή την άποψη. Διαπιστώθηκε ότι μετά από 9 ημέρες από τη λήψη αυτού του προβιοτικού, η κακή χοληστερόλη μειώνεται κατά 11%.

Η προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος βοηθάει στα συναισθήματα άγχους

χωρίς άγχος με τα προβιοτικά

Μειωμένο άγχος

Μεγάλο μέρος των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη διάθεσή μας βρίσκονται στο στομάχι. Έτσι, η καλή κατάσταση από αυτήν θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική σας υγεία. Αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες. Τα προβιοτικά όπως ο Lactobacillus και το Bifidobacterium longum είναι υγιή.

Τα υγιή δόντια γίνονται επίσης χάρη στην υγιεινή διατροφή

προβιοτικά για υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και δόντια

Υγιέστερα δόντια και ούλα

Όσον αφορά την υγεία των δοντιών, είναι σύνηθες να τονίζεται η σημασία της καλής στοματικής υγιεινής. Ωστόσο, δεν πρέπει επίσης να παραμελείται ο υποσιτισμός ως παράγοντας. Τα βακτήρια γαλακτικού οξέος μειώνουν την αρνητική επίδραση των «κακών» βακτηρίων, εξουδετερώνουν τα οξέα που βλάπτουν το σμάλτο των δοντιών. Μπορούν επίσης να μειώσουν την κακοσμία του στόματος.

Πολλοί τύποι λαχανικών και φρούτων είναι φυσικά προβιοτικά

ιδέες για προβιοτικά υπέροχα προϊόντα

Τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι λιγότερο συχνές

Τα προβιοτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι στο πλευρό σας όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της γρίπης ή του κρυολογήματος. Και πάλι, τα καλά βακτήρια που περιέχονται στο εσωτερικό είναι θεμελιώδους σημασίας. Γνωρίζατε ότι το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος ελέγχεται από το στομάχι?

Υπάρχουν προβιοτικά τρόφιμα σε κάθε εποχή

υπέροχες ιδέες για προβιοτικά τροφίμων

Λιγότερες αλλεργίες και φλεγμονή

Τα προβιοτικά βοηθούν στην ισορροπία μεταξύ των λεγόμενων καλών και κακών βακτηρίων. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον έλεγχο των φλεγμονωδών διεργασιών. Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί πολύ καλά, τότε μπορεί να “αξιολογήσει” τι είναι κίνδυνος για το σώμα και τι – όχι. Οι φλεγμονές και οι αλλεργίες είναι «λανθασμένες» αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος: αναγνωρίζει λανθασμένους κινδύνους και αντιδρά σε αυτούς. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με προβιοτικά.

Το γιαούρτι είναι ένα φυσικό προβιοτικό

προβιοτικά γιαουρτιού - υπέροχη ιδέα

Τα αντιβιοτικά δεν είναι πια τόσο επιβλαβή

Εάν παίρνετε αρκετά προβιοτικά, οι αρνητικές παρενέργειες από τα αντιβιοτικά δεν θα γίνουν τόσο έντονες. Εξαιτίας αυτού, συχνά συνταγογραφούνται αντιβιοτικά και προβιοτικά ταυτόχρονα. Η κρυφή κατανάλωση βακτηρίων γαλακτικού οξέος μπορεί επίσης να προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα επιδόρπια από πολλά προβιοτικά τρόφιμα

προβιοτικά φρούτων και λαχανικών

Λιγότερα κιλά

Τα προβιοτικά βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Εάν το γαστρεντερικό σύστημα λειτουργεί καλά, οι περιττές ουσίες παρασύρονται επίσης από το σώμα. Επιπλέον, το φαγητό αφομοιώνεται καλύτερα από τα προβιοτικά και δεν αποθηκεύεται παρά λιπαρά.

Από όλα αυτά τα πράγματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει καθόλου για να έχει προβλήματα στο στομάχι για να καταπιεί βακτήρια γαλακτικού οξέος. Αντίθετα, θα πρέπει να παίρνετε διαφορετικούς τύπους αυτών σε τακτική βάση για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη γενική υγεία σας.

Τα βατόμουρα είναι υπέροχα προβιοτικά τρόφιμα

βατόμουρα υπέροχες ιδέες για προβιοτικά

Μπορείτε να φτιάξετε σούπες και smoothies από προβιοτικά τρόφιμα

υγιεινή διατροφή με προβιοτικά για υγιή z

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τα δόντια σας με βακτήρια γαλακτικού οξέος

υγιή δόντια με πτοβιοτικά

Μπορείτε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας με το σωστό προβιοτικό

χωρίς άγχος με προβιοτικά

Τα προβιοτικά προσφέρονται στην αγορά με διάφορους τρόπους

προβιοτικά-εξαιρετικά-φυσικά-προϊόντα

Προωθήστε την υγεία της καρδιάς σας με βακτήρια γαλακτικού οξέος

τα προβιοτικά διεγείρουν την καρδιά

Νόστιμα προβιοτικά τρόφιμα υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε κάθε εποχή

προβιοτικά υπέροχα τρόφιμα

Τα προβιοτικά βοηθούν στην ανακούφιση των θυμών

χωρίς άγχος χωρίς προβιοτικά

Σίγουρα θα βρείτε βακτήρια γαλακτικού οξέος που σας αρέσουν!

διαφορετικό μπολ-με-υπέροχα-προβιοτικά